Motor Lublin - Polonia Bydgoszcz 25 maja 2014 godz. 17:30

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

Re: Motor Lublin - Polonia Bydgoszcz 25 maja 2014 godz. 17:3

#151 Postautor: truskawa » 23 maja 2014, o 17:38

istred pisze:Może dlatego, że wszyscy wierzą w mit, że na "nowych zawodników" potrzebne są dodatkowe pieniądze?
Trzeba wziąć pod uwagę, że to nie jest dodatkowy zawodnik do składu tylko miałby wskoczyć za kogoś, a nieobecność tego kogoś powoduje oszczędności. Wszystko jest kwestią tego kogo mielibyśmy zakontraktować i za kogo.

Troche chyba nie do końca. Kontraktując zawodników przed sezonem płacisz im z reguły za przygotowanie. Woodward i Lampart zapewne dostali po kilkadziesiąt tysięcy. Rezygnując z nich kosztem nowego zawodnika, w jakimś zakresie tracisz te pieniądze. W związku z tym też taki zakontraktowany nowy zawodnik życzy sobie zapewne odpowiednio wyższą stawkę, po pierwsze dlatego, że nie dostał nic przed sezonem w przeciwieństwie do tych, których ma zastąpić, a po drugie, bo to bardziej w interesie klubu jest zakontraktować to wzmocnienie, z powodu niespełnionych założeń sportowych (zagrożenie spadkiem, brak awansu/medali). Klub jest pod ścianą i musi bulić, tak jak my swego czasu za Drymla i Rymela. Jak się wypożycza z innego klubu to zapewne też się płaci jakiś zwrot za kasę za przygotowanie zawodnika, którą dostał od miacierzystego klubu. Tak to sobie przynajmniej wyobrażam. KMŻ w rundzie finałowej 2013 to zupełnie inna bajka, nie ma co porównywać ;)
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#152 Postautor: Masi » 23 maja 2014, o 17:49

jerry78 pisze:Strzelam w ciemno, że Lasse Bjerre wystąpi pod numerem 5

I to dla nas doskonała wiadomość, bo dwa razy jedzie z juniorem, czyli spokojnie możemy to dwa razy wygrać. Jeśli tylko nie pożyczy sprzętu od brata, nawet jakiegoś rezerwowego (sprzętu, nie brata :D). Ogólnie nie powinien nam zagrozić, ale jak to bywało u nas już różne ogórasy nas woziły.
jerry78 pisze:Dostałem info, że Borowicz dogadał się na "gościa" w Rybniku (pojedzie w Dauga, jeśli będzie się czuł na siłach po upadku w Opolu), a u nas nikt z nim nie rozmawiał. Ciekawe czy tak faktycznie jest i o co tutaj chodzi...???

Podobno Marian nie chce słyszeć o Borowiczu i się nie dziwię, Patrząc na niego w tamtym roku w meczu z Ovią szlag mnie trafiał, przyjechała gwiazdeczka z e-ligi i nie będzie się męczyć ani ryzykować bo i tak ryczałt taki sam. Niech jedzie do Dauga, zrobi max 2 pkt. Wolę Mazura, jeśli tylko będzie zmobilizowany.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

go!
Trener

#153 Postautor: go! » 23 maja 2014, o 17:55

truskawa pisze:nowy zawodnik życzy sobie zapewne odpowiednio wyższą stawkę, po pierwsze dlatego, że nie dostał nic przed sezonem [...] zapewne też się płaci jakiś zwrot za kasę za przygotowanie zawodnika, którą dostał od miacierzystego klubu.

Czekaj, czekaj ...
To nowy klub placi 2x? I czy dostal wreszcie, czy nie dostal?

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#154 Postautor: Kargolo » 23 maja 2014, o 18:50

Masi pisze:
jerry78 pisze:Strzelam w ciemno, że Lasse Bjerre wystąpi pod numerem 5

I to dla nas doskonała wiadomość, bo dwa razy jedzie z juniorem, czyli spokojnie możemy to dwa razy wygrać.

Jedzie trzy razy z juniorem. Raz z Bietrackim - i to możemy spokojnie wygrać podwójnie, to będzie najłatwiejsza szansa na 5:1 dla Cama i Andrieja (bieg 7). Dwa razy natomiast jedzie z Szymonem Woźniakiem i tu już będzie znacznie trudniej, z naszej strony w tych biegach najpierw Misiek z Dąbrowskim, potem Davey i Lampcio. Na koniec Lasse jedzie przed nominowanymi z Hansiem Lansiem na Lamparta i Camerona i tutaj równie dobrze może być 5:1 jak i 1:5 ;)
EDIT: Oczywiście jeśli faktycznie pojedzie z 5, ale innej możliwości nie ma, bo jak dobrze się orientuję to za Hougaarda nie może być ZZ.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#155 Postautor: Piocze » 23 maja 2014, o 19:22

Woźniak to pewnie koło 12 zrobi na nas, 5:1 w biegu z nim to raczej mrzonka
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

Re: Odp: Motor Lublin - Polonia Bydgoszcz 25 maja 2014 godz.

#156 Postautor: mundzio » 23 maja 2014, o 20:42

A czo ten bus?

Obrazek

tapatalked

jerry78
Trener

#157 Postautor: jerry78 » 23 maja 2014, o 20:53

To bus Łukasza i Pawła Przedpełskich

jerry78
Trener

#158 Postautor: jerry78 » 23 maja 2014, o 21:14

Masi pisze:Podobno Marian nie chce słyszeć o Borowiczu i się nie dziwię, Patrząc na niego w tamtym roku w meczu z Ovią szlag mnie trafiał, przyjechała gwiazdeczka z e-ligi i nie będzie się męczyć ani ryzykować bo i tak ryczałt taki sam. Niech jedzie do Dauga, zrobi max 2 pkt. Wolę Mazura, jeśli tylko będzie zmobilizowany.

Mam nadzieję, że Marian wie co robi. Honor honorem, ale czy w naszej sytuacji możemy sobie na to pozwolić? Juniorów punktujących jak na lekarstwo. Ponadto chociażby jeden mecz Borowicza u nas to zablokowanie go u rywali, a to też ważne.
A Mazur niech też jedzie, tylko sformalizujmy wcześniej wypożyczenie.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#159 Postautor: truskawa » 23 maja 2014, o 21:17

go! pisze:
truskawa pisze:nowy zawodnik życzy sobie zapewne odpowiednio wyższą stawkę, po pierwsze dlatego, że nie dostał nic przed sezonem [...] zapewne też się płaci jakiś zwrot za kasę za przygotowanie zawodnika, którą dostał od miacierzystego klubu.

Czekaj, czekaj ...
To nowy klub placi 2x? I czy dostal wreszcie, czy nie dostal?

Jak wkleisz z powrotem to co wyciałeś to będziesz miał odpowiedź. Ale po co to zrobiłeś to nie wiem...klasyk troll
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Zaratustra
Kadrowicz

#160 Postautor: Zaratustra » 23 maja 2014, o 21:26

Wynik meczu może być tylko jeden ;) Porażka oznaczałaby podcięcie skrzydeł wszystkim: działaczom, kibicom, a nawet i zawodnikom. Ja biorę w ciemno 51:39, bo to i gwarantuje emocje, jak i daje nadzieje na bonus 8)

Taki wynik jest możliwy, jeśli trójka zawodników: Miśkowiak, Watt, Woodward zakręci się w okolicach 35 punktów, a juniorzy dołożą około 5 punktów.

Nie, żebym był jakimś optymistą przed zawodami, ale wydaje mi się, że to po prostu musi być mecz przełomowy ;)

PS. Trenejro zestawiając na początek pary "lubimy gonić od 2:10" ryzykuje, ale i do Mariana musi w końcu uśmiechnąć się szczęście ;)

go!
Trener

#161 Postautor: go! » 23 maja 2014, o 21:36

truskawa pisze: Jak wkleisz z powrotem to co wyciałeś to będziesz miał odpowiedź. Ale po co to zrobiłeś to nie wiem...klasyk troll

Uwaga - wklejam:

Kod: Zaznacz cały

W związku z tym też taki zakontraktowany nowy zawodnik życzy sobie zapewne odpowiednio wyższą stawkę, po pierwsze dlatego, że nie dostał nic przed sezonem w przeciwieństwie do tych, których ma zastąpić, a po drugie, bo to bardziej w interesie klubu jest zakontraktować to wzmocnienie, z powodu niespełnionych założeń sportowych (zagrożenie spadkiem, brak awansu/medali). Klub jest pod ścianą i musi bulić, tak jak my swego czasu za Drymla i Rymela. Jak się wypożycza z innego klubu to zapewne też się płaci jakiś zwrot za kasę za przygotowanie zawodnika, którą dostał od miacierzystego klubu.

Dalej nie wiem, czy mamy placic zawodnikowi, za to ze nic nie dostal z klubu, czy klubowi, bo dal zawodnikowi? Czy i jednemu i drugiemu? Dlaczego tak namaciles? Nie wiem. Klasyk debil

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#162 Postautor: truskawa » 23 maja 2014, o 21:39

Płacisz zawodnikowi, jeżeli jest wolnym zawodnikiem, płacisz klubowi jesli wypożyczasz zakontraktowanego juz gdzie indziej zawodnika. To mój ostatni post z tobą, bo udowodniłeś że nie umiesz czytać, więc szkoda mojego pisania. Czyli jednak nazywając trollem przeceniłem
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#163 Postautor: Kargolo » 23 maja 2014, o 21:51

Ale najpierw Truskawa napisałeś że ów wypożyczany zawodnik ma dostać większą stawkę bo nie dostał nic przed sezonem, a później że trzeba zwrócić klubowi wypożyczającemu za to że zapłacił mu coś przed sezonem. Troszkę namieszałeś. Prawda jest taka że każdy przypadek jest inny np:
-zawodnik jest kontraktowany jako rezerwowy i dostaje mniej kasy na przygotowanie - trzeba zapłacić trochę klubowi wypożyczającemu ale i wyrównać zawodnikowi,
-zawodnik podpisuje "warszawkę" i nie dostaje nic - płaci się jemu, a klubowi nic albo ewentualnie jakieś grosze za to że uprzejmie go wypożyczą,
-zawodnik zostaje zakontraktowany jako podstawowy i dostaje sporo kasy ale zawodzi (np. na treningach) i klub chce go wypożyczyć - płacimy klubowi a zawodnikowi nie trzeba nic wyrównywać, bo swoje już dostał.
Ja tak bym to widział. Najbardziej logicznie. Truskawa mądrze prawił ale czegoś tam nie dodał i już wyszła spina. Chill out panowie, w końcu wszyscy gramy do jednej bramki i wszystkim nam zależy na dobru lubelskiego speedwaya ;)

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#164 Postautor: truskawa » 23 maja 2014, o 21:53

w pierwszym przypadku nigdzie nie pisałem o zawodniku wypożyczonym, tylko o zawodniku wolnym, mamy okienko transferowe.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#165 Postautor: Kargolo » 23 maja 2014, o 21:55

No to i ja troszkę źle Cię zrozumiałem. W takim razie miałeś rację, to pokrywa się z tym co napisałem wyżej :)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#166 Postautor: istred » 23 maja 2014, o 22:19

truskawa pisze:Troche chyba nie do końca. Kontraktując zawodników przed sezonem płacisz im z reguły za przygotowanie. Woodward i Lampart zapewne dostali po kilkadziesiąt tysięcy. Rezygnując z nich kosztem nowego zawodnika, w jakimś zakresie tracisz te pieniądze. W związku z tym też taki zakontraktowany nowy zawodnik życzy sobie zapewne odpowiednio wyższą stawkę, po pierwsze dlatego, że nie dostał nic przed sezonem w przeciwieństwie do tych, których ma zastąpić, a po drugie, bo to bardziej w interesie klubu jest zakontraktować to wzmocnienie, z powodu niespełnionych założeń sportowych (zagrożenie spadkiem, brak awansu/medali). Klub jest pod ścianą i musi bulić, tak jak my swego czasu za Drymla i Rymela. Jak się wypożycza z innego klubu to zapewne też się płaci jakiś zwrot za kasę za przygotowanie zawodnika, którą dostał od miacierzystego klubu. Tak to sobie przynajmniej wyobrażam. KMŻ w rundzie finałowej 2013 to zupełnie inna bajka, nie ma co porównywać ;)
Generalnie miałbyś rację, gdyby wszystkie przypadki dało się w takie ramy wrzucić. A tak nie jest. Tak jak napisał Kargolo - każdy przypadek jest inny i nie można z góry zakładać, że nas nie stać, nie rozpoczynając nawet rozmów.

Przypadków może być wiele.
Choćby taki, że przed sezonem kontraktuje się absolutnego lidera, który ma wozić komplety, a zawodzi przywożąc po kilka punktów w meczu.
W jego miejsce kontraktuje się zawodnika, który do tej pory praktycznie nie startował w polskiej lidze i nie ma żadnej renomy. Nie wierzę, żeby ten zawodnik narzucił wyższe warunki niż ten, za którego był kontraktowany.
Przypadek z życia wzięty i to z naszego podwórka. Kto zgadnie?

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#167 Postautor: niespokojny » 23 maja 2014, o 22:58

Kilogram ryby. Skoro z Borowiczem sytuacja wygląda jak wygląda to może chociaż z Kozą pogadali? Nie jest powiedziane że chłopak będzie miał stałe miejsce w składzie Unii. Może wkrótce przegrać rywalizację z Borowiczem. Myślę że ten skład w końcu odpali. Woodwarda przydałoby się trochę postraszyć ale nie ma kim. Chyba tylko Dryml wchodziłby w rachubę, ale za free do wzięcia na pewno nie jest. W Lasse Bjerre nie wierzę. Prędzej jakiś Jacob Thorsell. Dlatego junior na 3-4 pkt w meczu to priorytet.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

jerry78
Trener

#168 Postautor: jerry78 » 23 maja 2014, o 23:20

Kozy szybko nie dostaniemy, bo jak się okazało Borowicz po upadku w Opolu ma uszkodzone więzadła w kolanie. Ma chłopak pecha w tym sezonie.

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#169 Postautor: Egon » 24 maja 2014, o 08:21

Kargolo pisze:W tym roku na juwenaliach już grali ci na których warto było pójść - Oddział Zamknięty i T.Love. Teraz można ewentualnie pójść i wypić piwko, ale jeśli jest w tym dniu mecz to nie ma się nad czym zastanawiać.

Ja uważam, że warto jeszcze wybrać się na Comę i Hey i tak zrobię ale priorytety na ten weekend to MKS i Motorek :D Umówmy się..gwiazdy wieczoru grają zawsze po 22 więc nie ma co na siłę szukać problemów ;)

a tak w ogóle to...Łukasz Przedpełski.. 8)
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#170 Postautor: Kargolo » 24 maja 2014, o 09:29

Egon pisze:gwiazdy wieczoru grają zawsze po 22

No i to jest kluczowe ;) A mecz przecież skończy się około 19:30, więc jak ktoś ma zamiar pójść albo na koncerty albo na mecz to myślę że spokojnie wybierze się na to i na to, bo jak straci 1,5 godziny koncertu jakichś zapchajdziur to nic mu się nie stanie :P

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#171 Postautor: $korzen$ » 24 maja 2014, o 09:48

A ktos moze mi wytlumaczyc, jaki problem jest na linii Wardzala-Borowicz? Przeciez w zeszlym roku na treningu Borowicz objezdzal naszych jak woz z sianem (nie liczac Jelenia z wiadomych wzgledow) i sam prorokowalem, ze bedzie naszym asem na Ostrovie. Niestety komisarz storpedowal tor, chlopak sie pogubil na ubitym + tasma i wyszlo jak wyszlo. Ale zeby go odrazu przekreslac? Jak nie on to koniecznie Mazur, czy w tym klubie nie potrafia liczyc? porazka z Bydzia (na takim torze jak z Gnieznem dosc prawdopodobna) praktycznie z urzedu stawia nas jako glownych faworytow do spadku. A gdzies tam zaslyszalem, ze Rybnik podbil oferte za Szumine takze....

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#172 Postautor: truskawa » 24 maja 2014, o 11:14

istred pisze:Przypadek z życia wzięty i to z naszego podwórka. Kto zgadnie?

Jensen > Kylmaekorpi
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
istred
Trener

#173 Postautor: istred » 24 maja 2014, o 11:46

Dokładnie.
Teraz harry może zdradzi tajemnice jak się miał kontrakt Jensena do Jonasa.

mechanizator
Junior

#174 Postautor: mechanizator » 24 maja 2014, o 12:18

http://www.meteo.pl/um/php/meteorogram_ ... ame=Lublin

Troszke ma popadać jutro przed meczem.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#175 Postautor: mikas » 25 maja 2014, o 12:12

jerry78 pisze:
Masi pisze:Podobno Marian nie chce słyszeć o Borowiczu i się nie dziwię, Patrząc na niego w tamtym roku w meczu z Ovią szlag mnie trafiał, przyjechała gwiazdeczka z e-ligi i nie będzie się męczyć ani ryzykować bo i tak ryczałt taki sam. Niech jedzie do Dauga, zrobi max 2 pkt. Wolę Mazura, jeśli tylko będzie zmobilizowany.

Mam nadzieję, że Marian wie co robi. Honor honorem, ale czy w naszej sytuacji możemy sobie na to pozwolić? Juniorów punktujących jak na lekarstwo. Ponadto chociażby jeden mecz Borowicza u nas to zablokowanie go u rywali, a to też ważne.
A Mazur niech też jedzie, tylko sformalizujmy wcześniej wypożyczenie.

1. Były rozmowy z Borowiczem...
2. Sformalizowane...
MOTOR LUBLIN
Obrazek