Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Robson
Senior

Re: Żużlowe różności

#11351 Postautor: Robson » 28 września 2015, o 17:26

A zerovia kolejny awans bez wywalczenia go na torze :lol: wstyd !

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#11352 Postautor: kilar » 28 września 2015, o 18:30

Jezeli Lokomotiv nie pojedzie w extralidze (przez przepisy, ktore byly juz wczesniej znane), to po co w ogole bylo rozgrywac ten final ? A i jaki na ten moment jest sens barazow Rzeszow-Ostrow ?

Awatar użytkownika
Złoty
Szkółkowicz

#11353 Postautor: Złoty » 28 września 2015, o 21:06

http://sportowefakty.wp.pl/zuzel/550311 ... cieslakiem

Przypomnijmy, że po spotkaniu finałowym Nice Polskiej Ligi Żużlowej Cieślak został przebadany alkomatem. Badanie wykazało w wydychanym powietrzu 1 promil alkoholu.

To mocny ten koniak Kokin przywiozl :lol:

Awatar użytkownika
Majo
Szkółkowicz

#11354 Postautor: Majo » 28 września 2015, o 21:15

Jacek Rempała:"Niezbyt ciepło przyjęli mnie kibice w Bydgoszczy, od jednego dostałem nawet morelem"

Awatar użytkownika
Złoty
Szkółkowicz

#11355 Postautor: Złoty » 28 września 2015, o 21:59

Wyliz mi buta hahaha. Cieslak na cyku, Ostrow przebija Lublin w osmieszaniu sie.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#11356 Postautor: niespokojny » 28 września 2015, o 22:28

Nie porównuj tych dwóch ośrodków bo obrażasz nasze miasto i nasz zarząd, mimo że jest jaki jest. Lublin ośmiesza się nieudacznictwem, natomiast zarząd Ostrowa to najpierw korupcja, później jakieś akcje z zielonymi stolikami i mierzeniem parkingów, gaszenie światła a teraz to. Kombinatorstwo, cwaniactwo, buractwo i prostactwo w najgorszym wydaniu.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Złoty
Szkółkowicz

#11357 Postautor: Złoty » 28 września 2015, o 23:34

Miasta nie obrazam. A nasz zarzad nie jest jaki jest, tylko jest dziadowski, a kombinowanie z torem przed meczem z Piła to pikus?

jerry78
Trener

#11358 Postautor: jerry78 » 29 września 2015, o 00:03

Świniak do samego końca nie ma honoru. To nie on zniesławił klub, to dziennikarz. Jak śmiał to nagrać?
http://www.zksostrovia.pl/aktualnosci/418/oswiadczenie

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#11359 Postautor: Fantys » 29 września 2015, o 08:54

No i zarząd podał się do dymisji , jakie głupie tłumaczenie bo ktoś upublicznił nagranie , bo z ukrycia kamerował . Ah kocham tą wieś która znajduje się nie daleko Kalisza :) .

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#11360 Postautor: Gelo » 29 września 2015, o 10:02

W ośmieszaniu się spadliśmy na pozycję wicelidera tabeli w ekstralidze. Jednak Ostrovia mistrz. Oczywiście podstawy do ośmieszania się w obu przypadkach są różne. U nas brak zawodnika, skład oszczędnościowy, konferencja prasowa, walkower za tor mają wspólny mianownik - dziadostwo i brak ludzi z głową na karku. Pod Kaliszem natomiast buractwo, krętactwo, wałki - wszystko "w imię rywalizacji sportowej".

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#11361 Postautor: $korzen$ » 29 września 2015, o 10:10

Szczerze? bardziej jestem zniesmaczony faktem, ze Daugavpils nie zostanie dopuszczone do ekstraligi. Kolejny wspanialy kwiat polskiego zuzla.... :( to na cholere wogole przyjmowano ich do polskiej ligi skoro ich udzial w tych rozgrywkach pozbawiony jest sportowego celu i sensu. Zenada.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#11362 Postautor: Dobromir » 29 września 2015, o 10:34

Po to żeby żużel jako dyscyplina się rozwijał a nie odwrotnie. Za dużo masz ośrodków w Polsce? Przypomne, że Swiętochłowice, Poznań, Częstochowa, Opole, zwinęły żagle. Jak 2 kluby wrócą to będzie dobrze. Nie wiadomo co za rok będzie z nami. Ja jestem zdecydowanym zwolennikiem ekipy z Daugavpils, tymbardziej, że jak opinia głosi to jeden z najsolidniejszych klubów we wszystkich ligach. Wywalczyli awans sportowo, wprowadzili by dużo świeżości do ekstraligi.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#11363 Postautor: truskawa » 29 września 2015, o 10:40

Mnie najbardziej rozbawiło, że Wodniczak mówi do Cieślaka "jesteś frajer" po czym chwilę później dzwonią po policję.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Czarek
Trener

#11364 Postautor: Czarek » 29 września 2015, o 10:53

Gelo pisze:W ośmieszaniu się spadliśmy na pozycję wicelidera tabeli w ekstralidze. Jednak Ostrovia mistrz. Oczywiście podstawy do ośmieszania się w obu przypadkach są różne. U nas brak zawodnika, skład oszczędnościowy, konferencja prasowa, walkower za tor mają wspólny mianownik - dziadostwo i brak ludzi z głową na karku. Pod Kaliszem natomiast buractwo, krętactwo, wałki - wszystko "w imię rywalizacji sportowej".

Ostrów za całokształt liderem, ale Lublin nie przebije nigdy również toruńskiej ucieczki z finału E-ligi. Opolski bałagan i brak drużyny mimo malutkiego długu to też niezły syf. Spuszczenie przez Póltorakową Rzeszowa do I ligi poprzez zezwolenie na harce Nickiego Pedersena to też klasyka. Nie jesteśmy tacy najgłupsi.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#11365 Postautor: $korzen$ » 29 września 2015, o 11:03

Dobromir pisze:Po to żeby żużel jako dyscyplina się rozwijał a nie odwrotnie. Za dużo masz ośrodków w Polsce? Przypomne, że Swiętochłowice, Poznań, Częstochowa, Opole, zwinęły żagle. Jak 2 kluby wrócą to będzie dobrze. Nie wiadomo co za rok będzie z nami. Ja jestem zdecydowanym zwolennikiem ekipy z Daugavpils, tymbardziej, że jak opinia głosi to jeden z najsolidniejszych klubów we wszystkich ligach. Wywalczyli awans sportowo, wprowadzili by dużo świeżości do ekstraligi.

Dobromir czytaj ze zrozumieniem 8) przeciez ja jestem rowniez zwolennikiem ekipy z Daugavpils i jestem zazenowany faktem, ze na 99% nie dopuszcza tego zespolu do e-ligi. To kompletny nonsens. To tak jakby Barcelonie czy Realowi po zdobyciu mistrzostwa Hiszpanii zabronic gry w lidze mistrzow. Chory ten polski zuzel, bardzo chory.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#11366 Postautor: Gelo » 29 września 2015, o 11:04

Dobromir pisze:Po to żeby żużel jako dyscyplina się rozwijał a nie odwrotnie. Za dużo masz ośrodków w Polsce? Przypomne, że Swiętochłowice, Poznań, Częstochowa, Opole, zwinęły żagle. Jak 2 kluby wrócą to będzie dobrze. Nie wiadomo co za rok będzie z nami. Ja jestem zdecydowanym zwolennikiem ekipy z Daugavpils, tymbardziej, że jak opinia głosi to jeden z najsolidniejszych klubów we wszystkich ligach. Wywalczyli awans sportowo, wprowadzili by dużo świeżości do ekstraligi.

Z ich miłością do żużla, frekwencją, organizacją i nawet stadionem - zasłużyli na Ekstraligę. Wywalczyli ją w sposób sportowy, bez kombinacji. Lidera na Ekstraligę mają potencjalnego i naturalnego - Griszę:). Ja bym tylko pomyślał o uwarunkowaniach ich startu w trosce o interes naszych krajowych zawodników - żeby musieli mieć np. dwóch seniorów Polaków i jednego juniora - czy coś podobnego.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#11367 Postautor: $korzen$ » 29 września 2015, o 11:06

Dokladnie, jezeli beda miec w zespole 2 polskich seniorow + polski junior to dlaczego maja w tej e-lidze nie jechac? :(

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#11368 Postautor: Kargolo » 29 września 2015, o 11:57

Ja również jestem zwolennikiem dopuszczenia długopisów do elity. Nigdy nie kombinowali, zawsze walczyli sportowo, ich zawodnicy nigdy nie narzekali że nie płacą czy coś. Teraz awansowali przez zwycięstwo w finale, nie jakieś zielone stoliki i kombinacje. Dauga do Ekstraligi!
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Talmai
Junior

#11369 Postautor: Talmai » 29 września 2015, o 14:11

Dla mnie Ostrovia ze światłem i alkomatem jest już na poziomie Torunia.
Toruń jednak poniósł jakąś karę - dużo zabulił, powinien jeszcze zostać zdegradowany ale coś zapłacił,
a Ostrovia za światło nie poniosła żadnej.
KMO zasłużył się wcześniej próbą korupcji ale to był inny klub.
KMŻ się ośmieszył RF Sprawki i walkowerem w półfinale. Ośmiesza się też ogólnie swoją działalnością.
W rankingu wysoko powinien być też Grudziądz, za załatwiane "awanse" przy zielonym stole, być może będzie drugi taki z rzędu.
Między Ostrowem a Lublinem jest zasadnicza różnica sprawiająca że Lublin nie może sobie pozwalać na takie coś a Ostrów się podniesie po każdej aferze. Tam jest klimat dla żużla, u nas co kilka lat jest coś na kształt klimatu. U nich jednak tym się żyje, gdy tylko coś się zaczyna dziać, sponsorzy walą drzwiami i oknami mimo że do działaczy mają pecha. Firm z okolic Ostrowa które chcą się reklamować jest sporo, niektóre tylko czekają na koniunkturę, do tego stali solidni sponsorzy żużla.
Region jest bogatszy, to też nie ma co ukrywać. U nas ogórkowy skład Dariusza powoduje już marazm że szok. Środowisko żużlowe jest malutkie i wciąż się kurczy
Gelo pisze:a bym tylko pomyślał o uwarunkowaniach ich startu w trosce o interes naszych krajowych zawodników - żeby musieli mieć np. dwóch seniorów Polaków i jednego juniora - czy coś podobnego.

Ale przecież to kompletna bzdura, nie widzę potrzeby troszczyć się o interes (finanse) jakiegoś Okonia/Ułamka/Gapińskiego by mogli się powozić w SE. Żaden Protas, Hampel, Kołodziej tam przecież nie pójdzie. To dopiero by była głupota gdyby podziękowali własnym zawodnikom krajowym Bogdanovsowi, Lebedevowi i wzięli takich. Może jeszcze Jeleń ? Junior tym bardziej, sensem prowadzenia szkółki jest szkolenie swoich i wystawianie w lidze jeśli się nadają, a nie objeżdżanie jakiegoś Gały z Gniezna itp. W PLŻ Łotysze jeżdżą jako zawodnicy krajowi w Dauga i w SE powinno być tak samo, wystarczy zapis umożliwiający. Ważniejsza kwestia to budżet bo na SE mają prawie o połowę za mały a Grisza np jest bardzo drogi.
Jedyne argumenty by Loko nie dopuścić to chęć wciśnięcia Grudziądza/Ostrowa przez Zbycha i Piotrka

Czarek
Trener

#11370 Postautor: Czarek » 29 września 2015, o 14:15

Kargolo pisze:Ja również jestem zwolennikiem dopuszczenia długopisów do elity. Nigdy nie kombinowali, zawsze walczyli sportowo, ich zawodnicy nigdy nie narzekali że nie płacą czy coś. Teraz awansowali przez zwycięstwo w finale, nie jakieś zielone stoliki i kombinacje. Dauga do Ekstraligi!

Niech sobie jadą, ale na równych zasadach. Problem w tym, że 4 Polaków w składzie im w ogóle się nie kalkuluje. Nie dostaliby "łotewskiej" dotacji za taki skład. Zwłaszcza przy 2 polskich juniorach.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#11371 Postautor: Gelo » 29 września 2015, o 14:25

W sumie widziały gały co brały - mam na myśli działaczy Lokomotivu. Zdawali sobie sprawę że w zależności od poziomu rozgrywek wymogi są różne i im wyżej tym trudniej. Z drugiej strony sytuacja chyba przerosła naszych włodarzy. Chyba nikt przyjmując do ligi niepolską drużynę nie przypuszczał, że klub będzie tak zorganizowany, poukładany i że tak systematycznie będzie podnosił swój poziom, żeby wreszcie zbudować prawdziwy dream team jak na 1 ligę. Ja sobie nie potrafię wyobrazić, że mistrzem Polski mogłaby zostać drużyna z Łotwy.

Talmai
Junior

#11372 Postautor: Talmai » 29 września 2015, o 14:56

Czarek pisze:Niech sobie jadą, ale na równych zasadach. Problem w tym, że 4 Polaków w składzie im w ogóle się nie kalkuluje. Nie dostaliby "łotewskiej" dotacji za taki skład. Zwłaszcza przy 2 polskich juniorach.

W PLŻ też jadą na równy zasadach. Nie mogą sobie brać Duńczyków, Polaków czy Australijczyków na juniorów, tylko wychować łotewskich zawodników. Liczba zawodników krajowych w drużynie też się musi zgadzać. Taki był cel i istota dopuszczenia ich do rozgrywek.
Gelo pisze:a sobie nie potrafię wyobrazić, że mistrzem Polski mogłaby zostać drużyna z Łotwy.

Mnie już nic nie zdziwi, po tym jak finału DMP nie rozegrano.
Umówmy się, to nie są poważne rozgrywki i niezbyt poważna dyscyplina sportu.
Skoro generalnie nie ma w niej krajowych lig to 2-3 istniejące mogą przyjąć niedobitki z innych państw.
AS Monaco gra w Ligue1 z 60 lat i 7 razy było mistrzem Francji, nikomu to nie przeszkadza zbytnio,
chociaż ten klub zwłaszcza teraz blokuje nieliczne miejsca kwalifikacyjne do LM francuskim klubom,
a w dodatku różnica jeśli chodzi o podatki jest ogromna na korzyść "gości".
A jakieś DMP ? Kawałek szarfy i kryształ z Lidla, nigdzie się nie awansuje, w styczniu już każdy żyje nowym sezonem i transferami

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#11373 Postautor: ptgt » 29 września 2015, o 15:16

Skoro mamy zwijać interes to może udostępnijmy nasz stadion chłopakom z Daugavpils. Ekstraliga na reszcie zawita do Lublina i wszyscy będą zadowoleni. 8)
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata

Talmai
Junior

#11374 Postautor: Talmai » 29 września 2015, o 15:42

Karencja stadionu powoduje,
że nie można w kolejnym sezonie jechać na nim ligi (inne zawody można)
W przeciwnym razie moglibyśmy udostępnić stadion WTS Warszawa,
może jakieś warszawskie firmy chciałyby postawić parę koziołków na naszym estadio.

Natomiast nie ma przeciwwskazań by po ewentualnej plajcie KMŻ,
w przyszłym roku wystartował jakiś LKM Bystrzyca na torze w Świętochłowicach :lol:
Prezes: A. Zając. Vice: D. Sprawka. I jedziemy z koksem

Awatar użytkownika
istred
Trener

#11375 Postautor: istred » 1 października 2015, o 08:51

Jaki interes miałby Dźwińsk albo Warszawa w jechaniu w Lublinie?
Jakby chcieli robić żużel w Lublinie to by zainwestowali w lubelski klub.