Motor Lublin - Start Gniezno 01.07, godz. 17:00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
ermen
Zawodowiec

Re: Motor Lublin - Start Gniezno 01.07, godz. podobno 17:03

#76 Postautor: ermen » 26 czerwca 2012, o 15:08

Gelo pisze:według przyspieszonych kalkulacji jeszcze 4 punkty powinny wystarczyć 5 z pewnością.

Musimy zdobyc jeszcze trzy punkty. W sumie 11 wystarczy, bo ani Ostrów ani Daugavpils nie zdobęda więcej. Lokomotiv ma osiem punktów i realnie może zdobyc jeszcze trzy punkty na Ostrowie (pierwszy mecz Ostórw wygrał tylko 47-43). Ostrów praktycznie nie ma żadnych szans.
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#77 Postautor: Rabiosa » 26 czerwca 2012, o 15:12

Oczywiście że 3 punkty wystarczą tyle że , jeśli z miejsca przypiszemy sobie 2 za wygraną z Łodzią (o bonusie nie ma co marzyć) to trzeba jeszcze ten jeden punkt.

Lublin - Gniezno
Grudziądz - Lublin

Gniezno to nie Grudziadz i wygrana z nimi to 40% szans , a w Grudziądzu zrobić 40 pkt ? no nie wiem - trzeba być dobrej myśli a może się okazać że to za mało.

ps.Jeśli Grudziądz robi 39 pkt u nas " bez juniorów " i defektami to trzeba być niekiepskim optymistą by wierzyć w wygraną z Gnieznem.

ermen
Zawodowiec

#78 Postautor: ermen » 26 czerwca 2012, o 15:19

Wydaje mi sie, że w zaistniałej sytuacji (wykluczenie Dawida), bardziej realne jest zdobycie bonusa z Łodzią, niz wygrana z Gnieznem. Gdyby wygrali z Gnieznem, i to z bonusem, to faktycznie droga do baraży stoi otworem. Ale o awansie nie ma co rozmawiać. Bo i po co? Komu w klubie zależy na awansie? Jesteśmy na ten awans przygotowani?
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#79 Postautor: Cooper » 26 czerwca 2012, o 15:36

Awans to moze byc najwiekszy dowcip roku jaki moga sprawic zawodnicy naszym dzialaczom 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#80 Postautor: Scibi » 26 czerwca 2012, o 15:59

truskawa pisze:
Scibi pisze:Otoz nie zawsze sie to sprawdza kolego i data dolaczenia do forum nie zawsze jest proporcjonalna do daty poczatku fascynacji tym sportem.

Za to często data dołączenia do forum jest proporcjonalna do daty początku fascynacji internetem, przez co sugeruję, żeby net-napinacze z Lublina nie spamowali forum Ostrovii, GKMu i innych zaprzyjaźnionych drużyn użytkowniku Scibi.

A od kiedy Osrów jest nasza zaprzyjazniona druzyna? Dalaczyli do tego grona po tym jak zabrali nam flage czy po tym jak próbowali zrobic to poraz kolejny rok temu? :lol: Co chodzi o Grudziadz to do ich kibiców nic nie mam. Skrytykowalem tylko Fialkowskiego na ich forum po tym jak zakwestionowal silnik Daniela ale skoro to czytales to pewnie zwróciles uwage ze nawet kibicom GTŻ sie to nie spodobalo i cisneli z nim za to.

Awatar użytkownika
manjolo
Junior
Kontakt:

#81 Postautor: manjolo » 26 czerwca 2012, o 16:09

no wlasnie, od kiedy jestesmy zaprzyjaznieni z Ostrovia, ja sie pytam !!??!!
motoru brum

Awatar użytkownika
istred
Trener

#82 Postautor: istred » 26 czerwca 2012, o 16:11

Gniezno to nie Grudziadz i wygrana z nimi to 40% szans , a w Grudziądzu zrobić 40 pkt ? no nie wiem - trzeba być dobrej myśli a może się okazać że to za mało.

ps.Jeśli Grudziądz robi 39 pkt u nas " bez juniorów " i defektami to trzeba być niekiepskim optymistą by wierzyć w wygraną z Gnieznem.

Strasznym pesymistą jesteś.
Skoro zrobiliśmy 43 punkty (38 bez juniorów, jak sam podkreślasz) w Gnieźnie i to osłabieni brakiem Barana i Woodwarda to dlaczego mielibyśmy nie wygrać w Lublinie?

Grudziądz też pokazał w meczu z Gnieznem, że są u siebie na torze do objechania, wcześniej zdobywając nie 39, a 45 punktów w Gnieźnie.
My mamy przecież najlepszego zawodnika I ligi... dlatego proponuję odstawić kompleksy na bok.

miedziany
Senior

#83 Postautor: miedziany » 26 czerwca 2012, o 16:23

Jezeli poprawimy starty i odskoczymy Gnieznianom w pierwszych 7 biegach to wygramy ten mecz. Wiadomo jak Startowcy sie przeloza to bedzie wyrownana walka. Nie badzcie takimi pesymistami, nasi nie raz juz zaskakiwali u siebie.

obstawiam 50-40

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#84 Postautor: MikeMistrz » 26 czerwca 2012, o 16:33

To wykluczenie Stachyry cholernie komplikuje sprawę i dochodzi nam kolejna dziura w składzie, mniejsza lub większa. Korneliussen jeżeli nawet cudem by chciał jechać, to nie spodziewałbym się kompletów, a w przypadku Miesiąca 4-5 punktów będzie sukcesem. Gniezno oprócz Zorra chyba się przebudziło i nie zdziwię się jak nas pogonią.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#85 Postautor: Gelo » 26 czerwca 2012, o 17:40

będzie bardzo ciężko ale nasza druzyna to przecież nie ogórki. Jedziemy u siebie, a zawodnicy porównywalni z Czarnoskórzaninem czy z Nichollsem już się u nas "wykrzaczali". Trzeba być dobrej myśli. A jak nawet przegramy to świat się nie kończy. Dawno nie byłem takim optymostą jak w tym sezonie - mamy bardzo fajną i waleczną drużynę.

Awatar użytkownika
Chaser
Junior

#86 Postautor: Chaser » 26 czerwca 2012, o 18:00

Ja jestem przeciwny wystawianiu Fishera albo Madsa ale żeby było sprawiedliwie można im powiedzieć, że będzie trening dzień przed meczem 3 albo 6 startów Fisher Mads i Miesiąc :arrow: najlepszy ma pewne miejsce w niedzielnym składzie i koniec. Korneliussen nie jest głupi i jak dostanie gwarancje startu po wcześniej wygranym treningu to pewnie przyjedzie bo w Danii ani w Anglii takiej kasy nie zarobi :) no chyba, że opasła jak on duma mu nie pozwoli na takie numery. A co do sprzedawania meczów przez zawodników to raczej coś takiego na dłuższą metę nie ma sensu bo spala się po takiej akcji 2 mosty do klubu od którego się wzięło kasę i do klubu w którym się wtedy jeździło.

meesha
Trener
Kontakt:

#87 Postautor: meesha » 26 czerwca 2012, o 18:28

Dawno nie byłem takim optymostą jak w tym sezonie - mamy bardzo fajną i waleczną drużynę.

Nooo, ja ostatnio takim optymistą byłem w 2007. Hihi :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#88 Postautor: sadychor » 26 czerwca 2012, o 18:47

Scibi pisze:
truskawa pisze:(...)żeby net-napinacze z Lublina nie spamowali forum Ostrovii, GKMu i innych zaprzyjaźnionych drużyn użytkowniku Scibi.

A od kiedy Osrów jest nasza zaprzyjazniona druzyna? (...)

manjolo pisze:no wlasnie, od kiedy jestesmy zaprzyjaznieni z Ostrovia, ja sie pytam !!??!!

Ironia – sposób wypowiadania się, oparty na zamierzonej niezgodności, najczęściej przeciwieństwie, dwóch poziomów wypowiedzi: dosłownego i ukrytego, np. w zdaniu Jaka piękna pogoda wypowiedzianym w trakcie ulewy. W klasycznej retoryce ironia stanowi jeden z tropów, jest zaliczana także do podstawowych kategorii w estetyce.

W rozumieniu potocznym ironię utożsamia się z zawoalowaną kpiną, złośliwością, wyśmiewaniem, dystansem.

za wikipedia.pl
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

Re: Motor Lublin - Start Gniezno 01.07, godz. 17:00

#89 Postautor: truskawa » 26 czerwca 2012, o 19:14

Dzięki, ja nie miałem chęci, siły i pomysłu.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#90 Postautor: jacur78 » 26 czerwca 2012, o 19:22

Moj typ to 48:42
Dwucyfrowki Jelenia i Miska. Nasi juniorzy zdobeda wiecej punktow od rowiesnikow z Gniezna.
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#91 Postautor: Kiry » 26 czerwca 2012, o 19:53

Rabiosa pisze:Oczywiście że 3 punkty wystarczą tyle że , jeśli z miejsca przypiszemy sobie 2 za wygraną z Łodzią (o bonusie nie ma co marzyć) to trzeba jeszcze ten jeden punkt.

Nie ma co marzyć? IMHO 55-35 najłagodniejszy wymiar kary dla skrzydla, nawet jakby mieli jechać z Adamczakiem i Jamrogiem na juniorach.
Rabiosa pisze:Gniezno to nie Grudziadz i wygrana z nimi to 40% szans , a w Grudziądzu zrobić 40 pkt ? no nie wiem - trzeba być dobrej myśli a może się okazać że to za mało.

W I lidze poza Adamczakiem nie ma juniorów-pewniaków jak w elidze Janowski, Pawlicki czy Dudek (o boże, napisałem to!).
A Grudziądz robi u nas 39 oczek bo:
- Stachyra nie ma startu i się trochę na własne życzenie wyklucza się z meczu w połowie zawodów,
- Wood po raz kolejny zawala pierwszy bieg jadąc najprawdopodobniej bez treningu,
- po dwóch pewnych biegach Łukaszeski oddaje po frajersku oczko Cyranowi.
W formie niedzielnej i taktyką Kempesa nie mieli prawa więcej jak 35 oczek zrobić. Są naprawdę słabi bo jak inaczej można nazwać drużynę która po półmetku rozgrywek rundy zasadniczej zajmuje ostatnie m-ce? Przypadek?
No i oczywiście nie trzeba być niekiepskim optymistą tylko patrzeć realnie na to co się dzieje :)
Obrazek

alfkrystian
Szkółkowicz

#92 Postautor: alfkrystian » 26 czerwca 2012, o 20:59

Bądz sprawiedliwy co do Łukaszewskiego ,bez zbędnych "frajerów" ,chyba każdy (albo prawie każdy jak widzę ) zauważył ,że Mateusz musiał się przesiąść na treningową padlinę tuż przed startem .Niestety jakoś nie dziwi mnie ,że posiada on( lub posiadał) .jeden motocykl .który jezdzi-ł .

Susic
Junior

#93 Postautor: Susic » 26 czerwca 2012, o 21:07

Sprzęt Mateusza w tym biegu odegrał prawdobodobnie dużą rolę, ale wg mnie jeszcze większy wpływ na porażke z Cyranem miał "gollobowy błąd" - Mateusz pierwszy łuk przejechał przy kraweżniku a na wyjściu odszedł na szeroką jadac w szerz toru zamiast do przodu
Mateusz Borowicz o jeździe na przyczepnej nawierzchni: "Lubię czuć motocykl, to że parzy mnie w tyłek i jedzie do przodu."

Awatar użytkownika
Bochen

#94 Postautor: Bochen » 26 czerwca 2012, o 21:11

sadychor pisze:
Scibi pisze:
truskawa pisze:(...)żeby net-napinacze z Lublina nie spamowali forum Ostrovii, GKMu i innych zaprzyjaźnionych drużyn użytkowniku Scibi.

manjolo pisze:no wlasnie, od kiedy jestesmy zaprzyjaznieni z Ostrovia, ja sie pytam !!??!!

Ironia – sposób wypowiadania się, oparty na zamierzonej niezgodności, najczęściej przeciwieństwie, dwóch poziomów wypowiedzi: dosłownego i ukrytego, np. w zdaniu Jaka piękna pogoda wypowiedzianym w trakcie ulewy. W klasycznej retoryce ironia stanowi jeden z tropów, jest zaliczana także do podstawowych kategorii w estetyce.

W rozumieniu potocznym ironię utożsamia się z zawoalowaną kpiną, złośliwością, wyśmiewaniem, dystansem.

za wikipedia.pl

dzięki Ci człowieku bo może wyedukujesz forumową "młodzież" mieniącą się "starymi żużlo-wygami", której część ma już serdecznie dość
NO breakes, NO rules.....SPEEDWAY!!!

Deri
Senior

#95 Postautor: Deri » 26 czerwca 2012, o 21:17

Scibi mam jedno do Ciebie pytanie czy Ty musisz sie udzielac na forum Grudziadza i pisac takie pierdoły??? człowieku opamietaj sie nie rób wiochy ,było mineło temat zamkniet a Ty dalej swoje (podjudzacz )
ps.sory ale musiałem (co 10 minut jego nowy post)moze chłopak zapomniał z jakiego mista jest? i komu kibicuje 8)
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#96 Postautor: Scibi » 26 czerwca 2012, o 21:27

Nie musze i nie mam wiecej zamiaru. Nie uwazam zeby to byly jakies pierdoly i zebym w jakikolwiek sposób kogos podjudzal tym co napisalem. I nie przesadzaj ze pisze tam co 10 min. Wyslalem tam w sumie 4 posty w odstepie jakis 24 godz. Pamietam z jakiego miasta jestem.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#97 Postautor: Sledzio » 26 czerwca 2012, o 21:39

miedziany pisze:Jezeli poprawimy starty i odskoczymy Gnieznianom w pierwszych 7 biegach to wygramy ten mecz. Wiadomo jak Startowcy sie przeloza to bedzie wyrownana walka. Nie badzcie takimi pesymistami, nasi nie raz juz zaskakiwali u siebie.

Żebyś się nie zdziwił. Mam nadzieje że nie będzie tak jak w 96r. W Rybniku 46:43, a w Lublinie bęcki chyba do 34.

Awatar użytkownika
manjolo
Junior
Kontakt:

#98 Postautor: manjolo » 26 czerwca 2012, o 21:46

sadychor pisze:
Scibi pisze:

za wikipedia.pl

no to jak już się nią posługujesz, to też ją wyłapuj :)
motoru brum

Piguła
Szkółkowicz

#99 Postautor: Piguła » 26 czerwca 2012, o 21:49

Fisher zdecydowanie nie, nie miał motorów dwa lata temu, nie miał rok temu, więc się nie oszukujmy w tym roku też nie ma na czym jechać w polskiej lidze. Ja bym zaryzykował i Madsowi zagwarantował start w meczu jeżeli przyjedzie na trening i spasuje się z torem. Przez długi czas byłem za Miesiącem, ale wydaje mi się, że on za bardzo chce i to jest problem.
Niestety będzie trzeba rozdzielić pary, prowadzącymi powinni być Jeleń, Cam i Misiek (kolejność przypadkowa). Kluczowe będzie przygotowanie toru, bo zapowiadają upały na weekend. Ja jestem dobrej myśli powinniśmy wygrać mecz za 3 punkty, ale na pewno nie będzie to spacerek.

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#100 Postautor: GeloSMT » 26 czerwca 2012, o 21:55

Co gorsza zapowiadają również spore szanse na burze a jak wiemy ta rozdupczyła nam mecz z Grudziądzem i zaczynam się już bac o Niedzielne spotkanie bo czekam na nie z wielką niecierpliwością.