Flagi

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
piotrek2004

Flagi

#1 Postautor: piotrek2004 » 16 czerwca 2004, o 13:08

Mam pytanie :D dlaczego wywieszacie flagi Tż-tu do góry kołami :!: :?: :!: Troche to śmiesznie wygląda jak własne flagi wiszą do góry nogami.
Przeciesz barwy Tż-tu są niebiesko biało żółte!!!! a nie żółto biało niebieskie (Motor).

Pozdro.

KOZIOŁEK

#2 Postautor: KOZIOŁEK » 16 czerwca 2004, o 13:27

Co ty bredzisz :?: :?: :?: ŻÓŁTO-BIAŁO-NIEBIESCY 4ever :twisted:!
Ostatnio zmieniony 16 czerwca 2004, o 13:40 przez KOZIOŁEK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
piotrek2004

#3 Postautor: piotrek2004 » 16 czerwca 2004, o 13:39

hym...
http://foto.zuzel.info/album114/DSCN4492

na tym zdjęciu widać o co mi chodzi, jedna jest tak druga tak.

KOZIOŁEK

#4 Postautor: KOZIOŁEK » 16 czerwca 2004, o 13:45

Czy ty tam widzisz jakąs flage do góry nogami jak to nazwałeś bo ja nie?Mi się wydaje, że ktoś miał taką ochote lub pomysł na flage i zmienił kolejność barw co nie zmienia faktu, że cą całkiem niezłe w porównaniu z tym co było w tamtym sezonie!

Awatar użytkownika
piotrek2004

#5 Postautor: piotrek2004 » 16 czerwca 2004, o 13:58

Ja nie mówię, że są złe tylko chodzi mi o to żeby wieszać je tak ja powinny być zwróć uwagę na tą fotkę http://foto.zuzel.info/album115/DSCN2274
widać tak małą flagę z koziołkiem na środku, barwy Tż-tu są Niebiesko biało żółte tak jak na tej fladze. Jak byś się poczuł jakby ktoś wywiesił tą flagę do góry kołami?? (koziołek by był do góry nogami), tylko o to mi chodzi...

Gość

#6 Postautor: Gość » 16 czerwca 2004, o 14:03

Cała ta wasza dyskusja jest bezsensu , gdyż Tż Lublin ma barwy czerwono-czarne !!!!!! ( tak podaje portal żużlowy KM Ostrów ) hehehe.

http://www.km.osw.pl/sklady/lublin.php

Awatar użytkownika
zdzisio
Kontakt:

#7 Postautor: zdzisio » 16 czerwca 2004, o 14:24

no wlasnie jak to jest z tymi flagami jedne sa zolto-bialo-niebieskie a drugie sa niebiesko-bialo-zolte a ta padniemy tylko przedbogiem to niewiem jak na nia patrzec bo jest niebiesko-zolta z bialymi napisami wyjasni mi to ktos bo chcialem sobie flage uszyc i niewiem jak mam szyc

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#8 Postautor: Apocalips » 16 czerwca 2004, o 14:54

Autorzy strony KM-u widać trochę zacofani, bo czarno-czerwone to były barwy LKŻ-u Lublin jeżeli dobrze pamiętam :wink:
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Gość

#9 Postautor: Gość » 16 czerwca 2004, o 16:27

Witam. Żółto-bialo-niebiescy lepiej brzmia i ja ja tak mowie na barwy Tż-u, ale ten kto ma szalik moze zauwazyc ze na szaliku sa barmy kolejno: niebiesko-bialo-zolte i to chyba sa prawidlowe barwy Tż-u a motoru zolto-bialo-niebieskie

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#11 Postautor: Apocalips » 16 czerwca 2004, o 17:01

sting126 pisze:
Apocalips pisze:bo czarno-czerwone to były barwy LKŻ-u Lublin jeżeli dobrze pamiętam

Barwy LKÅ»-u byly czerwono-zielone ;)

Widocznie mi też się pomyliło :wink: Każdemu może się to zdarzyć. Grunt, że pamiętałem mniej więcej :wink:

Pozdrawiam - Apocalips

meesha
Trener
Kontakt:

#12 Postautor: meesha » 16 czerwca 2004, o 17:20

Barwy LKŻ były czarno - czerwone. I jestem tego pewien na 99%. A jak to jest teraz? Ja cały czas myślałem, że wróciliśmy do barw Motoru (żółto - biało - niebieskie) a tymczasem widzę, że niekoniecznie tak jest :? Może ktoś podać oficjalne barwy TŻ Lublin :?:

Awatar użytkownika
KubuÅ›
Junior
Kontakt:

#13 Postautor: KubuÅ› » 16 czerwca 2004, o 17:29

Barwy TŻ sa Zółto-Biało-Niebieskie. Nawet na http://www.przegladzuzlowy.pl jest podane( http://www.przegladzuzlowy.pl/lublin.php )

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#14 Postautor: mikas » 16 czerwca 2004, o 17:42

TŻ lublin jest w pewnym sensie spadkobiercą Motoru i wszystkich pozostałych nazw tego klubu jakie się jeszcze pojawiły,lubelskie tradycje żużlowe należy szanować i dla mnie ta dyskusja wogóle nie powinna mieć miejsca. Barwy w jakich przez większość czasu jeżdzili lubelscy żużlowcy i w jakich odnosili największe sukcesy to żółto-biało-niebieskie i niech tak zostanie.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#15 Postautor: Apocalips » 16 czerwca 2004, o 17:42

meesha pisze:Barwy LKŻ były czarno - czerwone. I jestem tego pewien na 99%. A jak to jest teraz? Ja cały czas myślałem, że wróciliśmy do barw Motoru (żółto - biało - niebieskie) a tymczasem widzę, że niekoniecznie tak jest :? Może ktoś podać oficjalne barwy TŻ Lublin :?:

