Skład na sezon 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
efeneJGH
Junior

Re: Skład na sezon 2013

#1051 Postautor: efeneJGH » 16 grudnia 2012, o 22:12

niespokojny pisze:
efeneJGH pisze:a najlepiej byłoby samemu kupić czapkę i przestać będąc pełnoletnim wciąż liczyć na matkę...

A Ci pełnoletni to kto? Wymień jeden klub z nazwy. Jeden dorosły wśród dzieci to może być podejrzany temat :lol:

wszystkie kluby żebrzą kasę z miasta i to jest niestety fakt ale większość już dziś wie ile dostanie lub nawet dostała a u nas czarna d... więc chyba coś jest nie tak...ciekawe co będzie i co powie prezes gdy okaże się że miasto nie daje nic...II liga?koniec żużla?czy to normalne że od jednej decyzji może zależeć los klubu?

harry
Trener

#1052 Postautor: harry » 16 grudnia 2012, o 22:13

efeneJGH pisze:
harry pisze:
efeneJGH pisze:a najlepiej byłoby samemu kupić czapkę i przestać będąc pełnoletnim wciąż liczyć na matkę...

To znaczy drukować pieniądze? :shock: :shock:
Dobre.

raczej przestać budować plan na sezon na podstawie deklaracji polityków, obiecanek z miasta itd...

To PODPISAĆ umowę z miastem na kilka lat. Przy awansie byłoby to bardzo możliwe.
Ale ja generalnie napisałem o całości wpływów a nie tylko o mieście.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

bAsE

#1053 Postautor: bAsE » 16 grudnia 2012, o 22:24

Z tego wszystkiego wynika że awansu w roku 2013 nie będzie. Szkoda bo długo takiej szansy nie będzie. Ale poprostu ktoś spieprzył robotę. Czekanie na deklaracje miasta nie jest to dobry pomysł. Wszystkie kluby w pierwszej lidze oprócz nas mają chociaż jednego zawodnika. U nas nawet brak kontraktu z trenerem. Z zawodnikami będzie tak że będziemy się ekscytować jazdą Kuciapy. A liderem zagranicznym zostanie chciany przez wielu forumowiczów Kildemand. Może i jeździ widowiskowo ale u w Lublinie Duńczycy mają kryzys formy - Jesper Monberg zwany kiedyś Jensenem tzw. pulpet. Oczywiście mam nadzieję że będzie dobrze ale niestety szału pewnie nie zobaczymy.

jack08

#1054 Postautor: jack08 » 16 grudnia 2012, o 22:28

max3 pisze:Robert w Gdańsku ,szkoda bo znalazł się sponsor co dawał 150 tys z(250tys) jakie chciał otrzymać na przygotowanie do sezonu.a dodam ,ze jest szansa,ze Bogdanka wypłaci 400 tys które mialy być nie za awans tylko za dobry wynik zadowalający bogdanke!szkoda.....

I tutaj należy zadać sobie pytanie: czy klub stać na to, żeby nie zakontraktować Miśkowiaka??? Znam co najmniej kilku sponsorów, którzy dają kasę z przeznaczeniem tylko na Roberta. Jak nie będzie Roberta, nie dadzą ani złotówki. Trzeba być naprawdę upartym i mieć sporo złej woli, żeby nie widzieć tego, że brak Roberta przyniesie więcej szkody niż pożytku, bo w jego miejsce trzeba będzie i tak kogoś za klubowe pieniądze zakontraktować.
A przecież cena 250tyś to jest cena wyjściowa i na pewno do zbicia, jeśli tylko komuś by na tym zależało. Więc nie mówcie, że nas na Miśka nie stać. Jest odwrotnie, nie stać nas, żeby Miśka nie było.
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2013, o 00:24 przez jack08, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#1055 Postautor: radonis » 17 grudnia 2012, o 11:09

max3
Zawodowiec

#1056 Postautor: max3 » 17 grudnia 2012, o 11:14

Pięknie Borowicz w Tarnowie ,(Sprawka z Borowiczem powinien prowadzic rozmowy od polowy sezonu na temat klikuletniej umowy )Michal Szczepaniak w Ostrowie..

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1057 Postautor: Gelo » 17 grudnia 2012, o 11:14

uuu - pierwsza ze złych wiadomości. szkoda - to mogła byc inwestycja na kilka lat.

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#1058 Postautor: losiu » 17 grudnia 2012, o 11:15

No i będzie, ale Tarnowa :)
Powoli zaczyna mnie to strasznie irytować, aż korci żeby pisać jakieś głupie komentarze na forum :)
Ale z drugiej strony fajnie jak rozbiorą prawie całą naszą drużynę, nowe twarze, trochę świeżej krwi ...
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2012, o 11:26 przez losiu, łącznie zmieniany 1 raz.
Karol Baran Karol!

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#1059 Postautor: ptgt » 17 grudnia 2012, o 11:15

Ciekawe czy klub stać na to żeby zakontraktować trenera Wardzałę. Wciąż "zamykamy budżet" sezonu 2012, a może jeszcze 2011? :D
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata

jerry78
Trener

#1060 Postautor: jerry78 » 17 grudnia 2012, o 11:28

Czemu się denerwujecie? Zawsze Mateusz Wieczorek może u nas jeździć.

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#1061 Postautor: Rabiosa » 17 grudnia 2012, o 11:28

Dla Pana Prezesa aspekt sportowy jest drugorzędny , jakoś się utrzymamy bo mam atut własnego trudnego toru.
Zawsze myślałem że w sporcie najważniejsza jest rywalizacja i dążenie do celu (jakim w żużlu jest w naszej sytuacji DMP 1 ligi)
Powtórzę poraz kolejny nasz Prezes nie nadaje się do Sportu , lecz na księgowego w jakiejś instytucji najlepiej skarbu Państwa.
Myślicie że w tym roku celem sportowym był awans ? tak się jakoś fartownie złożyło że drużyna nieźle pociągnęła wynik.
Wystarczy poczytać wszystkie archiwalne wypowiedzi Pana Darka , nie było ani jednej w której nie wypowiedział by się o finansach.Można by mu nadać przydomek " skarbonka ".
Codziennie czytam wypowiedzi prezesów klubów e-ligi czy 1 ligi , i tylko u naszego Prezesa finanse i finanse to 80% treści a aspekt sportowy jest niedostrzegalny.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#1062 Postautor: truskawa » 17 grudnia 2012, o 11:52

Rabiosa pisze:i tylko u naszego Prezesa finanse i finanse to 80% treści a aspekt sportowy jest niedostrzegalny.

I bardzo dobrze! Jak dla mnie prezes w ogóle nie musi znać się na sporcie. Prezes ma stworzyć jak najlepsze warunki finansowo- organizacyjne do rozwoju klubu oraz zatrudnić do wykonania zadań sportowych jak najlepszych i najtańszych fachowców, czyli trenera i zawodników. Tylko i wyłącznie oni odpowiadają za wynik sportowy. Jak chcesz, żeby prezes wczuwał się w sport, to jedź do Anglii oglądać żużel. Tam jest instytucja managerów, którzy zajmują się wszystkim jednocześnie. I mają Kinga, Bridgera... Tam nawet Howe jest lepszy od Bjarne Pedersena. Trzeba było brać Howe, bylibyśmy już w ekstralidze :D

A tak już po prawdzie i bez szyderstw. Sprawka jest po prostu sumiennym, prostym, spokojnym i skromnym człowiekiem. Zupełne przeciwieństwo takiego Jarosława Siwka. I to własnie dlatego klub wciąż ma się dobrze i w tym roku tez będziemy bili się o awans do końca. Wspomnicie moje słowa.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#1063 Postautor: Rabiosa » 17 grudnia 2012, o 12:03

truskawa pisze:
Rabiosa pisze:i tylko u naszego Prezesa finanse i finanse to 80% treści a aspekt sportowy jest niedostrzegalny.

I bardzo dobrze! Jak dla mnie prezes w ogóle nie musi znać się na sporcie. Prezes ma stworzyć jak najlepsze warunki finansowo- organizacyjne do rozwoju klubu oraz zatrudnić do wykonania zadań sportowych jak najlepszych i najtańszych fachowców, czyli trenera i zawodników. Tylko i wyłącznie oni odpowiadają za wynik sportowy.

kompromitujesz się post za postem , wszystko co piszesz jest pozbawione jakiejkolwiek logiki.

I bardzo dobrze! Jak dla mnie prezes w ogóle nie musi znać się na sporcie

Prezes Ministerstwa Sportu - mówi Ci to coś .... kompromitacja

... zatrudnić do wykonania zadań sportowych jak najlepszych i najtańszych fachowców, czyli trenera i zawodników

Jeżeli nie zna się na Sporcie to jakim cudem ma wiedzę na temat trenerów i żużlowców , przecież to dla niego czarna magia bo się nie zna :lol:

... Tylko i wyłącznie oni odpowiadają za wynik sportowy

Przenieś się lepiej na forum gier komputerowych czy czegoś na swoim poziomie.

BR
Senior

#1064 Postautor: BR » 17 grudnia 2012, o 12:13

Gelo pisze:uuu - pierwsza ze złych wiadomości. szkoda - to mogła byc inwestycja na kilka lat.

Ja też liczyłem, że Borowicz zostanie u nas kilka lat, teraz pozostaje tylko liczyć na to, że pojeździ u nas jako gość.
Z naszą parą juniorską Łukaszewski-Borowicz powinniśmy być już dogadani pod koniec rundy finałowej :/

efeneJGH
Junior

#1065 Postautor: efeneJGH » 17 grudnia 2012, o 12:38

truskawa pisze:

I bardzo dobrze! Jak dla mnie prezes w ogóle nie musi znać się na sporcie. Prezes ma stworzyć jak najlepsze warunki finansowo- organizacyjne do rozwoju klubu oraz zatrudnić do wykonania zadań sportowych jak najlepszych i najtańszych fachowców, czyli trenera i zawodników. Tylko i wyłącznie oni odpowiadają za wynik sportowy. Jak chcesz, żeby prezes wczuwał się w sport, to jedź do Anglii oglądać żużel. Tam jest instytucja managerów, którzy zajmują się wszystkim jednocześnie. I mają Kinga, Bridgera... Tam nawet Howe jest lepszy od Bjarne Pedersena. Trzeba było brać Howe, bylibyśmy już w ekstralidze :D

A tak już po prawdzie i bez szyderstw. Sprawka jest po prostu sumiennym, prostym, spokojnym i skromnym człowiekiem. Zupełne przeciwieństwo takiego Jarosława Siwka. I to własnie dlatego klub wciąż ma się dobrze i w tym roku tez będziemy bili się o awans do końca. Wspomnicie moje słowa.

mógłbyś to rozwinąć?chętnie poczytam... :D

Awatar użytkownika
poli
Senior
Kontakt:

#1066 Postautor: poli » 17 grudnia 2012, o 12:53

Borowicz na 3 lata w tarnowie,cieslak zrobi z niego drugiego janowskiego :D

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#1067 Postautor: tezetomaniak » 17 grudnia 2012, o 12:57

truskawa pisze:I to własnie dlatego klub wciąż ma się dobrze i w tym roku tez będziemy bili się o awans do końca. Wspomnicie moje słowa.

Obrazek

electrifyingbenjo

#1068 Postautor: electrifyingbenjo » 17 grudnia 2012, o 12:59

Witam wszystkich ! electrifying bendżo się kłania. Obserwuje forum bardzo długo, jestem z nim bieżąco, wiele rzeczy pomogło mi zrozumiec. Pierwszy post, wypadałoby napisac coś pozytywnego lecz obserwując to co dzieje się obecnie nic takiego nie przychodzi mi do głowy. Jak to mówią " pierwsze wrażenie jest najlepsze i decydujące o tym jak będziesz postrzegany" ja raczej tak postrzegany nie będę ... a propos żużla ... Mateusz Borowicz jak wszyscy dobrze wiemy to brylancik, którego nie zatrzymanie w naszym klubie ( argument, że juniorzy muszą zejśc z ceny, gdyż jeszcze niczego nie osiągneli to strzał w stope) jest dla mnie większym "przestępstwem" niż nie podjęcie jakichkolwiek rozmów z R. Miśkowiakiem. O Mateuszu jako gościu możemy zapomniec, gdyż Cieślak widzi go jako podstawowego juniora razem z K.Gomólskim. Apeluje do Prezesa ! Trzeba wznieśc się na wyżyny, koniecznie znaleźc pieniądze na Roberta, jeszcze nie stoimy na straconej pozycji choc czas gra na naszą niekorzysc !

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1069 Postautor: Cooper » 17 grudnia 2012, o 13:50

Misiek Miskiem, ale strata Borowicza to juz mnie troche wkur***a. :?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1070 Postautor: kibicLBN » 17 grudnia 2012, o 14:41

Wyluzuj Coop jeszcze nieraz Cię Sprawka zirytuje 8) . Oby się to wszystko dobrze skończyło, ale w tej chwili nie wygląda to najlepiej. Miałem dystans, ale powoli mnie to zaczyna martwić. Lubię ten I ligowy żużel nawet, będzie jeszcze ciekawiej po redukcji eligi, ale obawiam się że jeśli będziemy stać w miejscu dłużej niż 3-4 lata będzie potem ciężko znaleźć środki i siły na to żeby pójść do przodu.
A co do opinii harrego to ma facet nieco racji, ale to nie jest do końca tak , że my mieliśmy trudniej, dostaliśmy mniej itd. Kiedyś na utrzymanie w elidze wystarczało 2,5mln zł (mówie tu o początku tego wieku). Teraz kwota dwukrotnie większa mogła by być zbyt mała. Zwłaszcza jeśli się nie ma zaplecza i wszystko trzeba kupić (nie ma się własnych juniorów), jest się świeżakiem w towarzystwie itd. Zobaczcie jaki mają budżet józefy a jakie wyniki, my bylibyśmy w podobnej sytuacji. Żeby nie martwić się o pozostanie w elidze potrzebne było by ok. 7mln zł. Powie ktoś Bogdanka da więcej, a jak nie to ktoś inny da. Tak tylko że jeśli byłby to ktoś inny to dałby kasę na sezon, a później znaleźć kogoś kto da ok. 1mln na sezon łatwo nie będzie. Jestem w stanie uwierzyć że po awansie nasz budżet wzrośnie o 40-60% ale nie o 200% za sprawą cudownego awansu.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#1071 Postautor: Sledzio » 17 grudnia 2012, o 14:43

Cooper pisze:Misiek Miskiem, ale strata Borowicza to juz mnie troche wkur***a. :?

Popieram. Miałem nadzieje że Borowicz zostanie. Chłopak młody, ma papiery na jazdę i co ? poszedł sobie. W tym klubie nie można do nikogo się przyzwyczajać bo po sezonie pryśnie jak bańka mydlana :( Z Oskarem tak samo będzie.

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#1072 Postautor: Remus » 17 grudnia 2012, o 14:56

Sledzio pisze: W tym klubie nie można do nikogo się przyzwyczajać bo po sezonie pryśnie jak bańka mydlana :(

A Baran? Oczywiście nie ma w tym krztyny szydery. Fakt szkoda Borowicza ale i tak z niewolnika nie ma pracownika. Mateusz od dawna mówił że ma ochotę poczuć żużel przez duże "Ż"
Obrazek

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1073 Postautor: kibicLBN » 17 grudnia 2012, o 14:58

Borowicz nie jest już powiązany z Czewą, a wychowanka trudniej wyrwać (jak się ta opłata nazywała i ile tego było ? ), bo to ładne tysiące kosztuje, ale jak się Oskar okaże dużym talentem (coś jak Pawlickie) to i to nie musi być przeszkodą dla bogatego.

klops
Junior

#1074 Postautor: klops » 17 grudnia 2012, o 15:13

Ja rozumiem, że klubu nie stać na Miśka. Ale na Borowicza?!
a czego wypociny wytłumacz mi czego.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1075 Postautor: kibicLBN » 17 grudnia 2012, o 15:18

Nas nawet na trenera nie stać 8)