Treningi

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Maxx
Trener

Re: Treningi

#5951 Postautor: Maxx » 20 kwietnia 2012, o 22:00

Popek pisze:Jak Jelen defektuje, to jacys kretyni krzycza do niego zeby konczyl kariere, a jak Baran sie wypierdala w co drugim starcie to sie wszyscy ciesza...

Jaki jest sens Twojej wypowiedzi? Rozjaśnisz?

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#5952 Postautor: $korzen$ » 20 kwietnia 2012, o 22:13

A wiec po kolei. Misiek z Dawidem wygladali dzisiaj jak z innej ligi, robili wlasciwie co chcieli i nie zdziwie sie jak obaj w Gnieznie zakreca sie kolo 12pkt. Dawid robi na mnie na prawde bardzo duze wrazenie, progres jaki poczynil jest na prawde olbrzymi. Nastepna kwestia to Baran, dlaczego do cholery Karol nie wyjechal po dwoch biegach!? Tymbardziej, ze zajawka byla. I start jestem wiecej niz pewien, ze gdyby sie nie podniecil, to minal by Kuciape jak furmanke z sianem. Kolejny bieg to wlasciwie bezproblemowa wygrana z Korniszonem... no i dlaczego do cholery nie pojechal dalej? Kontuzja czy jakies niesmaki z trenerem? Bo np. mi wystarcza te II biegi zeby spokojnie wstawic Karola w miejsce Korniszona badz Miesiaca/Jelenia. Zdziwie sie na prawde mocno, jak Karola zabraknie w Gnieznie. Kolejna kwestia to Jelen. Nie wiem jakim cudem i na jakich furmankach zrobil taki a nie inny wynik w Toruniu... ale dzisiaj Daniel wygladal zle, na prawde bardzo zle. Najpierw defekt na prowadzeniu, pozniej lancuch na wyjsciu z I luku... pozniej przesiadka na II motocykl, ktory nadaje sie co najwyzej na wysypisko smieci w Rykach. Nie potrafil nawiazac na nim walki nawet z Szymonem Kielbasa. Nie wiem czy Daniel polecial sobie w kulki, czy moze rzeczywiscie ma takiego pecha, ale wyglada to po prostu cholernie dziwnie. Sa takie zwody jak wczoraj, robienie na dystansie Kolodzieja... a pozniej jazda niczym paralityk do kwadratu. Jelen przez ten swoj sprzetowy burdel jest obecnie najbadziej nieobliczalnym i ryzykownym zawodnikiem w naszym zespole. Na prawde nie wiem, czy nie przydal by mu sie urlop na uporzadkowanie pewnych kwestii. Jezeli chodzi o Korniszona, to on na prawde zrobil na was dzisiaj az takie wrazenie? Bo dla mnie, poza I biegiem, jechal baaaaaardzo przecietnie. Przeciez Dawid z Karolem odstawili go bez problemu, a Miesiac minal wlasciwie I reka. To juz nie II liga, a Mads jest po prostu wolny i nie widze zbytnich szans na jakis przelom, bo domyslam sie, ze skoro Mads pofatygowal sie do Lublina, to ze swoimi kluczowymi silnikami... o ile wogole takie na nasza lige posiada 8) Takze Lodzkie osiolki nie byly kwestia zlego dopasowania, bo dzisiaj w moim odczuciu Mads byl rowniez po prostu wolny. Miesiac jak zwykle ladnie wygladal na trasie, ale przypominam, w Gnieznie bedzie beton, a Pawel dzisiaj poraz kolejny beznadziejnie zabieral sie ze startu i ja nie widze perspektyw na jakiekolwiek punkty. Skonczy sie jak w Lodzi albo i gorzej. Ja na prawde lubie Pawla, ale boje sie, ze on po prostu poza pewien poziom sie po prostu nie wybije. Czy on na prawde nie moze popracowac nad tymi startami? Czy to na prawde jest poza jego zasiegiem? Ogolnie ciezki orzech ma Dziki do zgryzienia, ja sam nie potrafie wprost powiedziec, kogo wyslal bym do Gniezna... juz na prawde dawno nie mialem takiego dylematu w odniesieniu do naszego meczowego skladu. Misiek, Dawid, Karol na pewno... ale pozostale II miejsca? chyba bym rzucal moneta...

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#5953 Postautor: kibicLBN » 20 kwietnia 2012, o 22:20

Gelo pisze:Żebyście się nie zdziwili w niedzielę Jeleniem w składzie... Facet jest zagubiony, nie wypala ze startu co jest jedynym jego pozytywnym elementem no i tradycyjnie - zamknięty przez rywali zjezdza z toru. Pal licho jezeli robi to na treningu ale w meczu będzie to samo. To Jeleń nie powinien jechać w Gnieznie ale z tego co słyszalem pojedzie kosztem Karola. Mads - przyzwoicie ale sądziłem że jest ciut silniejszy - przynajmniej żeby wygrywać starty z Karolem - jak to było rok temu w Krakowie.

Rok temu w Krakowie to start z Baranem wygrywał każdy :) To był chyba najsłabszy mecz Karola w naszych barwach więc złe porównanie Gelu ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

RavLit
Szkółkowicz

#5954 Postautor: RavLit » 20 kwietnia 2012, o 22:26

Czy tylko ja widziałem dzisiaj Piszcza na torze na słynnym Trykaczu, a nie Kiełbasę?

Awatar użytkownika
Stereeo
Junior

#5955 Postautor: Stereeo » 20 kwietnia 2012, o 22:27

tak, to tylko Ty widziales piszcza :shock:
lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.

go!
Trener

#5956 Postautor: go! » 20 kwietnia 2012, o 22:32

Ja pozwole sobie, obecnym na treningu, zadac inne pytanie: Kto lepszy (w przekroju calego treningu), Borowicz czy Kostro?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#5957 Postautor: Gelo » 20 kwietnia 2012, o 22:36

to samo
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2012, o 22:37 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
manjolo
Junior
Kontakt:

#5958 Postautor: manjolo » 20 kwietnia 2012, o 22:37

go! pisze:Ja pozwole sobie, obecnym na treningu, zadac inne pytanie: Kto lepszy (w przekroju calego treningu), Borowicz czy Kostro?

bo zastanawiamy sie kto przywiezie z Gniezna 0 pkt ;D
motoru brum

Awatar użytkownika
vadik
Junior

#5959 Postautor: vadik » 20 kwietnia 2012, o 22:38

Co do Jelenia, to dziś testował dwa inne silniki, jeden w pierwszym biegu "wybuchł" a widać, że był szybki, a drugi porpostu nie jedzie. Pozatym dwa silniki na których robił w Opolu i Toruniu wynik są gotowe na Gniezno (tam było dość twardo i takiej nawierzchni trzeba się spodziewać w Gnieźnie). Dobrze, że dziś to się stało a nie np w Nd na miejscu;p
Co do składu to pewnie jutro się dowiemy kto jedzie. Pewne miejsce w składzie na chwilę obecną mają Misiek i David.

Patrzycie kto jaki szybki był na trasie, a co to ma do rzeczy, w Gnieźnie jak ktoś wyskoczy ze startu to będzie go bardzo ciężko minąć jak nie będzie popełniał błędów.

Spirit
Szkółkowicz

#5960 Postautor: Spirit » 20 kwietnia 2012, o 22:42

go! pisze:Ja pozwole sobie, obecnym na treningu, zadac inne pytanie: Kto lepszy (w przekroju calego treningu), Borowicz czy Kostro?

Kostro pierwszy bieg całkiem całkiem, jechał za Stachyrą, ale nieźle się trzymał. W drugim starcie przegrał start z Borowiczem i później nie mógł go wyprzedzić, choć było widać, że jest szybszy. Borowicza strasznie rzucało i chyba się Tadeusz bał po szerokiej zaatakować, na metę wpadli prawie równo. Podsumowując Kostro wg mnie lepszy, ale to co odwalił po biegu to masakra :/ Prawie nam Miesiąca skasował..

jerry78
Trener

#5961 Postautor: jerry78 » 20 kwietnia 2012, o 22:45

Nie było większej różnicy, Borowicz z treningu na trenig, z meczu na mecz będzie lepszy. Starty zdecydowanie lepsze. Pomógł widocznie wczorajszy indywidualny trening.
Wracając z Łodzi spotkaliśmy cały team Borowicza w zajeździe zaraz za Łodzią na jedzonku i bardzo sympatycznie sobie pogadaliśmy.
Mateusz ma 2 nowe silniki, jednego nawet przed meczem ligowym nie zdążył sprawdzić i ustawić, drugi rwał go bardzo na starcie. Wygląda na to, że problem został opanowany. On potrzebuje jazdy i tylko jazdy. Na koniec z ust jego opiekuna podło stwierdzenie, że Mateusz pokaże jeszcze w tym sezonie różki i oby tak było. Przypomnę tylko, że jak mówił licencję zdał zaledwie po 7 treningach na torze i jest to jego dopiero 2 sezon w lidze (dla porównania Łukaszewski jeździ już na motocyklu żużlowym 7 rok).

Awatar użytkownika
pizek

#5962 Postautor: pizek » 20 kwietnia 2012, o 22:49

No cóż, źle się dzieje. Walka o 4...ja się pytam o jaką 4? Z taką jazdą i podejściem co poniektórych to jesteśmy murowanym kandydatem do zajęcia ostatniego miejsca. Wygląda na to, że Misiek i Stachyra są pewnymi punktami drużyny, swoje powinien zrobić Korneliussen no i właściwie tyle. O juniorach to nie ma co pisać bo ich wkład w wynik drużyny to jest zdobyty 1 punkt w 1 biegu. W obwodzie jest jeszcze Woodward. Dzikowski naprawdę ma problem, bo nie ma kto jeździć...

Trzeba wierzyć, że jakoś się to wszystko poukłada wraz z biegiem czasu :) A ten szybki silnik Jelenia co wybuchł to można sobie wsadzić nie powiem gdzie. Jak narazie Jeleń to wielkie rozczarowanie ...

Awatar użytkownika
vadik
Junior

#5963 Postautor: vadik » 20 kwietnia 2012, o 22:49

a kto jest opiekunem Borowicza? Ojciec Piekarskiego, a gdzie teraz jest Piekarski? Ja bym brał Tadka, Borowicz ma problemy z utrzymaniem sie na motocyklu.

go!
Trener

#5964 Postautor: go! » 20 kwietnia 2012, o 23:04

jerry78 pisze:Na koniec z ust jego opiekuna podło stwierdzenie, że Mateusz pokaże jeszcze w tym sezonie różki i oby tak było. Przypomnę tylko, że jak mówił licencję zdał zaledwie po 7 treningach na torze i jest to jego dopiero 2 sezon w lidze (dla porównania Łukaszewski jeździ już na motocyklu żużlowym 7 rok).

Różków niech on lepiej nie pokazuje, wystarcza pazury ;)
A na powaznie, to mysle, ze dawanie mu szansy to zadne dla nas ryzyko, jak mowisz, to co Lukaszewski ciezko wypracowal latami, on moze ogarnac w miesiac? Jeden trening? Roznie moze byc, moment przelamania moze przyjsc nespodziewanie. Ciagle licze na jego ambicje, talent i niezly sprzet. Mam nadzieje, ze zaskoczy w tym roku (Mateusz-nie sprzet)

harry
Trener

#5965 Postautor: harry » 20 kwietnia 2012, o 23:05

Po treningu, w wywiadzie dla itvl-u, który ukaże sie jutro, trener powiedział że jedyna zmiana w składzie jest taka że za Barana jedzie Mads.
Juniorzy tacy sami jak w Łodzi.
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2012, o 23:12 przez harry, łącznie zmieniany 1 raz.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

go!
Trener

#5966 Postautor: go! » 20 kwietnia 2012, o 23:07

mozna prosic jeszcze raz?
zmiana w skladzie w porownaniu do czego?
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2012, o 23:18 przez go!, łącznie zmieniany 2 razy.

jerry78
Trener

#5967 Postautor: jerry78 » 20 kwietnia 2012, o 23:07

do awizowanego

vadik pisze:a kto jest opiekunem Borowicza? Ojciec Piekarskiego, a gdzie teraz jest Piekarski? Ja bym brał Tadka, Borowicz ma problemy z utrzymaniem sie na motocyklu.

Zgadza się. Jest nim Piekarski, ale jakie to ma znaczenie? Borowicz będzie robił duże postępy, zobaczysz. Każdy taki mecz to dla niego ogromne doświadczenie i nauka. Forma Tadka jest jaka jest i nie ważne czy Borowicz w Gnieźnie przywiezie zero czy Tadek. Niech się młody rozjeżdza bo widać, że ma talent i smykałkę do żużla
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2012, o 23:12 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#5968 Postautor: Cooper » 20 kwietnia 2012, o 23:11

No tak jedziemy bez Karola to czas zaczac modlic sie o to, by Pawlowi ze 2 starty wyszly rakietowo.

Z Borowicza beda ludzie, moim zdaniem on nie ma problemow z utrzymaniem sie na motocyklu, tylko calkiem sobie dobrze radzi niezaleznie od warunkow. Starty tez szybko poprawia. Dajmy mu z pol sezonu.

BTW Jerry, w tej samej knajpie jedlismy w drodze z Lodzi, oprocz Mateusza byl tam tez Fierlej:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

jerry78
Trener

#5969 Postautor: jerry78 » 20 kwietnia 2012, o 23:13

Zgadza się :) Był i Fierlej :)

go!
Trener

#5970 Postautor: go! » 20 kwietnia 2012, o 23:14

Ja bym pojechal krajowym, albo bez Jelenia. W sumie sam Daniel powinien wiedziec na co go stac i na co sie czuje, jak nie ma jazdy, to powinien sam poprosic o odstawienie od skladu, az dojdzie do ladu. Ale ja takiej wiedzy nie mam, to tylko gdybanie, moze jest OK, a Baran ma jakies problemy?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#5971 Postautor: Gelo » 20 kwietnia 2012, o 23:16

harry pisze:Po treningu, w wywiadzie dla itvl-u, który ukaże sie jutro, trener powiedział że jedyna zmiana w składzie jest taka że za Barana jedzie Mads.
Juniorzy tacy sami jak w Łodzi.

Czyli jedziemy "sprawdzonym" składem z Łodzi, który zmoczył tylko 18 oczkami ze średnim rywalem. Gratuluję trenerowi konsekwencji ale logiki żadnej w tym nie widzę.
ps. go! - sądzę, że najwiekszym problemem Barana jest Dzikowski - a mówiąc precyzyjniej jest na odwrót.

jerry78
Trener

#5972 Postautor: jerry78 » 20 kwietnia 2012, o 23:18

Ale Gelu co innego wymyślisz? Baran miał jechać w tym meczu na 100%, ale sam zdecydował inaczej, więc żadnego manewru nie ma. Jeśli myślisz, że to trener go odstawił to się mylisz.

Awatar użytkownika
vadik
Junior

#5973 Postautor: vadik » 20 kwietnia 2012, o 23:20

jerry78 pisze:do awizowanego

vadik pisze:a kto jest opiekunem Borowicza? Ojciec Piekarskiego, a gdzie teraz jest Piekarski? Ja bym brał Tadka, Borowicz ma problemy z utrzymaniem sie na motocyklu.

Zgadza się. Jest nim Piekarski, ale jakie to ma znaczenie? Borowicz będzie robił duże postępy, zobaczysz. Każdy taki mecz to dla niego ogromne doświadczenie i nauka. Forma Tadka jest jaka jest i nie ważne czy Borowicz w Gnieźnie przywiezie zero czy Tadek. Niech się młody rozjeżdza bo widać, że ma talent i smykałkę do żużla

Jak co z tego, kolejny młody zawodnik, którego skończył ojciec i jego głupie pomysły, oby nie miał za dużo do gadania w przypadku Borowicza bo młody skończy jak kilku innych, którzy mieli takich doradców.

Koper
Trener
Kontakt:

#5974 Postautor: Koper » 20 kwietnia 2012, o 23:21

jerry78 pisze:Baran miał jechać w tym meczu na 100%, ale sam zdecydował inaczej, więc żadnego manewru nie ma. Jeśli myślisz, że to trener go odstawił to się mylisz.
Czyli jednak zarzucił focha za to że nie został wystawiony do składu na mecz z Łodzią...?

jerry78
Trener

#5975 Postautor: jerry78 » 20 kwietnia 2012, o 23:23

Myślisz, że zawodnik rzuci focha i sam zrezygnuje z zarabiania kasy na torze? Wątpię. Może młody26 powie dokładnie co dolega Karolowi, bo z tego co wiem, chodzi o ból w ręce.