Nasi rywale w sezonie 2014

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Piguła
Szkółkowicz

Re: Nasi rywale w sezonie 2014

#451 Postautor: Piguła » 22 kwietnia 2014, o 10:50

Według mnie meesha ma racje. Widać na itvl, że Ljung w momencie puszczenia taśmy przez sędziego stał nieruchomo tylko ze skręconym kołem, natomiast Andrej skakał jak zajączek wielkanocny.

meesha
Trener
Kontakt:

#452 Postautor: meesha » 22 kwietnia 2014, o 10:51

Kargolo pisze:Czyli według Ciebie można się czołgać przed startem? Bo jeśli by się nie czołgał to nie musiałby skręcać koła, co nie?
Liczył że zawodnik straci na czołganiu? To już w ogóle głupota. Nie stracił. Co teraz?

Nie, nie czołgał się. Może jakieś drgnięcie taśmy przy zamku zauważył i puścił sprzęgło, zanim kołem dotknął do taśmy to zdążył je skręcić. I w 99% przypadków sędziowie puszczają wtedy taśmę, żeby takiego delikwenta ukarać pozostaniem na starcie. A jak to się stało, że Ljung z kołem w bok wystartował lepiej niż Miśkowiak (ten to się dopiero czołga i w końcu się też doigra, bo naprawdę w tym sezonie sedziowie są na to wyczuleni) to trzeba pytać Pana Roberta. Może mu się przysnęło? Nie wiem.
Całą sytuację widziałem z odległości 10 metrów, okulary też na nosie miałem.
Generalnie robicie z igły widły. Miśkowiak nie miał prawa tego startu przegrać i tyle.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

asoibar

#453 Postautor: asoibar » 22 kwietnia 2014, o 11:27

Co ja widzę ;)
O Peterze Kildemandzie pisałem w 2012r , gdzie jeszcze połowa forumowiczów nie wiedziała kto to jest , fakt w 2013 jak jeździł już w Łodzi to kilka osób zgodziło się ze mną że to zawodnik " perspektywiczny " ALE NIE NA TEN CZAS JESZCZE ...
Jak pisałem o Doylu i Hoougardzie to mnie wszyscy wyśmieli , również nasz były prezes LKŻ ;)
Może ktoś jeszcze pamięta moje argumenty zaczerpnięte z elite leauge z sezonów 2011-2012 ?
Jak mnie pamięć nie myli wszyscy równo ze mną jechali że nie mam pojęcia o speedwayu ;)
Jak czytam wpisy ... " to ja pierwszy proponowałem Kildemanda " to kompletna bzdura , można sprawdzić kto , kiedy i co pisał
w archiwum postów , polecam lekturę ;)
pozdrawiam lubelskich kibiców.
asoibar

jerry78
Trener

#454 Postautor: jerry78 » 22 kwietnia 2014, o 11:39

meesha pisze:Nie, nie czołgał się. Może jakieś drgnięcie taśmy przy zamku zauważył i puścił sprzęgło, zanim kołem dotknął do taśmy to zdążył je skręcić. I w 99% przypadków sędziowie puszczają wtedy taśmę, żeby takiego delikwenta ukarać pozostaniem na starcie. A jak to się stało, że Ljung z kołem w bok wystartował lepiej niż Miśkowiak (ten to się dopiero czołga i w końcu się też doigra, bo naprawdę w tym sezonie sedziowie są na to wyczuleni) to trzeba pytać Pana Roberta. Może mu się przysnęło? Nie wiem.
Całą sytuację widziałem z odległości 10 metrów, okulary też na nosie miałem.
Generalnie robicie z igły widły. Miśkowiak nie miał prawa tego startu przegrać i tyle.

Powinna być przerwana procedura startu i upomnienie dla Ljunga za utrudnianie startu. Skręcenie koła nie wzięło się z niczego tylko z ruchu pod taśmą.
Dokładnie tak zrobił p. Lis w Łodzi dając upomnienie Doyle'owi. Nie próbował karać Doyla puszczając taśmę tylko przerwał procedurę startu.
A to, że Misiek to zawalił to inna sprawa.

meesha
Trener
Kontakt:

#455 Postautor: meesha » 22 kwietnia 2014, o 11:45

Dokładnie tak zrobił p. Lis w Łodzi dając upomnienie Doyle'owi. Nie próbował karać Doyla puszczając taśmę tylko przerwał procedurę startu.
No to masz ten pozostały 1% :p Nie widziałem jak to wyglądało w Łodzi (i nie zobaczę teraz bo mam w pracy poblokowane video) więc nie mam się jak odnieść do tego co napisałeś...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

artles111

#456 Postautor: artles111 » 22 kwietnia 2014, o 11:58

meesha pisze:http://www.itvlspeedway.pl/news/nplz-kmz-lublin-pge-marma-rzeszow-21-04-2014
58:50 jakby ktoś miał problemy ze wzrokiem.
W świetle przepisów mógł dostać ostrzeżenie, jednak sędzia postanowił, że puści taśmę, żeby zawodnik "ukarał się sam". A że Pan Miśkowiak dał dupska to raczej już nie sędziego wina.
Żenada te gwizdy, te "chuje", a największa - serpentyny rzucane w czasie meczu. Bo nasz klub ma za dużo pieniędzy i chętnie za to teraz zapłaci.

JEBNIJCIE SIĘ W SWÓJ PUSTY ŁEB TYMI ROLKAMI NASTĘPNYM RAZEM

Popieram - oczywiście z tym Jeb... itd. Co do startu, niestety ale scenariusz byl może taki - Ljung chciał sie wstrzelić, nie wyszło - skręcił kołem i stał nieruchomo, Misiek odpuścił "pytę" a w tym czasie taśma poszła w górę - (3 i 4 pole poszły, bo patrzą na prawy zamek i nie widzieli co sie dzieję na 1 i 2 polu, z chwilą kiedy taśma poszła w górę, Ljung odkręcił "pytę" i poszedł, a Misiek zrobił to co zrobił - został.

meesha
Trener
Kontakt:

#457 Postautor: meesha » 22 kwietnia 2014, o 12:09

W tym scenariuszu jedno się kupy nie trzyma - Misiek patrzył nie w lewo (mając widok kątem oka na Ljunga "po drodze") tylko prosto przed siebie na taśmę, co widać na powtórce w ITVL. Musiałby mieć niezłego zeza rozbieżnego, żeby widzieć co robi Ljung. Mógł najwyżej słyszeć ewentualnie obniżenie obrotów silnika. Ale skoro zielone nie zgasło to trzeba było trzymać "pytę" nakręconą, a nie rozmyślać czy przerwany start jest :)
Zresztą nie chce mi się już tego watku ciągnąć :)

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#458 Postautor: Łoptymista » 22 kwietnia 2014, o 12:33

Meeshu zobacz bieg, a nie powtorke. Pan M. odwraca troche glowe w strone Ljunga. W powtorce brakuje tego momentu.

artles111

#459 Postautor: artles111 » 22 kwietnia 2014, o 12:42

No tak - cały bieg - wyglądał jak barak Chęci o walkę - przynajmniej o ten jeden pkt.

meesha
Trener