Mateusz Łukaszewski
Re: Mateusz Łukaszewski
no wlaśnie to chciałem zauważyć - zabawne, że o pieniądzach najgłośniej mówią "koledzy" szóstego zawodnika w drużynie.
W sumie do czasu można było siedzieć cicho.. Ale po przeczytaniu wywiadów na temat płynności finansowej i bieżących wypłatach zaczynają człowiekowi puszczać nerwy.. 
jerry, myślisz, że się to tylko Karola tyczy?
Muszę przytoczyć po raz n-ty slogan o tym, że w normalnej pracy każdy przestałby pracować, gdyby nie miał płacone przez kilka miesięcy
Średnio przystający do rzeczywistości ten slogan. No chyba, że to tylko ja nie dostałem kilkudziesięciu tysięcy z góry podpisując umowę w pracy
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
- MikeMistrz
- Senior
Gelo pisze: Tylko trzeba też pamiętać o fakcie, że to nasz klub podał młodemu chłopakowi dłoń, dając mu coś zarobić. W tym sensie to klub zrobił mu łaskę a nie odwrotnie, bo nikt specjalnie w Lesznie w składzie Unii go nie widział.
Prawda, ale to nie daje klubowi prawa do zalegania pieniędzy komukolwiek.
Gelo pisze: Jak rozumiem u nas też finansowo źle nie miał, skoro został tu na drugi sezon i nikt mu pistoletu przy skroni nie trzymał żeby podpisywał "niekorzystny" kontrakt. Mateusz nie robi nikomu łaski że jeździ w tym klubie. Jest za słaby żeby demonstrować cokolwiek - przynajmniej na razie. Ja to widzę tak - pewnie mu wiszą jakieś ogryzki, które wcześniej czy później dostanie. A jego absencja tylko rodzi domysły kibiców i niepotrzebnie robi smród klubowi.
Ale jaki niekorzystny kontrakt, kto tak powiedział? Jaki ten kontrakt by nie był, klub powinien się z niego wywiązywać i dopiero wówczas oczekiwać wzajemności. A co do demonstrowania czegokolwiek - jest jakaś konkretna średnia biegowa, którą trzeba osiągnąć, żeby móc odmówić jazdy w meczu ?
istred pisze:Niby, gdy jedna strona opóźnia się ze spełnieniem świadczenia, to druga ma prawo powstrzymać się ze spełnieniem swojego, jednak żużel ma swoją specyfikę...
Zgadzam się z tym zdaniem w 100%, ale do słowa jednak.
meesha pisze:Średnio przystający do rzeczywistości ten slogan. No chyba, że to tylko ja nie dostałem kilkudziesięciu tysięcy z góry podpisując umowę w pracy
Z czego większość, przynajmniej teoretycznie trzeba wydać na sprzęt.
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2012, o 12:26 przez MikeMistrz, łącznie zmieniany 1 raz.
Czyli za Barana Woodward do konca sezonu...
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
sadychor pisze:Woodward
a jak jemu też wiszą?
Ale po co ta napinka? Dajcie spokoj. Chlopaki podobno bojowo nastawieni, chca narobic jaj w tym sezonie (tych pozytywnych
) i wszyscy zdaja sobie sprawe, ze wszystko bedzie splacone. Nie robcie zametu az takiego kalibru
-
Pirat
z tego co ja sie orientuję to chodzi o Łukaszewskiego i jednego seniora ,ale nie słyszałem natomiast żeby to był Woodward.
MikeMistrz pisze:meesha pisze:Średnio przystający do rzeczywistości ten slogan. No chyba, że to tylko ja nie dostałem kilkudziesięciu tysięcy z góry podpisując umowę w pracy
Z czego większość, przynajmniej teoretycznie trzeba wydać na sprzęt.
Pogrubione słowo jest tu najistotniejsze
Chodzi mi jedynie o to, że porównywanie jazdy na żużlu do "normalnej" pracy jest pozbawione sensu. Już pomijając kwestie kasy "za podpis" to mnie np. za robotę wykonaną 1 sierpnia pracodawca zapłaci dopiero 31-go. Skandal! Cały miesiąc na pieniądze czekać
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
MikeMistrz - ależ ja nie kwestionuję, że masz rację - trzymasz się jednak zasady, że liczy się wyłącznie kwit. A ja jedynie chciałbym zwrócić uwagę, że jest jeszcze płaszczyzna nieformalna - nazwijmy zdroworozsądkowa czy moralna. Mateusz coś tam klubowi jednak zawdzięcza. Szkoda, że o tym zapomniał (nie mówię o wdzięczności). Oczywiście - zawsze można wszystko sprowadzić do poziomu kwitu i być "w prawie". Ale dochodzimy wtedy do absurdalnych sytuacji i zamiast po prostu po ludzku się dogadać, przegrywamy mecz jednym punktem.
