Skład na sezon 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Zaratustra
Kadrowicz

Re: Skład na sezon 2013

#2976 Postautor: Zaratustra » 10 stycznia 2013, o 09:46

harry pisze:
Boli prezesa głowa, ale chyba sam się trochę zapędził we własne sidła.

Głowy bolą też raczej w całym zarządzie. I oby zapału (widocznych korzyści ;) )"na działanie" już nie brakowało. A trochę to wyczuwam nosem :? Trzeba jeszcze poczekać, ale jak Łódź zmontuje ciekawą ekipę, to możemy się stać jednym z dwóch głównych kandydatów do spadku. A wtedy, to już trudno mieć jakąkolwiek nadzieje, że to będzie (jak chwalił się prezes) tylko mały krok w tył, żeby potem dalej móc się rozwijać. Co z tego, że uda się dotychczasowe długi spłacić. Najprawdopodobniej pojawiłyby się wtedy nowe, a i o sponsorów na przyszłość raczej byłoby trudno.
Póki jeszcze warunki do egzystencji nie są na ten sezon najgorsze (miasto,Bogdanka,Tyskie), jest szansa, by do cna wszystkiego nie zaprzepaścić. Nadzieja umiera ostatnia

Awatar użytkownika
mOrphe

#2977 Postautor: mOrphe » 10 stycznia 2013, o 09:57

Charlie Gjedde w Krakowie, odpada nam jeden z "typowanych" :D

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2978 Postautor: istred » 10 stycznia 2013, o 10:02

jerry78 pisze:Mam dla Was na 100% pewne info.
Dłużej jak 3 tygodnie już na skład nie bedziemy musieli czekać. :)
Mam nadzieje, że chociaż trochę Was pocieszylem 8)

E tam. Są jeszcze wypożyczenia ;)
vaikai pisze:Nie poloniści tylko normalni ludzie, którzy posiadają to minimum intelektu, że potrafili przyswoić zasady pisania po polsku. Jeżeli dzięki tym upomnieniom, ktoś zacznie pisać poprawnie to ja to popieram, bo obcowanie z tumanami jakoś mi przyjemności nie sprawia.

Najlepsze jest to, że jakbyś napisał coś po angielsku z błędem to byś został zjedzony, za to że nie znasz angielskiego :)

go!
Trener

#2979 Postautor: go! » 10 stycznia 2013, o 10:26

Problem byl poruszany pare razy, ale dla naszego wspolnego zdrowia psychicznego pozwole sobie przypomniec.
Sprawka nie jest pasjonatem. Nie ma w nim zylki sportowej, jest jak wynajety manager ds. (nomen omen) finansowych. Interesuja go wyniki, ale wylacznie finansowe. Cyfry maja wychodzic na 0 lub + i to wsio. Tylko zeby go nie ukamienowac, moze nawet kombinuje, ze wygramy dwumecz z Rawiczem i obronimy sie w barazu. I to jest dla niego jak najbardziej zadowalajace. Czyjes emocje, ambicje czy aspiracje sa mu calkowicie obce. Po prostu kiepski ksiegowy na kontrakcie.
W zwiazku z tym radze nie przyrownywac naszych emocji, do tych jakime targaja Dariuszem Sprawka oraz nie wymagac ryzykownych ruchow w stylu wyprzedzania kogos na torze. Jemu wygodniej jechac z tylu (choc potencjal w maszynie jest), byle dojechac calo: przeciez za dojazd i za podpis tez placa, nie tylko za punkty :/

jack08

#2980 Postautor: jack08 » 10 stycznia 2013, o 10:28

go! pisze:Tylko zeby go nie ukamienowac, moze nawet kombinuje, ze wygramy dwumecz z Rawiczem i obronimy sie w barazu.

Spadają 2 drużyny. Przedostatnia nie jedzie barażu.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2981 Postautor: istred » 10 stycznia 2013, o 10:37

Sprawka nie jest pasjonatem. Nie ma w nim zylki sportowej, jest jak wynajety manager ds. (nomen omen) finansowych.
Nie przesadzajmy, bo jeszcze uwierzymy, że Sprawka to ten manager specjalista i do tego finansista, który się po prostu na sporcie nie zna.

go!
Trener

#2982 Postautor: go! » 10 stycznia 2013, o 10:40

jack08 pisze:Spadają 2 drużyny. Przedostatnia nie jedzie barażu.

Taaaak? Trzeba prezesowi powiedziec!

klops
Junior

#2983 Postautor: klops » 10 stycznia 2013, o 10:48

istred pisze:Nie przesadzajmy, bo jeszcze uwierzymy, że Sprawka to ten manager specjalista i do tego finansista, który się po prostu na sporcie nie zna.

Do DS bardziej niż manager czy finasista :shock: pasuje słowo działacz.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2984 Postautor: kibicLBN » 10 stycznia 2013, o 10:55

Ten człowiek jest tak żałosny, że się niedobrze robi :? Pamiętam jak rok temu chciał pójść jednemu z zawodników na rękę i udostępnić część kewlaru przeznaczoną dla klubu dla reklam prywatnych sponsorów zawodnika. Gdyby Ziółkowski mu nie powiedział, że to niezgodne z regulaminem i że inni wzięliby przykład to mielibyśmy zamieszanie.
Kiedyś poszedłem na spotkanie/konferencje zwał, jak zwał. Zadałem bodajże 4 pytania i na żadne nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi. A na jedno pytanie prezes odpowiedział kłamstwem, co się od razu wydało przez obecność dziennikarza i była lekka konsternacja.
Byliśmy w najlepszej sytuacji sportowo marketingowej w sierpniu i wrześniu ubiegłego roku. Dobre wyniki, sporo niespodzianek, zawodnicy dobrze startowali w turniejach, dużo o nas pisali jako mega niespodziance na plus.
I jakie są tego efekty? Nowi sponsorzy? Nie. To może większy wkład sponsorów? Nie. Może powstała spółka? Też nie. U nas nic konkretnego się nie robi w klubie i to jest problem. Taka sytuacja , chwalili nas wszędzie i powinniśmy dalej się rozwijać, a tu myk długi, skład węgla i papy i perspektywa powrotu na wyjazdy do Krosna i Krakowa.
Nie umiemy negocjować z zawodnikami w dodatku. Kluby o niższym budżecie zatrudniają zawodników na podobnym poziomie, zdobywaja nieraz więcej punktów, a my mamy problemy z budżetem :shock: Popatrzcie że w 2011 r. od Bogdanki dostaliśmy 1mln zł. Do tego dochodzi parę groszy z biletów, miasta, niemały grosz od Centrochemu i innych sponsorów. Wcale nie tłukliśmy tak niemiłosiernie wszystkich, meczów było tylko 12. Unikaliśmy przyjazdów Steada bo ponoć miał wysoką stawkę :? A my wyszlismy na 0!! Jakim cudem :shock: Jakie musieli mieć stawki nasi zawodnicy, skoro za ok 1/3 tego Rawicz odjechał 16 spotkań i wygrał ligę ? :shock:
A może to u nas koszty prowadzenia klubu sa większe niż w ekstralidze?
Jeśli według was coś co funkcjonuje w ten sposób ma szansę trwać dłużej niż rok i my mamy się na to ze spokojem godzić to ja już wymiękam. Jeśli będę mieszkał w Lublinie nadal to będę na mecze chodził, ale już nawet dopingować będzie ciężko (a bardzo to lubię), bo jak dopingować coś co tak działa.
Dziwi mnie że jeszcze truskawa nie przejrzał na oczy mimo, że jest z niego niegłupi facet.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2985 Postautor: ravajas » 10 stycznia 2013, o 11:00

kibicLBN pisze:bo jak dopingować coś co tak działa.
Podczas meczu dopingujesz Klub, czy zawodnika na torze?
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2986 Postautor: kibicLBN » 10 stycznia 2013, o 11:07

Zawodnika wchodzącego w skład drużyny, więc pośrednio klub 8)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2987 Postautor: ravajas » 10 stycznia 2013, o 11:08

pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#2988 Postautor: Egon » 10 stycznia 2013, o 11:14

Widzę, że już wszystko jest przesądzone, zanim nawet został podany skład, łącznie z tym co myśli prezes i które zajmiemy miejsce.. :lol: To obstawiajcie u buka grubą kasę jeśli już wszystko wiecie. Za żadne pieniądze nie chciałbym być prezesem klubu w Lublinie po tym co czytam na forum..Większość z was jeździ po Sprawce jak po łysej kobyle a pewnie dla połowy mógłby on być ojcem. Też nie jestem zadowolony z tego co się dzieje w klubie ale kultura osobista nakazuje powstrzymanie się od pewnych słów typu wyzywania prezesa od złodziei i innych. W dupie byliście i gówno widzieliście i wiecie co się w klubie dzieje, co się stało z pieniędzmi, jakie były kontrakty na jakim etapie są negocjacje itd a widzę, że im ktoś mniej wie tym głośniej szczeka. Zapiszcie się do stowarzyszenia i lepiej poprowadźcie klub, bo widzę, że każdy jest mądrzejszy i ma gotowe lekarstwo na uzdrowienie lubelskiego żużla. Śmiało, na pewno kibice będą przychylni na zmiany. Na tym forum jest garstka osób, które widzę cokolwiek co się w klubie dzieje i jak wygląda ten sport od środka, inna garstka ma swoje firmy i wie coś tam o prowadzeniu swojego/czyjegoś biznesu, kolejna garstka zachowuje dystans a reszta to wszystkowiedzący specjaliści od wszystkiego..z dupami przyklejonymi do fotela przed kompem. Jesteśmy mistrzami świata w klepaniu w klawiaturę, bo nie wiem czy śledzicie inne fora i wiecie jak tam to wygląda, szkoda, że z tego klapania nie ma kontraktów, bo wtedy mielibyśmy najlepszą pakę w Polsce nie mieszczącą się w górnym limicie KSM w żadem sposób ;)
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#2989 Postautor: losiu » 10 stycznia 2013, o 11:16

Mam nadzieję, że wywiad był robiony dzisiaj...
Coś widzę że spłata długu też się przeciąga, ostatnio mówił 7 luty teraz do połowy...
Karol Baran Karol!

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#2990 Postautor: sting126 » 10 stycznia 2013, o 11:25

Egon pisze:Widzę, że już wszystko jest przesądzone, zanim nawet został podany skład, łącznie z tym co myśli prezes i które zajmiemy miejsce.. :lol: To obstawiajcie u buka grubą kasę jeśli już wszystko wiecie. Za żadne pieniądze nie chciałbym być prezesem klubu w Lublinie po tym co czytam na forum..Większość z was jeździ po Sprawce jak po łysej kobyle a pewnie dla połowy mógłby on być ojcem. Też nie jestem zadowolony z tego co się dzieje w klubie ale kultura osobista nakazuje powstrzymanie się od pewnych słów typu wyzywania prezesa od złodziei i innych. W dupie byliście i gówno widzieliście i wiecie co się w klubie dzieje, co się stało z pieniędzmi, jakie były kontrakty na jakim etapie są negocjacje itd a widzę, że im ktoś mniej wie tym głośniej szczeka. Zapiszcie się do stowarzyszenia i lepiej poprowadźcie klub, bo widzę, że każdy jest mądrzejszy i ma gotowe lekarstwo na uzdrowienie lubelskiego żużla. Śmiało, na pewno kibice będą przychylni na zmiany. Na tym forum jest garstka osób, które widzę cokolwiek co się w klubie dzieje i jak wygląda ten sport od środka, inna garstka ma swoje firmy i wie coś tam o prowadzeniu swojego/czyjegoś biznesu, kolejna garstka zachowuje dystans a reszta to wszystkowiedzący specjaliści od wszystkiego..z dupami przyklejonymi do fotela przed kompem. Jesteśmy mistrzami świata w klepaniu w klawiaturę, bo nie wiem czy śledzicie inne fora i wiecie jak tam to wygląda, szkoda, że z tego klapania nie ma kontraktów, bo wtedy mielibyśmy najlepszą pakę w Polsce nie mieszczącą się w górnym limicie KSM w żadem sposób ;)

Gratuluję trafnego podsumowania Egon :)
Czas na zmiany :]

harry
Trener

#2991 Postautor: harry » 10 stycznia 2013, o 12:02

No to rozumiem, że dzisiaj ogłoszone będą trzy nazwiska naszych jeźdźców?
To czekamy. Mam nadzieję tylko że będzie to coś więcej niż Jeleniewski Kudriaszow i Mitko.
Bo to raczej ciężko by było spełnić obietnicę prezesa:
" Zapewniam, że zbudujemy dobry skład, który powalczy o wysokie cele – podkreśla Sprawka."
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
mOrphe

#2992 Postautor: mOrphe » 10 stycznia 2013, o 12:05

Egon pisze:Większość z was jeździ po Sprawce jak po łysej kobyle a pewnie dla połowy mógłby on być ojcem. Też nie jestem zadowolony z tego co się dzieje w klubie ale kultura osobista nakazuje powstrzymanie się od pewnych słów typu wyzywania prezesa od złodziei i innych.

Tu popieram, slowa Egona. Wypowiadalem sie w tym topicu nie raz, ale prezesa nie obrazilem i uwazam, ze trzeba odczekac do konca okna transferowego z wypowiedziami na jego temat (zarowno prezesa i jak i transferow przez niego poczynionych).

Jak sklad nie bedzie odpowiadal komus, to wtedy moze byc zly/zadowolony z prezesa. Fakt oddanie glownemu rywalowi filarow druzyny moglo rozloscic czesc kibicow/forumowiczow, ale ja juz kiedys napisalem, ze nawet przy wiekszym budzecie nikt nie powiedzial ze Miskowiak i Stachyra zostana, bo Gdansk i tak ma sporo wyzszy budzet. Druga sprawa, nie wiadomo czy oni beda w takiej formie jak rok temu.

Teraz tylko cierpliwosc Nam zostala i kazdemu jej zycze. A prezesa prosze rozliczyc po oknie transferowym, jak bedzie nieudane to i ja go rozlicze :)

Awatar użytkownika
mOrphe

#2993 Postautor: mOrphe » 10 stycznia 2013, o 12:07

harry pisze:No to rozumiem, że dzisiaj ogłoszone będą trzy nazwiska naszych jeźdźców?
To czekamy. Mam nadzieję tylko że będzie to coś więcej niż Jeleniewski Kudriaszow i Mitko.
Bo to raczej ciężko by było spełnić obietnicę prezesa:
" Zapewniam, że zbudujemy dobry skład, który powalczy o wysokie cele – podkreśla Sprawka."

sadze ze te nazwiska napisane przez ciebie "bold'em" nie sluza wyzszym celom :)

obstawiam Watt i Kuciapa :D

harry
Trener

#2994 Postautor: harry » 10 stycznia 2013, o 12:15

Szczerze powiedziawszy to prezes w tym wywiadzie zaskoczył mnie po raz pierwszy od dłuższego czasu. Pierwszy raz coś wspomniał o jakichś wyższych celach.
Nareszcie!!! :D
W tym układzie Kudriaszow i Mitko to mogą tylko na wyjazdy jeździć, żeby pogrążać finansowo naszych przeciwników. :D
A nasz skład szczególnie na nasz obiekt to widzę taki:
Jeleniewski
Woodward
Max
Zorro
A.Dryml
Łukaszewski

i nie ma bola żebyśmy tu przegrali z kimś.
I myślę, że przy bardzo rozsądnym gospodarowaniu pieniędzmi wyrobilibyśmy się w 1,3 i tym składem.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#2995 Postautor: GIGI » 10 stycznia 2013, o 12:17

jack08 pisze:Chyba powinien zacząć od swojej pensji? Mówi się o 100tyś rocznie. To sporo do zaoszczędzenia. Niech sobie zaproponuje 2 tyś miesięcznie (na więcej i tak nie zasługuje) i najważniejsze, żeby się nie ugiął sam przed sobą i nie dał sobie więcej.

Przeczytałeś o tym na syfach czy usłyszałeś w Radiu M?? Bzdury gadasz.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2996 Postautor: ravajas » 10 stycznia 2013, o 12:23

słuchasz Radia M GIGI?
pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#2997 Postautor: truskawa » 10 stycznia 2013, o 12:26

KAROL ZĄBIK
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec