Skład na sezon 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
harry
Trener

Re: Skład na sezon 2013

#2001 Postautor: harry » 28 grudnia 2012, o 00:07

Hela pisze:Nie ma co kombinować.
Jeleniewski, Baran, Miesiąc, Woodward i skoro odpadł Romek to zostaje Adamczak, Kildemand albo jakiś inny Kudriaszow. Oby miał czas przyjeżdżać na treningi bo wygrać będziemy mogli tylko torem. Niech się pasują, pogonią u siebie najsłabszych i jakoś się utrzymamy.

Utrzymać to się utrzymamy. Sportowo. Ale czy finansowo to już się boję.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#2002 Postautor: Rabiosa » 28 grudnia 2012, o 00:08

harry pisze:Tu nikt nie stawia Barana na równi z Miśkowiakiem. A oferta nie wydaje się nam niska, tylko Baranowi.
Utrzymać to się utrzymamy. Sportowo. Ale czy finansowo to już się boję.

czyżby prezes Dariusz wzmocnił się kadrowo :shock:

harry
Trener

#2003 Postautor: harry » 28 grudnia 2012, o 00:11

Luuuuuuuuuuuuuuuuudzie!!!!!!
NAM czyli czytającym forum, czyli czytajacym to co napisał młody26.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2004 Postautor: boxing » 28 grudnia 2012, o 01:01

Wolalbym sklad z Miskowiakiem, Harrisem, Powaznym i Kylmaekorpim ale coz - moze chociaz bedzie sklad, zeby dac troche emocji i robic jakies punkty u siebie a nie walczyc z Rawiczem o przedostatnie miejsce. Gdansk, Grudziadz i Loko juz nam odjechali. Ostrow jeszcze mozemy gonic.

Davey Watt - nr 1 na liscie zyczen - nie wymaga uzasadnienia - wymaga tylko pieniazkow :wink: ale wyglada na pobozne zyczenie
Cameron Woodward - za skutecznosc, walecznosc, robote na pierwszym luku - jeden z najlepszych jaki pozostal wolny
David Ruud - bardzo dobry final szwedzkiej Elitserien - przywozil Holdera i Hancocka, w Grudziadzu swietny wyjazd/slaby dom i wypadł
Ales Dryml - w 2012 troche lepszy od Miskowiaka :wink: dla mnie zawodnik na srednio 8-10 punktow
Mikael Max - nie lubie, malo efektowny - ale na pierwszoligowych torach byl skuteczny - o ile nie przycieniuje jak Zorro
Peter Kildemand - jeszcze nie kandydat na lidera ale bardzo przyjemnie sie patrzy na jego jazde - bardzo waleczny - jego akcje ida w gore, po dopasowaniu do naszego toru bylby nie tylko efektowny, ale i skuteczny

Polacy:
Daniel Jeleniewski - chyba skazany na Lublin - najpewniejsze "polskie" punkty na naszym stadionie i "lubelski pierwiastek" w druzynie
Damian Adamczak - bardzo pozytywne wrazenie, swietny sezon, bardzo skuteczny na wyjazdach - w tym na naszym torze
Jakub Jamróg – bohater finalu DMP, wyskoczyl z forma jak Adamczak – ale pewnie zostanie w Tarnowie; jezeli nie – to dla mnie dobra kandydatura na polskiego seniora
Pawel Miesiac - za starania, walecznosc i wreszcie ladne punktowanie w Lublinie

Z juniorow Damian Michalski - na twardych torach niezly - u nas nie wiem czy braklo mu sily czy umiejetnosci do jazdy na kopie
Drugi - Mateusz Lukaszewski

Jest jeszcze paru wolnych ale tu juz wiecej "ale". Lukas Dryml - wszyscy pamietaja mu Łodz 2010 - ale jezdzic umie. Magnus Zetterstroem - jeszcze niedawno kawal zawodnika i "kazdy by go chcial", dzis duze ryzyko, sezon bardzo slaby. Rory Schlein - ze swiadomoscia, ze nigdy w polskiej lidze nie byl gwiazda i juz pewnie nie zostanie, na druga linie. Adam Shields - wraca do scigania w Szwecji, do Anglii (ex-zony?) chyba wracac nie chce - na rezerwe i wypadek kontuzji, tym bardziej, ze baze ma ponoc w Polsce. Jak odbuduje forme - moglby sie przydac - ale bez pieniedzy za podpis bo bardzo duzo znakow zapytania. Karol "jak zechce to przyjade na trening a jak zlapie zajawke to swietnie pojade" Baran - dal nam sporo punktow i emocji - ale bardziej w 2 lidze - na pierwsza lige to chyba jeden z najmniej profesjonalnych zawodnikow. Maciej Kuciapa - fakt, ze w pierwsze lidze zawsze trzymal poziom - ale ile lat temu to bylo? Adam Skornicki - jako maskotka marketingowa zeby powiedziec ze "zakontraktowalismy mistrza Polski" a nie przespalismy okres transferowy :D Padaja tu jeszcze nazwiska Patricka Hougaarda, Denisa Anderssona, Jespera Monberga, Edwarda Kennetta, Simona Gustafssona, Kenniego Larsena, Martina Smolinskiego, Christiana Hefenbrocka, Daniela Kinga, Sebastiana Aldena, Rene Bacha - czesc z nich miala niezle momenty a niektorzy dobre sezony w ligach polskich, wszyscy lepsi od Piszcza i Jendreja, ale zdecydowanie wolalbym tych z poczatku listy :) Ronnie Jamrozy - nie - gosc na wyjazdach nie istnieje. Pawel Hlib - w Lublinie jest jeden z jego ulubionych torow, kiedys bylem jego fanem, ale profesjonalizm na poziomie Karola Barana a do tego mnostwo problemow karno-dyscyplinarno-wychowawczo-obyczajowych. Kurcze, czas zasuwa - Hlib czarowal jakies 8 lat temu ! :) Andriej Kudriaszow – ten czarowal w barwach Wandy, ale to była druga liga – no i kontuzja mocno przystopowała jego rozwój. Danil Iwanow – chyba tylko na pierwszy mecz – jak nie zejdzie pokrywa lodowa ;) Rafal Trojanowski – nie - taka trochę lepsza wersja Jamrozego.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

harry
Trener

#2005 Postautor: harry » 28 grudnia 2012, o 01:08

Nie zawiodłem się. Na to czekaliśmy i na to czekał Dariusz prezes chociaż jeszcze o tym nie wie :lol: 8)

Tak, moje pomysły są podobne:
Trzech spośród czterech: Woodward, Ruud, Kildemand, A. Dryml.
I trzech sposród czterech: Jeleniewski, Adamczak, Miesiąc, Kuciapa.
Juniorka: Łukaszewski ( będzie w tym roku w czubie I ligi), Michalski, Wieczorek.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#2006 Postautor: Hela » 28 grudnia 2012, o 01:25

Faktycznie, jakoś Ruud wyleciał większości forum z głowy. A on nie był jakoś poważnie kontuzjowany?
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
Extreme

#2007 Postautor: Extreme » 28 grudnia 2012, o 02:25

Poważnie nie był, poobijany trochę chyba to było w październiku, w lidze szwedzkiej (upadek z Pawlickim), Kildemand jest lepszy na chwilę obecną i pewnie tańszy. W lidze brytyjskiej był 53 razy pierwszy, średnia biegowa 2.000, to o czymś świadczy, do tego walczak z niego.

dumbli
Szkółkowicz

#2008 Postautor: dumbli » 28 grudnia 2012, o 09:12

mlody26 pisze:oferowane kontrakty są takie, że może być problem z zakontraktowaniem Jurka Mordela 8) :? :shock: :o :-?

To mi się podoba. Chłopaki jeździli bardzo dobrze w sezonie to im trzeba po kieszeni walnąć.
Ciekawe czy ten prezes co nie udźwignął swojego geniuszu w tym roku też sobie znacząco obciął pensyjke?
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2009 Postautor: Gelo » 28 grudnia 2012, o 09:25

moze wlasnie dlatego, ze jezdzili za dobrze (ja tak nie uwazam, bo dobrze jedził tylko Miskowiak i Stachyra) dzisiaj klubu nie stac na chociazby utrzymanie stawek z tego roku. Z tego samego powodu zapewne nie ma juz u nas liderów. Kto nie ma miedzi ten cicho siedzi - a moim zdaniem dla takich zawodników jak Jeleniewski, Baran i Miesiąc - Lublin (nawet za połowę kasy) to dalej jedyna logiczna opcja

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#2010 Postautor: Egon » 28 grudnia 2012, o 09:42

działacze powinni się interesować Peterem Kildemandem i Mikkelem Michelsenem
Jeśli tak dalej pójdzie to zostaniemy naprawdę na lodzie.

Gelu ale przecież niemożliwe jest (już) żebyśmy natłukli tle małych punktów co w ubiegłym sezonie. A Baran, Miesiąc jeździli na swoim w miarę stałym poziomie i ich punktówka nie powinna być zaskoczeniem. Jeśli prezes myśli, że będą jeździć za pół darmo to może się rozczarować, jak się okaże jak józefy będą armatami ale w II lidze. Chociaż ja podejrzewam, że panowie i tak spotkają się gdzieś w połowie drogi jeśli chodzi o wynagrodzeni.

Aha no i jeszcze to Decyzje w sprawie łódźkiego żużla - 5 styczniaMam nadzieję że prezes nie liczy na potknięcie rywala. Ja osobiście liczę, że Orłowi uda się wystartować w nadchodzącym sezonie i żeby nie było tak, że i oni zwiną nam sprzed nosa jeszcze 2-3 zawodników, na których niektórzy tu na forum liczą.
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Zaratustra
Kadrowicz

#2011 Postautor: Zaratustra » 28 grudnia 2012, o 10:52

Widząc, co się (nie)dzieje w kompletowaniu składu na przyszły sezon, można pomyśleć, że prezes działa jak wytrawny gracz. Miejsca już prawie dla nikogo nie ma w klubach, jeszcze "pozytywna" decyzja z Łodzi i można jechać tanio z nienajgorszym składem ;)

Z perspektywy czasu myślę sobie, że szkoda, że nie było w tamtym sezonie jakiegoś bata na naszych, żeby tak dużo punktów nie zdobywali :shock:
Znamienne jest to, że Ci którzy rok temu tak bardzo krzyczeli o normalności w żużlu, kontraktowaniu "na pewne" i nie przepłacaniu są teraz w czarnej d**ie, a Ci co mieli pójść z torbami przez kontraktowanie "za wirtualne" cieszą się żużlem na dobre.

Co do składu. Tuż po sezonie, kiedy była (zapowiedziana przez prezesa)nadzieja na zatrzymanie Miśka, nie chciałem Watta jako tego, który miałby niby zmienić "jakość" drużyny. Teraz stał się on niejako niedoścignionym marzeniem ;)
Uważam, że skład (niestety) powinniśmy opierać na sprawdzonych: Jeleniu, Miesiącu i Woodwardzie uzupełnionym o kolejnych 3 seniorów. A wybierać jeszcze można: Baran, Andersson lub Kildemand, Ruud (z naciskiem na niego), Adamczak, Kuciapa ( :? )
Na siódmego seniora jakiegoś zagranicznego młodziaka "z polecenia" na 2 lata ;) A nóż gdzieś pokaże się z dobrej strony i warto go będzie sprawdzić 8)
No i juniorzy. Łukaszewski i ktoś, kto w połowie sezonu przestanie na starcie patrzeć na buty i zacznie być nadzieją dla konkurencji po sezonie.

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#2012 Postautor: Rabiosa » 28 grudnia 2012, o 11:26

David Ruud dostał propozycje z Grudziądza na walkę o skład z Karpovem.
Davey Watt napewno do nas nie dołączy.
Damian Adamczak czeka do początku stycznia na decyzje w Łodzi , mają pierwszeństwo bo dużo im zawdzięcza.
Woodward piszę na twitterze że klub z Lublina się do niego nie odzywa.
Tomasz Piszcz ostro trenuje na siłowni :lol:
Wystarczy trochę poczytać gazety lokalne , fora klubowe czy też żużlowe 8)

Awatar użytkownika
Extreme

#2013 Postautor: Extreme » 28 grudnia 2012, o 12:07

Egon pisze:Iwanow, Kudriaszow, HLIB? Aha..no i jeszcze Jamroży po złamaniu kości udowej na pewno nam się przyda.

Nie są to na pewno idealni zawodnicy dla nas, bo trzeba było działać w tych sprawach znacznie wcześniej. Iwanow w lidze szwedzkiej miał podobną ilość startów jak Batchelor i wypadł lepiej, nie jest to oczywiście wielki dowód, że jest dobrym zawodnikiem, który zapewni zawsze nam punkty, ale jeździć na pewno potrafi, a jakoś dziury w składzie trzeba będzie załatać. Kudriaszow ma talent, może nie taki jak Sajfutdinow, ale może się jeszcze dobrze rozwinąć. Hlib czy Jamroży, podobnie jak ci dwaj Rosjanie to i tak lepsza opcja niż Tomasz Piszcz.

harry
Trener

#2014 Postautor: harry » 28 grudnia 2012, o 12:12

Ludzie! Wy naprawdę wierzycie, że w tym sezonie będzie coś więcej jak walka o utrzymanie z Rawiczem i ewentualnie Łodzią? Jak Łódź nie przystapi do rozgrywek to musimy być lepsi tylko od Rawicza i nie spadniemy. I taki jest cel na ten sezon. Oczywiście ten cel jest okryty póki co tajemnicą, bo prezes wie że się trochę skompromitował i wstyd mu teraz to powiedzieć ale po prostu nie ma innej możliwości żeby wyjść z długów.
Egon pisze, że w klubie po sportowemu nie liczą na potknięcie Łodzi. Otóż jestem bardziej niż pewny że licza i to mocno. Dwumecz z Łodzią to 100 - 150k i konieczność zmontowania mocniejszego składu. A bez Łodzi faktycznie wystarczy Jeleniewski, Baran, Miesiąc, Kuciapa i Trojanowski. W sezonie tylko 10 meczów. To maxymalnie da 1 mln zł na zawodników. 400k na administrację i organizację i sezon może wyjdzie na 0. Bo liczę że z Bogdanki 600k, z miasta 700k ( tak słychać) i z biletów i reszty sponsorów 100k ( bo nikt nie będzie chciał tego ogladać i sponsorować). Może nawet jak się weźmie więcej juniorów i Piszcza, i na wyjazdy się będzie ich wypuszczać to jeszcze uda się i tegoroczne długi ogarnąć.

Taki przewiduję sezon na podstawie tego co się dzieje. Obym się tym razem pomylił.

Spirit
Szkółkowicz

#2015 Postautor: Spirit » 28 grudnia 2012, o 12:21

Fragment wywiadu ze Stanleyem Burzą:

Była pokusa, by spróbować sił w wyższej klasie?

- Tak. Uważam, że przy odpowiednim przygotowaniu sprzętowym stać mnie na skuteczne występy w I lidze. Chciałbym w niej startować. Jeszcze w sobotę, w drodze do Opola, zadzwonił pan Dariusz Sprawka i poprosił mnie o przesłanie oferty do Lublina. Postanowiłem nie zbaczać z obranej ścieżki i odmówiłem. Gdyby jednak skontaktował się ze mną dzień wcześniej, to decyzje o podpisaniu kontraktu przełożyłbym na później i możliwe, że jeździłbym w I lidze. Ale jestem w Kolejarzu i tego nie żałuję.

Do tej pory myślałem, że pogłoski o kontrakcie dla Burzy to żart.. A jednak nie :shock: :shock: :shock:

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2016 Postautor: ravajas » 28 grudnia 2012, o 12:25

Egon pisze:Chociaż ja podejrzewam, że panowie i tak spotkają się gdzieś w połowie drogi jeśli chodzi o wynagrodzeni.