http://www.youtube.com/watch?v=acX4S22Gafg
tyle w temacie refren mówi sam za siebie hahaahhahahahahahaha
"mówisz tak potem nie w końcu weź zdecyduj się......." umcy umcy i niech nikt mi nie wciska w usta (klawisze),że ja napisałem o jakichś zaległościiach wobec Karola bo nawet jeśli owe by były to uważam,że nie ma sensu pisać tego na forum i ......SZAFA GRA
tyle w temacie refren mówi sam za siebie hahaahhahahahahahaha
"mówisz tak potem nie w końcu weź zdecyduj się......." umcy umcy i niech nikt mi nie wciska w usta (klawisze),że ja napisałem o jakichś zaległościiach wobec Karola bo nawet jeśli owe by były to uważam,że nie ma sensu pisać tego na forum i ......SZAFA GRA
Gdy awansujemy do eligi, bogdanka sypnie kase i wszyscy będą splaceni. Nie pozostaje nic innego jak walczyc teraz na torze 
mlody26 pisze:jerry, myślisz, że się to tylko Karola tyczy?
Naprawdę nie mam pojęcia, komu, ile i czy w ogóle klub wisi. Dochodzą do mnie plotki, ale z plotkami bywa tak, że część jest prawdziwa a część nie.
Moim zdaniem nie ma co robić afery. Przecież jest dobra atmosfera w zespole. Chłopaki bojowo nastawieni. Niech dalej robią swoje.
Tak jak pisałem, kasa im i tak nie przepadnie. Szkoda tylko, żeby z tego powodu uciekały nam głupio punkty tak jak ze Startem.
Poza tym te plotki głoszą jeszcze, że w zespołach z Grudziądza i Gniezna jest jeszcze gorzej z płatnościami, a ich gwiazdy jakoś jadą. Niech i tak będzie u nas. Trzeba wygrywać co się da.
meesha pisze:Muszę przytoczyć po raz n-ty slogan o tym, że w normalnej pracy każdy przestałby pracować, gdyby nie miał płacone przez kilka miesięcy
Średnio przystający do rzeczywistości ten slogan. No chyba, że to tylko ja nie dostałem kilkudziesięciu tysięcy z góry podpisując umowę w pracy
A komuś z Was zwracają jeszcze kasę na dojazdy do pracy?
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2012, o 12:57 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.
Pirat pisze:z tego co ja sie orientuję to chodzi o Łukaszewskiego i jednego seniora ,ale nie słyszałem natomiast żeby to był Woodward.
mlody26 pisze:W sumie do czasu można było siedzieć cicho.. Ale po przeczytaniu wywiadów na temat płynności finansowej i bieżących wypłatach zaczynają człowiekowi puszczać nerwy..
Osiagniecia ML w tym sezonie to 39 oczek z bonusami, KB 55, no chyba ze pewnien portal sie myli.
Pirat pisze:dodam to samo ,kwestie finansowe i to nie małe...
Kuzwa, ilez oni zarabiaja
Oprocz kwestii finansowych (zarobek na kreche
Jezli klub wisi takze innym zawodnikom kase, to Mateusz swoim postepowaniem raczej kolegow w druzynie sobie nie zaskarbil... Skoro starszyzna jedzie dalej mimo zaleglosci i co wiecej ambitnie walczy o awans, to mlody wywinal niezly numer nie tylko kibicom.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Ale skumajcie w końcu czaczę, że tu nie chodzi o spłatę na "0". Zakładając, że zawodnik "A" ma za punkt 3000 i robi tych punktów 150 i ma wypłacone za 100, a zawodnik "B" ma za punkt 1000 zł i robi punktów 50 i ma wypłacone za 10 to jak to wygląda z perspektywy zawodnika "B"?
To skoro przytaczamy coś po raz n-ty, to ja po raz n-ty napiszę, że żużlowiec nie jest pracownikiem klubu i w żadnym wypadku nie mają sensu odniesienia, że "w normalnej pracy...".
To nie jest praca, ani normalna, ani nienormalna.
Stosunek pracodawca - pracownik regulują przepisy prawa pracy, które do żużlowców nie mają kompletnie zastosowania.
PS. Gdyby tak było, to ciekawe co z przepisami BHP?
To nie jest praca, ani normalna, ani nienormalna.
Stosunek pracodawca - pracownik regulują przepisy prawa pracy, które do żużlowców nie mają kompletnie zastosowania.
PS. Gdyby tak było, to ciekawe co z przepisami BHP?
A prosze badzo mi wytlumaczyc co oznacza koncept "otrzymywania pieniedzy na czas" czy tez oczekiwania na wyplate?
Niektorym zuzlowcom wydaje sie, ze powinni otrzymywac pieniadze zaraz po meczu, a nie jak normalni zjadacze chleba na koniec miesiaca. Sprawka mowiac, ze klub placi terminowo ma zapewne na mysli wyplacanie kwot w ramach czasowych okreslonych w kontrakcie, a nie zaraz po meczu. Poza tym zuzlowcom zwyczajowo placi sie w transzach,a nie po kazdym wystepie.
Co do Karola zas.... No coz mam nadzieje, ze w przyszlym roku w Krosnie bedzie mial lepiej.....
Niektorym zuzlowcom wydaje sie, ze powinni otrzymywac pieniadze zaraz po meczu, a nie jak normalni zjadacze chleba na koniec miesiaca. Sprawka mowiac, ze klub placi terminowo ma zapewne na mysli wyplacanie kwot w ramach czasowych okreslonych w kontrakcie, a nie zaraz po meczu. Poza tym zuzlowcom zwyczajowo placi sie w transzach,a nie po kazdym wystepie.
Co do Karola zas.... No coz mam nadzieje, ze w przyszlym roku w Krosnie bedzie mial lepiej.....
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
Podzielam zdanie Gela, na pewno mozna bylo sie dogadac na linii klub-Lukaszewski a tak to tylko obie strony na tym stracily. Tym bardziej, ze to Mati zadna gwiazda nie jest i poki co to on wiecej zawdziecza temu klubowi niz klub Mateuszowi.
edit: w koncu cos sie dzieje na forum!
Nikt mu nie bronil zrobic 150 puntkow i wypracowac sobie takiej marki, ktora w przedsezonowych negocjacjach pozwolilaby mu uzyskac kontrak na 3k/pktDavv pisze:Ale skumajcie w końcu czaczę, że tu nie chodzi o spłatę na "0". Zakładając, że zawodnik "A" ma za punkt 3000 i robi tych punktów 150 i ma wypłacone za 100, a zawodnik "B" ma za punkt 1000 zł i robi punktów 50 i ma wypłacone za 10 to jak to wygląda z perspektywy zawodnika "B"?
edit: w koncu cos sie dzieje na forum!
Motor mocny
Hayden pisze: Nikt mu nie bronil zrobic 150 puntkow i wypracowac sobie takiej marki, ktora w przedsezonowych negocjacjach pozwolilaby mu uzyskac kontrak na 3k/pkt
To nie chodzi o to kto ile zarabia. Jednemu wypłacili powiedzmy za 10 spotkań 300 000, a drugiemu za dwa 20 000. Jak pokazał mecz z Gnieznem punkty wszystkich zawodników są ważne to i mniej więcej za tyle samo punktów (procentowo nie ilościowo) powinni mieć wypłacane.
jacur78 pisze:Co do Karola zas
co ŻEŚ sie Karola uczepił?
Ale o czym tutaj mowa 
O dwoch (?) zawodnikach, ktorzy wylamuja sie z ekipy walczacej o jak najlepszy wynik sportowy
Laczmy sie z nimi w bolu
Od tego sa telefony do klubu i jasne przedstawienie sprawy, jesli jeden z drugim nie ma na czym jechac, a nie zale via fani.
O dwoch (?) zawodnikach, ktorzy wylamuja sie z ekipy walczacej o jak najlepszy wynik sportowy
mlody26 pisze:czy ja napisałem wcześniej, że akurat tylko jemu i Mateuszowi klub winien jest pieniądze? [...] Otóż NIE bo na pieniądze czekają tez inni zawodnicy których nie wymieniłem. Skoro jedni dostają je na czas to dlaczego pozostali mają czekać?
Davv pisze:Fair czy nie, ale pozostali "chłopacy" mają prawie wszystko wypłacone.
Pogubić się już można
jerry78 pisze:Davv napisał(a):
Fair czy nie, ale pozostali "chłopacy" mają prawie wszystko wypłacone
prawie robi WIELKĄ różnicę..