No właśnie mi też się tak wydawało. To jak z tym w końcu jest :?: Barwy LKŻ-u były czarno-czerwone, czy czarno-zielone :?: Niech mnie ktoś oświeci :)

Pozdrawiam - Apocalips

Gość

#16 Postautor: Gość » 16 czerwca 2004, o 17:47

A któz to może wiedzieć jak było z tymi barwami za Lkż ? przecież i tak na meczach nie wisiały żadne flagi z barwami LKŻ ! z tego co pamiętam , choć mogę się mylić , wydaje mi się że wisiały flagi żółto-biało-niebieskie , pamiętam taką flagę wykonaną przez żołnierzy " z dużym żużlowcem na białym tle".
Może ma ktoś jakieś zdjęcia z tamtych czasów ??

Geest
Senior

#17 Postautor: Geest » 16 czerwca 2004, o 17:52

dla mnie wiekszym problem jest to jak te flagi wieszac - wyzej wiecej zaslonia, ale bardziej bedzie je widac, tak jak jest to widac na zdjeciach ze dolnych czesci nie widac z posiomu toru...:/

meesha
Trener
Kontakt:

#19 Postautor: meesha » 16 czerwca 2004, o 18:29

sting126 pisze:
Apocalips pisze:
meesha pisze:Barwy LKŻ były czarno - czerwone. I jestem tego pewien na 99%. A jak to jest teraz? Ja cały czas myślałem, że wróciliśmy do barw Motoru (żółto - biało - niebieskie) a tymczasem widzę, że niekoniecznie tak jest :? Może ktoś podać oficjalne barwy TŻ Lublin :?:

No właśnie mi też się tak wydawało. To jak z tym w końcu jest :?: Barwy LKŻ-u były czarno-czerwone, czy czarno-zielone :?: Niech mnie ktoś oświeci :)

ja mam jeszcze z tych czasow szalik i dwie naklejki gdzie jest czarne logo LKÅ» na tle kwadratu zielono-czerwonego...

No to przyjmijmy, że LKŻ miał barwy czarno-czerwono-zielono-niebiesko-biało-żółte :lol: Z resztą co to za różnica. Myślę, że powinniśmy zostać przy barwach Motoru. Poza tym mam cały czas nadzieję, że kiedyś wróci stara nazwa (choć to mało prawdopodobne w tej chwili, z tego co się orientuję :cry: ). Bo czyż może być lepsza nazwa dla klubu żużlowego niż MOTOR :?:

Awatar użytkownika
piotrek2004

#20 Postautor: piotrek2004 » 16 czerwca 2004, o 21:20

Ale aktualnie barwy Tż-tu są niebiesko biało żółte, wiec flagi powinno sie wieszać w odpowiedni sposób...

Awatar użytkownika
michas

#21 Postautor: michas » 17 czerwca 2004, o 12:17

co ty gadasz o jakiej nazwie Motor po co wracac do przseszlosci TZ jest najlepsza nazwa dla naszego klubu !!!!!!!!!!!!!!!!!!! TÅ» z Lublina najlepsza w polsce druzyna !!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#22 Postautor: _piotrusss » 17 czerwca 2004, o 13:08

Dokładnie, motor był miał swój czas, teraz jest TŻ... i niech tak pozostanie
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#23 Postautor: kdsz » 17 czerwca 2004, o 13:17

Widze, ze tradycja wiecznie zywa wsrod lubelskich kibicow. Smutne....
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#24 Postautor: mikas » 17 czerwca 2004, o 13:59

michas pisze:co ty gadasz o jakiej nazwie Motor po co wracac do przseszlosci TZ jest najlepsza nazwa dla naszego klubu !!!!!!!!!!!!!!!!!!! TÅ» z Lublina najlepsza w polsce druzyna !!!!!!!!!!!!!!!

Dokładnie, motor był miał swój czas, teraz jest TŻ... i niech tak pozostanie

Czy Wy sie dobrze czujecie?? Motor będzie zawsze i żadne TŻ-ty i inne podobne wynalazki tego nie zmienią. W sercach większości kibiców zawsze będzie Motor, bo tak się nazywa nasz klub. Wychowankowie tego klubu reprezentują teraz lubelską drużynę. Ciekawe co by powiedzieli Piszczyk,Ojciec czy Rybka jakby usłyszeli że klub w którym się wychowali nie ma żadnego znaczenia dla kibiców.Na dzień dzisiejszy żużel w Lublinie=Motor Lublin i mam nadzieję,że już niedługo kolejne sukcesy nasza drużyna też będzie osiągać pod taka nazwą. Uszanujmy to co przez kilkadziesiąt lat ten klub zrobił dla naszego miasta. Dziwi mnie,że pamięć kibiców jest taka krótka i tak łatwo zapomina się tych którzy reprezentowali Lublin i lubelski żużel za czasów jego największej świetności.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Geest
Senior

#25 Postautor: Geest » 17 czerwca 2004, o 14:38

mimo ze w czasach Motoru ja zuzlem nie bylem absolutnie zainteresowany, to powrot do nazwy Motor bylby moim zdaniem bardzo trafnym posunieciem. juz pisano na tym forum, ze nawet klub chcial aby nazwa brzmiala TÅ» Motor Lublin i wszystko mialo by rece i nogi. ja bym bardzo popieral taka inicjatywe, co wcale nie znaczy ze nie podoba mi sie obecna nazwa, albo ze jestem jakims fanatykiem czy oblakancem.