Mateusz Łukaszewski

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Mateusz Łukaszewski

#201 Postautor: Gelo » 23 sierpnia 2012, o 12:21

no wlaśnie to chciałem zauważyć - zabawne, że o pieniądzach najgłośniej mówią "koledzy" szóstego zawodnika w drużynie.:)

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#202 Postautor: mlody26 » 23 sierpnia 2012, o 12:21

W sumie do czasu można było siedzieć cicho.. Ale po przeczytaniu wywiadów na temat płynności finansowej i bieżących wypłatach zaczynają człowiekowi puszczać nerwy.. :roll:
jerry, myślisz, że się to tylko Karola tyczy?

meesha
Trener
Kontakt:

#203 Postautor: meesha » 23 sierpnia 2012, o 12:22

Muszę przytoczyć po raz n-ty slogan o tym, że w normalnej pracy każdy przestałby pracować, gdyby nie miał płacone przez kilka miesięcy

Średnio przystający do rzeczywistości ten slogan. No chyba, że to tylko ja nie dostałem kilkudziesięciu tysięcy z góry podpisując umowę w pracy ;)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#204 Postautor: MikeMistrz » 23 sierpnia 2012, o 12:23

Gelo pisze: Tylko trzeba też pamiętać o fakcie, że to nasz klub podał młodemu chłopakowi dłoń, dając mu coś zarobić. W tym sensie to klub zrobił mu łaskę a nie odwrotnie, bo nikt specjalnie w Lesznie w składzie Unii go nie widział.

Prawda, ale to nie daje klubowi prawa do zalegania pieniędzy komukolwiek.

Gelo pisze: Jak rozumiem u nas też finansowo źle nie miał, skoro został tu na drugi sezon i nikt mu pistoletu przy skroni nie trzymał żeby podpisywał "niekorzystny" kontrakt. Mateusz nie robi nikomu łaski że jeździ w tym klubie. Jest za słaby żeby demonstrować cokolwiek - przynajmniej na razie. Ja to widzę tak - pewnie mu wiszą jakieś ogryzki, które wcześniej czy później dostanie. A jego absencja tylko rodzi domysły kibiców i niepotrzebnie robi smród klubowi.

Ale jaki niekorzystny kontrakt, kto tak powiedział? Jaki ten kontrakt by nie był, klub powinien się z niego wywiązywać i dopiero wówczas oczekiwać wzajemności. A co do demonstrowania czegokolwiek - jest jakaś konkretna średnia biegowa, którą trzeba osiągnąć, żeby móc odmówić jazdy w meczu ?

istred pisze:Niby, gdy jedna strona opóźnia się ze spełnieniem świadczenia, to druga ma prawo powstrzymać się ze spełnieniem swojego, jednak żużel ma swoją specyfikę...

Zgadzam się z tym zdaniem w 100%, ale do słowa jednak. ;)

meesha pisze:Średnio przystający do rzeczywistości ten slogan. No chyba, że to tylko ja nie dostałem kilkudziesięciu tysięcy z góry podpisując umowę w pracy ;)

Z czego większość, przynajmniej teoretycznie trzeba wydać na sprzęt.
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2012, o 12:26 przez MikeMistrz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#205 Postautor: sadychor » 23 sierpnia 2012, o 12:24

Czyli za Barana Woodward do konca sezonu...
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Pirat

#206 Postautor: Pirat » 23 sierpnia 2012, o 12:25

dodam to samo ,kwestie finansowe i to nie małe...

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#207 Postautor: mlody26 » 23 sierpnia 2012, o 12:26

sadychor pisze:Woodward

a jak jemu też wiszą? :o

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#208 Postautor: $korzen$ » 23 sierpnia 2012, o 12:26

Ale po co ta napinka? Dajcie spokoj. Chlopaki podobno bojowo nastawieni, chca narobic jaj w tym sezonie (tych pozytywnych :) ) i wszyscy zdaja sobie sprawe, ze wszystko bedzie splacone. Nie robcie zametu az takiego kalibru

Pirat

#209 Postautor: Pirat » 23 sierpnia 2012, o 12:28

z tego co ja sie orientuję to chodzi o Łukaszewskiego i jednego seniora ,ale nie słyszałem natomiast żeby to był Woodward.

meesha
Trener
Kontakt:

#210 Postautor: meesha » 23 sierpnia 2012, o 12:31

MikeMistrz pisze:
meesha pisze:Średnio przystający do rzeczywistości ten slogan. No chyba, że to tylko ja nie dostałem kilkudziesięciu tysięcy z góry podpisując umowę w pracy ;)

Z czego większość, przynajmniej teoretycznie trzeba wydać na sprzęt.

Pogrubione słowo jest tu najistotniejsze ;)
Chodzi mi jedynie o to, że porównywanie jazdy na żużlu do "normalnej" pracy jest pozbawione sensu. Już pomijając kwestie kasy "za podpis" to mnie np. za robotę wykonaną 1 sierpnia pracodawca zapłaci dopiero 31-go. Skandal! Cały miesiąc na pieniądze czekać :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#211 Postautor: Gelo » 23 sierpnia 2012, o 12:32

MikeMistrz - ależ ja nie kwestionuję, że masz rację - trzymasz się jednak zasady, że liczy się wyłącznie kwit. A ja jedynie chciałbym zwrócić uwagę, że jest jeszcze płaszczyzna nieformalna - nazwijmy zdroworozsądkowa czy moralna. Mateusz coś tam klubowi jednak zawdzięcza. Szkoda, że o tym zapomniał (nie mówię o wdzięczności). Oczywiście - zawsze można wszystko sprowadzić do poziomu kwitu i być "w prawie". Ale dochodzimy wtedy do absurdalnych sytuacji i zamiast po prostu po ludzku się dogadać, przegrywamy mecz jednym punktem.

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#212 Postautor: GeloSMT » 23 sierpnia 2012, o 12:32

http://www.youtube.com/watch?v=acX4S22Gafg

tyle w temacie refren mówi sam za siebie hahaahhahahahahahaha

"mówisz tak potem nie w końcu weź zdecyduj się......." umcy umcy i niech nikt mi nie wciska w usta (klawisze),że ja napisałem o jakichś zaległościiach wobec Karola bo nawet jeśli owe by były to uważam,że nie ma sensu pisać tego na forum i ......SZAFA GRA

BR
Senior

#213 Postautor: BR » 23 sierpnia 2012, o 12:49

Gdy awansujemy do eligi, bogdanka sypnie kase i wszyscy będą splaceni. Nie pozostaje nic innego jak walczyc teraz na torze ;)

jerry78
Trener

#214 Postautor: jerry78 » 23 sierpnia 2012, o 12:52

mlody26 pisze:jerry, myślisz, że się to tylko Karola tyczy?

Naprawdę nie mam pojęcia, komu, ile i czy w ogóle klub wisi. Dochodzą do mnie plotki, ale z plotkami bywa tak, że część jest prawdziwa a część nie.
Moim zdaniem nie ma co robić afery. Przecież jest dobra atmosfera w zespole. Chłopaki bojowo nastawieni. Niech dalej robią swoje.
Tak jak pisałem, kasa im i tak nie przepadnie. Szkoda tylko, żeby z tego powodu uciekały nam głupio punkty tak jak ze Startem.
Poza tym te plotki głoszą jeszcze, że w zespołach z Grudziądza i Gniezna jest jeszcze gorzej z płatnościami, a ich gwiazdy jakoś jadą. Niech i tak będzie u nas. Trzeba wygrywać co się da.

meesha pisze:
Muszę przytoczyć po raz n-ty slogan o tym, że w normalnej pracy każdy przestałby pracować, gdyby nie miał płacone przez kilka miesięcy

Średnio przystający do rzeczywistości ten slogan. No chyba, że to tylko ja nie dostałem kilkudziesięciu tysięcy z góry podpisując umowę w pracy ;)

A komuś z Was zwracają jeszcze kasę na dojazdy do pracy? :)
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2012, o 12:57 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#215 Postautor: sadychor » 23 sierpnia 2012, o 12:57

Pirat pisze:z tego co ja sie orientuję to chodzi o Łukaszewskiego i jednego seniora ,ale nie słyszałem natomiast żeby to był Woodward.

mlody26 pisze:W sumie do czasu można było siedzieć cicho.. Ale po przeczytaniu wywiadów na temat płynności finansowej i bieżących wypłatach zaczynają człowiekowi puszczać nerwy.. :roll:
jerry, myślisz, że się to tylko Karola tyczy?

Osiagniecia ML w tym sezonie to 39 oczek z bonusami, KB 55, no chyba ze pewnien portal sie myli.

Pirat pisze:dodam to samo ,kwestie finansowe i to nie małe...

Kuzwa, ilez oni zarabiaja :shock: :shock: Moze i ja bym z 50 pkt trzepnal, jacys fanatycy by mnie nosili na rekach i bym mial tyle co przecietny czlek za rok/dwa lata tyrki...

Oprocz kwestii finansowych (zarobek na kreche ;) na Starcie i w Dauga), ML zrobil sobie psikusa w postaci przerwy w startach. Oby ostatni wynik w Czewie byl przypadkiem. Na tle "Porucznika" wypadl blado, ale w sumie to domowy tor Borowicza, takze moze to byc ciut mylace.
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#216 Postautor: Cooper » 23 sierpnia 2012, o 12:59

Jezli klub wisi takze innym zawodnikom kase, to Mateusz swoim postepowaniem raczej kolegow w druzynie sobie nie zaskarbil... Skoro starszyzna jedzie dalej mimo zaleglosci i co wiecej ambitnie walczy o awans, to mlody wywinal niezly numer nie tylko kibicom.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Davv
Kadrowicz

#217 Postautor: Davv » 23 sierpnia 2012, o 13:15

Ale skumajcie w końcu czaczę, że tu nie chodzi o spłatę na "0". Zakładając, że zawodnik "A" ma za punkt 3000 i robi tych punktów 150 i ma wypłacone za 100, a zawodnik "B" ma za punkt 1000 zł i robi punktów 50 i ma wypłacone za 10 to jak to wygląda z perspektywy zawodnika "B"?

Awatar użytkownika
istred
Trener

#218 Postautor: istred » 23 sierpnia 2012, o 13:18

To skoro przytaczamy coś po raz n-ty, to ja po raz n-ty napiszę, że żużlowiec nie jest pracownikiem klubu i w żadnym wypadku nie mają sensu odniesienia, że "w normalnej pracy...".
To nie jest praca, ani normalna, ani nienormalna.

Stosunek pracodawca - pracownik regulują przepisy prawa pracy, które do żużlowców nie mają kompletnie zastosowania.
PS. Gdyby tak było, to ciekawe co z przepisami BHP? :D

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#219 Postautor: jacur78 » 23 sierpnia 2012, o 13:19

A prosze badzo mi wytlumaczyc co oznacza koncept "otrzymywania pieniedzy na czas" czy tez oczekiwania na wyplate?

Niektorym zuzlowcom wydaje sie, ze powinni otrzymywac pieniadze zaraz po meczu, a nie jak normalni zjadacze chleba na koniec miesiaca. Sprawka mowiac, ze klub placi terminowo ma zapewne na mysli wyplacanie kwot w ramach czasowych okreslonych w kontrakcie, a nie zaraz po meczu. Poza tym zuzlowcom zwyczajowo placi sie w transzach,a nie po kazdym wystepie.

Co do Karola zas.... No coz mam nadzieje, ze w przyszlym roku w Krosnie bedzie mial lepiej.....
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#220 Postautor: Hayden » 23 sierpnia 2012, o 13:20

Podzielam zdanie Gela, na pewno mozna bylo sie dogadac na linii klub-Lukaszewski a tak to tylko obie strony na tym stracily. Tym bardziej, ze to Mati zadna gwiazda nie jest i poki co to on wiecej zawdziecza temu klubowi niz klub Mateuszowi.
Davv pisze:Ale skumajcie w końcu czaczę, że tu nie chodzi o spłatę na "0". Zakładając, że zawodnik "A" ma za punkt 3000 i robi tych punktów 150 i ma wypłacone za 100, a zawodnik "B" ma za punkt 1000 zł i robi punktów 50 i ma wypłacone za 10 to jak to wygląda z perspektywy zawodnika "B"?
Nikt mu nie bronil zrobic 150 puntkow i wypracowac sobie takiej marki, ktora w przedsezonowych negocjacjach pozwolilaby mu uzyskac kontrak na 3k/pkt

edit: w koncu cos sie dzieje na forum! :)
Motor mocny

Davv
Kadrowicz

#221 Postautor: Davv » 23 sierpnia 2012, o 13:30

Hayden pisze: Nikt mu nie bronil zrobic 150 puntkow i wypracowac sobie takiej marki, ktora w przedsezonowych negocjacjach pozwolilaby mu uzyskac kontrak na 3k/pkt

To nie chodzi o to kto ile zarabia. Jednemu wypłacili powiedzmy za 10 spotkań 300 000, a drugiemu za dwa 20 000. Jak pokazał mecz z Gnieznem punkty wszystkich zawodników są ważne to i mniej więcej za tyle samo punktów (procentowo nie ilościowo) powinni mieć wypłacane.

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#222 Postautor: mlody26 » 23 sierpnia 2012, o 13:32

jacur78 pisze:Co do Karola zas

co ŻEŚ sie Karola uczepił? :roll: czy ja napisałem wcześniej, że akurat tylko jemu i Mateuszowi klub winien jest pieniądze? Nic takiego nie napisałem. No ale jak jak to pisze to od razu wszystko tyczy się Barana. Otóż NIE bo na pieniądze czekają tez inni zawodnicy których nie wymieniłem. Skoro jedni dostają je na czas to dlaczego pozostali mają czekać?

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#223 Postautor: sadychor » 23 sierpnia 2012, o 13:34

Ale o czym tutaj mowa :?:
O dwoch (?) zawodnikach, ktorzy wylamuja sie z ekipy walczacej o jak najlepszy wynik sportowy :?: Laczmy sie z nimi w bolu :?: Od tego sa telefony do klubu i jasne przedstawienie sprawy, jesli jeden z drugim nie ma na czym jechac, a nie zale via fani.
Obrazek

jerry78
Trener

#224 Postautor: jerry78 » 23 sierpnia 2012, o 13:35

mlody26 pisze:czy ja napisałem wcześniej, że akurat tylko jemu i Mateuszowi klub winien jest pieniądze? [...] Otóż NIE bo na pieniądze czekają tez inni zawodnicy których nie wymieniłem. Skoro jedni dostają je na czas to dlaczego pozostali mają czekać?

Davv pisze:Fair czy nie, ale pozostali "chłopacy" mają prawie wszystko wypłacone.

Pogubić się już można :roll:

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#225 Postautor: mlody26 » 23 sierpnia 2012, o 13:38

jerry78 pisze:Davv napisał(a):
Fair czy nie, ale pozostali "chłopacy" mają prawie wszystko wypłacone

prawie robi WIELKĄ różnicę..