Daniel Jeleniewski

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

Re: Daniel Jeleniewski

#1626 Postautor: $korzen$ » 27 czerwca 2012, o 09:55

Chaser pisze:Po prostu wyszliście na idiotów z tymi antyjeleniowymi tekstami i teraz się głupio usprawiedliwiacie. A ja znowu miałem rację broniąc Daniela.

Kolego gleboko licze, ze zabierzesz glos w kwestii Jelenia po meczu w Grudziadzu.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#1627 Postautor: sadychor » 27 czerwca 2012, o 13:01

Dlaczego nie dziwi mnie to, ze "krytyka" zacisnela zeby i odeszla w cien, czekajac na chwile zeby uderzyc ze zdwojona sila.
Tak bardzo wyczekujecie na to, zeby Danielowi powinela sie noga, w miedzyczasie klapiac jak burek przy budzie :?: Bedzie okazja do popisania, co :?:
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1628 Postautor: Gelo » 27 czerwca 2012, o 13:04

A kto miałby w tym interes i jaki żeby wyczekiwać aż mu sie noga powinie?

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#1629 Postautor: sadychor » 27 czerwca 2012, o 13:13

Autorzy postow w stylu "zobaczymy po Grudziadzu" i pozostali, ktorzy jechali po Jeleniewskim, a teraz milcza. Jak widac nie jest im fajnie, ze odzywaja sie ludzie z innej opcji.
Obysmy nie mieli okazji czytac wywodow tych pierwszych.
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#1630 Postautor: meesha » 27 czerwca 2012, o 13:13

A kto miałby w tym interes i jaki żeby wyczekiwać aż mu sie noga powinie?

Poza kilkoma desperatami, którzy twierdzą, że nawet lepiej przegrać, byle by jakiś tam nielubiany przez nich zawodnik nie zdobył punktów i wypadł ze składu, to raczej nikt :)

Tak jeszcze do tych podniecających się tym transparentem "anty-Jeleń". Pamiętacie sezon 2007? Pewnie nie wszyscy więc przypomnę - to ten sezon gdy Daniel prawie został Indywidualnym Mistrzem Polski, niestety skończył na 4. m-cu. Teraz pytanie - kto z was był na finale we Wrocławiu i dopingował go (trzymając transparent "Uwaga Jeleń!")? A kto był wcześniej dopingować Daniela na tak prestiżowych zawodach jak półfinał IMP w Rybniku i ćwierćfinał IMP w Krośnie? Nie musicie odpowiadać bo wiem ilu nas było - ja i "ten koleś co trzymał transparent". Więc z łaski swej przestańcie strugać teraz wielkich fanów talentu Daniela Jeleniewskiego, bo w najważniejszych momentach jego kariery siedzieliście na SyFach sprawdzając wyniki tychże zawodów, albo nawet i to nie, podczas gdy inni przez pół Polski naginali "za Jeleniem". I co, nie można po tym jak wrócił po latach do Lublina i miał być zdecydowanym liderem wkurzyć się na beznadziejne wyniki jakie osiągnął w meczach wyjazdowych? Można. I jak widać podziałało to na zawodnika mobilizująco więc po co dalej o tym kłapać?

Dziękuję za uwagę :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#1631 Postautor: sadychor » 27 czerwca 2012, o 13:29

Sugerujesz, ze kawalek brystolu sprawil , zesilniki Jelenia zaczely grac :?: Lub sam zawodnik zobaczyl to to i stwierdzil "cos jest nie tak, biore sie do roboty" :?: Tym bardziej, ze pojawil sie (transparent) na meczu, w ktorym Daniel juz byl po wielu godzinach pracy przy sprzecie...
Bezedura.
Poza tym co to za stawianie kogos w uprzywilejowanej pozycji i przyznawanie przyzwolen na idiotyczne zachowanie.
Bawimy sie w rankingi, kto ile km przejechal, kto ile zawodow widzial, ile postow napisal itp. :?:
Moze ktos nie ma czasu, pieniedzy, ma kogos pod opieka - przez to jest gorszy i nie moze odezwac sie w kwestii, ktora przynosi wstyd kibicom z Lublina :?:

PS
Niedawno rozmawialem z czlowiekiem, ktory daaawniej chodzil na mecze. Stwierdzil, ze jak ktos nie potrafil sie zachowac na trybunach, to cyt. "takiego kogos wrzucalo sie do rzeki".
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#1632 Postautor: meesha » 27 czerwca 2012, o 13:38

Próbuję tylko nakreślić pewne tło historyczne. Bo żeby umieć odpowiednio odebrać ten "kawałek brystolu" trzeba po pierwsze trochę inteligencji, a po drugie trochę wiedzy o tym co było przed laty. To po prostu pewna "klamra" która spięła ostatnie pięć lat. W pewnym nawet żartobliwym tonie. Tylko trzeba umieć to odpowiednio odczytać co też próbowałem ułatwić nieznającym historii.
Pomijam już przy tym "wątek puchara", ci co byli to wiedzą ;)

Gdyby autor miał na celu obrazić naszego zawodnika to można to zrobić na 28 bardziej dosadnych sposobów. Ten był dla "kumatych". Jak widać nie jest ich za wielu...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1633 Postautor: istred » 27 czerwca 2012, o 13:44

Bo żeby umieć odpowiednio odebrać ten "kawałek brystolu" trzeba po pierwsze trochę inteligencji

Tylko trzeba umieć to odpowiednio odczytać
Towary zdecydowanie deficytowe na tym forum.

Parę lat temu najpopularniejszymi przyśpiewkami na trybunach były wrzuty na sędziego, teraz za nieodpowiednie traktowane jest pokazanie - wcale nie obraźliwego - transparentu, albo uszczypliwe okrzyki do kibiców innej drużyny "całe życie w drugiej lidze"...
Niedługo na mecz trzeba będzie przychodzić w garniturze, cylindrze i zwracać się do kibiców "waćpan".

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#1634 Postautor: sadychor » 27 czerwca 2012, o 13:45

Autor ma tez cos do mojej osoby, tylko zawsze wirtualnie. Byc moze dlatego, ze zbijalem go z tropu olewaniem jego postawy i wyciagnieta dlonia.
Jednak wszystko ma swoje granice i o "zartobliwosci" to sobie mozna teraz pisac, bawiac sie w adwokata.
Tyle slyszalem argumentacji tego wybryku, ze az jestem pelen podziwu.
Obrazek

jerry78
Trener

#1635 Postautor: jerry78 » 27 czerwca 2012, o 13:47

sadychor pisze:Sugerujesz, ze kawalek brystolu sprawil , zesilniki Jelenia zaczely grac :?: Lub sam zawodnik zobaczyl to to i stwierdzil "cos jest nie tak, biore sie do roboty" :?:

Ja sugeruje, że silniki Daniela powinny grać dużo wcześniej, na to miał całą zimę i przygotowanie przedsezonowe włącznie ze sparingami czy treningami punktowymi. Nawet jeśli mu te silniki nie zagrały, to powienien podejść do trenera i powiedzieć, że nie jest jeszcze gotowy sprzętowo, żeby pojechać w tym czy tamtym meczu (np. w Ostrowie), bo dla niego ważny jest wynik drużyny i nie chce zawieść. To, że można tak postąpić pokazuje przykład Woodwarda. Można?, można ! Niestety nikt dwóch punktów z Ostrowa nam nie przywróci.
Natomiast obecną postawę Daniela wszyscy doceniamy, aczkolwiek takiej oczekiwaliśmy. Dlatego żadnej euforii póki co nie ma.

meesha
Trener
Kontakt:

#1636 Postautor: meesha » 27 czerwca 2012, o 13:51

Ja się nie bawię w niczyjego adwokata. Sam jestem ogólnie przeciwny disowaniu (jak to teraz młodzież mówi) własnych zawodników. Tylko, że według mnie o wiele bardziej dołujące dla zawodnika jest gremialne wygwizdanie na prezentacji, niż transparent, w którym można się doszukać pewnej dozy żartobliwej ironii. Bo o ile "oryginał" był prawdziwym znakiem drogowym, o tyle nic mi nie wiadomo, żeby w kodeksie drogowym znajdował się "zakaz ruchu jeleni" :) Tak więc jest to pewien pastisz pierwowzoru i ja bym się jedynie uśmiechnął pod nosem jakbym był Danielem Jeleniewskim i zobaczył to "po latach". Ale ja się nie znam na psychologii sportowej więc już się nie wypowiadam. Każdy sobie sam może wnioski wyciągnąć...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1637 Postautor: Cooper » 27 czerwca 2012, o 13:51

Wlasnie o to chodzi, transparent nie byl obrazliwy, ani chamski, wyrazal tylko opinie kibica, ktory swego zcasu "straszyl" wszystkich Jeleniem, a teraz postanowil sie od tego odciac. Zrobil to w tej samej formie jak wtedy aganzujac sie w doping dla tego zawodnika. Nie odbierajmy nikomu tego prawa, nawet jesli sami czegos takiego nie popieramy. Bo inaczej za chwile dojdzie do tego, ze po przegranym biegu 1:5 trzeba bedzie obligatoryjnie bic brawo i wykrzykiwac nazwiska pokonanych. A po spadku do II ligi wielka feta na depatku...

Nie uwazam, zeby granica normy dopuszczalnej "zachowania kibica" zostala przekroczona, co nie znaczy, ze wszyscy maja to popierac. A jak ktos mysli inaczej, to powinien sie zabrac za uciszanie gwizdow na stadionie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#1638 Postautor: sadychor » 27 czerwca 2012, o 13:55

istred pisze:(...)Parę lat temu najpopularniejszymi przyśpiewkami na trybunach były wrzuty na sędziego, teraz za nieodpowiednie traktowane jest pokazanie - wcale nie obraźliwego - transparentu, albo uszczypliwe okrzyki do kibiców innej drużyny "całe życie w drugiej lidze"...
Niedługo na mecz trzeba będzie przychodzić w garniturze, cylindrze i zwracać się do kibiców "waćpan".

Ty i tak nie zrozumiesz, bo ja pisze o postawie w stosunku do swojej druzyny, ktorej sie kibicuje. Demoty na swoich to cos, co wrzuca Lublin do wora z jozkami i innymi kwiatkami. A tlumaczenia, ze komus przysluguje prawo krytyki poza ramami kibicowania, tylko na podstawie bliskich relacji, to nic innego jak UKLADY. Ludziom sie nie spodobalo, warto przyjac na klate w milczeniu...

jerry78 pisze:Ja sugeruje, że silniki Daniela powinny grać dużo wcześniej, na to miał całą zimę i przygotowanie przedsezonowe włącznie ze sparingami czy treningami punktowymi. Nawet jeśli mu te silniki nie zagrały, to powienien podejść do trenera i powiedzieć, że nie jest jeszcze gotowy sprzętowo, żeby pojechać w tym czy tamtym meczu (np. w Ostrowie), bo dla niego ważny jest wynik drużyny i nie chce zawieść. To, że można tak postąpić pokazuje przykład Woodwarda. Można?, można ! Niestety nikt dwóch punktów z Ostrowa nam nie przywróci.
Natomiast obecną postawę Daniela wszyscy doceniamy, aczkolwiek takiej oczekiwaliśmy. Dlatego żadnej euforii póki co nie ma.

No to skad sie bierze ten temat-glut pt. Mads "zbawnas" Korneliussen :?:
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1639 Postautor: Cooper » 27 czerwca 2012, o 14:00

sadychor pisze: A tlumaczenia, ze komus przysluguje prawo krytyki poza ramami kibicowania, tylko na podstawie bliskich relacji, to nic innego jak UKLADY.

:lol: Czekamy jeszcze na "Liste osob zagrozonych".
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#1640 Postautor: sadychor » 27 czerwca 2012, o 14:16

meesha pisze:(...)Gdyby autor miał na celu obrazić naszego zawodnika to można to zrobić na 28 bardziej dosadnych sposobów. Ten był dla "kumatych". Jak widać nie jest ich za wielu...

Ze tak sie podepre postem, Cooper, moj wpis o ukladach byl dla "kumatych" i mial pewne odniesienie.
meesha pisze:(...)Tylko trzeba umieć to odpowiednio odczytać co też próbowałem ułatwić nieznającym historii.(...)

Argument na zawolanie, przy pewnej okazji (kto chce ten wie) zapomniales o zdolnosci ludzi do odczytywania pewnych znakow i przytoczyles zwykla ludzka prostote rozumienia i "obawe" przed takowa.
Ale inaf, zrobil nam sie forumowo-trybunowy celebryta :) Sam w sobie incydent nie byl moze az tak tragiczny, bardziej chodzi o to, zeby byl ostatni. Nawet po przegranym 1:5 nie ma u nas gwizdow, publika bez frakow, ale sie cywilizuje.
A tak swoja droga ciekawi mnie jakby jeden z drugim czul sie w gaciach, gdyby powielala sie pewna sytuacja z Gniezna z udzialem Zorra i "kibica"...
Obrazek

Awatar użytkownika
luckylukelbn

#1641 Postautor: luckylukelbn » 27 czerwca 2012, o 19:49

Prawda jest taka ze za drugim razem transparent ANTY JELEN nie przejdzie, juz za 1 razem pare osob (i dodam ze to nie byly dziadki) z trybuny kolo VIP chcialo isc i obic gebe dowcipnisiowi z transparentem :) Powaznie, widzialem i slyszalem na wlasne oczy. Ja takich rozwiazan nie popieram co nie zmienia faktu ze zachowanie wywieszajacych ta flage bylo glupie i niehonorowe.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#1642 Postautor: tezetomaniak » 27 czerwca 2012, o 19:53

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1643 Postautor: Łoptymista » 27 czerwca 2012, o 20:32

luckylukelbn pisze:Prawda jest taka ze za drugim razem transparent ANTY JELEN nie przejdzie, juz za 1 razem pare osob (i dodam ze to nie byly dziadki) z trybuny kolo VIP chcialo isc i obic gebe dowcipnisiowi z transparentem :) Powaznie, widzialem i slyszalem na wlasne oczy. Ja takich rozwiazan nie popieram co nie zmienia faktu ze zachowanie wywieszajacych ta flage bylo glupie i niehonorowe.

aha

luckylukelbn pisze:Lac po mordzie to trzeba takich idiotow, ktorzy wala takie posty na forum. Jestescie kibicami czy bandytami jak "fani" kopaczy ?

:lol:

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#1644 Postautor: Bozena » 27 czerwca 2012, o 23:26

sadychor pisze:Niedawno rozmawialem z czlowiekiem, ktory daaawniej chodzil na mecze. Stwierdzil, ze jak ktos nie potrafil sie zachowac na trybunach, to cyt. "takiego kogos wrzucalo sie do rzeki".

Szczerze mówiąc to ja nie przypominam sobie takiej sytuacji, no może pamiętam, że ci "pod wpływem" odholowywani byli poza trybuny. Za to utkwiło mi dokładnie w pamięci jak jeden z czołowych zawodników Motoru przepraszał lubelskich kibiców za swój kiepski występ na meczu wyjazdowym - w Gorzowie zdaje się. Teraz taka postawa nie należy do popularnych. Może więc nie ma co obrażać się na fanów, tylko lepiej udowodnić, że chce się jeździć jak najlepiej dla swojej drużyny. Kibice nie są przecież od ciągłego udawania, że "nic się nie stało". Daniel spisał się świetnie na ostatnim meczu, pobił rekord toru, wszyscy są zadowoleni i oby tak dalej. Natomiast to, czy odzyska pełne zaufanie kibiców zależy tylko od jego postawy na torze- również na wyjazdach.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#1645 Postautor: sadychor » 27 czerwca 2012, o 23:58

Łoptymista pisze:
luckylukelbn pisze:Prawda jest taka ze za drugim razem transparent ANTY JELEN nie przejdzie, juz za 1 razem pare osob (i dodam ze to nie byly dziadki) z trybuny kolo VIP chcialo isc i obic gebe dowcipnisiowi z transparentem :) Powaznie, widzialem i slyszalem na wlasne oczy. Ja takich rozwiazan nie popieram co nie zmienia faktu ze zachowanie wywieszajacych ta flage bylo glupie i niehonorowe.

aha

luckylukelbn pisze:Lac po mordzie to trzeba takich idiotow, ktorzy wala takie posty na forum. Jestescie kibicami czy bandytami jak "fani" kopaczy ?

:lol:

Prawie wyszlo na Twoje i prawie przypiales to luckiemu. Teraz dolacz post Davva i bedzie jasne do jakiej sytuacji odniósl sie luckylublin. Dla ulatwienia: temat Treningi.
Obrazek

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1646 Postautor: Torsen » 28 czerwca 2012, o 00:05

A mnie lubelska publiczność sportowa sprzed lat - szczególnie, choć nie tylko, piłkarska - kojarzy się głównie z szyderą ze swoich. Na piłkarskim Motorze, oprócz durnych przyśpiewek szalikowców, najczęściej można było usłyszeć wybuchy śmiechu po nieporadnych zagraniach lublinian lub po dosadnych komentarzach co bardziej kreatywnych fanów.
Było w tym coś fajnego. Kompletny brak spięcia, zdrowy dystans do czegoś, co dla publiczności powinno być przecież rozrywką, a nie sprawą życia i śmierci. Skoro nie mogło być rozrywką w znaczeniu sportowym, to było w komediowym.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1647 Postautor: Łoptymista » 28 czerwca 2012, o 00:09

Sadychorze drogi
czlowieku czy Ty zawsze musisz sie czepic?

spytam:
to w temacie treningi mozna popierac nawalanie po gebie, a w temacie o Jeleniewskim robic z siebie Gandhiego?

czy to naprawde tak trudno ogarnac? wiem, ze juz po polnocy, ale...

PS Torsen pelna racja. Szydera kiedys na tryunach byla pierwsza klasa. Panowie w wieku srednim i straszym niszczyli naszych slowem.

Awatar użytkownika
luckylukelbn

#1648 Postautor: luckylukelbn » 28 czerwca 2012, o 07:12

Nie robie z siebie Gandhiego, tylko stwierdzam ze ja jestem daleki od takich zachowan, ale inni nie :) Wypowiedz z tematu treningi byla czysto emocjonalna.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#1649 Postautor: sadychor » 28 czerwca 2012, o 10:17

Loptymisto, rzezbilem z telefonu (wiec sam za gwinta nie moglem przeniesc brakujacego fragmentu) i fakt, pokraczno-opacznie wyszlo - chcialem zeby byla oddana pelnia sytuacji i tyle. Za alergicznie :D
Obrazek

pulkownik
Junior

#1650 Postautor: pulkownik » 28 czerwca 2012, o 10:40