Lubelski klub w sezonie 2015.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Moran
Junior

Re: Lubelski klub w sezonie 2015.

#1776 Postautor: Moran » 3 września 2015, o 11:32

Gelo pisze:Proponuje się ludziom kiepski produkt bez stawki i lokalnego elementu

Lokalny element bawi się teraz w plenerze obok, na lażaku :lol:
A a jeśli chodzi o wychowanków to myślę że ludzi Bober w ogóle nie grzeje i nawet dwóch takich Oskarów nic nie zmieni. Przecież to nawet nie jest lubelski akcent na miarę Piszcza.
Produkt lepszy nie będzie, przynajmniej się nie zanosi. Taki sam był w PLŻ na ostatniej pozycji,
tylko droższy w utrzymaniu.
Hrabia pisze:Nie zgodzę się, godzina zawodów robiła różnice. Co innego siedzieć na betonie, na pełnym słońcu, w tumanach kurzu jakich chyba nigdy jeszcze nie było w historii tego stadionu, a co innego przy temperaturze 25 stopni, przy sztucznym oświetleniu i normalnym torze, który nie wysycha zanim polewaczka skończy okrążenie.
Podczas tych zawodów ciężko było wysiedzieć 15 minut. W cenie biletu powinien być 5 litrowy baniak wody i krem z filtrem +30.

Pomijając już warunki klimatyczne, mecze rozgrywane wcześnie przywołują na myśl choćby transmisje PLŻ o 13 po których widać jak poroniony jest to pomysł i co sądzą o tym fani, a to liga wyżej. W wakacje jedynym sensownym wyjściem są mecze przy świetle. Ze względu na transmisje SE - jak najpóźniej, tak jak ostatnio zrobił Ostrów z Bydgoszczą.
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze

jerry78
Trener

#1777 Postautor: jerry78 » 6 września 2015, o 22:47

Talmai
Junior

#1778 Postautor: Talmai » 6 września 2015, o 23:46

jerry78 pisze:No to nas gość podsumował
http://www.przegladzuzlowy.pl/2015/tam- ... blin-2015/

Widać nawet gimnazjaliści wyśmiewają ten cały motor.
Autor o sobie: "Nie boje się otwarcie mówić co myślę, niezależnie czy wyjdę na tym dobrze czy źle" :)
Bój się synu Motoru lepiej, niech nas nienawidzoł

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#1779 Postautor: Bozena » 7 września 2015, o 10:23

"Niestety, oczekiwanych zysków z biletów nie przyniosła ostatnia impreza, jaką był finał Indywidualnych Mistrzostw Świata Juniorów. Na trybunach w Lublinie zasiadło zaledwie półtora tysiąca widzów. - Rzeczywiście, jesteśmy tym faktem nieco rozczarowani. Gdyby frekwencja była wyższa, mogliby byśmy liczyć na większe zyski z tej imprezy - zakończył prezes KMŻ Motoru Lublin."
Po tym co stało się wczoraj rozczarowani jesteśmy faktem, że robi się z nas durniów i pośmiewisko na całą żużlową Polskę. Przyszliśmy na powyższy mecz po to, żeby między innymi wesprzeć klub przed rozgrywkami play off. Tymczasem widać jak w Lublinie szanuje się kibiców i sponsorów. Ażeby całkowicie się nie pogrążać i uratować resztki honoru wypada pojechać do Piły na rewanż. Myślę też i nie jestem w tym odosobniona sądząc po wczorajszych wypowiedziach ludzi stojących w kolejkach po zwrot pieniędzy za bilety, że nam kibicom należą się przynajmniej jakieś wyjaśnienia i przeprosiny. Jeżeli ktoś myśli jedynie o zyskach to akurat to nic nie kosztuje.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#1780 Postautor: kdsz » 7 września 2015, o 11:43

Bozena pisze:"Niestety, oczekiwanych zysków z biletów nie przyniosła ostatnia impreza, jaką był finał Indywidualnych Mistrzostw Świata Juniorów. Na trybunach w Lublinie zasiadło zaledwie półtora tysiąca widzów. - Rzeczywiście, jesteśmy tym faktem nieco rozczarowani. Gdyby frekwencja była wyższa, mogliby byśmy liczyć na większe zyski z tej imprezy - zakończył prezes KMŻ Motoru Lublin."

Prezes Zając był podobnie rozczarowany frekwencją na meczu "Reprezentacja Polski" - Ukraina jakiś czas temu. Optymistycznie liczył na sprzedaż biletów nie gorszą niż podczas spotkania prawdziwej kadry z ekipą Mistrzów Świata. Te szacunki najlepiej świadczą o jego znajomości tematu.

Kiedyś sobie postanowiłem, że nie będę nic pisał o lubelskim klubie i w tym postanowieniu wytrwałem dobre osiem lat. Jednostkowo pozwalam sobie złamać to postanowienie.

Panie prezesie, oglądanie sportu żużlowego to wbrew pozorom nie jest żaden obowiązek kibiców. Sport robiony jest dla ludzi, to ma być rozrywka na niedzielne popołudnie. Nikt nie może mi nakazać trwonić czas i pieniądze na oglądanie sportu w takim wydaniu. Brak polewaczki, psująca się notorycznie maszyna startowa, trzygodzinne mecze w kurzu i upale, rozgrywane dodatkowo na nudnym torze i zdewastowanym stadionie. Do tego kretyńskie wypowiedzi Pańskie i trenera, z których bije antysportowa postawa, prostactwo i mentalność żebraka, paradoksalnie połączone z butą i arogancją (vide publiczne ataki na zawodników). Wstydźcie się dziady.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#1781 Postautor: Misionis » 7 września 2015, o 13:17

Niestety ten klub wygląda w tej chwili jak nasz stadion. Jeśli klub ma problem ze spłatą 70 000 zł to to mówi wszystko. W tej sytuacji nie mamy żadnych szans na pozyskanie sponsora. Klub kojarzy się z amatorszczyzną i nie stanowi żadnej wartości dla biznesu.

Ten zarząd nie jest w stanie nic poprawić. Ostatnie 2 lata pokazały, że ich działania przynoszą więcej szkody niż pożytku. Jedynym rozwiązaniem jest rozwiązanie stowarzyszenia. Przykro to pisać, ale w tej chwili nie ma innego rozwiązania. Tylko na zgliszczach można spróbować coś zbudować.

Jedyną rzeczą, która może dawać nadzieję na żużel na poziomie jest grubsza kasa i ludzie z głową na karku. Myślę, że tacy ludzie, o ile ludzie w ogóle się znajdą, mogą tutaj przyjść tylko do zaoranej, pustej przestrzeni, żeby zbudować coś od nowa. Klub w takiej postaci jak teraz, czyli klepiący biedę, nie rozdzielający obowiązków, nie mający ludzi odpowiedzialnych za wyznaczone zadania, nie ma szans w dzisiejszym sporcie. Od lat to powtarzam i powiem jeszcze raz, że można pozyskać pieniądze od sponsorów, ale trzeba im zaoferować coś w zamian. W Lublinie nie ma żadnej oferty, a klub zamiast szukać partnerów, szuka darczyńców.

Druga rzecz, która jest konieczna moim zdaniem to modernizacja stadionu. Nie da się w ruinach zrobić dobrego produktu, bo zawsze będzie się kojarzył z ruiną.

Obawiam się, że czeka nas kilka lat bez żużla.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1782 Postautor: Cooper » 7 września 2015, o 13:23

W obecnych realiach grubsza kasa na żużel to tylko miasto, a nowy stadion/modernizacja - ten sam adres. Ludzie zarzadzajacy klubem tez do wymiany - ale pozostale kwestie, jak pokazuja pilkarze i pilkarki - do załatwienia.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Moran
Junior

#1783 Postautor: Moran » 7 września 2015, o 15:06

Misionis pisze:Niestety ten klub wygląda w tej chwili jak nasz stadion. Jeśli klub ma problem ze spłatą 70 000 zł to to mówi wszystko. W tej sytuacji nie mamy żadnych szans na pozyskanie sponsora. Klub kojarzy się z amatorszczyzną i nie stanowi żadnej wartości dla biznesu.
Ten zarząd nie jest w stanie nic poprawić. Ostatnie 2 lata pokazały, że ich działania przynoszą więcej szkody niż pożytku. Jedynym rozwiązaniem jest rozwiązanie stowarzyszenia. Przykro to pisać, ale w tej chwili nie ma innego rozwiązania. Tylko na zgliszczach można spróbować coś zbudować.
Jedyną rzeczą, która może dawać nadzieję na żużel na poziomie jest grubsza kasa i ludzie z głową na karku. Myślę, że tacy ludzie, o ile ludzie w ogóle się znajdą, mogą tutaj przyjść tylko do zaoranej, pustej przestrzeni, żeby zbudować coś od nowa. Klub w takiej postaci jak teraz, czyli klepiący biedę, nie rozdzielający obowiązków, nie mający ludzi odpowiedzialnych za wyznaczone zadania, nie ma szans w dzisiejszym sporcie. Od lat to powtarzam i powiem jeszcze raz, że można pozyskać pieniądze od sponsorów, ale trzeba im zaoferować coś w zamian. W Lublinie nie ma żadnej oferty, a klub zamiast szukać partnerów, szuka darczyńców.
Druga rzecz, która jest konieczna moim zdaniem to modernizacja stadionu. Nie da się w ruinach zrobić dobrego produktu, bo zawsze będzie się kojarzył z ruiną.
Obawiam się, że czeka nas kilka lat bez żużla.

Stadion jest sprawą najważniejszą, to byłby znak wyjścia z marazmu i realny impuls do działania. Dużo większy niż w przypadku stadionu dla kopaczy. Nawet nie musi być to projekt tej miary co Krochmalna. Na początek wystarczy mała modernizacja w stylu spłaszczenia skrócenie toru. Inaczej jest wszystko odbierane gdy widać że coś się dzieje. Dlatego podobał mi się czyjś pomysł by podzielić modernizację na wiele etapów i je zgłaszać do obywatelskiego. Gdy coś się zacznie to już jest połowa sukcesu. Patrz trybuna rzeszowska która wygląda mocarnie, albo krośnieński park maszyn jak drewniana knajpa, za tym pójdą kolejne zmiany na lepsze.
Nieraz pisałem, potrzeba:
- nowy stadion/modernizacja/jej rozpoczęcie
- nowy klub (ludzie dbające chociaż o wizerunek jeśli dużej kasy brak, bez Sprawki, Zająców)
- nowa nazwa (Motor to synonim dziadostwa, bankruta, klubu piłkarskiego)
- nowe logo/herb i najlepiej barwy (wszystko związane z marką)
- kontrola ze strony miasta, ale to też różowe nie jest, w Bydgoszczy oddelegowani z ratusza ludzie jeszcze bardziej pogrążyli klub.
- więcej meczów u siebie
Wtedy lubelski żużel będzie zupełnie inaczej postrzegany, dopóki nie nawiąże do tego co mamy teraz.
Przypominam że dysponujemy drugim budżetem w lidze. Piłę nie było stać na Jamrożego, nie wspominając o Malitowskim.
Patrzę od strony potencjalnego reklamodawcy. Co do cytowanego postu, nie wierzę w kogoś z grubszą kasą. Takie rzeczy w polskim żużlu na dłuższą metę się nie zdarzają. Wito i Marta głównie ale oni też mieli/mają swoje interesy.
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#1784 Postautor: lombard » 8 września 2015, o 10:51

Sytuacja jest patowa i wygląda na to, że będzie patowa przez kolejnych kilka lat. Więc bez żadnej metamorfozy ani dobrego klubu, ani stadionu nowego ani nic innego być nie będzie bo być nie może. Dlaczego? Bo w tym klubie rządzi P. Wojciechowski z P. Zającem i nie mają zamiaru nikogo się słuchać tym bardziej Miasta. Z moich informacji wynika, że Miasto jest zainteresowane utworzeniem i wejściem do spółki akcyjnej tylko klub nie jest tym zainteresowany. Klub woli uprawiać dziadostwo a w zamian samostanowić o sobie. W tej sytuacji nie dziwię się, że miasto daje ile musi i się nie angażuje ponad to. Poza tym nie zdziwiłbym się gdyby "miasto" (w szerokim tego znaczeniu) robiło klubowi zły pijar bo niby dlaczego miałoby robić dobry? Ja jako kibic po tym co widzę, też nie mogę temu klubowi robić dobrego pijaru, mogę co najwyżej pewne rzeczy tu i ówdzie przemilczeć. Ale jak długo? Było światełko w tunelu jak pojawił się w naszym klubie poważny sponsor- Bogdanka. Nie poszliśmy za ciosem i szansa została zaprzepaszczona. Żeby teraz zamknąć wszystkim usta od nowa i zacząć budować pozytywny pijar trzeba na prawdę wyłożyć dużą kasę, żeby nie było dziadowania na lewo i prawo za pośrednictwem mediów oraz straszenia kibiców wycofaniem klubu z rozgrywek. Widzę to tylko tak: cały Zarząd podaje się do dymisji. Zostaje utworzona spółka w skład której przede wszystkim wchodzi Miasto i inne zainteresowane spółki i to miasto jest gwarantem oglądania normalnego kibicowskiego widowiska, rozbudową stadionu itp. itd. Stopniowo zaczniemy wychodzić z tego bagna. Dalsze trwanie w tym maraźmie to jest kontynuacja zabijania żużla w tym mieście! Jeżeli Zarząd jest rzeczywiście za dobrem tego sportu, powinien uczynić to niezwłocznie. Zawłaszczanie sobie tej dyscypliny sportu kosztem kibiców i widowiska jest niewyobrażalnym błędem! :idea:
Szkoda też ludzi których nazwisk tu nie wymienię, a którzy kiedyś i teraz ponownie uwierzyli w słuszne idee tego klubu. Każdy chciał dobra żużla dla Lublina. Niestety od wieków wiadomo jak się kończy uprawianie prywaty kosztem innych!

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1785 Postautor: $korzen$ » 8 września 2015, o 10:58

Skad info o SA? z tego co wiem (a przynajmniej tak bylo) to miasto w zadnym wypadku nie chcialo wchodzic w sklad spolki zuzlowej. Jestes pewien, ze cos sie tutaj zmienilo? bo jak tak to trzeba odswiezyc temat taczki 8) tym razem dla Wasatego i Zajaca, oni w swoich dzialaniach sa jeszcze gorsi niz Sprawka. A nie sadzilem, ze mozna byc gorszym od niego.

ermen
Zawodowiec

#1786 Postautor: ermen » 8 września 2015, o 11:20

lombard pisze: Z moich informacji wynika, że Miasto jest zainteresowane utworzeniem i wejściem do spółki akcyjnej tylko klub nie jest tym zainteresowany.

Świetny żart. Śmiech zawsze się przyda. Zwłaszcza, gdy panuje grobowa atmosfera.
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#1787 Postautor: sting126 » 8 września 2015, o 11:37

Wydaje mi się, że gdzieś ostatnio krążył wywiad z Prezydentem Żukiem, który mówił, że miasto nie będzie się angażować w nowe spółki akcyjne (sportowe).
Czas na zmiany :]

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1788 Postautor: Cooper » 8 września 2015, o 11:54

Dla mnie niezrozumiale jest mimo wszystko pominiecie zuzla. Tzn. wiem, ze zuzel nikomu nie jest na reke - niemniej jednak skoro mamy miasto w 3 wiodacych dyscyplinach (a i to troche naciagane), to czemu pominieta zostala ta czwarta?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1789 Postautor: ravajas » 8 września 2015, o 12:51

A moim zdaniem miasto w żaden sposób nie powinno się angażować w Klub. Jedyną forma owocnej współpracy mogłoby być udostępnienie stadionu i jego infrastruktury za symboliczną złotówkę podmiotowi(om) CAŁKOWICIE PRYWATNEMU, który zechciałby ciągnąć tę zabawę w oparciu o rachunek ekonomiczny. Ja wiem jak to brzmi, ale to byłaby jedyna zdrowa sytuacja.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Koper
Trener
Kontakt:

#1790 Postautor: Koper » 8 września 2015, o 13:02

Pod warunkiem, że wszystkie inne kluby w Lublinie traktowane byłyby na identycznych zasadach to wtedy byłaby zdrowa sytuacja.

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#1791 Postautor: sting126 » 8 września 2015, o 13:07

Raczej szerzej - w całej Polsce. Czy zdrowa byłaby rywalizacja klubu z Lublina dotowanego kwotą 0 zł, z takim GKM-em otrzymującym od miasta 2 mln zł ?

Ale na uzdrowienie zasad finansowania sportu raczej nie ma co liczyć...
Czas na zmiany :]

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1792 Postautor: ravajas » 8 września 2015, o 13:54

Niekoniecznie. Jeśli jakiś podmiot prywatny uważałby, że OPŁACA mu się prowadzić klub pomimo tego, że inne kluby dotowane są z pieniędzy budżetowych, to co mnie to - jako kibica klubu z Lublina - boli? Myślę też, że taka sytuacja dawałaby asumpt władzom innych miast, żeby odwracać tendencję, która dziś pogrąża sport.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1793 Postautor: istred » 8 września 2015, o 13:57

Na uzdrowienie zasad finansowania sportu nie ma co liczyć. Trzeba się dostosować do realiów.
Ściśle współpracować z miastem (tak jak z każdym podmiotem, który daje pieniądze, w szczególności tak duże), ale również intensywnie szukać innych źródeł finansowania. I zachowywać się w kontaktach z miastem nie jak żebrak, który co jakiś czas przychodzi żebrać o pieniądze, bo mu nie starczy do końca sezonu, ale jak partner i mieć coś miastu do zaoferowania i potrafić się pochwalić swoimi sukcesami (nie koniecznie wyłącznie sportowymi).

...ale my sobie tu możemy wszystko napisać, a i tak nie będzie to miało najmniejszego przełożenia na rzeczywistość.

Ja jedyną nadzieję widzę w tym, że obecna ekipa z KMŻ (łącznie z całym zapleczem) pożegna się z żużlem, a za rok zajmie się tym ktoś nowy, być może bardziej ogarnięty.
Czy za rok ktoś w ogóle będzie chciał się w żużel bawić? Czy ktoś nowy będzie bardziej ogarnięty od obecnych?
Nie wiem, ale wiem, że obecna ekipa nie jest w stanie zorganizować żużla nawet na poziomie drugoligowym.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1794 Postautor: $korzen$ » 8 września 2015, o 14:59

I ostatnim zdaniem Istreda cala ta szopka powinna zostac zakonczona. Czas tych ludzi minal, kazdy z nas wie, ze z tego NIC nie bedzie. Jak ma byc taka lipa i taki wstyd jak w niedziele, gdzie nawet nie potrafimy udawac, ze cos dzialalismy to nie wyobrazam sobie, ze Ci ludzie mieliby poprawidzic ten klub do jakichkolwiek sukcesow. Wole nawet przerwe od zuzla w Lublinie niz ogladanie takiego dziadostwa.

Jak Ci zuzlowy specjalisci maja za grosz honoru to zamiast pisac jakies odwolania powinni sie juz dawno podac do dymisji. Jak jest kazdy widzi. O jakichkolwiek przeprosinach w strone kibicow i sponsorow nawet nie wspominam. Ale tutaj trzeba miec chociaz troche klasy i honoru. Fuera Panowie, Fuera.

Awatar użytkownika
Moran
Junior

#1795 Postautor: Moran » 8 września 2015, o 16:42

Czy naprawdę roczna przerwa jest lepsza ? Nie wiem. Zawsze uważałem, że nie będzie to dramat, ale mam wątpliwości. Czy lubelski żużel nie zostanie trochę zakurzony. Gdyby organizować nieźle obsadzone turnieje indywidualne czy parowe w odpowiednich miesiącach i dogodnych porach to może być ok. Są okresy w sezonie gdy nawet nieźli riderzy szukają jazdy gzie się da i dużo nie wezmą. W sierpniu niektórzy kończą sezon i zanim się ochłodzi można łatwo namówić żużlowców. Np taki Kołodziej jest dosyć leniwy, ale do nas ma blisko i można go sprowadzić. Możliwe, że sam fakt braku drużyny ligowej może być nawet oczyszczający.
Wyobrażam sobie rok bez ligi w ten sposób:
jakiś półfinał IMP, jakiś final SK, coś w stylu POL-RŚ (na to wszystko trzeba dobrych relacji z PZM),
do tego można jakieś ciekawe zawody parowe, może zawodników którzy jeździli w Lublinie,
parę turniejów indywidualnych, także w drugiej części roku w celu sprawdzenia ewentualnych kandydatów do drużyny, może jakiś własny turniej o coś który byłby cykliczny (jak Chrobry w Gnieźnie), bo wiecznie kadra nie będzie tu przyjeżdżać, zresztą szybko się znudzi pokazówka. 8-10 zawodów różnej rangi, z różnymi zawodnikami.

Wiecie ile wynosi ostatnie dodatkowe wsparcie z miasta na PO ? I ile zostało do spłaty tytułem pożyczki o której mówi Zając ? Oprócz tego po stronie zobowiązań mamy 70 tys dla Miśków, być może dojdzie ok. 125 tys za brak przygotowania i walkower. I opłacenie meczu w Pile. Uważam, że prezes biorąc miejską kasę bez załatwiania sponsorów, powinien dokładnie określić jakie klub ma zobowiązania jeszcze, cały czas mówi się tylko o zeszłym sezonie, oby obecny był w miarę rozliczony.

Zaratustra
Kadrowicz

#1796 Postautor: Zaratustra » 8 września 2015, o 18:20

Żużel w Lublinie umiera już od jakiegoś czasu i wydaje się, że właśnie sięgnęliśmy dna (z której strony by nie patrzeć). Ja już jestem za stary, by cieszyć się samym "bytem" klubu żużlowego w Lublinie. W tym sezonie ligi nie odczułem poza 3-godzinnym wygwizdowie w meczu z Krosnem, chwilą grozy z Gdańskiem, oraz staniem w kasie przed i po niedoszłym meczu z Piłą. Właściwie można powiedzieć, że kibice w Częstochowie niczego nie stracili, a już za chwilę zaczną emocjonować się ponownym rozwojem swojego klubu, który z czystą kartą przystąpi do rozgrywek.

Chciałbym ligowego żużla w Lublinie, ale tylko takiego, za którego nie musiałbym się wstydzić..

Czarek
Trener

#1797 Postautor: Czarek » 8 września 2015, o 20:15

Zaratustra pisze:Chciałbym ligowego żużla w Lublinie, ale tylko takiego, za którego nie musiałbym się wstydzić..

Lublin jest miastem, którego musimy się wstydzić, miastem straconych szans i niewykorzystanych możliwości. Lubelski żużel jest tylko odzwierciedleniem ducha tego miasta.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#1798 Postautor: Cz@rek » 8 września 2015, o 20:43

No to pojechałeś teraz... Przypomnij sobie jak szanse wykorzystywano 8-10 lat wcześniej za czasów pro żużlowego Pruszkowskiego
i "nie da się" Wasilewskiego.
Wracając na żużlowe podwórko przypominam że to dzięki Żukowi mieliśmy swoje 5 min. które kompletnie nie wykorzystaliśmy...
A wstydzić owszem musimy ,takich ludzi jak Ty!

Czarek
Trener

#1799 Postautor: Czarek » 8 września 2015, o 20:53

Cz@rek pisze:No to pojechałeś teraz... Przypomnij sobie jak szanse wykorzystywano 8-10 lat wcześniej za czasów pro żużlowego Pruszkowskiego
i "nie da się" Wasilewskiego.
Wracając na żużlowe podwórko przypominam że to dzięki Żukowi mieliśmy swoje 5 min. które kompletnie nie wykorzystaliśmy...
A wstydzić owszem musimy ,takich ludzi jak Ty!

Lublin jest miastem, w którym powinno się roić od dużych firm czyli sponsorów, miastem, z którego młodzi ludzie nie uciekają, ale bez problemów znajdują pracę, miastem inwestycji, a nie deficytowych molochów eurosocjalizmu. Niestety jest miastem, którego mieszkańcy chórem popierają władzę, ściągającą Lublin w otchłań zadłużenia i skandalicznego wydawania pieniędzy (vide: MKS, stadion Startu, basen olimpijski, tor rowerowy) oraz zachłannego opróżniania kieszeni podatnika. Większość moich znajomych kibiców żużla z dawnych lat już tutaj nie mieszka, z powodów ekonomicznych. Dlatego jest mi wstyd za to miasto.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Moran
Junior

#1800 Postautor: Moran » 8 września 2015, o 22:42

Czy ta kara okaże się przysłowiowym gwoździem do trumny lubelskiego żużla? – Może się tak stać – mówił po decyzji sędziego prezes KMŻ Andrzej Zając.
Czytaj więcej: http://www.kurierlubelski.pl/artykul/73 ... ,id,t.html
Czarek pisze:
Cz@rek pisze:mieszkańcy chórem popierają władzę, ściągającą Lublin w otchłań zadłużenia i skandalicznego wydawania pieniędzy (vide: MKS, stadion Startu, basen olimpijski, tor rowerowy) oraz zachłannego opróżniania kieszeni podatnika.

Zakładam, że skoro non stop wskazujesz na te okoliczności to dokładnie znasz stan jego zadłużenia obecnie, sprzed kilku lat i nam to wyjawisz, najlepiej na tle innych miast pokroju Lublina (Bydgoszcz itp), tak jak przybliżysz skalę zachłanności tego opróżniania kieszeni. Co do tych skandalicznych inwestycji to w pierwszej kolejności przed MKS zabrakło - nie wiem czy celowo - stadionu na Krochmalnej. Co to za tor rowerowy i gdzie jest to nie wiem ale też chętnie się dowiem.
Warto tu dodać, że polityka rozdawnictwa na klubu sportowe, obiekty kultu, infrastrukturę sportową, po prostu się ludziom w mieście podoba i trudno się dziwić władzom, że z tym nie walczą.