Lubelski klub w sezonie 2015.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
henek1234
Szkółkowicz

Re: Lubelski klub w sezonie 2015.

#551 Postautor: henek1234 » 5 grudnia 2014, o 09:27

ta reklama sie zwróci

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/48587 ... ach-miasta

może lepiej na zygmuntowskich zorganizować wyścigi psów niż oglądać wyścigi w PLŻ2
ile tych zawodów będzie jak w PLŻ2 uzbierają może 4 czy 5 drużyn
czy KMŻ będzie stać na podróże do Rawicza , Opola wątpię :(
jedynie może do Krosna i to bez diet :(

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#552 Postautor: $korzen$ » 5 grudnia 2014, o 09:27

Panowie, spokojnie, moze jeszcze zlepic niezly sklad. Ja powiem jedno, baaaaardzo powaznie rozwazylbym murzyna w naszych barwach. Facetowi na prawde pasuje nasz tor, uwierzcie mi mam znajomych w Lodzi ktorzy cos tam orientuja sie w sprawach klubowych. Nie wiem czy to 100% prawda, ale podobno Lodzianie zlali nas na kwasne jablko bo Lindbaeck roztrzaskal nas tor od a do z w 2 okrazenia i sam przed spotkaniem powiedzial Witkowi, ze tor w Lublinie mu lezy. Przypomnijcie sobie jego wystepy na Zygmuntowskich, pamietacie kto Jelenia na trasie w Lublinie wydymal i z Bjarnem przyklepal e-lige dla Gniezna? Im blizej sezonu tym coraz bardziej uwazam, ze powinnismy ostro ponegocjowac ze Szwedem. Nie przypominam sobie zadnego slabszego biegu na naszym torze i ja uwazam, ze ten chlopak moze jeszcze w zuzlu namieszac.

Jestem rowniez za Mirkiem Jablonskim, zawziety i ambitny chlopak, od 2 lat na lawie w e-lidze... rowniez wart zainteresowania. To samo Malitowski.

Dziwie sie rowiez ciszy odnosnie Watta, ludzie przeciez do momentu kontuzji on jechal zwlaszcza w Lublinie jak profesor. Bez dwoch zdan kontuzja (bardzo ciezka przypominam) zlamala mu sezon. Ja bym bardziej zostawil Kangura niz Lamparta.

Lindbaeck
Malitowski
M. Jablonski
Kudriaszov
Watt
Juniorzy

Stefan Nielsen i jakis Czalov na straszaka i mozna smigac. Ja tam na taki sklad bym chetnie poszedl.

I nie musi byc tragedii, mozna by o utrzymanie powalczyc.

henek1234
Szkółkowicz

#553 Postautor: henek1234 » 5 grudnia 2014, o 09:31

$korzen$ pisze:Panowie, spokojnie, moze jeszcze zlepic niezly sklad. Ja powiem jedno, baaaaardzo powaznie rozwazylbym murzyna w naszych barwach. Facetowi na prawde pasuje nasz tor, uwierzcie mi mam znajomych w Lodzi ktorzy cos tam orientuja sie w sprawach klubowych. Nie wiem czy to 100% prawda, ale podobno Lodzianie zlali nas na kwasne jablko bo Lindbaeck roztrzaskal nas tor od a do z w 2 okrazenia i sam przed spotkaniem powiedzial Witkowi, ze tor w Lublinie mu lezy. Przypomnijcie sobie jego wystepy na Zygmuntowskich, pamietacie kto Jelenia na trasie w Lublinie wydymal i z Bjarnem przyklepal e-lige dla Gniezna? Im blizej sezonu tym coraz bardziej uwazam, ze powinnismy ostro ponegocjowac ze Szwedem. Nie przypominam sobie zadnego slabszego biegu na naszym torze i ja uwazam, ze ten chlopak moze jeszcze w zuzlu namieszac.

