Lubelski klub w sezonie 2014
Re: Lubelski klub w sezonie 2014
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /140509597
Marek Wieczerzak widocznie jest dobrze poinformowany : "... kasa klubu świeci pustkami..."
Marek Wieczerzak widocznie jest dobrze poinformowany : "... kasa klubu świeci pustkami..."
Jest tak dobrze poinformowany, że ostatnio nie zauważył zmiany nazwy pod jaką w tym roku występujemy w lidze 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
meesha pisze:Prezes honorowy przemawia cały czas. Dużo i chętnie, daj mu tylko mikrofon
Honorowy nie przemawia, Honorowy apeluje!
No cóż to odróżnia chłopców od menagerów ....
No i chu... że w kasie pusto przecież na Lamparta jakaś kasa jest przewidziana za punkty (skoro ma je robić)...
trzeba rozmawiać może kogoś z tych którzy grzeją ławę da się namówić najwyżej powie nie , ale trzeba próbować
a nóż taki Jabol woli coś zarobić niż grzać ławę za free ...
U nas widać taka moda nie pytajmy bo i tak powie nie (oczywiście może trwają takie rozmowy i nic o tym nie wiadomo ale raczej w to wątpie) ...
A tak przy okazji
1.Misiek
2.Jamróg
3.Cam
4.Adamczak
5.Watt
6.junior
7.junior
rez. Kudriaszow
Skład bardzo realny bo i kosztowo pewnie podobny ale moglibyśmy być spokojni o 4
Ps.
Czy tylko ja mam wrażenie że Wardzała stara się objeżdżać juniorów Unii naszym kosztem,
to co zrobiono z Borowiczem to jakaś farsa ...mogliśmy mieć chłopaka na 6 pkt. w lidze i albo sfrajerzyliśmy
albo Marian zrobił nas w ch... dając Tarnowowi perspektywicznego juniora ...
Nie możemy sciągnąć gościa z tych ośrodków w których jeżdżą miejscowi i dobrze punktują (czyt. szkolenie jest na dobrym poziomie) tylko bierzemy z klubu który ściąga młodych od innych ???
No i chu... że w kasie pusto przecież na Lamparta jakaś kasa jest przewidziana za punkty (skoro ma je robić)...
trzeba rozmawiać może kogoś z tych którzy grzeją ławę da się namówić najwyżej powie nie , ale trzeba próbować
a nóż taki Jabol woli coś zarobić niż grzać ławę za free ...
U nas widać taka moda nie pytajmy bo i tak powie nie (oczywiście może trwają takie rozmowy i nic o tym nie wiadomo ale raczej w to wątpie) ...
A tak przy okazji
1.Misiek
2.Jamróg
3.Cam
4.Adamczak
5.Watt
6.junior
7.junior
rez. Kudriaszow
Skład bardzo realny bo i kosztowo pewnie podobny ale moglibyśmy być spokojni o 4
Ps.
Czy tylko ja mam wrażenie że Wardzała stara się objeżdżać juniorów Unii naszym kosztem,
to co zrobiono z Borowiczem to jakaś farsa ...mogliśmy mieć chłopaka na 6 pkt. w lidze i albo sfrajerzyliśmy
Nie możemy sciągnąć gościa z tych ośrodków w których jeżdżą miejscowi i dobrze punktują (czyt. szkolenie jest na dobrym poziomie) tylko bierzemy z klubu który ściąga młodych od innych ???
zamiast 500 + program Beryl +
piotr76 pisze:Ps.
Puknij się w czoło... Jakby nie Marian i jego kontakty w Tarnowie to byśmy reaktywowali lubelską taktykę.
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
Nie podałeś mi żadnych argumentów które zmieniły by moje zdanie ...
ani odnośnie Borowicza ani odnośnie tarnowskiego kierunku pozyskiwania juniorów ( notabene oni sami robią na tych pozycjach obcy zaciąg)
Co do braku juniorów ... nie rozśmieszaj mnie zobacz sobie skład Unibaxu ... pewnie jeśli chodzi o jakość wyszło by podobnie jak nie lepiej ...
póki co widzę to w ten sposób ... nie mówię że nie zmienię zdania jeśli ktoś mnie do tego przekona ...
ani odnośnie Borowicza ani odnośnie tarnowskiego kierunku pozyskiwania juniorów ( notabene oni sami robią na tych pozycjach obcy zaciąg)
Co do braku juniorów ... nie rozśmieszaj mnie zobacz sobie skład Unibaxu ... pewnie jeśli chodzi o jakość wyszło by podobnie jak nie lepiej ...
póki co widzę to w ten sposób ... nie mówię że nie zmienię zdania jeśli ktoś mnie do tego przekona ...
piotr76 pisze:
A tak przy okazji
1.Misiek
2.Jamróg
3.Cam
4.Adamczak
5.Watt
6.junior
7.junior
rez. Kudriaszow
Dodajesz tylko Jamroga i Adamczaka - Adamczak w tamtym roku podpisał dwuletni kontrakt w Gnieźnie więc był nie do wyjęcia, a o Jamroga przed sezonem podobno starało się pięć klubów więc być może i my, jednak sam zawodnik wybrał Łódź bo ten zespół dał mu szansę jak był jeszcze juniorem. Więc nie wiem dlaczego piszesz że podany przez Ciebie skład był bardzo realny.
Poza tym takie gdybanie nie ma większego sensu - można otworzyć statystyki i pisać dlaczego nie jeździ u nas Larsen czy Doyle.
Co do Tarnowa i juniorów - rzeczywiście po tym jak wprowadzono przepis o obowiązkowych dwóch polskich juniorach to okazało się że nie ma kto u nich jeździć i ratowali się Tadkiem Kostro a później Gomólskim i Janowskim. Zobacz że tak samo robi Zielona Góra czy Toruń. Borowicza ściągnął do nas Dzikowski, na początku jako gościa, później chyba na wypożyczenie. To że chłopak po sezonie 2012 był bez kontraktu i mógł sobie pójść gdzie chce nie jest winą Wardzały.
Po dzisiejszym pechu Lodzi i wypadnieciu im w ostatniej chwili Doyla tak sie zastanowilem - czy nas czasem - tfu tfu odpukac - nie rozlozylaby na lopatki jakas kontuzja w sobote dzien przed meczem Arka Madeja? Jezeli Polakow w skladzie musi byc 4 - to czy ewentualna nieobecnosc Arka i brak zawodnika na juniorze nie powoduje, ze musimy oprocz Miska i Lamparta wstawic jeszcze jednego polskiego seniora do skladu (Lukaszewski - 2 liga? Frankow - zlamana reka).
Pytam czysto teoretycznie.
Pytam czysto teoretycznie.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Teoretyzując - Arek zgłoszony do zawodów nie może być zastąpiony przez innego młodzieżowca (gościa). Jest jednak zgłoszony do zawodów i tym samym drużyna wypełnia wymóg 4 krajowych zawodników. To, że ani razu nie wyjedzie na tor, nie ma chyba żadnego znaczenia. Będzie każdorazowo wykluczany z biegu.
Każdemu jego Everest...
@ Gecko
Nie wiedziałem że Adamczak miał 2 letni kontrakt, a co do Jamroga 5 klubów trochę chyba przesadziłeś .... zresztą i tak nieważne to było tylko takie gdybanie, jeśli by dodać do tego Lebiediewa można by mieć świetny i młody skład który był by perspektywiczny na lata.
Co do Borowicza ...
Przychodzi jako gość lub jako wolny zawodnik (nie pamiętam) w każdym bądź razie następny sezon jest do wzięcia za free
Wynikami szału nie robi ale widać potencjał ma niezła technika jak na tak młodego zawodnika
i teraz ciekawostka Unia sięga po niego dlaczego ? skąd wiedzieli że chłopak ma potencjał ? punkty przecież na to nie wskazywały jedynie ktoś kto go obserwował mógł go docenić. i teraz pytanie za 100 pkt (od razu powiem że ja nie wiem tylko się domyślam)
1. Unia na nasze mecze wysyłała skauta i obserwowali Borowicza ?
2. Wykupili konto w itvl i śledzili jego postępy ?
3. Marian strzelił z ucha że mogą brać Borowicza bo jest to materiał na żużloka i może pare punktów wozić.
Dlaczego Marian nie mówił żeby kontraktować Borowicza ? chłopak mówił że bardzo chce u nas jeździć i dość długo czekał jednak zamiast kontraktu nikt z nim nie rozmawiał dlaczego Marian nie mówił żeby go jak najszybciej kontraktować ? tym bardziej że wiedział że na rynku posucha ...
Może mówił ale pewnie Unii ..
Może to tylko spiskowa teoria dziejów ... nie wiem ... ale dla mnie wiele "trenerskich" posunięć jest co najmniej dziwne i mało profesjonalne:
1. Kotrakty Lamparta, Cama wiedząc że będziemy robili mega twardy tor
2. Brak ryzyka robienia kopy przed Gnieznem przecież wiadomo jak to się skończy
3. Ustawinie par i prowadzacych parę
Cóż Marian fajny gość i w przeszłości dobry trener ale chyba teraz coraz bardziej się gubi ....
Nie wiedziałem że Adamczak miał 2 letni kontrakt, a co do Jamroga 5 klubów trochę chyba przesadziłeś .... zresztą i tak nieważne to było tylko takie gdybanie, jeśli by dodać do tego Lebiediewa można by mieć świetny i młody skład który był by perspektywiczny na lata.
Co do Borowicza ...
Przychodzi jako gość lub jako wolny zawodnik (nie pamiętam) w każdym bądź razie następny sezon jest do wzięcia za free
Wynikami szału nie robi ale widać potencjał ma niezła technika jak na tak młodego zawodnika
i teraz ciekawostka Unia sięga po niego dlaczego ? skąd wiedzieli że chłopak ma potencjał ? punkty przecież na to nie wskazywały jedynie ktoś kto go obserwował mógł go docenić. i teraz pytanie za 100 pkt (od razu powiem że ja nie wiem tylko się domyślam)
1. Unia na nasze mecze wysyłała skauta i obserwowali Borowicza ?
2. Wykupili konto w itvl i śledzili jego postępy ?
3. Marian strzelił z ucha że mogą brać Borowicza bo jest to materiał na żużloka i może pare punktów wozić.
Dlaczego Marian nie mówił żeby kontraktować Borowicza ? chłopak mówił że bardzo chce u nas jeździć i dość długo czekał jednak zamiast kontraktu nikt z nim nie rozmawiał dlaczego Marian nie mówił żeby go jak najszybciej kontraktować ? tym bardziej że wiedział że na rynku posucha ...
Może mówił ale pewnie Unii ..
Może to tylko spiskowa teoria dziejów ... nie wiem ... ale dla mnie wiele "trenerskich" posunięć jest co najmniej dziwne i mało profesjonalne:
1. Kotrakty Lamparta, Cama wiedząc że będziemy robili mega twardy tor
2. Brak ryzyka robienia kopy przed Gnieznem przecież wiadomo jak to się skończy
3. Ustawinie par i prowadzacych parę
Cóż Marian fajny gość i w przeszłości dobry trener ale chyba teraz coraz bardziej się gubi ....
piotr76 pisze:@ Gecko
a co do Jamroga 5 klubów trochę chyba przesadziłeś ....
nie przesadziłem opieram się na wywiadzie który udzielił Jamróg na SF - polecam lekturę http://www.sportowefakty.pl/zuzel/407751/jakub-jamrog-chcialbym-wrocic-kiedys-do-unii-tarnow
piotr76 pisze:jeśli by dodać do tego Lebiediewa
Ty tak na serio? Częstochowie nie udało się go wyrwać bo ma kontrakt.....
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/389446/lebiediew-dla-sportowefaktypl-lokomotiv-zwiazal-mi-rece-ekstraliga-poczeka
Co do Borowicza - jeśli nie potrafimy zapewnić warunków startów pierwszemu od kilku lat perspektywicznemu wychowankowi który woli jeździć 500km na treningi to nie porywajmy się z motyką na słońce. Tak jak gdzieś pisał Cooper - układ Tarnów-Lublin jest obecnie korzystny dla obu stron. Nie mamy kasy na szkolenie i Wardzała tu nic nie zmieni.
- niespokojny
- Trener
piotr76 pisze:1. Kotrakty Lamparta, Cama wiedząc że będziemy robili mega twardy tor
Serio wierzysz że Wardzała miał jakiś wpływ z kim kontrakty były podpisywane?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
piotr76 pisze:@ Gecko
Ahahahahahahahahahaha skąd ty się urwałeś hahahahahaha Lebiediewa to by chciało pół ekstraligi a nie biedniutki KMŻ
Co do Borowicza ...
Jaki WOLNY, jaki FREE?! Nie kompromituj się.
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
-
Mateusz111
- Junior
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/44009 ... tof-pecyna
Pecyna vs. Woodward w czwartek
Na miejscu Cama to dwa busy z furami bym szykował.
Pecyna vs. Woodward w czwartek
Na miejscu Cama to dwa busy z furami bym szykował.
Na drugich zajęciach mają być obecni Woodward i Pecyna.
A Woodward to w ogóle da radę się pojawić? Bo ktoś wcześniej pisał że ma kilka zawodów z rzędu.
mustafa pisze:Na drugich zajęciach mają być obecni Woodward i Pecyna.
A Woodward to w ogóle da radę się pojawić? Bo ktoś wcześniej pisał że ma kilka zawodów z rzędu.
Woodward ma mecze w środę - wyjazd w Birmingham oraz w piątek - wyjazd w Coventry. Może dogadali się i przyleci na czwartek.
Wielka szkoda że nikomu z klubu, nie chce się zadzwonić do Karola Ząbika, który dobrze pokazał się ostatnio w zawodach w Niemczech.(Ząbik 15pkt, Smolinski 18pkt)
Jeśli chłopak chce coś zarobić (pieniądze leżą na torze) niech przyjeżdża na trening i staje pod taśmą z Pecyną i Woodwardem.
Być może Ząbik zgodziłby się jeździć za samą punktówkę? Lepiej jechać w 1 lidze za punktówkę, a nie siedzieć w domu i nic nie zarobić.
P.S.
Czy Tomek Piszcz jeszcze posiada motocykle, czy już je sprzedał? wolałbym Lubelaka niż Pecynę czy Frankowa.
Jeśli chłopak chce coś zarobić (pieniądze leżą na torze) niech przyjeżdża na trening i staje pod taśmą z Pecyną i Woodwardem.
Być może Ząbik zgodziłby się jeździć za samą punktówkę? Lepiej jechać w 1 lidze za punktówkę, a nie siedzieć w domu i nic nie zarobić.
P.S.
Czy Tomek Piszcz jeszcze posiada motocykle, czy już je sprzedał? wolałbym Lubelaka niż Pecynę czy Frankowa.
- tezetomaniak
- Trener
janek pisze:Być może Ząbik zgodziłby się jeździć za samą punktówkę? Lepiej jechać w 1 lidze za punktówkę, a nie siedzieć w domu i nic nie zarobić.
Musisz być bardzo blisko Karola, skoro jesteś tak dobrze poinformowany o tym gdzie siedzi i co robi. Może szepnij mu słówko o sytuacji w Lublinie
Davv pisze:Pecyna vs. Woodward w czwartek
Czas umierać
Nasi działacze robią wszystko, co w ich mocy. Całymi dniami jeżdżą w poszukiwaniu sponsorów i jeśli znajdują finanse na sprawy bieżące, to już jest fajnie. Ale na coś ekstra, czyli na wzmocnienia, nas nie stać. I tak trzeba podziwiać tych ludzi, którzy zostawiają swoje firmy i przybywają do klubu, by działać na jego rzecz. Co warte uwagi - działać społecznie.
Co tu się dzieje w imię ojca, syna ?!
https://www.youtube.com/watch?v=Idv_UpFUJWs
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Na facebookowym profilu klubu kampania wyborcza kandydata PO. Klub strzela sobie stopę zwłaszcza, że w praktyce wspiera "jedynkę" z tej listy. Wku....jcie kibiców dalej.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Akcja z plakatem wyborczym na FB naprawdę żałosna. Aż wręcz obrzydliwa.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
Nie optuje za zadna opcja polityczna, ale jesli chodzi o Mirka Tarasa to koles zrobil naprawde duzo dla lubelskiego zuzla i moze jeszcze wiele zrobic. Wiec nie robcie z igly widly. Moze zaplacil za to klubowi? Kto wie? I tak PO nie dostanie mandatu z lubelskiego wiec to nieszkodliwe dla pisowcow 
Hans pisze:Nie optuje za zadna opcja polityczna, ale jesli chodzi o Mirka Tarasa to koles zrobil naprawde duzo dla lubelskiego zuzla i moze jeszcze wiele zrobic. Wiec nie robcie z igly widly. Moze zaplacil za to klubowi? Kto wie? I tak PO nie dostanie mandatu z lubelskiego wiec to nieszkodliwe dla pisowcow
Ciebie to może śmieszy, a może jesteś oszołomem, bo wszędzie widzisz pisowców, ale upolitycznianie klubu to najgorsze co można teraz zrobić. Ludzie tego nie lubią i nie ma znaczenia, któremu ugrupowaniu klub robi kampanię choć PO wyjątkowo nie może liczyć na przychylność ludu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Nie bede sie znizal do twojego poziomu i powiem krotko- co sie stalo to sie nie odstanie ale podnoszenie larum z powodu takiego gowna jest zupelnie niepotrzebne. Sport z polityka zawsze szedl w parze- w szczegolnosci przed wyborami wiec dla mnie to zadna nowosc. Z reszta profil fejsa ni jak odnosi sie do stanowiska zarzadu i moze ktos zrobil sakowolke. To jak przed faktami na tvnie leci spot Palikota to mam nieogladac tvn, bo nienawidze gejow? Dajcie spokoj.