mikas pisze:Nie zgadzam sie z tym, że wpływy z biletów były mniejsze od spodziewanych. Tak wysokiej frekwencji jak w tym sezonie nie było w Lublinie od lat, wiec jak była zakładana jeszcze wieksza to te założenia były mega hurra optymistczne i nie mogły sie sprawdzić (szczególnie gdy z góry było mówione, że nie jedziemy o awans w tym sezonie i takie info poszło w prasie), a jeśli tak było należałoby uznać to za błąd zarządu, którego można było uniknąć.
Nie powiesz mi że w tym sezonie jest wyższa frekwencja niż w poprzednim...
Kolejne założenie odnośnie spodziewanej ilości zdobywanych punktów na wyjazdach, też przed sezonem nie może być takim w którym z góry np. przegrywamy wszystkie mecze, szczególnie że co roku nastawiamy się na zdobywanie punktów bonusowych.
Z drugiej strony możemy przy tych Twoich przykładach meczów wyjazdowych powiesić na szali mecze u siebie i zdobycie na własnym torze jedynie 46 pkt z Ostrowem, 44 z Łodzią, 44 z Grudziądzem czy 46 z Gdańskiem. Zdobycia tak małej ilości punktów w meczach u siebie też na pewno nikt z zarządu klubu nie zakładał, więc moim zdaniem Twoje tezy odnośnie przyczyn braku pieniędzy przedstawione przez Ciebie wyżej są błędne.
Mikas, czy gdy poznałeś skład z Trojanowskim, Kudriaszowem, Baranem, Miesiacem, cieniującym w tamtym sezonie Jeleniewskim uważałeś, że coś możemy ugrać na wyjazdach? Myślę, że nastawienie było takie, żeby po zaciętych meczach wygrywać w Lublinie, a wyjazdy odjechać tak żeby nie było wstydu.
Co do samych punktów, tak z ciekawości podliczyłem ile punktów w rundzie zasadniczej zdobyliśmy w tym i w poprzednim sezonie ( o ile excel mnie nie oszukał):
Sezon 2012: 474
Sezon 2013 571 (tutaj odjechaliśmy dwa mecze więcej, więc odejmując powiedzmy 100pkt to wychodzi praktycznie to samo - przypominam, że po odejściu dwóch liderów).