Jestem rowniez za Mirkiem Jablonskim, zawziety i ambitny chlopak, od 2 lat na lawie w e-lidze... rowniez wart zainteresowania. To samo Malitowski.

Dziwie sie rowiez ciszy odnosnie Watta, ludzie przeciez do momentu kontuzji on jechal zwlaszcza w Lublinie jak profesor. Bez dwoch zdan kontuzja (bardzo ciezka przypominam) zlamala mu sezon. Ja bym bardziej zostawil Kangura niz Lamparta.

Lindbaeck
Malitowski
M. Jablonski
Kudriaszov
Watt
Juniorzy

Stefan Nielsen i jakis Czalov na straszaka i mozna smigac. Ja tam na taki sklad bym chetnie poszedl.

I nie musi byc tragedii, mozna by o utrzymanie powalczyc.

sory
ale jakie utrzymanie !!!!!!!!

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/48587 ... ach-miasta

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#554 Postautor: $korzen$ » 5 grudnia 2014, o 09:33

II liga to kupa gowna. Nikt na to nie przyjdzie, poza 500 zuzlozjebow z forum. Swietlana przyszlosc. Tylko niech nikt nie zaczyna poraz kolejny tej kosmicznej dyskusji, ze w tym czasie zbudujemy solidne podwaliny i wyszkolimy mlodziez.... ja wiem, ze piatek, ale juz mam dosyc tych oderwanych od lubelskiej rzeczywistosci dyskusji.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#555 Postautor: niespokojny » 5 grudnia 2014, o 09:36

Ja wiem tyle, że te firmy nie mają w ogóle strategii marketingowej. Wymień firmę która sponsoruje swoich rywali. I jakie to niby korzyści odnosi taki Reall ze sponsorowania starego Ułamka, którego wykopują z kolejnych klubów? Dużo więcej zyskaliby tworząc w Lublinie silny klub. Mogliby być sprężyną do rozwoju klubu, a w przyszłości częściej zaistnieć w mediach za podobną cenę, z racji że są sponsorami od lat i dobrego układu z zarządem klubu. To jest kwestia strategii i pomysłu między klubem a lubelskimi firmami, tylko że tu nic takiego nie działa. Jeżeli mówisz mi, że Reall zaistnieje bo ma wykupione emblematy u Ułamka, wyszydzanego najpier w Gnieznie, potem w Grudziądzu a teraz pewnie w Rybniku to mogę się tylko uśmiechnąć. W międzyczasie wzbudza niechęć w lubelskim środowisku bo sponsoruje rywala. Garcarki sponsorowały Miśkowiaka dopóki nie był rywalem Ostrovii. Sponsorują zawodników, którzy nie są bezpośrednimi rywalami.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

mkosz

#556 Postautor: mkosz » 5 grudnia 2014, o 09:51

Nie wiem jakie korzyści ma Reall ze sponsorowania Ułamka, Kudriashova, Jeleniewskiego i Sparty Wrocław. Trzeba właściciela spytać.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#557 Postautor: istred » 5 grudnia 2014, o 09:51

Wymień firmę która sponsoruje swoich rywali.
Kompania piwowarska/Tyskie.

Skoro nawet kibice wrzucają na klub na każdym kroku od kilku lat., skoro wszyscy wiedzą, że w klubie nie ma krzty profesjonalizmu i nie zanosi się żeby w najbliższym czasie ten klub chociaż dążył do bycia profesjonalnym, skoro powszechnie wiadomo, że KMŻ to bagno to czemu dziwi Was, że nawet lubelskie firmy nie chcą mieć z tym klubem nic wspólnego?
Osobiście, gdybym był na miejscu zarządów tych firm to z pewnością nie wpakowałbym swoich pieniędzy w KMŻ. Zrobiła to już Bogdanka i się przejechała.

Teraz niestety role się odwróciły, to klub musi się wykazać i dopiero niech przekonuje do siebie sponsorów. Kredyt zaufania już dawno został wykorzystany.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#558 Postautor: niespokojny » 5 grudnia 2014, o 09:57

Da sprostowania, Tyskie sponsorowało prawie wszystkie klubu I ligi. Więc to raczej sponsor ligi.

henek1234
Szkółkowicz

#559 Postautor: henek1234 » 5 grudnia 2014, o 10:16

$korzen$ pisze:II liga to kupa gowna. Nikt na to nie przyjdzie, poza 500 zuzlozjebow z forum. Swietlana przyszlosc. Tylko niech nikt nie zaczyna poraz kolejny tej kosmicznej dyskusji, ze w tym czasie zbudujemy solidne podwaliny i wyszkolimy mlodziez.... ja wiem, ze piatek, ale juz mam dosyc tych oderwanych od lubelskiej rzeczywistosci dyskusji.

podzielam w pełni Twoje zdanie i jeśli nie wejdą nowi ludzie sponsorzy i nie pojedziemy w PLŻ to lepiej już na zawsze zakończyć temat żużela w Lublinie

Awatar użytkownika
istred
Trener

#560 Postautor: istred » 5 grudnia 2014, o 10:17

Skoro sponsorowało kluby, to nie jest sponsorem ligi tylko klubów. Nie zakrzywiajmy rzeczywistości dla własnych potrzeb.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#561 Postautor: niespokojny » 5 grudnia 2014, o 10:30

Skoro sponsorowal wszystkie kluby to mozna powiedziec ze sponsorowal cala lige. Pomysl to moze ogarniesz.

jerry78
Trener

#562 Postautor: jerry78 » 5 grudnia 2014, o 10:49

Jeśli w I lidze przy udziale TV nie jesteśmy w stanie znaleźć sponsora to i w II nie znajdziemy. Jeśli wpadniemy w II ligę to utkniemy tam na amen.
Pytanie jak duże oszczędności będziemy mieć w II lidze? Fakt, zawodnicy są tańsi, ale kontraktując solidnych II-ligowych zawodników możemy narazić się na wysokie wypłaty z biegopunktówek (nie tak dawno jeszcze gromiliśmy Opole czy Rawicz u siebie 70:20 lub w tych okolicach), a kontraktując średniaków i słabeuszy skazujemy się na pustki na stadionie.

Z drugiej strony budżet klubu opierający się na miejskich pieniądzach to patologia. Dlatego trzeba wsparcia sponsorów jak tlenu. W przypadku transmisji naszych meczów 2-godzinna reklama w TV to powinien być dobry interes. Gdzie są ci ludzie, o których pisał Harry? Chcieli usunięcia Sprawki, to mają. Jest wystarczająco dużo czasu, żeby coś zrobić z tym klubem i poukładać go na nowo.

Nie znam dokładnych założeń budżetowych klubu, ale ja bym zaryzykował zbudowanie składu na I ligę nawet pod koniec stycznia stosując sprawkowe metody wyprzedażowe -60%. Zatrudnić sprytnego trenera (np. JS) Stworzyć atut swojego toru. Nastawić się tylko na jazdę i wygrywanie u siebie. Ludzie wtedy przyjdą.

II liga to niestety wegetacja bez żadnych perspektyw na odwrócenie tej sytuacji.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#563 Postautor: Gelo » 5 grudnia 2014, o 10:59

Dla mnie 2 liga to kupa mułu, z którego przy organizacji naszego klubu nie da się wygrzebać. I nikt ze zwolenników 2 ligi nie może być pewny, że jazda w najniższej klasie to zbudowanie klubu od zera, naprawa finansów, wyjście z długów itd itd. 2 liga z meczami raz na półtora miesiąca to gwóźdź do trumny a nie antidotum na bolączki klubu. Najgorsze jest to, że czekamy na powrót prezydenta z urlopu a tymczasem nasi zawodnicy zaczęli podpisywać gdzie indziej. Oficjalnie tylko Miśkowiak, ale za dwa tygodnie nie będzie już nikogo nawet z łapanki. To, że mamy zielone światło na jazdę w 1 lidze było wiadomo już miesiąc temu. był czas żeby porozmawiać o tym z prezydentem jeszcze przed wyborami kiedy termin był o wiele bardziej dogodny.

klops
Junior

#564 Postautor: klops » 5 grudnia 2014, o 11:41

Sytuacja jest bardzo prosta.

Jak Pan Żuk da mało - jedziemy w II lidze.

Jak Pan Żuk da dużo - jedziemy w I lidze.

Nasze "chcenie" odnośnie lig nie ma żadnego znaczenia. Możemy oczywiście przerzucać się argumentami która liga jest lepsza i dlaczego. Tylko po co? Mam wrażenie, że klub już zredukował koszty (a co za tym idzie możliwości) "pozasportowe" do minimum i wypatruje błagalnym wzrokiem w kierunku ratusza. To jedyna szansa nie tylko na I ligę ale na start w ogóle.

Także módlmy się o pogodę na urlopie Żuka.

KMŻ PANDA LUBLIN. Wstyd.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#565 Postautor: sting126 » 5 grudnia 2014, o 11:48

Moim zdaniem jazda w II lidze o coś (w tym przypadku o awans, nawet bez chęci jego ostatecznego wywalczenia) jest lepsze aniżeli powtórka z sezonu 2014. Prosta sprawa - wystarczy porównać zainteresowanie kibiców 2010-2011 i 2014. Na skład "o coś" w I lidze (czyli przynajmniej pierwsza czwórka żeby ściągnąć publikę) nas nie stać, a i zawodników już za wielu nie ma. Jazda o utrzymanie to frekwencja od czerwca na poziomie 1500 osób. "Walka" o awans w II lidze to 1000 osób na trybunach więcej a koszty zdecydowanie niższe.
Czas na zmiany :]

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#566 Postautor: $korzen$ » 5 grudnia 2014, o 12:08

jerry78 pisze:Jeśli w I lidze przy udziale TV nie jesteśmy w stanie znaleźć sponsora to i w II nie znajdziemy. Jeśli wpadniemy w II ligę to utkniemy tam na amen.
Pytanie jak duże oszczędności będziemy mieć w II lidze? Fakt, zawodnicy są tańsi, ale kontraktując solidnych II-ligowych zawodników możemy narazić się na wysokie wypłaty z biegopunktówek (nie tak dawno jeszcze gromiliśmy Opole czy Rawicz u siebie 70:20 lub w tych okolicach), a kontraktując średniaków i słabeuszy skazujemy się na pustki na stadionie.

Z drugiej strony budżet klubu opierający się na miejskich pieniądzach to patologia. Dlatego trzeba wsparcia sponsorów jak tlenu. W przypadku transmisji naszych meczów 2-godzinna reklama w TV to powinien być dobry interes. Gdzie są ci ludzie, o których pisał Harry? Chcieli usunięcia Sprawki, to mają. Jest wystarczająco dużo czasu, żeby coś zrobić z tym klubem i poukładać go na nowo.

Nie znam dokładnych założeń budżetowych klubu, ale ja bym zaryzykował zbudowanie składu na I ligę nawet pod koniec stycznia stosując sprawkowe metody wyprzedażowe -60%. Zatrudnić sprytnego trenera (np. JS) Stworzyć atut swojego toru. Nastawić się tylko na jazdę i wygrywanie u siebie. Ludzie wtedy przyjdą.

II liga to niestety wegetacja bez żadnych perspektyw na odwrócenie tej sytuacji.

BRAWO.

