Zakontraktowali po prostu za mocny skład.
Już po pierwszych wyjazdach pisałem, że szykuje się za duża punktówka w tym roku i nie będzie to żaden sezon stabilizacji.
Faktem jest że w tym roku ciężko było utrafić tak żeby utrzymać się bezpiecznie, ale ktoś sprawuje stanowisko po to żeby o tym myśleć.
Pewnie biorąc skład pokroju czegoś w 3/4 drogi między Ostrowem a Rawiczem, by się utrzymali bez długów i renegocjacji znając lubelski fart i ostrowskie fatum (nie mogłem się powstrzymać, przypomniał mi się ten zawsze smutny dziennikarz proartu).
Jestem zdania że tegoroczna lubelska piątka seniorska w tej formie, tych realiach finansowych (zwłaszcza konkurentów),
z porządnym trenerem jadąc na maksa zmobilizowana, profesjonalnie pasująca się przed meczem także pod twardszy tor
powinna wygrać ligę nawet wystawiając na juniorach lubelską taktykę.
Po prostu nie było luki, każdy jechał i to bardzo solidnie i każdy zarabiał.
Nie to obiecywano,miał być sezon spokoju.
Cooper pisze:Jerry, wszystko fajnie, duzo racji. Ale dlaczego DS przy podpisywaniu kontraktow nie wspomnial, ze runda finalowa jest platna 30% stawki?
może należy takie umowy w Lublinie oferować w zimie, skoro walka o najwyższe cele jest niepożądana a czwórki się wymaga.
jerry78 pisze:Tylko po co było to rozgrywać w mediach? Tym narobił dymu.
Każdy pracuje nad swoim wizerunkiem. Sprawka tak jak Witold, każdy duperel musi skomentować trzy razy na SF, w przypadku ważniejszych decyzji to już elaborat. Różnica jest taka że jeden kreuje się za człowieka rozsądku który chce naprawiać żużel, drugi na skandalistę który chce walczyć z układami i wadami żużla. Ważne że są w mediach. Sprawka może nawet nie przemyślał tego dymu, ale ja się nie zdziwię jak kiedyś go wezmą do GKSŻ.