Skład na sezon 2014

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

Re: Skład na sezon 2014

#1551 Postautor: Cz@rek » 3 grudnia 2013, o 10:46

niespokojny pisze:I znowu ciezkie boje o utrzymanie:-/. Logiki w tym brak. Miasto podwyzsza srodki na promocje przez sport a planowany budzet mniejszy az o pol miliona.

Tylko gdzie jest napisane że promocja przez sport ma dotyczyć tylko żużla? Po ubiegłorocznym zamieszaniu w tym roku wklad Miasta moze być o wiele mnieszy niż poprzednio... Ile przeznaczy Bogdanka też ciągle nie wiadomo jest tylko deklaracja ze jestesmy ujęcie w załozeniach marketingowych...
Także w mojej ocenie tegoroczny budżet to max.2,5mln

Awatar użytkownika
Jcob
Senior

#1552 Postautor: Jcob » 3 grudnia 2013, o 10:48

Jak Misiek będzie dostawał kasę na bieżąco to jest w stanie wykręcić podobna średnią do tej z 2012.
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#1553 Postautor: Dobromir » 3 grudnia 2013, o 11:00

Kudriaszow niech pójdzie na sezon do Wandy tam może się pokazać. W 1 lidze nic nie zdziała zwłaszcza w tym sezonie gdzie nie będzie słabeuszy. Sam Misiek to za mało trzeba do niego dorzucić B. Pedersena lub Ljunga lub Nichollsa bo będzie ciężko się utrzymać.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1554 Postautor: niespokojny » 3 grudnia 2013, o 11:01

Czarku w zeszlym roku klub dostal 500 tys z budzetu na promocje 700 tys. Tak donosily media. Chcesz mi powiedziec ze przy budzecie 1.5 mln dostaniemy mniej? To kto dostanie, szachisci, pingpong? Troche to naciagane. Oczywiscie mozna powiedziec ze media klamiaB-)

No i chcialbym przypomniec ze Gornik Leczna jest na najlepszej drodze do awansu do ekstraklasy. A jesli to nastapi to Bogdanka bedzie musiala zwiekszyc dofinansowanie pilki. Co to moze oznaczac dla nas?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Mad
Senior

#1555 Postautor: Mad » 3 grudnia 2013, o 11:10

Dobromir pisze:Kudriaszow niech pójdzie na sezon do Wandy tam może się pokazać. W 1 lidze nic nie zdziała zwłaszcza w tym sezonie gdzie nie będzie słabeuszy. Sam Misiek to za mało trzeba do niego dorzucić B. Pedersena lub Ljunga lub Nichollsa bo będzie ciężko się utrzymać.

Zgadzam się, ale czy nasz budżet przewiduje takich zawodników. Wiadomo, że Misiek w porównaniu z Ljungiem czy Pedersenem mniej żąda kasy a przy budżecie 2 bańki zakontraktowanie tych trzech zawodników jest nie wykonalne chyba, że w stylu Wybrzeże Gdańsk "obiecaj a potem nie płać" Mi się wydaje, że Sprawka specjalnie puszcza niusy w stylu 2 bańki by usprawiedliwić transfery na 2014 rok czyli dojdzie tylko Misiek z markowych zawodników a reszta to same ogórki.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#1556 Postautor: GIGI » 3 grudnia 2013, o 11:11

Hmm, budżet ma być na poziomie 2 mln złotych. Skoro wchodzimy w sezon 2014 bez długów to nowy budżet będzie na podobnym poziomie jak w zeszłym sezonie gdzie był on ok 2,5 mln ale wchodziliśmy w sezon ze sporym długiem.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#1557 Postautor: Cz@rek » 3 grudnia 2013, o 11:21

niespokojny pisze:Czarku w zeszlym roku klub dostal 500 tys z budzetu na promocje 700 tys. Tak donosily media. Chcesz mi powiedziec ze przy budzecie 1.5 mln dostaniemy mniej? To kto dostanie, szachisci, pingpong?

MOTOR? 8) Czyli lokalna studnia bez dna :D

klops
Junior

#1558 Postautor: klops » 3 grudnia 2013, o 11:42

Blagam, z budzetem na poziomie 2 baniek to mozna walczyc o czolowe lokaty ale w II lidze.

Ten wywiad to jest calkiem udany element gry negocjacyjnej, zwlaszcza jesli wezmiemy pod uwage informacje z innych osrodkow albo...lecimy na ryj do II ligi.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1559 Postautor: Cooper » 3 grudnia 2013, o 11:47

viewtopic.php?f=10&t=2707&start=575

ewentualnie mozna zalozyc watek "skąd kasa i na co, czyli Dariusz oddaj moje 100 milionów" i tam sie na ten temat spierac:) Tutaj piszemy o Lamparcie:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

klops
Junior

#1560 Postautor: klops » 3 grudnia 2013, o 11:52

Ok.

Przy budzecie 2mln modlmy sie zeby Lampart okazal sie pierwszoligowa petarda.
8)
a czego wypociny wytłumacz mi czego.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1561 Postautor: $korzen$ » 3 grudnia 2013, o 13:16

Ale czy wy na prawde wierzycie w te 2 banki? Moze jeszcze powiecie mi, ze te 2 banki to razem z wplywami z biletow ? Bo zaraz okaze sie, ze bez biletow mamy tylko z milion :lol: Ja w to nie wierze, no ale coz stowarzyszenie to stowarzyszenie nie ?

Jezeli natomiast skonczymy ze skladem:

Misiek
Lampart
Woodward
Baran
Watt
junior
Bober

+ Andriej na lawce to ja na prawde nie wiem na jakiej zasadzie i czym kierowano sie ustalajac za cel minimum awans do pierwszej czworki? Przeciez ten sklad jest najslabszym skladem odkad jestesmy w I lidze. No chyba, ze Watt rzeczywiscie odpali zajebisty sezon i pojedzie ciut lepiej niz Kuciapa w tym roku no to wtedy moze jeszcze cos z tego skladu sie ukreci.... ale generalnie powyzsze zestawienie to jednak ogromne igranie z ogniem. Co zrobimy jak nam sie Misiek albo Watt polamie? Lecimy na zbity pysk do II ligi. Na temat Lamparta rozmawial nie bede 8) Woodward bez treningu okropnie meczy sie na betonie - wniosek jasny. Baran w I lidze = sami wiecie. No a Kudriaszov to II liga, juz w zeszlym roku mial byc objawieniem i nasza tajna bronia... jak bylo, wszyscy widzielismy. Z takim skladem klub sam naklada sobie petle na szyje. Pod 2 albo 4 trzeba zawodnika na poziomie Watta a nie pseudo-pierwszoligowcow.

Awatar użytkownika
Ramzes

#1562 Postautor: Ramzes » 3 grudnia 2013, o 13:29

Zawodnik (x), który spokojnie mógłby być liderem naszej drużyny dogadał się z klubem, po czym nie spodobała mu się koncepcja składu jaki Prezes buduje i zaczął kręcić nosem. W kolejce do niego ustawiony już jest następny klub(y), który ma gotowe pieniądze na niego. Prezes ma mało czasu, więc musi szukać szybko, gdyż koncepcja, którą przedstawił wyszła naprawdę blado. Podobnoć do rozmów wrócił inny zawodnik(z), który był już nogą w innym klubie, ale... brakuje mu środków na jego pozyskanie. Także moim zdaniem, jeśli x podpisze u nas, to i z, no chyba, że prezes podrzuci wyzsze stawki bądź... zostanie z niczym. Są szanse na x i z, ale to nie to samo co mieć. Dużo zależy od klubów ekstraligowych. To one rozdają karty, my się przyglądamy i czekamy na rozwój wypadków.

W miejsce niewiadomych proszę wpisać sobie fakty samemu 8)

Pozdrawiam i trzymajcie kciuki. Chociaż jak słyszę budżet dwa miliony to nie wiem na czyje kontrakty ma to wystarczyć. No chyba, że Prezes stawia na słaby skład i słabe wpływy z biletów..
Ostatnio zmieniony 3 grudnia 2013, o 13:31 przez Ramzes, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja bym chciał w Lublinie jeździć... O wiele nie proszę...
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.

Mad
Senior

#1563 Postautor: Mad » 3 grudnia 2013, o 13:29

Tu nie chodzi o to czy my wierzymy czy nie! Pytanie w co wierzy lub chce wierzyć Dariusz! My jedynie możemy trochę po ujadać a i tak prezesa jest na wierzchu!

owen1989
Senior

#1564 Postautor: owen1989 » 3 grudnia 2013, o 13:31

x - Miskowiak
z - Ulamek

??? :D

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1565 Postautor: Cooper » 3 grudnia 2013, o 13:39

Dopoki nie beda zlozone podpisy, w kontrakt Miska nie uwierze, nawet jesli codziennie DS albo Misiek beda opowiadac na Syfach, ze sie dogadali. Robert juz rok temu twardo postawil sprawe, ze chce do extraligi, a wyszlo jak wyszlo.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1566 Postautor: Mars » 3 grudnia 2013, o 14:30

Wypowiedz Prezesa i już panika wrzucie na luz cieszcie się że jest w Lublinie żużel na poziomie 1-ligi bez długów , jak nie ma kasy to się jeżdzi jak Rawicz i co nie ma co płakać :D
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1567 Postautor: Mars » 3 grudnia 2013, o 14:49

$korzen$ pisze:Ale czy wy na prawde wierzycie w te 2 banki? Moze jeszcze powiecie mi, ze te 2 banki to razem z wplywami z biletow ? Bo zaraz okaze sie, ze bez biletow mamy tylko z milion :lol: Ja w to nie wierze, no ale coz stowarzyszenie to stowarzyszenie nie ?

Misiek
Lampart
Woodward
Baran
Watt
junior
Bober

+ Andriej na lawce to ja na prawde nie wiem na jakiej zasadzie i czym kierowano sie ustalajac za cel minimum awans do pierwszej czworki? Przeciez ten sklad jest najslabszym skladem odkad jestesmy w I lidze. No chyba, ze Watt rzeczywiscie odpali zajebisty sezon i pojedzie ciut lepiej niz Kuciapa w tym roku no to wtedy moze jeszcze cos z tego skladu sie ukreci.... ale generalnie powyzsze zestawienie to jednak ogromne igranie z ogniem. Co zrobimy jak nam sie Misiek albo Watt polamie? Lecimy na zbity pysk do II ligi. Na temat Lamparta rozmawial nie bede 8) Woodward bez treningu okropnie meczy sie na betonie - wniosek jasny. Baran w I lidze = sami wiecie. No a Kudriaszov to II liga, juz w zeszlym roku mial byc objawieniem i nasza tajna bronia... jak bylo, wszyscy widzielismy. Z takim skladem klub sam naklada sobie petle na szyje. Pod 2 albo 4 trzeba zawodnika na poziomie Watta a nie pseudo-pierwszoligowcow.

mieć 2 banki i skład jaki podałeś to chyba marzenie ;)
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Mad
Senior

#1568 Postautor: Mad » 3 grudnia 2013, o 14:59

Skład marzenie i do tego bez długów na 2015!

harry
Trener

#1569 Postautor: harry » 3 grudnia 2013, o 15:04

$korzen$ pisze:Ale czy wy na prawde wierzycie w te 2 banki? Moze jeszcze powiecie mi, ze te 2 banki to razem z wplywami z biletow ? Bo zaraz okaze sie, ze bez biletow mamy tylko z milion :lol: Ja w to nie wierze, no ale coz stowarzyszenie to stowarzyszenie nie ?

Misiek
Lampart
Woodward
Baran
Watt
junior
Bober

+ Andriej na lawce to ja na prawde nie wiem na jakiej zasadzie i czym kierowano sie ustalajac za cel minimum awans do pierwszej czworki? Przeciez ten sklad jest najslabszym skladem odkad jestesmy w I lidze.

Dokładnie tak. Póki co to ja węszę tu prowokację prezesa bo ten skład jest poza konkurencją. Tym bardziej, że sporo osób tzw wtajemniczonych przekonywało nas, że skład bedzie na walkę o awans lub coś w tym rodzaju. Póki co to jakaś popierdółka ale tak jak mówiłem, czuję, że to prezes z nami pogrywa i jeszcze będziemy mile zaskoczeni.
Co do budżetu i wpływu z biletów to przy takim składzie jak na dzień dzisiejszy to faktycznie nie ma co planować większych wpływów, bo nie będzie. Pierwszy mecz jeszcze coś a z reszty na sędziego nie wystarczy. Ale jeszcze raz podkreślam, prezes znany jest z takich numerów więc czekamy dalej spokojnie.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Zaratustra
Kadrowicz

#1570 Postautor: Zaratustra » 3 grudnia 2013, o 16:14

Jeśli ktoś pisze, że po przyjściu Miśkowiaka, Lamparta i Barana skład będzie obiecujący to napiszę...-delikatnie rzecz ujmując - że jest w błędzie. Nawet jeśli przyjąć do tego juniora, który kilka oczek przywiezie.

Dwóch prowadzących parę to konieczność i góra o tym wiedzieć powinna. Jeśli nie uda się zakontraktować dwójki Miśkowiak-Pedersen, to tego drugiego trzeba zastąpić kimś choćby na poziomie Nichollsa. Kudriaszow wskakuje wtedy ewentualnie w miejsce Woodwarda, jak jest ku temu potrzeba lub konieczność.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1571 Postautor: Cooper » 3 grudnia 2013, o 16:17

Fajnie jakby jakis "Nicholls" wskoczyl, ale na chwile obecna prowadzacymi pare sa Watt, Cam i Misiek(?) i ogolnie nie jest to taki dramat jakby sie moglo wydawac. Na walke z Rybnikiem, Gnieznem i Lodzia powinno pozwolic. No a jak nie pozwoli to bedzie oznaczalo, ze powyzsza trojka daje ciala :) Jest takie ryzyko, ale tez kazdego z tych riderow stac na TOP10 I ligi.

Dwa lata temu Baranami i Miesiacami (+ 2 grajkow z grupy powyzej) walczylismy jak rowny z rownym o awans z druzynami opartymi na Pedersenach, Lindbaeckach, Nichollsach, Ljungach i Andersenach.

Zaratustra
Kadrowicz

#1572 Postautor: Zaratustra » 3 grudnia 2013, o 16:26

A to już wiesz, że Woodward "jest" kontraktowany jako prowadzący parę? Bo ja liczę na to, że on będzie "tworzył" ciekawą parę, ale z Wattem.

Jeśli miałaby być to prawda, to "rozstanie bez walki" z Jeleniewskim byłoby kompletnie nielogiczne, a nawet idiotyczne.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1573 Postautor: niespokojny » 3 grudnia 2013, o 17:18

Cooper pisze:Fajnie jakby jakis "Nicholls" wskoczyl, ale na chwile obecna prowadzacymi pare sa Watt, Cam i Misiek(?) i ogolnie nie jest to taki dramat jakby sie moglo wydawac. Na walke z Rybnikiem, Gnieznem i Lodzia powinno pozwolic. No a jak nie pozwoli to bedzie oznaczalo, ze powyzsza trojka daje ciala :) Jest takie ryzyko, ale tez kazdego z tych riderow stac na TOP10 I ligi.

Dwa lata temu Baranami i Miesiacami (+ 2 grajkow z grupy powyzej) walczylismy jak rowny z rownym o awans z druzynami opartymi na Pedersenach, Lindbaeckach, Nichollsach, Ljungach i Andersenach.

Ktoś tu o czymś zapomniał. Problem jest taki że są komisarze torów i nie da się już tak spreparować toru, żeby Pederseny, Lindbeacki, Ljungi nie potrafiły skręcić koła. Taki leszcz jak Harris rządził tu i dzielił, gdy tor był normalny. Boję się pomyśleć co zrobi Ljung, Pedersen, Nermark czy Okoniewski.

Edyta: Co ja piszę :shock: . Tutaj Schleiny, Zetterstroemy, Porsingi i Karlssony czuły się jak u siebie :shock: .
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Zenekzakcentu

#1574 Postautor: Zenekzakcentu » 3 grudnia 2013, o 17:20

Będą wszystkich dublowali :shock: :lol:

harry
Trener

#1575 Postautor: harry » 3 grudnia 2013, o 17:51

niespokojny pisze:
Ktoś tu o czymś zapomniał. Problem jest taki że są komisarze torów i nie da się już tak spreparować toru, żeby Pederseny, Lindbeacki, Ljungi nie potrafiły skręcić koła. Taki leszcz jak Harris rządził tu i dzielił, gdy tor był normalny. Boję się pomyśleć co zrobi Ljung, Pedersen, Nermark czy Okoniewski.

Edyta: Co ja piszę :shock: . Tutaj Schleiny, Zetterstroemy, Porsingi i Karlssony czuły się jak u siebie :shock: .

100% racji niestety.
Ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.
Nie ma wyjścia. Z takim składem trzeba się wziąć za inteligentne ulepszenie toru i maksymalne dopasowanie całego zespołu, żeby przynajmniej na początku uciec z te 10 punktów a później może się uda dowieźć wygraną. To będzie klucz do utrzymania się w lidze.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski