Start Gniezno - Motor Lublin 16.09.2012 g.16.00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
pav
Junior

Re: Start Gniezno - Motor Lublin 16.09.2012 g.16.00

#51 Postautor: pav » 10 września 2012, o 15:44

GIGI pisze:ITVL kombinuje aby pokazać mecz z Gniezna. Podobno mają iść z tym do Żuka dzisiaj. Może coś z tego wyjdzie ;)

Ale co ma z tym wspólnego Pan prezydent Żuk?
Przedsięwzięcie jest jak najbardziej komercyjne i publicznie pieniądze nie powinny w tym uczestniczyć.

A schemat działania prosty:
- ITVL kupuje od Startu licencję na pokazywanie meczu (najszybciej jak się da)
- wynajmuje hale (stadion): Mosir, Globus, Zygmuntowskie ?
- ogłasza, że organizuje imprezę "Oglądamy mecz w Gnieźnie" - wstęp 5 zł
- informuje indywidualnych odbiorców , że jakość transmisji jest gwarantowana na "imprezie" a dla reszty w ramach podziału łącza
- ... i zgarnia kilkanaście tysięcy zł.

Wszyscy szczęśliwi.

Awatar użytkownika
TomBronx

#52 Postautor: TomBronx » 10 września 2012, o 16:02

jerry78 pisze:
TomBronx pisze:Trzeba wierzyć w naszych i a nóż się uda :)

Skoro wszyscy tak się czepiają błędów to i ja nie będę gorszy. A nuż się ktoś nauczy jak powinno być napisane wytłuszczone słowo.

Dzięki.

Czarek
Trener

#53 Postautor: Czarek » 10 września 2012, o 17:16

Mecz w Gnieźnie jest do wygrania. Wystarczy, że nasi będą chcieli i może być spokojnie 50:40 dla nas. W Gnieźnie jest taka atmosfera, że miejscowym zawodnikom trzęsą się ręce i tracą, często w głupi sposób, punkty. W niedzielę ciążąca na nich presja będzie największa w tym sezonie i powinniśmy to wykorzystać. Musimy jednak być przygotowani mentalnie i organizacyjnie tzn. naprawdę chcieć awansu. Niestety wypowiedzi prezesów dotyczące braku kasy nie nastrajają optymistycznie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#54 Postautor: kibicLBN » 10 września 2012, o 17:32

Czarek pisze:W Gnieźnie jest taka atmosfera, że miejscowym zawodnikom trzęsą się ręce i tracą, często w głupi sposób, punkty. W niedzielę ciążąca na nich presja będzie największa w tym sezonie i powinniśmy to wykorzystać.

Bardzo dobrze że ktoś to zauważył. Niech przemyślą twe słowa panowie Istred, Gelo i Torsen.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#55 Postautor: $korzen$ » 10 września 2012, o 17:38

Co tu duzo mowic, stoimy przed mozliwoscia sprawienia najwiekszej sensacji od wielu lat, jezeli chodzi o Polski speedway w wydaniu ligowym. Kto z nas mogl sie domyslac, ze na ostatni mecz bedziemy jechac walczac o bezposredni awans do ekstraligi!? Ja jestem nadal w glebokim szoku i na prawde jestem dumny z tych chlopakow. Po prostu nie dociera do mnie, ze jestesmy I zwyciestwo od mozliwosci ogladania na Zygmuntowskich Hampela, Holdera, Pedersena, Golloba... no az zal nie skorzystac 8) Jednoczesnie krew mnie zalewa jak sobie przypominam mecz w Ostrowie. Gdzie bysmy dzisiaj byli ? :? Szanse sa iluzoryczne, ale jednak sa. Gniezno jedzie u siebie jak na wyjezdzie w dodatku presja na nich ciazaca bedzie przeogromna. Jestem spokojny o Miska i Dawida. Wszystko w rekach Jelenia i juniorow. Aczkolwiek radze byc realista, wygrac w Gnieznie bedzie arcytrudno... ale dopoki pilka w grze trzeba walczyc! Tego wlasnie oczekuje od chlopakow, ze dadza w Gnieznie z siebie wszystko. Nie wyobrazam sobie, co bedzie sie dzialo w drodze powrotnej jezeli wygramy... :D

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#56 Postautor: Maxx » 10 września 2012, o 18:05

Celem na ten sezon była pierwsza czwórka i runda finałowa. Cel został zrealizowany w 100%. Nikt nie zakładał walki o awans przed sezonem a tymczasem okazało się, że faktycznie pojawiła się realna szansa awansu. Pewnie, że żal byłoby z niej nie skorzystać ale to jest sport i pewniaków nie ma. Gniezno jedzie u siebie i teoretycznie ma dużo większe szanse na wygraną ale teoria często mija się z praktyką. Wszystko jest zatem możliwe. Wierzę, że będzie dobrze jak chyba każdy na tym forum. Wczoraj nikt nie zakładał, że Grudziądz dostanie taki łomot. A tu proszę, stało się. Gniezno to nie jest jakiś dream team, żeby nie dało się ich objechać. Pojechać, walczyć, trzymać gaz i może być fajnie.

Czarek
Trener

#57 Postautor: Czarek » 10 września 2012, o 18:41

kibicLBN pisze:
Czarek pisze:W Gnieźnie jest taka atmosfera, że miejscowym zawodnikom trzęsą się ręce i tracą, często w głupi sposób, punkty. W niedzielę ciążąca na nich presja będzie największa w tym sezonie i powinniśmy to wykorzystać.

Bardzo dobrze że ktoś to zauważył. Niech przemyślą twe słowa panowie Istred, Gelo i Torsen.

Gelo może przemyśli. Pozostali? Nie wiem...
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#58 Postautor: Gelo » 10 września 2012, o 18:46

Niech przemyślą twe słowa panowie Istred, Gelo i Torsen.

No własnie mialem o to zapytac, bo nie za bardzo skumałem.
Gniezno to nie jest jakiś dream team

A nie jest? Jak na warunki pierwszoligowe? :shock: :shock: :shock:

Teqila11

#59 Postautor: Teqila11 » 10 września 2012, o 19:00

nie wierze w to ze Pawel czy Karol odpusza mecz, a w razie awansu nie wiem czy nie zostana w lublinie bo na tym torze niewielu moze im podskoczyc, za szybko ich przekreslacie i nie zdziwie sie jak w gnieznie ktorys z nich 10 zrobi, i w elidze by jezdzili , a w Lublinie jakby nie bylo jest raj finansowy, takze moim zdaniem beda walczyc na noze w gnieznie

perszing

#60 Postautor: perszing » 10 września 2012, o 19:12

kibicLBN pisze:

Rozum mówi, że szanse mamy nie wielkie, ale serce podpowiada co innego. Osoby śledzące i orientujące się co działo i dzieje się w polskim żużlowym grajdołku jak Gelo na pewno pamiętają lepiej ode mnie a na pewno bardziej dokładnie, ale z tego co pamiętam w ostatnich dwóch latach Gniezno zaprzepaściło awans, który mieli już właściwie w garści, w tamtym roku o ile dobrze pamiętam w dwumeczu z Lotosem a potem w ostatnim biegu w Częstochowie rozstrzygnęło się kto został zwycięzcą barażu. Po całej tej zeszłorocznej klapie Gniezno pogoniło swój skład wychowanków, którym to tak się szczyciło i z tego co pamiętam z wypowiedzi przedsezonowych Jabłońscy mają na Gniezno dużego focha i myśle, że przy odpowiedniej zachęcie mogli by nam pomóc.
Wracając do poprzedniego i biorąc pod uwage ostatnie lata presja na awans w Gnieźnie jest po prostu niewyobrażalna, wiadomo, zawodnicy inni ale zarząd i trener ten sam, wspomnienia pewnie teraz wracają a z nimi strach przed kolejnym blamażem. Dlatego po cichu mam nadzieje tak jak wielu tutaj, że Gniezno przekombinuje z torem bądź tak jak napisał Czarek, że zawodnicy z Gniezna pod wpływem presji zaczną popełnac głupie błędy :) No ale umiesz liczyc - licz na siebie, wszystko jest w naszych rekach i nie ma co się nastawiać na pomoc ze strony gospodarzy :)

@Gelo
Na papierze pewnie, że jest. Tylko co z tego skoro ten sezon jak żaden inny pokazuje, że nazwiska nie jadą, w elidze zbyszek suchecki robi 9 pkt, falubazy kontraktują jankesów itd. Wiele rzeczy i rozstrzygnięć w tym sezonie jest dla mnie i chyba nie tylko dla mnie niespodzianką, nawet Tarnów swoim dream teamem jest moim zdaniem dalej od tego finału niż Toruń w tej chwili...

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#61 Postautor: Hela » 10 września 2012, o 19:13

Ja uważam, że szanse są. I to naprawdę duże. Najważniejsze, żeby pod 3 biegach nie przegrywać z 10 punktami. Im dłużej będziemy się trzymać Gniezna na 2-4 punkty, tym nasze szanse będą rosły. Bo jaka jest publika w Gnieźnie, wie każdy kto był tam na meczu o stawkę i będzie się to przekładać na ich jazdę.

KMŻ ma wiele do zyskania, nic do stracenia. Misiek i Dawid swoje pojadą. Jeleń z tunerem z Gniezna, również powinien dać radę. Miesiąc jest w gazie, poprawił starty, złapał niezłą formę i powinien pare punktów dorzucić. Jeśli do poziomu dostosuje się Karol i dołoży z 8 punktów to z Gniezna będzie można wracać ze 3 dni :-) No i jeszcze przydałoby się, aby młodzi zapunktowali po 3-4 punkty. Mogłoby też popadać w piątek i sobotę.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

stiffler

#62 Postautor: stiffler » 10 września 2012, o 19:15

Hela pisze:Ja uważam, że szanse są. I to naprawdę duże. Najważniejsze, żeby pod 3 biegach nie przegrywać z 10 punktami. Im dłużej będziemy się trzymać Gniezna na 2-4 punkty, tym nasze szanse będą rosły. Bo jaka jest publika w Gnieźnie, wie każdy kto był tam na meczu o stawkę i będzie się to przekładać na ich jazdę.

KMŻ ma wiele do zyskania, nic do stracenia. Misiek i Dawid swoje pojadą. Jeleń z tunerem z Gniezna, również powinien dać radę. Miesiąc jest w gazie, poprawił starty, złapał niezłą formę i powinien pare punktów dorzucić. Jeśli do poziomu dostosuje się Karol i dołoży z 8 punktów to z Gniezna będzie można wracać ze 3 dni :-) No i jeszcze przydałoby się, aby młodzi zapunktowali po 3-4 punkty. Mogłoby też popadać w piątek i sobotę.

No właśnie w prognozach jest deszcz piątek-sobota :p

BR
Senior

#63 Postautor: BR » 10 września 2012, o 20:29

Hela pisze:Jeleń z tunerem z Gniezna(...)

to teraz mam obawy, żeby nie było przypadkiem: (0,d,d,-) :?

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#64 Postautor: Maxx » 10 września 2012, o 21:06

Grześ są mocni ale to żaden dream team. Gdyby tak było to wygraliby wszystko w cuglach a tak nie było. Na papierze skład Gniezna wyglądał przed sezonem imponująco ale gdyby to była drużyna marzeń to nie trzęśliby teraz portkami przed meczem z drużyną, która jedzie składem krajowym.
Mniejsza jednak o detale, najważniejsze teraz to sprowadzić gnieźnieńskie gwiazdy na ziemię. A, że są w zasięgu, nie mam co do tego żadnych wątpliwości.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#65 Postautor: kibicLBN » 10 września 2012, o 21:13

perszing pisze:nawet Tarnów swoim dream teamem jest moim zdaniem dalej od tego finału niż Toruń w tej chwili...

Moim zdaniem nie, bo Janowskiemu Moto Arena pasuje jak żaden inny tor i on już od dłuższego czasu tam kręci się koło kompletów, a Greg, Koldi i reszta dołożą na tyle dużo żeby to utrzymać.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#66 Postautor: ravajas » 10 września 2012, o 21:14

$korzen$ pisze: krew mnie zalewa jak sobie przypominam mecz w Ostrowie. Gdzie bysmy dzisiaj byli ? :?

Ostrów to raz, a dwa - to przegrana z Gnieznem w RF. Gdyby nie te dwa wypadki przy pracy, to dziś mielibyśmy 27 pkt, a Gniezno 23. A w takiej sytuacji moglibyśmy do nich na mecz jechać nawet... krajówką 8)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

kargul

#67 Postautor: kargul » 10 września 2012, o 21:20

Cooper Pamiętasz my swego czasu też ładnie trafiliśmy ładnie z pewnym Dymlem....aż do ostatniego meczu;)

Piguła
Szkółkowicz

#68 Postautor: Piguła » 10 września 2012, o 21:53

BR pisze:
Hela pisze:Jeleń z tunerem z Gniezna(...)

to teraz mam obawy, żeby nie było przypadkiem: (0,d,d,-) :?

Wydaje mi się, że to właśnie dzięki temu tunerowi w pierwszym meczu zrobił wynik jaki zrobił.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#69 Postautor: Gelo » 10 września 2012, o 23:30

ravajas pisze:
Gelo pisze:gwiazdozbiór emerytów :)
Cicho, bo jakby Karlsson to usłyszał ;)

hę;)?
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/30976 ... czepaniaka
Grześ są mocni ale to żaden dream team. Gdyby tak było to wygraliby wszystko w cuglach a tak nie było.

Dla mnie Gniezno ma skład na środek Ekstraligi. Czego można chcieć więcej jak dwóch facetów z GP (którzy potrafią wygrywać turnieje), trzech byłych uczestników GP (prawie aktualnych), byłego indywidualnego mistrza Polski (też nie tak dawno) i dwóch bardzo mocnych juniorów pierwszoligowych? Mocniej już się nie da w 1 lidze i nie zgadzam się z teorią, że nazwiska nie jeżdzą - owszem - w żużlu nazwiska właśnie jeżdzą - jak w żadnym innym sporcie. I sam fakt, że jako jedyni wygrali w Lublinie mówi sam za siebie - i niejako zamyka wszystkim gęby. A to, że są do pokonania? Pewnie, że są - jak każdy. Na nowych tłumikach nie ma już stuprocentowych pewniaków do kompletów. A Start ma jeszcze to do siebie, że lubi skaszanić ważny mecz. Tylko powiedzmy sobie szczerze - my nie jesteśmy druzyną wyjazdową - bonusy trzepiemy na "naszej plastelince" a wygraliśmy tylko w Daugavpils. To budzi mój sceptycyzm natomiast wierzę, że chłopaki nie położą się na torze i powalczą.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#70 Postautor: ravajas » 11 września 2012, o 00:06

Gelo pisze:
ravajas pisze:
Gelo pisze:gwiazdozbiór emerytów :)
Cicho, bo jakby Karlsson to usłyszał ;)

hę;)?
Mnie tylko o wiek chodziło :) Zresztą pierwsze z zacytowanych Twoich słów jak najbardziej pasuje do tego, co wkleiłeś :)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

jerry78
Trener

#71 Postautor: jerry78 » 11 września 2012, o 00:27

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#72 Postautor: Gelo » 11 września 2012, o 07:42

jeden defekt na prowadzeniu przed Miśkiem :) Nie no żarty - zapodałem linka do meczu z wczoraj. Ale to już nie to samo, natury się nie oszuka. Ciągle Okularnika stać na dwucyfrówki w 1 lidze ale na regularność nie postawiłbym złamanego grosza. I lepiej już chyba nie będzie.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#73 Postautor: lombard » 11 września 2012, o 09:30

Jeśli chcemy coś w Gnieźnie ujechać to musi tam wszystko zagrać a nie że jakiś nieregulaminowy deflektor albo koło założone tył na przód 8)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#74 Postautor: Cooper » 11 września 2012, o 09:33

Gelo pisze:jeden defekt na prowadzeniu przed Miśkiem :) Nie no żarty - zapodałem linka do meczu z wczoraj. Ale to już nie to samo, natury się nie oszuka. Ciągle Okularnika stać na dwucyfrówki w 1 lidze ale na regularność nie postawiłbym złamanego grosza. I lepiej już chyba nie będzie.

Jak to 5 miesiecy zmienilo ocene PK, w koncu na obiektywna (moja takze - na jeszcze bardziej realistyczna).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
istred
Trener

#75 Postautor: istred » 11 września 2012, o 09:34

kibicLBN pisze:Bardzo dobrze że ktoś to zauważył. Niech przemyślą twe słowa panowie Istred, Gelo i Torsen.
Rano wchodzę poczytać do śniadania forum i znowu jakiś problem.
Że co niby mam przemyśleć? O co Ci chodzi?
Że zawodnikom ręce się trzęsą z powodu atmosfery na stadionie? A co ja mam do tego?