Oprawa i doping na meczach

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

Re: Oprawa i doping na meczach

#2626 Postautor: truskawa » 2 lipca 2012, o 01:50

Może to kwestia tego, o czym się śpiewa, ja dosłyszałem cośtam o Lublinie i torze :D
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2627 Postautor: ravajas » 2 lipca 2012, o 08:23

po naszych biadoleniach na temat palaczy widać pewien progres (nawet na trybunach tu i ówdzie słyszałem, że dyskutowano na ten temat). dziękuję i pozdrawiam tych wszystkich, którzy podczas przerw wychodzą na papieroska na schody bądź na koronę
:)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#2628 Postautor: Manitou » 2 lipca 2012, o 09:08

BR pisze:Szkocja, "Kto wygra mecz", "MOTOR MOTOR" i machanie szalikami - za bogaty repertuar to nie jest ;)

PS. aaa i jeszcze czasami fala przejdzie :)
Jeszcze przed rozpoczęciem meczu było tych przyśpiewek więcej. Widać spory progres. Wreszcie dopingowanie poszczególnych zawodników przed ich biegami! Do tego "Motorze mój", "Ja kocham Motor", "Motor Lublin śpiewam" i kilka prostszych przyśpiewek. Mario wczoraj też bardzo ładnie się wkomponował. Chyba czyta uwagi z tego forum, bo tym razem proporcje komentowania i zachęcania do dopingu były moim zdaniem odpowiednie. Nad tym Gnieznem już się tak nie spuszczajcie. Fajnie, że przyjechali, bo daje to sporego kopa naszym kibicom, i dziś kilka razy było u nas czuć "pierdolnięcie". Za to oni na sektorach od Bystrzycy praktycznie niesłyszalni. Jedyne co dolatywało do nas to "Start Gniezno" powtarzane w kółko... rzeczywiście bogaty repertuar.

Na przyszłość mam taką propozycję, żeby na dole zawsze zostawał jakiś zapiewajło. Przynajmniej na meczach gdzie jest grupa kibiców gości. Nie może być tak, że w momencie otwarcia wrót dla polewaczki wszyscy prowadzący doping wychodzą sobie na fajkę/piwko/siku , a w tym czasie przyjezdni bezkarnie sobie skandują swoje przyśpiewki i nie ma ich kto zagłuszyć.

Na koniec gratulacje dla WSZYSTKICH SEKTORÓW!! Chyba pierwszy raz od wieeeelu lat widziałem coś takiego, że dołączyliście się do innego dopingu niż szkocja i "Kto wygra mecz" :) Wyszło przekozacko, i jeszcze raz potwierdziło to teorię, że obecność kibiców gości działa mobilizująco na wszystkich, a nie tylko na tych najzagorzalszych kibiców :)

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#2629 Postautor: InDorka » 2 lipca 2012, o 11:52

u nas razi brak róznorodności przyśpiewek, przez cały mecz klepiemy kilka najprostszych

Wydaje mi sie ze prostota spiewanych hasel nie powinna byc zastepowana piosenkami wielozwrotkowymi.
Najlepszym przykladem na to jest furora jaka zrobila przyspiewka "Polska bialoczerwoni' - spiewali wszyscy niemalze , a niektorzy /cudzoziemcy - przyp. autora/ nawet podkladali swoje narodowe barwy.
Krotko i zwiezle, a tresciwie.Calych zwrotek stadion sie nie wyuczy.
Co do naszego repertuaru to na mnie nadal wielkie wrazenie robia bebny Jacoba, mordercze w takim upale dla bebniarza i klaszczacych, ale doskonale slyszane na calym stadionie.
Ostatnio zmieniony 2 lipca 2012, o 17:32 przez InDorka, łącznie zmieniany 1 raz.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#2630 Postautor: truskawa » 2 lipca 2012, o 12:10

InDorka mam wrażenie, że jesteś tym wąsatym panem w średnim wieku który siedział przede mną i przetłuszczając wąsa kęsami kiełby podkładał swoje barwy narodowe :lol:

Przyśpiewki nie mogą mieć kilku zwrotek, to faktycznie niewykonalne, ale mogłyby mieć chociaż 4 wersy składające się z różnych słów (tak wiem, to prawie niewykonalne dla fanów "polszabiałoczerowni" ale nie takich cudów dokonywali kibice klubowi na świecie :lol: )

koko koko Motor spoko
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#2631 Postautor: InDorka » 2 lipca 2012, o 12:16

Tak, wasy naturalnie mam...ale kielbasa nie pozwala mi sie przyznac do reszty. Nie znosze tego zapchu...
w niedziele.
Piszac o podkladaniu swoich barw narodowych mialam na mysli wczorajszych Hiszpanow spiewajacych " Spania...zoltoczerwoni".
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

BR
Senior

#2632 Postautor: BR » 2 lipca 2012, o 15:31

to my możemy śpiewać: "żółto... biało-niebiescy" ;)

PS. Czemu dj zamiast puścić kawałem o motorze zespołu Major Core, daje jakiś hymn Euro2012 :/

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#2633 Postautor: Manitou » 2 lipca 2012, o 15:36

Kawałek o Motorze był grany jakoś przed meczem. Co prawda strasznie cicho, ale był. Taka uwaga do DJ-a przy okazji: jak sobie grasz w czasie meczu jakieś tam kawałki do "podkładu" to ta głośność co wczoraj była OK. Na tyle cicho, że nie trzeba było się przekrzykiwać, na tyle głośno, żeby sobie w tle grało. Natomiast piosenki "Chodź pomaluj mój świat" i "Żółto-biało-niebieski świat" można dać trochę mocniej po garach :)

BR
Senior

#2634 Postautor: BR » 2 lipca 2012, o 15:41

to bym prosił tak jak przedmówca tylko te kawałki w trakcie meczu a nie przed czy po ;)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2635 Postautor: niespokojny » 2 lipca 2012, o 15:51

Ten zamulacz to moze przed meczem jednak, a ten ostrzejszy na prezentacji? Bo za bojowo to on nie nastraja :)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Properr

#2636 Postautor: Properr » 2 lipca 2012, o 16:50

Manitou pisze:Kawałek o Motorze był grany jakoś przed meczem. Co prawda strasznie cicho, ale był. Taka uwaga do DJ-a przy okazji: jak sobie grasz w czasie meczu jakieś tam kawałki do "podkładu" to ta głośność co wczoraj była OK. Na tyle cicho, że nie trzeba było się przekrzykiwać, na tyle głośno, żeby sobie w tle grało. Natomiast piosenki "Chodź pomaluj mój świat" i "Żółto-biało-niebieski świat" można dać trochę mocniej po garach :)

Mani, głośność była ok, gdyż zadzwoniliśmy, do dj'a aby to ściszył... Wcześniej ryczało, że się wysiedziec na dole nie dało.

domber

#2637 Postautor: domber » 3 lipca 2012, o 16:56

Jeśli chodzi o muzykę to dj jest tam dla was-kibiców, i fajnie było by się spotkać przed meczem z orłem i ustalić może kilka rzeczy;)
Jeśli chodzi o głośność to w kabinie gdzie siedzi dj nie ma otwieranego okna i bardzo często wydaje nam się,że nic nie słychać..
Natomiast wspólnie z wami chcemy tworzyć atmosferę sportowego święta w Lublinie, jaką niewątpliwie jest mecz żużlowy, dlatego jeśli uważacie,że coś jest nie tak, przyjdźcie i powiedzcie, a natychmiast w miarę możliwości dopasujemy się;)
Pozdrawiam serdecznie :)

meesha
Trener
Kontakt:

#2638 Postautor: meesha » 3 lipca 2012, o 23:31

No to teraz się zacznie końcert ;) życzeń
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#2639 Postautor: Fantys » 3 lipca 2012, o 23:44

Kobyłka rządzi tzn ten dzwiek amerykańskień altylerii :P

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#2640 Postautor: Dobromir » 4 lipca 2012, o 13:20

Wpadłem na pomysł, że klub mógłby zaprosić na mecz z Orłem kibiców z Krosna, bo Ci już niestety żużla w tym roku nie zobaczą. Oczywiści mieli by wstęp za darmo. Byłaby to jakaś forma rewanżu za pożyczenie dmuchanej bandy.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2641 Postautor: istred » 4 lipca 2012, o 13:25

Po prostu Pomysłowy Dobromir! :)

Obrazek

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#2642 Postautor: tezetomaniak » 4 lipca 2012, o 14:43

mi sie pomysł mega podoba :idea:

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#2643 Postautor: grzesieck » 4 lipca 2012, o 14:51

krosnianie jak juz maja gdzies jechac na zuzel, to raczej wybiora Rzeszow lub Tarnow, a nie Lublin...

innymi slowy pomysl tak samo udany jak ten Skrzydlewskiego, czyli zapraszanie kibicow z Poznania na zuzel do Łodzi
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2644 Postautor: ravajas » 4 lipca 2012, o 15:06

przyjadą czy nie, ale sam gest byłby miły. jestem za taką ideą.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

meesha
Trener
Kontakt:

#2645 Postautor: meesha » 4 lipca 2012, o 15:09

Trzeba z szafy szalik Krosna wygrzebać 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#2646 Postautor: grzesieck » 4 lipca 2012, o 15:22

ravajas pisze:przyjadą czy nie, ale sam gest byłby miły. jestem za taką ideą.

no oczywiscie, gest bylby mily, ale wg mnie calkowicie bez sensu :]
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2647 Postautor: Cooper » 4 lipca 2012, o 15:29

Pomysl z zaproszniem bardzo dobry, a ze nikt i tak nie przyjedzie to i aspekt finansowy dla klubu bedzie tradycyjnie kapitalny:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#2648 Postautor: Manitou » 4 lipca 2012, o 15:45

...a gest pójdzie w świat... Moim zdaniem można spróbować.

BR
Senior

#2649 Postautor: BR » 4 lipca 2012, o 18:38

to zaprośmy jeszcze kibiców z Poznania :)

speedwayowiec
Szkółkowicz

#2650 Postautor: speedwayowiec » 4 lipca 2012, o 19:00

..., Warszawy, Świętochłowic i wszyskich innych miast, gdzie żużla nie ma,a mógłby być :lol: