Orzeł Łódź - Motor Lublin (15.04.2012 r.)

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
jerry78
Trener

Re: Orzeł Łódź - Motor Lublin (15.04.2012 r.)

#376 Postautor: jerry78 » 16 kwietnia 2012, o 15:33

Popek pisze:Ja mialbym wieksze pretensje do trenera o to ze nie szukal goscia

Nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz.
Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2012, o 15:46 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
iks

#377 Postautor: iks » 16 kwietnia 2012, o 15:40

Zaratustra pisze:
Pamiętajmy, że już po kilku biegach było po zawodach, więc rezerwy taktyczne niczego prawdopodobnie by nie zmieniły.

Mylisz się, w kontekście walki o bonus, nie stosowanie rezerwy taktycznej może mieć ogromne znaczenie.

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#378 Postautor: Popek » 16 kwietnia 2012, o 15:47

jerry78 pisze:

Ok. To w takim razie mialbym wieksze pretensje do trenera i zarzadu o to ze nie znalezli goscia.

Awatar użytkownika
iks

#379 Postautor: iks » 16 kwietnia 2012, o 16:01

Nie chciałbym w żaden sposób uchodzić za obrońcę trenera czy zarządu, ale kogo Twoim zdaniem powinniśmy zakontraktować jako gościa na mecz w Łodzi? Chodzi mi o kogoś sensownego, kto mógłby nawiązać walkę z Adamczakiem czy Jamrogiem? I proszę nie piszcie o jakimś Adamczewskim czy Michalskim, bo ani Unia ani Stal, nie będą ryzykowały wypożyczenia podstawowego juniora, bo to nie są kluby borykające się z problemami finansowymi, żeby liczyła się dla nich każda złotówka.
Błędem trenera i zarządu było to, że jeszcze przed przystąpieniem do rozgrywek, w styczniu/lutym/marcu nie zaklepali dobrego juniora, mogącego wspomóc nas jako gość. Teraz jest na to zwyczajnie za późno, juniorów gwarantujących jakieś sensowne punkty jest niewielu i żaden klub nie będzie ryzykował wypożyczać ich w trakcie sezonu. Przypominam że Patryk Malitowski startował u nas po zakończeniu sezonu przez Spartę, a podczas meczu w Opolu był rezerwowym juniorem Sparty ;)

Awatar użytkownika
TomBronx

#380 Postautor: TomBronx » 16 kwietnia 2012, o 16:02

Spokojnie.
To był dopiero pierwszy mecz, nie spisujmy nikogo na straty, ponieważ jest na to za wcześnie.
Wydaje mi się, że Trener Dzikowski na pewno zacznie działać i wyciągnie odpowiednie wnioski z tej przegranej, facet zna się na rzeczy. Poczekajmy chociaż na połowę rundy zasadniczej i wtedy będzie można obiektywnie ocenić pracę naszego trenera i zawodników (bo prezesa jakiego mamy to wszyscy wiedzą ...). Ja osobiście wierzę, że z meczu na mecz będzie co raz lepiej.

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#381 Postautor: Popek » 16 kwietnia 2012, o 16:10

Teraz to moze nie ma za wielu cos gwarantujacych zawodnikow, ale zastanawia ze w Łodzi pomimo tego ze maja dobrego Adamczaka i Wawrzyniaka, ktory mimo wszystko wg mnie jest lepszy i od Łukaszewskiego i od Borowicza, to oni jeszcze jadac mecz u siebie gdzie maja atut wlasnego toru, zalatwiaja sobie goscia z Tarnowa(oprocz Rzeszowa jedyny klub z juniorami lezacy blisko nas) i jeszcze przyklepuja wrazie czego Michalskiego z Rzeszowa o ktorym pisales ze go nie oddadza bo beda bali sie ryzykowac i podobno juz w nastepnym meczu Łodzi ma jechać Michalski zamiast Wawrzyniaka, Ostrow ma Strzelca/Rogowskiego, a reszta ligi dobrych wypozyczonych/swoich juniorow. Wlasnie w tym jest problem ze u nas zawsze sie mysli, a moze jakos to bedzie, jak nasi juniorzy beda sie slabo spisywac to pomyslimy wtedy co z tym uczynic, a pozniej okazuje sie ze nie ma nikogo sensownego i wszyscy sa w szoku oraz rozkladaja rece mowiac : " Przeciez nic nie dalo sie zrobic !? "

A co do szkolki to pewnie znowu nas robia w chuja i jak normalnie szkolenie trwa rok, to u nas juz dwa lata mowi sie na jesieni ze w przyszlym sezonie bedzie licencja..

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#382 Postautor: kilar » 16 kwietnia 2012, o 16:21

jerry78 pisze:

Czyli szukal. No, ale nie znalazl. Wiec efekt ten sam, jakby nie szukal. Juniorow mamy typowo 2ligowych, wiec az sie prosi, zeby zalatwic goscia. Bo bedzie ciezko, nawet na naszym torze.

Ge(L)o
Trener

#383 Postautor: Ge(L)o » 16 kwietnia 2012, o 18:01

E słabi jesteście. Myślałem, że nabijecie przynajmniej 30 stron lamentów, a tu tylko 16. Chyba, że parę stron poleciało bezpośrednio po meczu.
Normalka po jednym meczu odstawianie pół drużyny od składu, gadanie "a przecież mówiłem, żeby brać tego, a nie tego" i "wiedziałem, że tak będzie".

Mecz nam się nie udał, ale to tylko jeden mecz póki co. Z radykalnymi ocenami bym się wstrzymał przez 3-4 kolejki, bo niewykluczone, że w następnych meczach Jeleniewski trzaśnie po 12 pkt na przykład, a Stachyrze z Miśkowiakiem mecz nie wyjdzie.

Dobrze, że ogarnęliśmy trochę po fatalnym początku (juniorski oklep, upadek Miesiąca, taśma Jelenia i defekt na prowadzeniu, defekt Dawida) i wynik jest lepszy niż się zapowiadał i rokuje na bonusa z naszej strony.

Do Gniezna powinniśmy pojechać krajówką, z Baranem w miejsce Madsa.

Piguła
Szkółkowicz

#384 Postautor: Piguła » 16 kwietnia 2012, o 18:31

Popek pisze:podobno juz w nastepnym meczu Łodzi ma jechać Michalski zamiast Wawrzyniaka

a teraz proponuje, żebyś sobie włączył stronę z tematyką żużlową, zobaczył kiedy następy mecz ma Łódź, kiedy następny mecz ma Rzeszów i jakich juniorów ma Stal w składzie.

Jeżeli chodzi o mecz, to rzeczywiście pojechali słabo (oprócz Dawida i Roberta), po szóstym wyścigu miałem dość i może nawet nie tyle chodziło o sam wynik co o styl w jakim przegrywali kolejne biegi, ale teraz już ciśnienie mi spadło i patrząc tak na spokojnie, to mamy dwóch liderów, którzy są pewniakami. Ten mecz to był kubeł zimnej wody, dzięki któremu mam nadzieje, że pewne błędy zostaną poprawione i może poprawy nie będzie jeszcze w Gnieźnie, ale później powinno być lepiej. Ważne, żeby wszyscy z tego meczu wyciągnęli wnioski i zawodnicy i trener i Ziółkowski i Sprawka. Dodatkowo taki mecz lepiej odjechać na początku sezonu niż pod koniec.

Szkoda mi tylko tego, bo dzięki pogodzie była szansa wygrać, bo Orzeł w niedziele nie miał takiego atutu w postaci własnego toru jak zawsze.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#385 Postautor: mikas » 16 kwietnia 2012, o 22:29

kilar pisze:
jerry78 pisze:

Czyli szukal. No, ale nie znalazl. Wiec efekt ten sam, jakby nie szukal. Juniorow mamy typowo 2ligowych, wiec az sie prosi, zeby zalatwic goscia. Bo bedzie ciezko, nawet na naszym torze.

Na stadionie w Łodzi mowiono, ze szukal i znalazl , ale prezes stwierdzil ze jak zwykle na nic go nie stac i goscia nie bedzie, bo aspekt finansowy nie bedzie kapitalny :?
MOTOR LUBLIN
Obrazek

GeloG89
Szkółkowicz

#386 Postautor: GeloG89 » 16 kwietnia 2012, o 22:36

Ja bym odstawił tylko Miesiąca i mimo że nie pojechał najgorzej to niemożna liczyć na nic więcej z jego strony, przynajmniej na betonowych torach. Mam nadzieje ze Mads i Jeleń się ogarną bo większej kaszanki pojechać niemożna. Mecz był niefartowny i nie wykorzystaliśmy swoich szans. Liczę na ciekawy mecz w Gnieźnie, choć o 2pkt będzie bardzo trudno. Trzeba się spiąć i stworzyć drożynę.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#387 Postautor: Dobromir » 17 kwietnia 2012, o 09:38

Już sie Łódź nacieszyła Jamrogiem:

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/28024 ... e-lamparta

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#388 Postautor: Dobromir » 17 kwietnia 2012, o 09:58

Po to samo co u siebie z nami.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#389 Postautor: istred » 17 kwietnia 2012, o 10:10

Przetłumaczy ktoś lokalną świdnicką gwarę? :)

Awatar użytkownika
manjolo
Junior
Kontakt:

#390 Postautor: manjolo » 17 kwietnia 2012, o 10:17

ten typ juz dawno powinien byc zbanowany, ja nie wiem co on robi na tym forum.
motoru brum

Properr

#391 Postautor: Properr » 17 kwietnia 2012, o 12:55

Pose przemyślenia, po pierwszym meczu :lol:

sieny

#392 Postautor: sieny » 17 kwietnia 2012, o 13:19

Jestem srogo zawiedziony postawa naszej drużyny w meczu w Łodzi. Wszystko już zostało napisane- podsumowując Korneliussen nie jest czarnym koniem ani żadnym asem, ale trzeba mu dać szansę pokazania się w Lublinie. Co do Jeleniewskiego to musi się zrehabilitować w to wierzę, bo nie sądzę żeby taki zawodnik miał kłopoty sprzętowe. Są w kadrze jeszcze m.in. Baran, Woodward czy Fisher, więc każde potknięcie "pewniaków" w składzie powinno skutkować wypróbowaniem właśnie tych oczekujących.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#393 Postautor: kilar » 17 kwietnia 2012, o 13:21

mikas pisze:Na stadionie w Łodzi mowiono, ze szukal i znalazl , ale prezes stwierdzil ze jak zwykle na nic go nie stac i goscia nie bedzie, bo aspekt finansowy nie bedzie kapitalny :?

Wiesz na stadionie wiele mozna uslyszec, ale czy takie informacje sa wiarygodne ? Ja kiedys slyszalem, ze Drymlowi bardzo podoba sie w Lublinie i nie wyobraza sobie jezdzic gdzie indziej. A jak potem wyszlo, to kazdy wie.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#394 Postautor: grzesieck » 17 kwietnia 2012, o 13:24

sieny pisze:Jestem srogo zawiedziony postawa naszej drużyny w meczu w Łodzi. Wszystko już zostało napisane- podsumowując Korneliussen nie jest czarnym koniem ani żadnym asem, ale trzeba mu dać szansę pokazania się w Lublinie. Co do Jeleniewskiego to musi się zrehabilitować w to wierzę, bo nie sądzę żeby taki zawodnik miał kłopoty sprzętowe. Są w kadrze jeszcze m.in. Baran, Woodward czy Fisher, więc każde potknięcie "pewniaków" w składzie powinno skutkować wypróbowaniem właśnie tych oczekujących.

no w Łodzi pokazal, ze problemow ze sprzetem nie ma i wszystko jest w jak najlepszym porzadku
METHANOL ADVENTURE TEAM

sieny

#395 Postautor: sieny » 17 kwietnia 2012, o 13:29

Pozostaje tylko wierzyć, że Jeleniewski nie będzie miał takiego sezonu jak kiedyś Stenka w Motorze czyt. defekty w meczu non stop na punktowanych pozycjach.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#396 Postautor: mikas » 17 kwietnia 2012, o 14:07

kilar pisze:
mikas pisze:Na stadionie w Łodzi mowiono, ze szukal i znalazl , ale prezes stwierdzil ze jak zwykle na nic go nie stac i goscia nie bedzie, bo aspekt finansowy nie bedzie kapitalny :?

Wiesz na stadionie wiele mozna uslyszec, ale czy takie informacje sa wiarygodne ? Ja kiedys slyszalem, ze Drymlowi bardzo podoba sie w Lublinie i nie wyobraza sobie jezdzic gdzie indziej. A jak potem wyszlo, to kazdy wie.

Czasami nie wszystko należy pisac wprost...
MOTOR LUBLIN
Obrazek