Lubelski klub w sezonie 2015.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Piocze
Senior

Re: Lubelski klub w sezonie 2015.

#1226 Postautor: Piocze » 2 lutego 2015, o 16:19

Faktycznie dawno nie było w KMŻ tak optymistycznie. Fajny skład, załatwiona nawierzchnia, coraz lepszy wizerunek klubu - świetnie!
Mam tylko nadzieję, że twarde stanowisko Zająca wobec mierzenia sił na zamiary rzeczywiście jest realizowane.
Mój wrodzony pesymizm sprawia, że obawiam się klasycznych tekstów o "zaległościach wobec kilku podmiotów" około maja, ale staram się te obawy zagłuszyć ;)
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Czarek
Trener

#1227 Postautor: Czarek » 2 lutego 2015, o 18:48

Yeste pisze:kibicami - dawno nie widziałem tylu przychylnych komentarzy na forum w okolicach stycznia (nawet Czarek z premedytacją zapomniał się wylogować i pozwolił skrobnąć posta jakiemuś kaemżetoentuzjaście ;))

Mam nadzieję, że żartujesz. Zwykle broniłem klubu, nawet Sprawki i zachęcałem by cieszyć z tego co mamy. Chwile załamania nerwowego przeszedłem w poprzednim roku gdy klub zmasakrował mój kibicowski entuzjazm betonowym torem.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

miedziany
Senior

#1228 Postautor: miedziany » 4 lutego 2015, o 12:00

Cieszy optymizm na forum, ale ten sklad nie jest jakis supe mocny. Jak dla mnie o wiele mocniejszymi ekipami na papierze sa Gdansk i Czewa.

Ge(L)o
Trener

#1229 Postautor: Ge(L)o » 4 lutego 2015, o 12:47

Czewa ? Przeglądam ich skład i nie bardzo widzę ten mocniejszy skład. Malczewski na juniorce. I chyba tyle tego mocnego składu.

Smirnek_
Senior

#1230 Postautor: Smirnek_ » 4 lutego 2015, o 13:08

Allen i Vissing są u nich jeszcze w miarę pewni na 2 ligę, chociaż Dryml przy nich to zupełnie inna półka. A w Gdańsku osobiście nie widzę nikogo takiego.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1231 Postautor: Cooper » 4 lutego 2015, o 13:20

Gafurow jest kozak na II lige moim zdaniem. jesli tylko bedzie mial konkretny sprzet.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#1232 Postautor: sting126 » 4 lutego 2015, o 13:22

Jeszcze Krcmar. A i Zorro w II lidze będzie robił punkty.
Czas na zmiany :]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1233 Postautor: Gelo » 4 lutego 2015, o 16:24

Do włókniarza dojdzie jeszcze okularnik i to trochę namiesza.chyba ze zrobimy przyczepne krossowisko wtedy dziadek może zaliczyć wtope. Generalnie Czewa wycina wszystkich juniorami.Przypominam że taki Polis woził naszych seniorów w ubiegłym roku. Jednak nawet jak dojdzie do nich PK to seniorkę teoretycznie mamy ciut mocniejszą.Jakoś dziwnie Dawida i Borysa się nie obawiam.Vissing i Tungate coś poszczypią chociaż wcale nie muszą.Allen to człowiek ze szkła. W Czewie Renatka i Zorro tak.będą czesać.Krcmar tez cos dorzuci.ale reszta? Bez kompleksów moim zdaniem.te trzy ekipy wydają się być najmocniejsze.

Awatar użytkownika
Oskarinho
Junior

#1234 Postautor: Oskarinho » 4 lutego 2015, o 16:31

dobek
Senior

#1235 Postautor: dobek » 4 lutego 2015, o 20:41

Gelo pisze:Do włókniarza dojdzie jeszcze okularnik i to trochę namiesza.chyba ze zrobimy przyczepne krossowisko wtedy dziadek może zaliczyć wtope. Generalnie Czewa wycina wszystkich juniorami.Przypominam że taki Polis woził naszych seniorów w ubiegłym roku. Jednak nawet jak dojdzie do nich PK to seniorkę teoretycznie mamy ciut mocniejszą.Jakoś dziwnie Dawida i Borysa się nie obawiam.Vissing i Tungate coś poszczypią chociaż wcale nie muszą.Allen to człowiek ze szkła. W Czewie Renatka i Zorro tak.będą czesać.Krcmar tez cos dorzuci.ale reszta? Bez kompleksów moim zdaniem.te trzy ekipy wydają się być najmocniejsze.

Spokojnie.Nie trzeba się bać "medalików". Uważam,że mamy w zespole rutynę i młodych gniewnych :D . Trzeba zrobić porządne treningi na nowej(przyczepnej :D )nawierzchni i lejem jak popadnie. Nie wiem czy potrzeba psychologa w naszej drużynie ale myślę,że Jerzy G. przetłumaczy naszym zawodnikom czy jedziemy w domu czy na wyjezdzie to jeńców nie bierzemy... jedziemy na 100%. I proszę uprzedzić zawodników,że wymówki po złym biegu typu: inne tłumiki, inny tor itd. będą postrzegane jako działanie na niekorzyść klubu :D Tak pokrótce- Eunuchy to do opery... 8)

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#1236 Postautor: MikeMistrz » 4 lutego 2015, o 23:03

Też uważam, że nie ma co padać na kolana przed Gdańskiem i Cz-wą. Częstochowa potencjalnie ma najlepszych napieraczy na juniorce, ale poza Vissingiem i Allenem ich kadra seniorska wygląda miernie, chyba żeby Stachyra nagle wyszedł z dołka. W Gdańsku Zorro i Gafurow powinni robić robotę, Krcmar podobnie. Na szczęście juniorów mają chyba jeszcze gorszych od nas. My mamy trio Dryml - Lahti - Masters, które na drugą ligę też wygląda imponująco i masę wynalazków. Jeżeli tor będzie przygotowywany lepiej niż rok temu, to możemy spokojnie powalczyć o awans.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1237 Postautor: Gelo » 4 lutego 2015, o 23:16

Tylko ze nie mamy tego trio.Przy czarnym scenariuszu Timo sobie u nas nie pojeździ.a szkoda.to co prawda żużlowy noname jeszcze ale materiał na top10 ligi jak najbardziej. Skład na awans oczywiście bez oglądania całej kadry to: Dryml Malitowski Masters Jamroży Baran Bober Dąbrowski.Lahti mógłby wskoczyć za najsłabszego z pozycji 2-5. I nie lekceważyłbym krajowych seniorów.Jamrozy jeździć umie (polecam nasz mecz w Ostrowie 2012) a Malita jednak przychodzi z Ekstraligi.Do tego w przeciwieństwie do Kangurów będą mogli się na bieżąco dopasowywać do toru.Moim cichym faworytem jest Masters ale ma znikome doświadczenie z naszą ligą

Gecko
Szkółkowicz

#1238 Postautor: Gecko » 5 lutego 2015, o 07:22

Gelu jak przyjdzie Baran to równie dobrze Jamroży lub Malitowski może siąść na ławie i jest miejsce dla 3 obco. Sądzę że Lahti nie będzie jeździł tylko z powodów pozasportowych - nie wiadomo co z niezapłaconą karą lub z powodu opóźnień w płatnościach.
A Dąbrowskiego to zobaczymy ale w NC+ w niedzelę :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1239 Postautor: Gelo » 5 lutego 2015, o 08:43

To oczywiste - tak samo nigdzie nie jest powiedziane, że jakby doszedł Baran - będzie miał pewne miejsce w składzie - zwłaszcza na początku sezonu. Wypisałem jedynie skład, który w mojej ocenie jest optymalny "w ciemno". Nikt nie ma dzisiaj wiedzy kto będzie w jakiej formie. Tu jest jednak Lublin, wiec powinnismy się przyzwyczaić, że jako ostatni w Polsce wyjeżdzamy na swój tor, odjeżdżamy najmniej treningów, sparingi to prawdziwa rzadkość - i to też jak sie zlitują nasi najbliżsi sąsiedzi. Zakładając że nic się nie zmieni w tej kwestii (obym się mylił) trener będzie musiał również "na czuja" wybrać jakąś piątkę seniorów.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1240 Postautor: niespokojny » 5 lutego 2015, o 09:47

Uważam, że seniorsko odstajemy od Gdańska. Dryml może być odpowiedzią na Gafurowa, chociaż bardziej cenię tego drugiego. Lahti to odpowiednik Krcmara, Jamroży delikatnie lepszy od Brzozy, Malitowski od Szymki - ale nie mamy odpowiedzi na Zorra. Jakby jeszcze jakieś kłopoty z Lahtim były i miałby nie jechać, to już w ogóle. Natomiast Masters to zagadka. Może odpali, może nie. Wszystko się rozbija o to, jak stoi ze sprzętem na polską ligę.

Częstochowa dla mnie jest nieobliczalna. Przeciętni seniorzy. Jeżeli dojdzie Karlsson to będą faworytem. Ale i bez niego są silni. Polis woził po płotach Miśkowiaka. Malczewski też daje radę. U siebie ci juniorzy będą tłuc po 7-9 pkt jeden.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1241 Postautor: istred » 5 lutego 2015, o 10:16

W pierwszej lidze nie ma pewniaków, a druga to już w ogóle zagadka.

Tak naprawdę wszystkie drużyny poza Opolem i Rawiczem mają przyzwoite składy. Nasz skład jest przede wszystkim ciekawy - absolutny lider, niezły junior i młodzi, dający nadzieję na to, że odpalą seniorzy.
Jak to wyjdzie w praniu to przekonamy się dopiero podczas sezonu.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1242 Postautor: grzesieck » 5 lutego 2015, o 11:16

fajny sklad tylko ten Jamrozy wku**** :)

sfochowany Baran w jego miejsce i mozna jechac
METHANOL ADVENTURE TEAM

Sober
Senior

#1243 Postautor: Sober » 6 lutego 2015, o 12:25

A Dąbrowskiego to zobaczymy ale w NC+ w niedzelę :)

Jak jest w koncu z tym Dabrowskim? Na fanpage widnieje w naszym skladzie. To jest dosc istotne, bo gosc zrobilby roznice w 2 lidze wzgledem Wieczorka - ma fajna sylwetke, nieraz przejawial na torze, ze ma do tego sportu smykalke. Para juniorska Bober-Borowicz przy dobrym dopasowaniu do toru u siebie moglaby wygladac bardzo ciekawie.
Podobnie jak grzesiecka, mnie tez wkurza osoba Jamrozego u nas w skladzie. Nie wiem, zawsze spostrzegalem go jako typowego ogorka, poza tym, z tego co pamietam, zazwyczaj cieniowal na naszym torze. Nie ciesze sie tez z Pulczynskiego - mam go za miekkiego jezdca, ktory mimo posiadania zajebistej szansy na rozwoj (konkretne dosprzetowania ze strony Unibaxu) w zasadzie stal sie drugoligowym sredniakiem i zdaje sie, ze wyzej ch*** nie podskoczy. Za to spore nadzieje wiaze z Malitowskim, ktory jesli wykorzysta swoj potencjal i bedzie w formie, to moze bawic sie z rywalami.
Ogolnie nie jest zle i w obliczu rywalizacji z takimi osrodkami jak Gdansk i Czestochowa wrocila mi nawet czesciowo zajawka na zuzel ;). Fajnie sie zapowiada ta liga - w zasadzie nie ma murowanego faworyta, wyzej wymienione druzyny, my i Pila maja nieglupie sklady, dodatkowo dochodza mini derby z Krosnem, zazwyczaj odbywajace sie w fajnej atmosferze. Dodatkowo w 2 lidze chyba nie ma komisarzy, dobrze kojarze? ;)

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1244 Postautor: $korzen$ » 6 lutego 2015, o 13:17

A dlaczego Lahti mialby u nas nie startowac? cos tam mi sie obilo o uszy, ze ta jego kara jest "zalatwiona" ?

Tak czy siak niech klub zrobi wszystko, zeby Fin startowal, to juz dzisiaj jest zawodnik na II linie w I lidze i jak nie bedzie w top5 ligi po sezonie to bede mocno zaskoczony.

Gecko
Szkółkowicz

#1245 Postautor: Gecko » 6 lutego 2015, o 16:50

sober - Dąbrowski jest wpisany ale jako "gość". Formalnie jest zawodnikiem Tarnowa gdzie pewniakiem do jazdy na juniorce jest Koza - Dąbrowski wydaje się być szykowany na drugiego juniora. Za konkurentów ma Madeja, czy nieobjeżdzonych Rolnickiego czy Nowińskiego.

Większość wiesza psy na Jamrożym - mam nadzieję że zaskoczy nas pozytywnie.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#1246 Postautor: truskawa » 7 lutego 2015, o 13:11

Jamroży > Malitowski
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Mad
Senior

#1247 Postautor: Mad » 7 lutego 2015, o 13:53

$korzen$ pisze:A dlaczego Lahti mialby u nas nie startowac? cos tam mi sie obilo o uszy, ze ta jego kara jest "zalatwiona" ?

Tak czy siak niech klub zrobi wszystko, zeby Fin startowal, to juz dzisiaj jest zawodnik na II linie w I lidze i jak nie bedzie w top5 ligi po sezonie to bede mocno zaskoczony.

A dla czego nasz klub ma byś frajerem i ma opłacić karę albinosa? Szkoda że to Lublin jest tym klubem który stanie się kolejnym frajerem Fina!

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1248 Postautor: $korzen$ » 8 lutego 2015, o 11:28

No ale ta kara nie jest jakos dogadana z gksz/pzm?? Fin na naszym torze z reszta 2-o ligowych ogorasow bedzie robil co chcial. Na wyjezdzie tez da rade. Powiem wiecej, uwazam, ze to nasz najlepszy transfer i Lahti juz dzisiaj moglby spokojnie powalczyc w I lidze.

Awatar użytkownika
Blinki
Junior

#1249 Postautor: Blinki » 8 lutego 2015, o 13:46

Popieram przedmówcę. Lahti może się okazać najlepszym ruchem w tym okienku.
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"

Awatar użytkownika
Blinki
Junior

#1250 Postautor: Blinki » 10 lutego 2015, o 18:57

Wiadomo coś o sparingach. Wszyscy sparują a u nas cisza. Tak wiem że mamy na tyle dużą kadrę że możemy między sobą ale z innymi drużynami tez warto
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"