Jakiś klub żużlowy powstał w Janowie Lubelskim?
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#2017 Postautor: $korzen$ » 28 grudnia 2012, o 12:26

Harry na Boga, ty na prawde wierzysz ze w LUBLINIE taka koncepcja pozwoli wyjsc na 0? Liczysz, ze tak odjechany sezon pozwoli splacic zeszloroczne dlugi? :shock: Przeciez 2 porazki u siebie i na trybunach bedzie 1/5 albo i mniej tego co bylo w poprzednim sezonie. No i po takim gownie jestes spokojny o dalszy sponsoring ze strony kopalni? Bo ja nie. Kto wogole bedzie chcial to bagno sponsorowac po tym morderczym boju z Rawiczem? :? Cala pozytywnie nakrecona koniunktura wokol zuzla pojdzie jak psu w dupe. Jak mawia klasyk "no i w pizdu wyladowal i caly misterny plan w pizdu!"

harry
Trener

#2018 Postautor: harry » 28 grudnia 2012, o 12:31

Dlatego zakładam że od ludzi i od mniejszych sponsorów dostaną w sumie 100k czyli około 15 k na mecz, czyli jakieś 800 - 1000 ludzi. Bo jeszcze 100k chyba będzie z Tychów bo chyba na dwa czy trzy lata podpisali. A co bedzie później z Bogdanką? Lipa.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#2019 Postautor: GIGI » 28 grudnia 2012, o 12:38

Jaja będą jak po walnym w Łodzi, Orzeł jednak przystąpi do rozgrywek. Wtedy ten przez niektórych nazywany ''największym krzykaczem'' przyćmi Bogdankę, miasto Lublin i Tyskie razem wzięte ;) I jak Korzeń wspomniał, zostaną nam mordercze boje z Rawiczem o utrzymanie.

ps. ma ktoś może informacje czy prokuratura wszczęła postępowanie w sprawie wpisu na forum ? :lol:

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2020 Postautor: niespokojny » 28 grudnia 2012, o 12:40

Kolega zapomnial ze dwie druzyny spadaja? 8)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

harry
Trener

#2021 Postautor: harry » 28 grudnia 2012, o 12:41

Nie z Rawiczem ale i z Łodzią. Chyba że to Łódź zmontuje ciekawą pakę to wtedy spadamy. Bo w tym roku spada szósta i siódma drużyna. Przypominam.

Edit: niespokojny zachował olimpijski spokój i był szybszy :lol:
Ostatnio zmieniony 28 grudnia 2012, o 12:43 przez harry, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#2022 Postautor: GIGI » 28 grudnia 2012, o 12:42

Kolega zapomnial ze dwie druzyny spadaja?

nie nie zapomniał, założył że mimo wszystko czerwoną latarnią ligi nie będziemy ;)

Awatar użytkownika
neir1
Szkółkowicz

#2023 Postautor: neir1 » 28 grudnia 2012, o 12:45

GIGI pisze:Jaja będą jak po walnym w Łodzi, Orzeł jednak przystąpi do rozgrywek. Wtedy ten przez niektórych nazywany ''największym krzykaczem'' przyćmi Bogdankę, miasto Lublin i Tyskie razem wzięte ;) I jak Korzeń wspomniał, zostaną nam mordercze boje z Rawiczem o utrzymanie.:

Przyćmi to chyba naszego "prezesa" bo takie warunki jakie ma gość już się nie powtórzą !!!
"I tak pojdziesz do piekla wszyscy pojdziecie do piekla hahahahahahah ;)"

assod

#2024 Postautor: assod » 28 grudnia 2012, o 14:08

Nie lekceważyłbym aż tak Rawicza, na swoim torze nie bedą to chłopcy do bicia :P

Awatar użytkownika
Chaser
Junior

#2025 Postautor: Chaser » 28 grudnia 2012, o 14:31

harry pisze:Dlatego zakładam że od ludzi i od mniejszych sponsorów dostaną w sumie 100k czyli około 15 k na mecz, czyli jakieś 800 - 1000 ludzi. Bo jeszcze 100k chyba będzie z Tychów bo chyba na dwa czy trzy lata podpisali. A co bedzie później z Bogdanką? Lipa.

800-1000 osób to może przyszłoby na mecz o nic w drugiej lidze. Nie ma opcji, że nie przyjdzie nawet te 1500 osób, chociaż jakie to ma znaczenie.
Tak z pozytywnych rzeczy to nie zapomnijcie, że sjenitu dosypano na tor przed zimą! 8) Nie wiem ile taki sjenit może kosztować ale chyba nie 450 tyś ? :lol: