Motor Lublin - GKM Grudziądz 24.06. godz. 18:00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

Re: Motor Lublin - GKM Grudziądz 24.06. godz. 18:00

#426 Postautor: sadychor » 25 czerwca 2012, o 00:32

ermen pisze:Nic to nie zmienia, ale dla porządku wg przepisów obowiązujących obecnie, art 77 (...)

Kuzwa jakies starocie mi sie wyguglowaly :roll: :roll:

Co do djów - nie rozumiem dlaczego nie puszczacie kawałka żółty biały i niebieski świat.

Chyba ze trzy razy lecialo...
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#427 Postautor: Manitou » 25 czerwca 2012, o 00:37

Nie leciało ani razu. Ze trzy razy to leciało "Pomaluj mój świat".

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#428 Postautor: Misionis » 25 czerwca 2012, o 00:37

Sandychor - wpisz sobie na youtube żółty biały i niebieski świat - to jest inny kawałek niż chodź, pomaluj mój świat na żółto biało niebiesko.

Jeszcze jedna uwaga do Dj Dominika - ogarnij się trochę i nie czytaj reklam jak nie wiadomo, co z żużlowcem!!!

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#429 Postautor: niespokojny » 25 czerwca 2012, o 00:45

Jeden dodatkowy zawodnik pokroju Lindbaecka, Nichollsa i bylibysmy na pierwszym miejscu w tabeli i glownym faworytem do awansu. 8) Muzyka lipna dzisiaj byla.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
skuba
Kontakt:

#430 Postautor: skuba » 25 czerwca 2012, o 00:53

Mecz fajny (choć długi). Tu już chyba wszystko zostało powiedziane. Mnie natomiast bardzo zirytowało częste puszczanie tej trąbki (wojny hamerykaniskie, czy coś). Jak jeszcze na początku to było fajne i takie nowe, to już później bardzo denerwowało, w każdym razie mnie (i pewnie nie tylko). Więc moja prośba dla panów didżejów o rozsądne puszcznie tego wątku.
To jechalismy przez ta Serbie:)

meesha
Trener
Kontakt:

#431 Postautor: meesha » 25 czerwca 2012, o 02:37

Aż się z tego wszystkiego forum gieteżeciku grucionckiego wzięło i zawiesiło. Jaka szkoda :/ Chętnie by się skomentowało to i owo na sportowo :p

A oprócz Jelenia inni nasi zawodnicy też by chętnie parę groszy gratis przyjęli, protest!!!

Szkoda tylko tych ostatnich, tych naprawdę prawdziwych ( :D) kibiców GKM-u, że takich czasów dożyli. Współczujemy, też nam wstyd było 20 lat temu za wygłupy naszych "działaczy"...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#432 Postautor: Hela » 25 czerwca 2012, o 02:51

Zanim padło, dało się poczytać, że prześladował ich peszek. M.in. niesłuszne wykluczenie Hansa, który nie dotknął taśmy kołem, a tylko kaskiem. Oglądał ktoś na ITVL powtórkę tej sytuacji? Z trybun od rzeki ciężko to dostrzec.

Jeśli chodzi o protest to ja nie widzę w tym niczego żenującego. Mają do tego prawo, sprawdzili i dali zarobić Jeleniewskiemu. Bardziej żenująca jest sytuacja dotycząca Dawida. Zaoszczędził kilka stówek, a stracił okazję do zarobienia ok. 20 000 zł. A jak przegramy z Gnieznem i nie awansujemy do czwórki to, aż strach liczyć...
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#433 Postautor: GIGI » 25 czerwca 2012, o 05:10

W TV wyraznie widac bylo ze Hans dotknal tasmy kolem.

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#434 Postautor: GeloSMT » 25 czerwca 2012, o 07:07

niespokojny pisze:Karolowi to chyba jednak brakuje formy a nie dostrajania sprzetu. Najpierw mija na trasie Ljunga a pozniej cala prosta za Karpowem. Tak samo bylo w poprzednim meczu. Dobre dwa biegi i padaka.

A nie uważasz,że to właśnie może być kwestią przełożeń sprzętu??
Forma Karola moim zdaniem jest dobra tyle tylko,że całkowicie zagubił się z ustawieniami na silniku który zakupił i jeśli owa sytuacja będzie się powtarzać na treningach to Karol również mówił,że wraca do sprzętu z poprzednich lat.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#435 Postautor: lombard » 25 czerwca 2012, o 07:38

Gratulacje dla chłopaków i działaczy za stworzenie atrakcyjnego widowiska i odniesienie cennego zwycięstwa. Rozumiem rozczarowanie Grudziądza wynikiem ale wygrał lepszy. To nic że nie mamy zawodników Grand Prix. Nazwiska nie jeżdżą. Zgubiła ich zbytnia pewność siebie. Ciekawe jaki wynik byłby wtedy, ale to już przeszłość. Mają szczęście że Dawid przycieniował bo byłoby 60:30 8)
Szkoda tej kary dla Dawida bo teraz rzeczywiście na Gniezno trzeba zastępstwo i chyba pary trzeba przemieszać. Życzę mu powrotu do zdrowia bo dużo woli walki wykazał. Grunt, że mamy zespół. Jak jeden zawali to drugi jedzie 8)
Jeszcze raz gratulacje i poproszę sygnał "do ataku" :lol:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#436 Postautor: Gelo » 25 czerwca 2012, o 08:49

Znakomite widowisko, świetny tor, efektowny wynik z bardzo mocnym rywalem - czego chcieć więcej. Za tydzień kolejna wielka przeprawa - jeszcze trudniejsza. Szkoda, że nie będzie Dawida. Kwestia kto za niego. Na treningu piątkowym podobno Łełek był lepszy od Karola. A ja ciągle apeluję o puszczenie Madsa. Chłopina nie ma szczęścia - odjechał dwa najtrudniejsze wyjazdy w sezonie, a jak mógł nastukać punktów na słabym Loko i Ostrowie u nas, to jechali inni. Teraz z tak mocnym rywalem jak Gniezno rewelacji bym nie przewidywał ale konsekwentnie uważam, że jest ciut lepszy od Karola (w obecnej formie) i Łełka.

nomeni

#437 Postautor: nomeni » 25 czerwca 2012, o 09:14

"Przy okazji chciałbym też pozdrowić jednego z kibiców ze znakiem, który był na meczu z Ostrowem"
cyt. D. Jeleniewski

:lol:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#438 Postautor: Gelo » 25 czerwca 2012, o 09:23

mnie takie prowokacje nie śmieszą - zawodnikowi takie rzeczy nie przystoją. Nie jest wielką filozofią być matadorem własnego toru i stroszyć piórka po dobrym meczu. Daniel pojechał świetnie - ale czemu nie "pozdrawiał" kibiców po meczu w Ostrowie czy w Łodzi? Należałoby z pokorą podejść do swoich wyczynów i nie mieć pretensji jak się zbiera zasłużoną (jakby nie było) falę krytyki.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#439 Postautor: ravajas » 25 czerwca 2012, o 09:32

nomeni pisze:"Przy okazji chciałbym też pozdrowić jednego z kibiców ze znakiem, który był na meczu z Ostrowem"
cyt. D. Jeleniewski

:lol:

czyli opłaciło się :)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
pav
Junior

#440 Postautor: pav » 25 czerwca 2012, o 09:47

Kod: Zaznacz cały

"Przy okazji chciałbym też pozdrowić jednego z kibiców ze znakiem, który był na meczu z Ostrowem"
cyt. D. Jeleniewski

Dziękuję bardzo za pozdrowienia. Jak widać znaki działają mobilizująco: zarówno ten z finału IMP Wrocław 2007 jak i ten z meczu z Ostrowem. Mam nadzieję na przynajmniej 10 punktów w Grudziądzu.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#441 Postautor: Cooper » 25 czerwca 2012, o 09:58

Naprawde dobry mecz, w napieciu, z lekka nerwowka o wynik, z wygranym biegiem juniora (przeciwko zawodnikowi z GP), ostra walka (az przesadzona) oraz fenomenalnymi akcjami Woodwarda.

Na to chyba wszyscy czekalismy w I lidze. Przyjechala druzyna, ktora chce powalczyc i ma ku temu argumenty, ale my bylismy po prostu lepsi. Szkoda, ze wtedy Grudziadz zaczal uzywac innych argumentow.

Dawid niestety zaliczyl makabryczny upadek z wlasnej winy... od jakiegos czasu jest wolniejszy na starcie i przesadzil teraz z dojazdem na prostym motocyklu...

Woodward - pelen szacun, Jelen powinien mu oddac z polowe kasy za 4 extra punkty. Co nie zmienia faktu, ze Danny w Lublinie jest nielapany:)

Na Gniezno bralbym... Fishera! Amerykanie jada 7 lipca polfinal DPS, trzeba sie zorientowac - moze Ryan pozycza jakies dobre furki na szybki tor w Bydgoszczy 8) Przy okazji moglby je przetestowac w Lublinie.

P.S.

Chcialem sie pochwalic, ze ani razu nie zapalilem podczas meczu, tylko czy ktos to doceni? 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#442 Postautor: tezetomaniak » 25 czerwca 2012, o 10:01

Jak widać znaki działają mobilizująco

Skoro tak:
Obrazek

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#443 Postautor: $korzen$ » 25 czerwca 2012, o 10:10

Na samym wstepie chce podziekowac zawodnikom, zarzadowi oraz innym kibicom za fantastyczny mecz i atmosfere! Przyprowadzilem ze soba 4 nowych kibicow, sa wniebowzieci i z pewnoscia beda na nastepnym meczu. Brawo, brawo i jeszcze raz brawo. Juz bardzo dawno nie czulem takich emocji jak na wczorajszym meczu. Az chcialo by sie to przezyc znowu! Taki speedway to cos, co chce sie ogladac o kazdej porze dnia i nocy. W pierwszej kolejnosci gratulacje dla Jelenia, naleza mu sie. Czas jaki wysrubowal bedzie cholernie ciezki do poprawienia, oprocz tego fajnie, ze rekord nalezy do naszego wychowanka :) niby szczegol, ale jednak bardzo cieszy. Kolejne gratulacje kieruje w strone Woodwarda. Poraz kolejny mam wielka satysfakcje i uwielbiam ogladac tego chlopaka. To jak wywozil Ljunga to na prawde istna poezja. No i wybuch radosci na trybnach po tych akcjach - bezcenny. Uwazam, ze na prawde warto inwestowac w tego chlopaka. Kolejne slowa uznania dla naszych juniorow. Ciekawe kto przed sezonem postawilby jakies pieniadze na zaklad, ze Borowicz z Lukaszewskich zrobia z Grudziadzem 9pkt :) Brawo! Ogolnie uwazam, ze nasi juniorzy jada (poki co) lepiej niz wszyscy sie spodziewalismy! Brawo! Misiek troche slabiej, ale uwazam, ze to zapewne wina sprzetu. Zmienial motocykl bodajze 2 czy 3 razy. Ale po tym co dotad dla nas robi nie mam mu tego obsolutnie za zle i z kazdym meczem przekonuje sie do chlopaka. Nie rozumiem pretensji do Karola, jechal jako druga linia i zrobil 6pkt. Wtf!? Daj boze, zeby Miesiac zawsze takie punkty dorzucal... a niestety zapewne znowu przyjdzie nam go ogladac za tydzien nad czym bardzo, ale to bardzo ubolewam. Nie sadze bowiem, zeby na tym meczu pojawil sie Mads. Jezeli chodzi o Grudziadz. Smiac mi sie chce z tego ich grand prix :lol: Ljung trzy razy stracil pozycje po tym samym bledzie. Wygladalo to na prawde amatorsko. Andersen standardowo. Gwozdziem do trumny byli bezproduktywni juniorzy. Podobal mi sie natomiast bardzo Karpov oraz Watt. Ogolnie mielismy duzo szczescia, ze Fialkowski i jego smieszna ekipka zrobili za niego taktyczna w drugim starcie... bo gosc byl chyba najlepiej przelozony z calego ich zespolu. Fialkowski natomiast powinnien udac sie do psychiatry, takich ludzi powinno sie likwidowac z tego sportu. Jeszcze raz gratulacje dla zarzadu, trenera i zawodnikow! Super mecz!
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2012, o 10:47 przez $korzen$, łącznie zmieniany 1 raz.

ermen
Zawodowiec

#444 Postautor: ermen » 25 czerwca 2012, o 10:24

$korzen$ pisze: ...

Teraz wygląda to o niebo lepiej :)
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2012, o 11:45 przez ermen, łącznie zmieniany 1 raz.
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#445 Postautor: istred » 25 czerwca 2012, o 10:27

Dawid niestety zaliczyl makabryczny upadek z wlasnej winy... od jakiegos czasu jest wolniejszy na starcie i przesadzil teraz z dojazdem na prostym motocyklu...
Nie zgodzę się. Stachyra szedł równo z Karpovem, gdy ten składając się w łuk lekko trącił Dawida tylnym kołem, przez co Dawid poszedł lekko na szeroką, a że tam był już Watt, to się obaj zderzyli.
Ciężko za taką sytuację winić któregokolwiek zawodnika. Pierwszy łuk, ciasno... tak bywa.
Jeśli już mamy doszukiwać się winy Stachyry, to żeby uniknąć takiej sytuacji musiałby zamknąć gaz i puścić rywali przodem, choć sam wcale z tyłu nie był.
Ta sytuacja jest bardzo dobrze widoczna na nagraniach itvl.

Swoją drogą itvl również dała radę. Komentarz dobry jak od kilku spotkań. Do tego (nie wiem czy pierwszy raz) doszedł normalny gość robiący wywiady w parku maszyn, aż miło było posłuchać.

alfkrystian
Szkółkowicz

#446 Postautor: alfkrystian » 25 czerwca 2012, o 10:29

tezetomaniak pisze:
Jak widać znaki działają mobilizująco

Skoro tak:
Obrazek

Czyżbyś nie lubił Madsa ? :lol:

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#447 Postautor: tezetomaniak » 25 czerwca 2012, o 10:40

:roll: :roll: nie o Madsa chodzi

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#448 Postautor: kibicLBN » 25 czerwca 2012, o 10:42

Cooper pisze:Woodward - pelen szacun, Jelen powinien mu oddac z polowe kasy za 4 extra punkty. Co nie zmienia faktu, ze Danny w Lublinie jest nielapany:)

No Woodward pokazuje taki warsztat żużlowy że szok, rok temu nie mógł się naprawdę wykazać ale teraz :o W tym sezonie pod względem jazdy imponują mi Cam i Dawid. Misiek skuteczny, ale mało porywający raczej ;) Co nie zmienia faktu że jest skarbem :D
A co powiecie o Andersenie? Nie cierpie gościa jak pewnie 90% z nas, ale powiem tak, widać że dawno, dawno temu facet coś umiał, że próbuje to odtworzyć ale nie czuje się dobrze na motocyklu ani na torze. Taki Cam mimo że wielkich sukcesów nie ma to jechał jakby urodził się z motocyklem pod tyłkiem.
A brawa dla mojego "ulubieńca" Karola. Mnie zaskoczył pozytywnie, w 2 biegu mimo że przegrał z Wattem , to za wyjście z 1 łuku i jakieś cudowne przedarcie się przed Davy'ego ma u mnie facet plusa.
Cooper pisze:Chcialem sie pochwalic, ze ani razu nie zapalilem podczas meczu, tylko czy ktos to doceni? 8)

Ja to cenię :) Ale raczej obok mnie nie siedziałeś mimo to - Brawo ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#449 Postautor: InDorka » 25 czerwca 2012, o 10:44

$korzen$ pisze: Ljung trzy razy stracil pozycje po tym samym bledzie.

Wyybacz mu...niektorzy ludzie bardzo przyzwyczajaja sie do swoich bledow i powtarzaja je wiecej niz trzy rzazy :wink:
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#450 Postautor: Manitou » 25 czerwca 2012, o 10:45

pav pisze:

Kod: Zaznacz cały

cyt. D. Jeleniewski

Dziękuję bardzo za pozdrowienia. Jak widać znaki działają mobilizująco: zarówno ten z finału IMP Wrocław 2007 jak i ten z meczu z Ostrowem. Mam nadzieję na przynajmniej 10 punktów w Grudziądzu.

Mnie nurtuje pytanie czy zawodnik Jeleniewski zgłosił się do Ciebie po kolejny znak do swojej kolekcji czy tym razem nie był tak łasy na kibicowskie dzieło? 8)