Skład na sezon 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
vadik
Junior

Re: Skład na sezon 2013

#801 Postautor: vadik » 12 grudnia 2012, o 13:50

http://www.zuzel.sport24.pl/news/show/1 ... s-polakow/

MEP - półfinał w Munkebo

6. Peter Kildemand 14+1 (3,0,3,3,3,2*) 8)

Bieg 8: Kildemand, Larsen, Puszakowski, Jeleniewski

meesha
Trener
Kontakt:

#802 Postautor: meesha » 12 grudnia 2012, o 14:22

A gdyby półfinał ten był w Lublinie to:

1. Daniel Jeleniewski 15 (3,3,3,d,3,3)

Bieg 8: Jeleniewski (58,47 8) ), Puszakowski, Larsen, Kildemand
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

efeneJGH
Junior

#803 Postautor: efeneJGH » 12 grudnia 2012, o 14:42

Popek pisze:Czy wy na prawdę ludzicie sie że przyjdzie nowy prezes i będzie wielki przypływ sponsorów i DMP za 2 lata ??
A kto w ogóle powinien zostać prezesem, efene albo simona ?
Jakoś wydaje mi sie że przed Sprawka też każdego prezesa chciano wywozic na taczce.

wycieczki personalne wsadź sobie w kieszeń...jak Ci się podobają działania Dariusza to kup mu kwiaty...kibice sa od tego żeby go oceniac i krytykowac...większość klubów ma za sobą pierwsze kontrakty,niektóre nawet cały skład a prezesik czeka na mannę z nieba...to chyba nie jest normalne.

Awatar użytkownika
vadik
Junior

#804 Postautor: vadik » 12 grudnia 2012, o 14:47

meesha pisze:A gdyby półfinał ten był w Lublinie to:

A gdyby w Ostrowie, Łodzi, Gdańsku, Grudziądzu czy Rawiczu ? 8)

klops
Junior

#805 Postautor: klops » 12 grudnia 2012, o 15:03

efeneJGH pisze:
...większość klubów ma za sobą pierwsze kontrakty,niektóre nawet cały skład a prezesik czeka na mannę z nieba...to chyba nie jest normalne.

Większość klubów? W której lidze? No bo chyba nie w pierwszej, bo tu tylko Gdańsk się "zbroi". THJ i Mroczka to jedyni zakontraktowani zawodnicy w I lidze.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.

efeneJGH
Junior

#806 Postautor: efeneJGH » 12 grudnia 2012, o 15:06

jak chcesz się oglądać na ostrów to tak rób, ja wolę żeby klub działał jak te w Gorzowie czy Toruniu... :D

klops
Junior

#807 Postautor: klops » 12 grudnia 2012, o 15:11

Ty to sobie możesz "woleć" ale realia są jakie są i nic na to nie poradzisz, że najpierw kontraktuje Ekstraliga. Ci co się tam nie zmieszczą idą do I ligi, a ci co nie załapią się do Rawicza pójdą do drugiej. Life is brutal.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#808 Postautor: $korzen$ » 12 grudnia 2012, o 15:14

vadik pisze:

Ja jestem najbardziej ciekawy wyniku w Daugavpils 8)

Mad
Senior

#809 Postautor: Mad » 12 grudnia 2012, o 15:19

$korzen$ pisze:
vadik pisze:

Ja jestem najbardziej ciekawy wyniku w Daugavpils 8)

A ja w Auckland .

efeneJGH
Junior

#810 Postautor: efeneJGH » 12 grudnia 2012, o 15:20

przykład Jonassona pokazuje że nie zawsze e-liga pierwsza kontraktuje i nie zawsze tylko odpady trafiają do niższych lig :D
krążyły plotki po mieście że Dario zrobił sobie wycieczkę do Warszawy po sponsorów, ktoś zna efekty poza zdjęciem do albumu rodzinnego pod PKiN?

Awatar użytkownika
istred
Trener

#811 Postautor: istred » 12 grudnia 2012, o 15:22

Zafira sprawuje się dobrze. Na obwodnicy Garwolina poleciała 150, ale jeszcze do podłogi trochę zostało, ze 170 powinna pójść "na letko". Spalanie w cyklu mieszanym 7.2 l.
Wycieczkę należy uznać za udaną.

efeneJGH
Junior

#812 Postautor: efeneJGH » 12 grudnia 2012, o 15:25

po spalaniu wnioskuję że dieselek...o chłodzeniu turbiny prezes pamiętał?

meesha
Trener
Kontakt:

#813 Postautor: meesha » 12 grudnia 2012, o 15:34

krążyły plotki po mieście że Dario zrobił sobie wycieczkę do Warszawy po sponsorów, ktoś zna efekty

A ty co? Komisja rewizyjna SKMŻ? Jeśli tak to zapytasz na walnym, jeśli nie to nie bardzo rozumiem co to kogo obchodzi...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

efeneJGH
Junior

#814 Postautor: efeneJGH » 12 grudnia 2012, o 15:40

nie, ja tylko zwykły kibic,który pokornie pyta co się dzieje w klubie, czy są jacyś dogadani sponsorzy poza Bogdanką, z jakimi zawodnikami prowadzone są rozmowy itd..ot,normalne pytania jakie zadaje sobie chyba każdy kibic na świecie...w końcu jeśli miasto z moich podatków ma utrzymywać ten cyrk to chyba mogę zapytać?prawda meesha?

Kalhorn
Junior

#815 Postautor: Kalhorn » 12 grudnia 2012, o 15:44

efeneJGH pisze:...jak Ci się podobają działania Dariusza to kup mu kwiaty...kibice sa od tego żeby go oceniac i krytykowac...

Jasne, że kibic ma prawo oceniać oraz krytykować prezesa, jednak naprawdę masa tej krytyki jest za przeproszeniem "z dupy". Krytykuje się Sprawkę za to, że:
- jeździ "super wypaśną" furą, chociaż ogół nie wie nawet na jakiej zasadzie ją otrzymał
- za duzo wydaje na administracje, "za podpis" i na inne cele, chociaż nikt nie zna tych wydatków a opierają się one jedynie na domysłach
- nie podpisał z Miśkowiakiem za wszelką cenę, choć nie wiadomo jakie są kulisy negocjacji

Krytyka z pewnością należy się za zadłużenie klubu, ale tu również podejrzewam większość z nas nie ma informacji co do wysokości długu, jak i rzeczy które na ten stan miały najistotniejszy wpływ. Czy to, że miasto nie dało 500 baniek, czy niedoszacowano wydatków na punktówkę, bo zawodnicy jechali "za dobrze" czy było to zupełnie co innego?
Tylko czy w opcji A forsowanej na forum "trzeba było zaryzykować jeszcze bardziej stabilność finansową i atakować e-ligę" i gdy zamiast Miśka i Stachyry jechli by u nas Karlson, Zorro i np. Harris (jedni z najczęście proponowanych zawodników przed minionym sezonem!) nie bylibyśmy w dupie z gorszym wynikiem i większym długiem? Wtedy nie byłoby krytyki?
Albo w opcji B-forumowej klub założył by, że miasto nie dotrzyma obietnicy i chcąc być wypłacalnym zamiast naszej dwójki liderow, zatrudnił zawodników nizszej klasy. Zakończenie sezonu na 5-6 miejscu bez długów zostało by przyjęte bez krytyki?
Takich opcji można podać więcej i nawet "awans - bez długów" nie przeszedł by bez krytyki, bo zapewne pojawiłyby się głosy "po co się pchaliśmy do "e-ligi" skoro teraz nie mamy kasy żeby się utrzymać i pewno spadniemy z hukiem" itp. twórczość. 8)

efeneJGH pisze:.... większość klubów ma za sobą pierwsze kontrakty,niektóre nawet cały skład a prezesik czeka na mannę z nieba...to chyba nie jest normalne.

Drużyny ekstaraligi mają już (prawie) składy... no, przynajmniej te bogatsze, bo taki Wrocław, Bydgoszcz, Gniezno czy Leszno nadal nie mają połowy zespołu.

Za to sytuacja w I lidze, w której my ponoć startujemy wygląda następująco:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/32299 ... -liga-2013
Czyli zawodnicy ( w tym juniorzy), którzy podpisali umowy w poprzednim sezonie na dłuższy okres czasu. Także na "mannę" czekają wszystkie kluby ligi, w której mamy startować, o II lidze nie wpominając.

meesha
Trener
Kontakt:

#816 Postautor: meesha » 12 grudnia 2012, o 15:46

w końcu jeśli miasto z moich podatków ma utrzymywać ten cyrk to chyba mogę zapytać?

Nie wiem, ja tam idąc do teatru czy muzeum (też dotowane z podatków) jakoś się nie zastanawiam czy dyrektorzy tych instytucji byli w Warszawie i co robili, albo ile kasy skąd załatwili. Kupuję bilet, oglądam/zwiedzam i wychodzę. Bo od rozliczania zarządzających są rady nadzorcze, komisje rewizyjne, właściciele, udziałowcy itd. a nie widzowie.

Czy to, że miasto nie dało 500 baniek,

No to by niezłe było jakby pół budżetu miasta poszło na żużelek :D

Czarek
Trener

#817 Postautor: Czarek » 12 grudnia 2012, o 16:58

meesha pisze:Nie wiem, ja tam idąc do teatru czy muzeum (też dotowane z podatków) jakoś się nie zastanawiam czy dyrektorzy tych instytucji byli w Warszawie i co robili, albo ile kasy skąd załatwili. Kupuję bilet, oglądam/zwiedzam i wychodzę. Bo od rozliczania zarządzających są rady nadzorcze, komisje rewizyjne, właściciele, udziałowcy itd. a nie widzowie.

No to by niezłe było jakby pół budżetu miasta poszło na żużelek :D

Chyba powinno Cię interesować jak wydawane są Twoje pieniądze? Jeśli socjalizm w sporcie musi funkcjonować to chociaż na w miarę sprawiedliwych zasadach czyli biorąc pod uwagę udział podatników-kibiców w dotowanych dyscyplinach. W Lublinie żużel wypada najlepiej pod tym względem.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

meesha
Trener
Kontakt:

#818 Postautor: meesha » 12 grudnia 2012, o 17:02

Chyba powinno Cię interesować jak wydawane są Twoje pieniądze?

Owszem interesuje. Ale na poziomie ich rozdzielania z budżetu na poszczególne podmioty. Jak już trafia np. do klubu żużlowego to nie wnikam jaka część idzie na metanol, jaka na opłacenie kasjerek, a jaka na Miśkowiaka. O to mi chodzi. Tak długo jak przyznane pieniądze są wydawane na cele statutowe danego podmiotu, tak długo nie powinno to interesować osób postronnych.

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#819 Postautor: Remus » 12 grudnia 2012, o 17:17

meesha nie masz dosyć? Ja już dawno dałem sobie spokój z dyskusjami na takim samym niskim poziomie jak ich autorzy. Szkoda zdrowia chłopaku - masz je tylko jedno :)
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#820 Postautor: meesha » 12 grudnia 2012, o 17:22

Nudzi mi się na urlopie ;) Ale już kończę na dziś :p

efeneJGH
Junior

#821 Postautor: efeneJGH » 12 grudnia 2012, o 18:38

Remus pisze:meesha nie masz dosyć? Ja już dawno dałem sobie spokój z dyskusjami na takim samym niskim poziomie jak ich autorzy. Szkoda zdrowia chłopaku - masz je tylko jedno :)

jak sobie dałeś spokój to po co się wtrącasz?lubisz jak twoje podatki idą na utrzymanie związku kręglarzy to twoja sprawa a ja i inni na równie niskim poziomie chcieliby wiedzieć co się dzieje w klubie i na co idzie kasa co by nie było w dużej mierze publiczna...niech Dariusz założy spółeczkę, włoży swoją kasę i nikt nie będzie pytał w co się tam bawią...

Deri
Senior

#822 Postautor: Deri » 12 grudnia 2012, o 19:03

efeneJGH Bez urazy ale pytania dotyczace naszych podatków i piniedzy na co przeznaczył nasz klub to chyba pomyliłes adresatów :lol:
Te pytania proponuje kierowac do zwiazku kreglarzy Zuka i Sprawki!!!
To jest forum zuzlowe -wymieniamy poglady i dyskutujemy o składzie na 2013 .A nie doszukijemy sie kto gdzie i z kim,czy ty nie pracujesz w Skarbówce? 8)
ps. aa zapomniał bym ze ze mało czepiacie sie o Zafire, ja bym poszukał kto ja sprzedał Dariuszowi :lol: i tez go wywiózł na taczce 8)
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

efeneJGH
Junior

#823 Postautor: efeneJGH » 12 grudnia 2012, o 19:10

co do Zafiry to śmiech na sali że poważny prezes poważnego klubu jeździ takim struclem... :lol:
przechodząc do sedna pytałem czy ktoś wie czy prezesso załatwił coś w Warszawie bo pojechał tam podobno szukać sponsorów-a forum jest mam nadzieję dobrym miejscem aby o to zapytać...
a skarbówki poza corocznym pitem unikam jak ognia... :D

jerry78
Trener

#824 Postautor: jerry78 » 12 grudnia 2012, o 19:16

niespokojny pisze:
jerry78 pisze:To co tutaj jest napisane nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Podwyżka miała być kilkunastoprocentowa, ale jakby komuś u nas bardzo zależało to i to byłoby do zbicia.

Jerry troche nie chce mi sie w to wierzyc o napisales. 10-19% byloby do zaakceptowania. Mysle ze Sprawka wolalby dac ta podwyzke i miec swiety spokoj u kibicow.

No właśnie, dlatego mnie dziwiło, że ze strony klubu jest problem z taką minimalną podwyżką. Aż nie chciało się wierzyć, że Sprawka tak zgredzi Miśkowi, jakby chciał się specjalnie go pozbyć.
Ale prawdopodobnie zostałem świadomie, bądź nieświadomie wprowadzony błąd, więc za to zamieszanie przepraszam. Dzisiaj usłyszałem od innych osób o stawkach jakie chce Misiek i faktycznie, gdyby prezes się na nie zgodził to pierwszy bym napisał, że chce zrujnować nasz klub.
W każdym razie sam już do końca nie wiem kto mówi prawdę (a różnice w stawkach są naprawdę ogromne), więc myślę, że prezes i zarząd z rozsądkiem podejdą do tematu i wybiorą najlepsze rozwiązanie dla klubu, a kibice powinni cierpliwie czekać na dobre wieści.
Może skład nie będzie taki zły za rozsądne pieniądze i prezes wyjdzie obronną ręką jak zresztą co roku. Jeszcze raz sorry za zamieszanie.

klops
Junior

#825 Postautor: klops » 12 grudnia 2012, o 19:40

jerry78 pisze:... o stawkach jakie chce Misiek i faktycznie, gdyby prezes się na nie zgodził to pierwszy bym napisał, że chce zrujnować nasz klub...

To by się nawet w logiczną całość składało. Przecież Misiek rok temu podpisał z nami kontrakt nie dlatego, że pałał miłością do KMŻ ale dlatego, że nie dogadał się z nikim z Ekstraligi - chciał za dużo i w styczniu został mu tylko Lublin lub Ostrów. W tym roku zwłaszcza po świetnym sezonie w naszych barwach wymagania pewnie jeszcze wzrosły. Stąd ciężko było mi uwierzyć w podwyżkę kilkunastoprocentową. Ale spokojnie już mu niewiele opcji w Ekstralidze zostało - ja obstawiam, że wróci...w styczniu.