Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
henek1234
Szkółkowicz

Re: Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka

#1301 Postautor: henek1234 » 19 listopada 2013, o 08:45

jack08 pisze:No i brawo. Kara jak najbardziej zasłużona. Sprawka nie złamał żadnego punktu kontraktu, a chłopaki tak.
Mam nadzieje, że DS nie odpuści i chłopaki dostaną po dupie.

?
http://www.youtube.com/watch?v=xw_OEU2U4W8

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1302 Postautor: Łoptymista » 19 listopada 2013, o 08:50

To chyba byłeś na innej konferencji. Jeden ryczący nawalony debil to jeszcze nie tłum. Poza tym, przypomnijmy sobie, że to nie zawodnicy zaczęli mówić o oszczędzaniu, ściaganiu nowych zawodników itp. Oni tylko powiedzieli, że nie przyjmują nowych warunków od klubu i tego jak się czują. Tego też nie mogli?

Naprawdę nie pojmuję czemu KMŻ w okresie transferowym musi iść szlakiem wskazanym przez bankruta z Gniezna. Czy u nas też nie ma pieniędzy?? Co się stało z oszczędnościami?

jack08

#1303 Postautor: jack08 » 19 listopada 2013, o 08:55

No niestety tak to wygląda henek, że TO JUŻ JEST KONIEC tych zawodników w naszym klubie.
Jak się nie myśli i podburza kibiców i media do nienawiści w stosunku do klubu i prezesa to trzeba za to słono zapłacić. Kara zasłużona, bo pewnie zapisana w kontrakcie i żadne sądy im nic nie dadzą.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1304 Postautor: Łoptymista » 19 listopada 2013, o 08:57

Dadza.:)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1305 Postautor: Cooper » 19 listopada 2013, o 08:59

Łoptymista pisze: Czy u nas też nie ma pieniędzy?? Co się stało z oszczędnościami?

Z czym? :lol:

Oszczednosci byly po to, by nie zostac z reka w nocniku (tj. z pol banki w plecy). Ale chyba nikt nie zakladal, ze z tej okazji beda zyski :) Choc ja zawilosci matematyki klubowej chyba nie ogarniam, szczegolnie co do pozadanej frekwencji. Poza tym dziwna cisza w temacie pozwala snuc domysly, ze jednak jakies tam "problemiki" sa, bo przeciez gdyby ich nie bylo, to co drugi dzien na SyFach bylby wywiad rzeka z Prezesem w temacie "kapitalny aspekt finasowy - Lublin pierwszy po licencje". Wciaz z niecierpliwoscia czekam na info, ktore rozwieje moje czarne mysli. 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1306 Postautor: Łoptymista » 19 listopada 2013, o 09:09

Cooper, ale
a) gdzies czytalem, ze dzieki oszczednosciom szybko dostaniemy licencje na nowy sezon
b) ktos mowil, ze czy 2000 tysiace kibicow na trybunach czy 5 tys to dla klubu zadna roznica
c) o tekstach z tego forum, ze beda armaty to nawet nie bede wspominac, bo teraz ich autorzy dziwnie unikaja slowa na literke "a", zamiast tego rozmowy zeszly na temat Lampartow i tego typu napieraczy.

Tez czekam na info, ktore rozwieje rowiez moje, na pewno bezpodstawne watpliwosci.

Zachodze w glowe czemu pisma do zawodnikow z zawiadomieniem o karach poszly dopiero teraz. Czyzby cos w kasie sie nie zgadzalo i trzeba czyms, chociaz na chwile zasypac doleczek (ktorego oczywiscie nie ma)?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1307 Postautor: Cooper » 19 listopada 2013, o 09:28

Przypadek? Nie sądze 8)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1308 Postautor: istred » 19 listopada 2013, o 10:30

mlody26 pisze:Na razie darek wyslal obrazonej czwórce grube tysiące kary za zniesławienie klubu na nielegalnej konferencji. Jak chlopaki zaplacą to moze starczy na jakiego Larsena czy Szlajna...
Tak sie zastanawiam. kary to wymiganie się od uregulowania należności czy może to co wyżej? :)

Skoro "zniesławienie" to niech Sprawka zgłosi to do prokuratury, przecież to przestępstwo.