A co do ludzi od nowego klubu, odrazu wam mowilem, ze to takie same gnidy jak wiecie kto. Nie ma Bogdanki, nie ma co ukrasc, nie ma chetnych na nowy klub. To, ze tak bedzie pisalem juz rok temu. Naiwnosc ludzka nie zna granic.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#567 Postautor: niespokojny » 5 grudnia 2014, o 12:11

Nie ma Bogdanki to i harry z forum zniknął. Przypadek? 8)

Talmai
Junior

#568 Postautor: Talmai » 5 grudnia 2014, o 12:17

W końcu rozszyfrowałem ten niezrozumiały dziwny skrót będący nazwą klubu

KMŻ = Kasa Miejska Żuka

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#569 Postautor: Hans » 5 grudnia 2014, o 13:14

Ale ja nie rozumiem jednego. Skoro prezydent sypie hajsem na prawo lewo: kosz, nożna,ręczna, rzutki, bierki to na żużel nie znajdzie?

Przecież najlepszanaswiecie szkółka żużla ogłoszona została przez Wieckowskiego z Zukiem, nieprawdaż?
Niech da przynajmniej pol banki to może klub przeżyje.

Koper
Trener
Kontakt:

#570 Postautor: Koper » 5 grudnia 2014, o 13:25

Hans pisze:Niech da przynajmniej pol banki to może klub przeżyje.
Ta kwota to ledwo wystarczy na pokrycie wynagrodzenia sekretarzy zawodów, no może jeszcze wystarczy coś dla chronometrażystów :wink:

jerry78
Trener

#571 Postautor: jerry78 » 5 grudnia 2014, o 13:35

:shock: To nieźle meesha zarabiał ! ;) Zrezygnować z takiej intratnej posady? W głowie się przewraca :lol: :lol:

meesha
Trener
Kontakt:

#572 Postautor: meesha » 5 grudnia 2014, o 13:41

Gdańsk obiecał więcej więc odchodzę :p
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Hrabia
Szkółkowicz

#573 Postautor: Hrabia » 5 grudnia 2014, o 14:04

Z drugiej ligi wygrzebaliśmy się tylko dzięki Bogdance, jeśli teraz tam wrócimy to utkniemy aż nie znajdzie się jakiś sponsor podobnego formatu.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#574 Postautor: Cooper » 5 grudnia 2014, o 14:24

mkosz pisze:
niespokojny pisze:Ci sponsorzy sponsorujacy zawodnikow innych klubow to patologia. Ale pokazuje tez slabosc zarzadzajacych klubem. Po Misku nie ma co plakac. Przeplacany zawodnik. W zeszlym sezonie dal d koncerowo. Wolalbym zatrzymac Lamparta.

Patologia??? Na lubelskim rynku są znani. Chcą się zareklamować w innym regionie. Dla właścicieli tych firm sponsoring to zwykły interes. To ma się zwrócić i koniec.

W dodatku jaki wspanialy interes. Wymien z pamieci choc jedna firme, jaka mial na kevlarze w zeszlym sezonie jakikolwiek zawodnik z Grudziadza, Gniezna, Bydgoszczy...? Poza sponsorami klubowymi?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#575 Postautor: Cz@rek » 5 grudnia 2014, o 14:26

Ciekawe jaką kwotę musi zadeklarować Żuk, zeby nasz prezes chciał się podjąć startów Nice lidze??
Dla mnie to jakieś kuriozum, bo pieniądze z Miasta i tak dostajemy ogromne w stosunku co oferowali poprzedni
prezydenci ,a my i tak ciągle mamy za mało... :?
A może by zainwestować w dział marketingowy? W ludzi którzy potrafią rozmawiać ze sponosrami i ich pozyskiwać?
Są tacy ludzie,byli jeszcze za czasów TŻ-tu,nie mielismy praktycznie dotacji z Miasta ale była grupa kilkudziesięciu malych sponsorów którzy łącznie dawali spory procent budżetu TŻ-tu...
Czy teraz tak być nie może ?! (pytanie retoryczne 8) )