Skład na sezon 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lombard
Senior

Re: Skład na sezon 2013

#2201 Postautor: lombard » 31 grudnia 2012, o 08:13

Ja wiem, że Prezes ma czkawkę np. po Robercie Miśkowiaku któremu według swojej opinii pomógł a ten odszedł, ale w sporcie nie ma sentymentów i na zawodników nie wolno się obrażać. Szkoda to fakt. Ale taką podjął decyzję i trzeba to uszanować. Natomiast nie należy myśleć w ten sposób, że przyjdzie kolejny posiedzi rok i ucieknie do ekstraligi wypinając się na nas. Zawsze jest takie ryzyko, a trzeba robić swoje. Dlatego dziwię się, że skoro jest jak jest, dlaczego nie zatrudnimy jakiś perspektywicznych wynalazków z zagranicy? Może akurat któryś by wypalił w sezonie który będzie się ciągnął jak flaki z olejem?
Czyżby Lublin był taki be? Wszak mamy już lotnisko i paru chłopaków tu nieźle zarobiło! 8)
I jeszcze taka mała dygresja: za obecną sytuację klubu odpowiadamy również my kibice (mogę tak powiedzieć bo byłem na wszystkich spotkaniach) i powiem wam, że żal mi serce ściskał jak jeździliśmy o awans lub baraże z klasowymi zespołami jak Gniezno czy Grudziądz a niektóre sektory świeciły pustką ok.50% bo ktoś wybrał grilla u kolegi na działce albo wystawę psów rasowych. Taka niestety jest prawda. Grupa zapaleńców chciałaby ekstraligę a reszta na to leje. Mówiłem już o tym. Klub w przerwie rozgrywek lub jak teraz w przerwie zimowej nie powinien pozwolić kibicom, sponsorom i ludziom o sobie zapomnieć. W dobrym tonie powinno być rozmawianie o żużlu w towarzystwie. Dopóki żużel będzie przedstawiany w czarnych barwach to nikt tu nie wyłoży konkretnych pieniędzy. Zastanówcie się nad tym prawdziwi kibice lubelskiego żużla.
Szczęśliwego Nowego Roku!

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#2202 Postautor: spokojny » 31 grudnia 2012, o 09:32

lombard pisze:I jeszcze taka mała dygresja: za obecną sytuację klubu odpowiadamy również my kibice (mogę tak powiedzieć bo byłem na wszystkich spotkaniach) i powiem wam, że żal mi serce ściskał jak jeździliśmy o awans lub baraże z klasowymi zespołami jak Gniezno czy Grudziądz a niektóre sektory świeciły pustką ok.50% bo ktoś wybrał grilla u kolegi na działce albo wystawę psów rasowych. Taka niestety jest prawda. Grupa zapaleńców chciałaby ekstraligę a reszta na to leje. Mówiłem już o tym. Klub w przerwie rozgrywek lub jak teraz w przerwie zimowej nie powinien pozwolić kibicom, sponsorom i ludziom o sobie zapomnieć. W dobrym tonie powinno być rozmawianie o żużlu w towarzystwie. Dopóki żużel będzie przedstawiany w czarnych barwach to nikt tu nie wyłoży konkretnych pieniędzy. Zastanówcie się nad tym prawdziwi kibice lubelskiego żużla.
Szczęśliwego Nowego Roku!

Święte słowa. W pełni popieram.

Zaratustra
Kadrowicz

#2203 Postautor: Zaratustra » 31 grudnia 2012, o 10:18

harry pisze:Po kilku rozmowach mogę powiedzieć że w kwestii kontraktów bardzo wiele zależy od Łodzi. Dlatego czekałbym spokojnie do 5 stycznia..

Tu tylko pokazuje w jak głębokiej du**ie jesteśmy i jak nie możemy NIC. Oj ciężko będzie prezesowi "odtworzyć" jakikolwiek pozytywny klimat wokół żużla w najbliższym czasie. Oprócz utrzymania klubu w I lidze, spłacenia długu, zabrania się wreszcie za szkółkę to czwarty priorytetowy cel, który widzę dla Sprawki. Ponieważ - jakim by się nie było człowiekiem - każdemu "ludziowi" zależy w mniejszym lub większym stopniu na opinii; nasz prezes na ostatni rok swojej kadencji (bo myślę, że w końcu będzie miał dość) swoim działaniem "powinien" chcieć "wyostrzyć rozmazany trochę ostatnio - wśród całkiem niemałej grupy ludzi - obraz jego osoby" ;)

No to czekajmy do 5 stycznia. Ponieważ na bezrybiu i rak ryba, żal mi będzie nawet takich zawodników, jak Kildemand, czy Adamczak. I mimo wszystko, trzymajmy kciuki za Sprawkę, by miał znowu masę szczęścia i mógł mieć "do wzięcia" nie do końca ostatni skład.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2204 Postautor: ravajas » 31 grudnia 2012, o 10:20

harry pisze:Kiedyś czytałem jak prezydent Wroclawia walczył o fabrykę Mana ( ciężarówki). Zatrudniono do tego przedsięwzięcia kilkadziesiąt osób na półtora roku ( do opracowania samej oferty i całej otoczki) . TAK SIĘ TWORZY MIEJSCA PRACY!!! A tu ktoś ma pretensje o rozszerzanie biurokracji.
Oj Harry, Harry. Mnie w takim razie dziwi, że rządzący nami idioci nie wpadli na pomysł zatrudnienia w administracji wszystkich obywateli! Ależ by wtedy stworzono miejsc pracy! A, już sobie przypomniałem: jest jeden filozof z Biłgoraja, który postuluje coś takiego jak pełne zatrudnienie, a ostatnio czytałem nawet, że Unia ma podjąć jakąś ustawę (?), na podstawie której rządy mają absolwentom studiów zagwarantować pracę z zadowalającymi zarobkami.
Harry, uszczypnij mnie, bo nie wierzę, że opowiedziałeś się za socjalizmem :(
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2205 Postautor: ravajas » 31 grudnia 2012, o 10:26

Zaratustra pisze:
harry pisze:Po kilku rozmowach mogę powiedzieć że w kwestii kontraktów bardzo wiele zależy od Łodzi. Dlatego czekałbym spokojnie do 5 stycznia..

Tu tylko pokazuje w jak głębokiej du**ie jesteśmy i jak nie możemy NIC.

Ech, fortuna kołem się toczy. Pamiętam jak we wrześniu nadymaliśmy się dumą, że wejście do Ekstraligi Gniezna zależy od NAS - od lubelskiego beniaminka. A dziś? Dziś nasze być, albo nie być, zależy od decyzji Łodzi...
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#2206 Postautor: K.A.M.I.L. » 31 grudnia 2012, o 10:32

MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2207 Postautor: Łoptymista » 31 grudnia 2012, o 11:09

W 2013 roku Dariusz Sprawka przekłada wynik finansowy ponad wynik sportowy.

to moze zacznijmy od II ligi. przynajmniej nie bedzie ryzyka spadku :?

Awatar użytkownika
kmzlublinfan
Senior

#2208 Postautor: kmzlublinfan » 31 grudnia 2012, o 11:27

Łoptymista pisze:

to moze zacznijmy od II ligi. przynajmniej nie bedzie ryzyka spadku :?

Zapowiada się naprawdę ciekawy sezon pełen nerwów dla kibiców, którzy będą odwiedzać stadion przy Alejach Zygmuntowskich, o ile będą go odwiedzać. :lol:

jack08

#2209 Postautor: jack08 » 31 grudnia 2012, o 11:28

W tej chwili w kasie klubu brakuje około 400 tysięcy złotych. Nie jest to jednak wina klubu. Przyczyną takiego stanu rzeczy jest zbyt mała pomoc ze strony miasta.

Mam nadzieje, że prezydent nie będzie obojętny na szarganie opinii miasta i samego prezydenta Żuka i stanowczo sprzeciwi się obarczaniu swoimi kłopotami wszystkich tylko nie siebie.
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2013, o 00:34 przez jack08, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#2210 Postautor: tezetomaniak » 31 grudnia 2012, o 11:32

Większość naszych negocjacji odbywa się teraz drogą mejlową, ale w sobotę z jednym z zawodników spotkałem się osobiście - poinformował Dariusz Sprawka

Obrazek

buby
Szkółkowicz

#2211 Postautor: buby » 31 grudnia 2012, o 11:42

Za te słowa, na miejscu prezydenta Żuka, wezwałbym do siebie p. Wojciechowskiego i powiedziałbym jasno. "Zbysiu, albo Sprawka zniknie raz a dobrze z lubelskiego żużla, albo od miasta nie dostaniecie ani grosza. Proponuję to pierwsze, żeby nie cierpieli na tym lubelscy kibice. Nie chcę już widzieć Sprawki na własne oczy. Do dzieła Zbysiu".
Mam nadzieje, że prezydent nie będzie obojętny na szarganie opinii miasta i samego prezydenta Żuka i stanowczo sprzeciwi się obarczaniu swoimi kłopotami wszystkich tylko nie siebie.

gdyby nie Miasto nie mielibysmy długu pacanie!!!! bo mieli nam dac 1milion a dali nie całe 500 tysiecy

jack08

#2212 Postautor: jack08 » 31 grudnia 2012, o 11:44

- Nie mamy innego wyjścia! Chcemy spłacić zadłużenie, aby klub był stabilny finansowo. Po naszych doświadczeniach jest to dla nas najważniejsza sprawa.

Co to za pomysł, żeby długi z 2012 roku spłacać budżetem z 2013 roku? Sponsorzy dają kasę na 2013 rok a nie 2012! Na miejscu sponsorów nie pozwoliłbym na takie kombinowanie p. Sprawki.

buby pisze:
gdyby nie Miasto nie mielibysmy długu pacanie!!!! bo mieli nam dac 1milion a dali nie całe 500 tysiecy

Mam nadzieje, że za pacana dostaniesz bana.
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2013, o 00:35 przez jack08, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#2213 Postautor: $korzen$ » 31 grudnia 2012, o 11:44

Niby tak, bylem tego samego zdania, ale kilku uzytkownikow twierdzi, ze nasi dzialacze zaraz po starcie sezonu wiedzieli, ze jednak dostana mniej. Wiec sytuacja sie odwraca. Ale jak bylo faktycznie? nie wiem.

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#2214 Postautor: spokojny » 31 grudnia 2012, o 11:45

jack08 pisze:
W tej chwili w kasie klubu brakuje około 400 tysięcy złotych. Nie jest to jednak wina klubu. Przyczyną takiego stanu rzeczy jest zbyt mała pomoc ze strony miasta.

Za te słowa, na miejscu prezydenta Żuka, wezwałbym do siebie p. Wojciechowskiego i powiedziałbym jasno. "Zbysiu, albo Sprawka zniknie raz a dobrze z lubelskiego żużla, albo od miasta nie dostaniecie ani grosza. Proponuję to pierwsze, żeby nie cierpieli na tym lubelscy kibice. Nie chcę już widzieć Sprawki na własne oczy. Do dzieła Zbysiu".

Całe szczęście że nie jesteś prezydentem.... A jak ci nie pasuje to nie chódź na żużel nikt nie będzie płakał

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#2215 Postautor: Kargolo » 31 grudnia 2012, o 11:46

Sprawka sam pali za sobą kolejne mosty. A może po prostu mści się na kibicach za te obelgi w jego stronę, bo wie że nam zależy najbardziej na lubelskim żużlu a on ma to po prostu gdzieś.
A przyznanie się że wynik finansowy jest ważniejszy niż sportowy na pewno zapewni niesamowitą frekwencję na trybunach i ogromne wpływy z biletów sprawią że aspekt finansowy będzie kapitalny... Tu już nawet nie chodzi o to czy gość zna się na sporcie czy negocjacjach ale o czyste logiczne myślenie, którego u niego brakuje.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

BR
Senior

#2216 Postautor: BR » 31 grudnia 2012, o 12:01

Zgadza się i pod koniec sezonu 2013 będzie miał pretensje nie do Żuka ale do kibiców, że przychodziło o 2tys mniej na każdy mecz niż sobie zaplanował i brakuje mu 300tyś zł by wyjść na zero.

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#2217 Postautor: mlody26 » 31 grudnia 2012, o 12:13

Tak btw.
Naprawdę wierzycie w to, że Łódź wycofa sie z rozgrywek? "Groźby" Skrzydlewskiego to markowa zagrywka by miasto się ugięło i sypnęło groszem. Witek ma za dobre wtyki, żeby taka opcja nie przeszła 8)
trenejro Orła dałby znać jakby było coś nie teges 8) :wink:

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#2218 Postautor: tezetomaniak » 31 grudnia 2012, o 12:15

No i bardzo dobrze, żużel w Polsce nie potrzebuje upadku kolejnego ośrodka. Szczególnie w tak dużym mieście.

Awatar użytkownika
Chaser
Junior

#2219 Postautor: Chaser » 31 grudnia 2012, o 12:31

harry pisze: Kiedyś czytałem jak prezydent Wroclawia walczył o fabrykę Mana ( ciężarówki). Zatrudniono do tego przedsięwzięcia kilkadziesiąt osób na półtora roku ( do opracowania samej oferty i całej otoczki) . TAK SIĘ TWORZY MIEJSCA PRACY!!! A tu ktoś ma pretensje o rozszerzanie biurokracji. A Pruszkowski sam mi powiedział że nie będzie starał się o nowych inwestorów bo to jest ich ( inwestorów) zajęcie!!! Wtedy zrozumiałem, że ten człowiek to katastrofa dla Lublina.
PS. Nie chwalę Pruszkowskiego tylko zauważam, że za jego rządów było taniej, co świadczy o tym jak kiepskim prezydentem jest Żuk skoro nie potrafi stworzyć mieszkańcom Lublina lepszych warunków bytowania.

Właśnie poprzez zaniedbania Pruszkowskiego jest teraz drożej.

Co ty za bzdury wygadujesz człowieku, dla ciebie tworzeniem miejsc pracy jest zatrudnienie kolejnych kilkudziesięciu urzędników mimo, że jest ich już 450 tyś!!! Przecież oni nic nie produkują, nie budują dróg czy lotnisk tylko dostają się do tych zasranych urzędów po znajomościach, biorą pensję za nic nie robienie albo powiększanie i tak rozrośniętej do granic absurdu biurokracji. Inwestorów to się ściąga niskimi podatkami, dobrą infrastrukturą, wykwalifikowanymi pracownikami, zapleczem naukowo badawczym itd.
Na jednego urzędnika w Polsce przypada 85 obywateli. Czyli ja i 84 innych ludzi utrzymujemy takiego kogoś żeby on mi powiedział czy ja mogę wyciąć drzewo czy nawet świerk w swoim ogródku czy k***a nie mogę. Gdzie ja żyję.

@ Spokojny
Sprawka złodziej!!!!
Skandal, że wypuścili Miśka!!!!
Ostatnio zmieniony 31 grudnia 2012, o 13:37 przez Chaser, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#2220 Postautor: spokojny » 31 grudnia 2012, o 12:49

Chaser pisze:
harry pisze: Kiedyś czytałem jak prezydent Wroclawia walczył o fabrykę Mana ( ciężarówki). Zatrudniono do tego przedsięwzięcia kilkadziesiąt osób na półtora roku ( do opracowania samej oferty i całej otoczki) . TAK SIĘ TWORZY MIEJSCA PRACY!!! A tu ktoś ma pretensje o rozszerzanie biurokracji. A Pruszkowski sam mi powiedział że nie będzie starał się o nowych inwestorów bo to jest ich ( inwestorów) zajęcie!!! Wtedy zrozumiałem, że ten człowiek to katastrofa dla Lublina.
PS. Nie chwalę Pruszkowskiego tylko zauważam, że za jego rządów było taniej, co świadczy o tym jak kiepskim prezydentem jest Żuk skoro nie potrafi stworzyć mieszkańcom Lublina lepszych warunków bytowania.

Właśnie poprzez zaniedbania Pruszkowskiego jest teraz drożej.

Co ty za bzdury wygadujesz człowieku, dla ciebie tworzeniem miejsc pracy jest zatrudnienie kolejnych kilkudziesięciu urzędników mimo, że jest ich już 450 tyś!!! Przecież oni nic nie produkują, nie budują dróg czy lotnisk tylko dostają się do tych zasranych urzędów po znajomościach, biorą pensję za nic nie robienie albo powiększanie i tak rozrośniętej do granic absurdu biurokracji. Inwestorów to się ściąga niskimi podatkami, dobrą infrastrukturą, wykwalifikowanymi pracownikami, zapleczem naukowo badawczym itd.
Na jednego urzędnika w Polsce przypada 85 obywateli. Czyli ja i 84 innych ludzi utrzymujemy takiego kogoś żeby on mi powiedział czy ja mogę wyciąć drzewo czy nawet świerk w swoim ogródku czy k***a nie mogę. Gdzie ja żyję.

Ty chyba kolego masz jakieś kompleksy... Co to wnosi do wątku Skład na sezon 2013?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2221 Postautor: Gelo » 31 grudnia 2012, o 12:52

hm - skoro nie ma o czym pisać - bo skladu nie ma - to o czymś trzeba :)

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#2222 Postautor: kilar » 31 grudnia 2012, o 12:57

mlody26 pisze:Tak btw.
Naprawdę wierzycie w to, że Łódź wycofa sie z rozgrywek?

Watpie, zeby Lodz sie wycofala. Sprawka powinien juz w tej chwili podpisac kontrakty, a nie czekac niewiadomo na co. Wystarczy, ze Lodz sie nie wycofa i juz jestesmy na lodzie, bo zawodnicy typu Adamczak i Kildemand moga tam zostac. Na dodatek i od nas moze tam pojsc i co wtedy ?

Skoro aspekt finansowy jest dla niego taki wazny, to nic prostszego, tylko brac zawodnikow z trzeciej 10-tki 2 ligi za czapke sliwek, to moze i lekki plus wyjdzie na koniec. A jakby w kontrakcie umiescilby, ze za porazki zespolu w ogole nie zaplaci, to plus jeszcze wiekszy bedzie.

Troche tu ironii, ale czlowieka cos bierze, jak sobie pomysli, ze druzyna nie ma jeszcze ani jednego zawodnika zakontraktowanego.

Wstyd i z niecierpliwoscia czekam na jakas konferencje prasowa.

Mad
Senior

#2223 Postautor: Mad » 31 grudnia 2012, o 13:52

Od 2013 roku nie będzie można podpisywać ugód! Najważniejsze to tylko się utrzymać i wygrać rywalizację z Rawiczem bo z kim innym jak nie z nimi. Łódź ma swoich w zamrażarce i albo 5 stycznia ich odmrożą albo odmrozi ich ktoś inny. Może my?

Awatar użytkownika
Turkish

#2224 Postautor: Turkish » 31 grudnia 2012, o 14:00

mlody26 pisze:Tak btw.
Naprawdę wierzycie w to, że Łódź wycofa sie z rozgrywek? "Groźby" Skrzydlewskiego to markowa zagrywka by miasto się ugięło i sypnęło groszem. Witek ma za dobre wtyki, żeby taka opcja nie przeszła 8)
trenejro Orła dałby znać jakby było coś nie teges 8) :wink:

Zgadzam się w 100%, co roku w Łódzi ta sama śpiewka i w zasadzie jedyny sposób Skrzydlewskiego na pozyskanie większej kasy od miasta. Więc paplanie p. Sprawki że czekamy na 5 stycznia to kolejna zagrywka na czas, z serii czekamy na miasto, czekamy na bogdanke.
„Nie dyskutuję z końskim zadem, jeżeli już, to za pomocą bata...”

Awatar użytkownika
poli
Senior
Kontakt:

#2225 Postautor: poli » 31 grudnia 2012, o 15:45