Mam nadzieję, że tym razem prezes nie odpuści i sprawa będzie miała dalszy bieg - z korzyścią dla klubu może to nie będzie, ale przynajmniej ubaw będzie po pachy :)

Jeszcze jedna myśl przychodzi mi do głowy - liczę, że kolejna szopka z "karami" nie jest spowodowana dziurą w budżecie klubu. Księgowym nie jestem, ale wydaje mi się (sądząc po historiach w innych klubach), że takimi wierzytelnościami można poprawić bilans.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1309 Postautor: $korzen$ » 19 listopada 2013, o 10:46

A dla mnie to kolejna kompromitacja naszego super Prezesa. Jak ktos tutaj obsral wizerunek klubu to w I kolejnosci on.

Mad
Senior

#1310 Postautor: Mad » 19 listopada 2013, o 11:00

istred pisze:
mlody26 pisze:Na razie darek wyslal obrazonej czwórce grube tysiące kary za zniesławienie klubu na nielegalnej konferencji. Jak chlopaki zaplacą to moze starczy na jakiego Larsena czy Szlajna...
Tak sie zastanawiam. kary to wymiganie się od uregulowania należności czy może to co wyżej? :)

Skoro "zniesławienie" to niech Sprawka zgłosi to do prokuratury, przecież to przestępstwo.

Mam nadzieję, że tym razem prezes nie odpuści i sprawa będzie miała dalszy bieg - z korzyścią dla klubu może to nie będzie, ale przynajmniej ubaw będzie po pachy :)

Jeszcze jedna myśl przychodzi mi do głowy - liczę, że kolejna szopka z "karami" nie jest spowodowana dziurą w budżecie klubu. Księgowym nie jestem, ale wydaje mi się (sądząc po historiach w innych klubach), że takimi wierzytelnościami można poprawić bilans.

Zgoda bo jakimś dziwnym trafem kary nakładają na razie te kluby które groszem nie śmierdzą.

Awatar użytkownika
Blinki
Junior

#1311 Postautor: Blinki » 19 listopada 2013, o 11:15

A JA SIĘ CIESZĘ Z TEGO ŻE IM WYSŁAŁ TAKIE "PISMO". SKORO ORGANIZUJĄC JAKĄŚ KONFERENCJĘ OBRAŻAJĄ I DZIALAJĄ NA NIE KORZYŚĆ KLUBU TO NIECH TERAZ PŁACĄ. BARANY
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"

Mad
Senior

#1312 Postautor: Mad » 19 listopada 2013, o 11:23

Blinki pisze:A JA SIĘ CIESZĘ Z TEGO ŻE IM WYSŁAŁ TAKIE "PISMO". SKORO ORGANIZUJĄC JAKĄŚ KONFERENCJĘ OBRAŻAJĄ I DZIALAJĄ NA NIE KORZYŚĆ KLUBU TO NIECH TERAZ PŁACĄ. BARANY

Przemawia za Tobą widzę lokalny patriotyzm. No tak jak nie mają już u nas jeździć to można im dopie...ić a co tam. Swoje zrobili i wynocha!

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1313 Postautor: mustafa » 19 listopada 2013, o 11:30

Mad pisze:Przemawia za Tobą widzę lokalny patriotyzm.

Lokalny patriotyzm? Takie żużlowe Jelenie(wskie) idą tam gdzie im więcej zapłacą i mają daleko w ... lokalny patriotyzm ;) A to kibic pozostaje z klubem i jego smrodem na bardzo długo.

Awatar użytkownika
Blinki
Junior

#1314 Postautor: Blinki » 19 listopada 2013, o 11:32

Ja wcale nie mówię że trzeba ich dobić. Skoro chcieli tak bardzo nie zgadzać się z opinia Prezesa to trzeba było zrobić to w sposób troszkę bardziej inteligentny a nie organizować jakąś głupią konferencję "prasową" i mówić jaki to on jest zły(KLUB) . Nie mówię przy tym że DS zachował się OKEY ale zanim poszedł do "gazety" to zaproponował to zawodnikom a nie na odwrót.
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"

klops
Junior

#1315 Postautor: klops » 19 listopada 2013, o 11:40

Ale o co chodzi?

Ufam, ze skoro Dario wysyla takie pisma to nie strzela sobie po raz kolejny samoboja. Widocznie w kontraktach podpisanych przez obie strony jest odpowiedni zapis co komu wolno mowic i gdzie.

Jesli dorosli ludzie dobrowolnie lamia zapisy w kontraktach to spotykaja ich nieprzyjemne konsekwencje. Tak to dziala na calym swiecie, w kazdej branzy.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.

Mad
Senior

#1316 Postautor: Mad » 19 listopada 2013, o 11:51

mustafa pisze:
Mad pisze:Przemawia za Tobą widzę lokalny patriotyzm.

Lokalny patriotyzm? Takie żużlowe Jelenie(wskie) idą tam gdzie im więcej zapłacą i mają daleko w ... lokalny patriotyzm ;) A to kibic pozostaje z klubem i jego smrodem na bardzo długo.

A wskaż mi w tych czasach zawodnika który bez względu na warunki kontraktowe będzie do zasranej śmierci jeździł i jeden dzień dłużej w klubie za darmo czy za śmieszne stawki tylko dla tego, że powinien to zrobić dla kibiców, drużyny czy prezesa.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1317 Postautor: mustafa » 19 listopada 2013, o 11:57

a wskaż mi klub w lidze który nie walczy o swoje.

nawet Toruń bo blamażu miał taką "czelność".

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#1318 Postautor: Kargolo » 19 listopada 2013, o 12:36

...i cała Polska się z niego śmiała.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1319 Postautor: Łoptymista » 19 listopada 2013, o 12:39

Ale z tej walki o "swoje" niewiele dobrego wyniknie. Nie widzisz tego? Dla mnie to niepotrzebne babranie sie w straej kupie. Zamiast isc do przodu i robic swoje to wyciaga sie jakies kary. Jak zarzad tak chcial ukarac zawodnikow, to trzeba bylo to od razu zrobic, a nie przypominac sobie po kilku miesiacach. Teraz klimat ku takim dzialaniom jest malo odpowiedni, od razu nasuwaja sie porownania do akcji bankruta z Gniezna.

Mad
Senior

#1320 Postautor: Mad » 19 listopada 2013, o 12:43

mustafa pisze:a wskaż mi klub w lidze który nie walczy o swoje.

nawet Toruń bo blamażu miał taką "czelność".

Czyli wszyscy walczą i wracamy do punktu wyjścia :D Mam nadzieję, że Sprawka i jego metody skutecznie odstraszą zawodników do jazdy w naszym klubie.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1321 Postautor: mustafa » 19 listopada 2013, o 12:46

Mad pisze:Mam nadzieję, że Sprawka i jego metody skutecznie odstraszą zawodników do jazdy w naszym klubie.

cool story bro

skład w końcu zostanie ogłoszony i wtedy będziemy oceniać. podejrzewam, że gadaniem na forum planów i strategi Sprawki i tak się nie zmieni.

jack08

#1322 Postautor: jack08 » 19 listopada 2013, o 12:47

Łoptymista pisze:Jak zarzad tak chcial ukarac zawodnikow, to trzeba bylo to od razu zrobic, a nie przypominac sobie po kilku miesiacach.

A skąd macie info kiedy zarząd wysłał te kary do zawodników? Może to dopiero teraz mlody26 omieszkał o tym napisać? Bo przeciez nic nie napisał, że to teraz dostali.

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#1323 Postautor: mlody26 » 19 listopada 2013, o 12:53

W tym tygodniu to dostali. Kiedy wyslane to dokladnie nie pamietam. Gdzies na początku listopada chyba.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1324 Postautor: Cooper » 19 listopada 2013, o 14:11

Ekonomicznym wysłane 8)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1325 Postautor: niespokojny » 19 listopada 2013, o 14:21

O ile nie gołębiem 8)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych