harry pisze:A ten cytat o jednym mądrym na sto...
Gratuluje dobrego samopoczucia...
Niestety, ale statystycznie rzecz biorac - to prawda :/
harry pisze:A ten cytat o jednym mądrym na sto...
go! pisze:harry pisze:A ten cytat o jednym mądrym na sto...
Niestety, ale statystycznie rzecz biorac - to prawda :/
istred pisze:Nie bardzo rozumiem, dlaczego oczekujesz, że ktokolwiek na forum będzie przekonywał ciebie do dosc oczywistych rzeczy?
Trollujesz to forum jak mało kto, piszesz jakies bezsensowne posty, udajesz glupiego jesli ktos podaje rzeczowy argument (albo glupi jestes, w takim razie rozumiem twoja postawe). Nikt nie bedzie w ten sposob z toba polemizowal.
Chaser pisze:Nowy stadion żużlowy tak, nowy stadion piłkarski nie. Rozumiem, że wszyscy tu obecni wolą oglądać żużel niż piłkę to skąd ten kompleks niższości? kibicom piłki się należy, a nam nie? A no tak zapomniałem, że już za projekt zapłacili.Jak to powiedział pewien człowiek 8 lat temu "za mojego życia stadionu w Lublinie nie będzie" dodam, że jeszcze paru lat do pięćdziesiątki mu brakuje. ( i wygląda całkiem zdrowo
)
luCas pisze:Cooper pisze:Ty Lucas to tak serio? Naprawde chcialbys, zeby deptak i Stare Maisto wygladaly jak choinka i to raczej taka z gorszego targu? Poza tym od kiedy to PIS taki kolorowy?Ewidentnie widac na tym przykladzie, ze chodzi tylko o zrobienie na zlosc, przeciez akurat ws. ogolnie pojetego porzadku PiS zawsze byl dosyc radykalny, a tu nagle taki "wolnosciowy".
Dyskusja schodzi na niebezpieczne tory, bo jak mi udowodnisz, ze jednolite parasolki sa ładniejsze niz kolorowe. Ze wyglad miasta jak "choinka" jest ładniejszy lub nie, niż jednorodny. Proszę wiec, o wiarygodne wyniki badań na ten temat.
Dochodzimy do granicy absurdu, bo dyskusja nad "pieknem" czegokolwiek jest subiektywna.
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Niektórzy radni mieli bardzo radykalne propozycje. Jan Gąbka (radny niezrzeszony) chciał, aby ratusz zrezygnował z budowy stadionu przy ul. Krochmalnej.[...]
KBE (Komisja Budżetowo-Ekonomiczna - przyp.) nie poparła tego wniosku. - Budowa stadionu jest naszym priorytetem, nie zrezygnujemy z tej inwestycji - podkreślała Beata Krzyżanowska, rzeczniczka prezydenta Lublina.
Jeszcze przez co najmniej dwa lata będziemy dokładali do Stadionu Narodowego. Chodzi o ogromne sumy - nawet po 20 milionów rocznie.
Z 18 tysięcy metrów kwadratowych powierzchni biurowej nie wynajęto ani jednego metra. Wiatr hula też po 65 ekskluzywnych lożach, z których udało się wynająć tylko jedną.Porażką zakończyły się też poszukiwania sponsora tytularnego,
Prawie 21 milionów złotych strat przyniosły imprezy organizowane na wrocławskim stadionie wybudowanym na Euro 2012. Turniej Polish Masters to 10 milionów na minusie. Koncert grupy Queen przyniósł kolejnych 10 milionów strat. Do meczu Japonia-Brazylia trzeba było dołożyć prawie milion złotych
5,3 mln złotych - to przychody stadionu PGE Arena w Gdańsku już po Euro 2012 - informuje Kuba Kaługa. Cały czas jednak stadion wydaje więcej na utrzymanie niż zarabia.
Z ogólnych szacunków wynika, że operator stadionu zacznie zarabiać na siebie dopiero za 2,5 roku.
Shack pisze:go! prosze Cie, zdaje sie ze Ty nawet nie mieszkasz w Lublinie, ani nie w Polsce.
go! pisze:Najgorsze, to, ze wszystkim sie wydaje, ze takie stadiony sie stawia za unijne (czyli niczyje) pieniadze. Potem jak sie je utrzyma? Sie zobaczy, grunt, ze wymaganiem czasow wspolczesnych jest MIEC taki stadion. Co bedzie pozniej? Nikogo nie obchodzi. Czasem mam wrazenie, ze dziesiejsza Polska jest kompletnie bezdzietna lub przynajmniej nie obchodzi jej los wlasnych dzieci czy wnukow (taki harry juz pewnie by mogl miec)
Nikt!! Nie zainwestuje prywatnych pieniedzy w cokolwiek co przyniesie strate, ale z podatkow? A czemu nie, a co to moje?
go! pisze:Zgadza sie. Dawno juz stracilem prawo glosu w sprawach Lublina, Polski itd. Bo "nie mieszkam".
Shack pisze:zawsze da sie lepiej, sa coraz nowsze technologie, miejsca, pomysly. Tylko wtedy nic bysmy nie zbudowali. Na szczescie od jakiegos czasu sa osoby w miescie podejmujace decyzje. Wrocimy do tematu za 5 lat sprawdzic koszty funkcjonowania.
Shack pisze:takie mam zdanie... a to na koncie w jakim kraju gromadzisz oszczednosci nie ma znaczenia. podobne mam zdanie o glosowaniu w wyborach polonii z USA.