Stadion
Re: Stadion
Ten temat w watku o stadionie sie chyba doskonale miesci, co nie?
A wracajac do samej sprzedazy. Polska tradycja piwowarska, wypracowana przez wieki, zaklada ze nasze piwa maja przewaznie 5% alkoholu wzwyz i nie bardzo rozumiem porownywanie polskiego do slowackiego?
Co mnie obchodza slowackie gusta na polskich stadionach? Moze wprowadzmy do sprzedazy na stadionach wylacznie kumys, bo przeciez w Mongolii lubia i pija?
Argumenty meeshy zeby sie napic w domu jak nie smakuje 3procentowe to jakas paranoja! Gwarantuje wam ze gdyby na stadionie byly dwa nalewaki: jeden 5% a drugi 3.5% to ten drugi pozostal by suchy jak Beskidzka. Fakt faktem, ze jak ktos sie bedzie chcial napromieniowac, to i sprzedaz wylacznie wody na stadionie mu nie bedzie w tym fakcie przeszkodą, ale ktos musi miec tu czyste rece, wiec sie wymysla podobne fanaberie :/
A wracajac do samej sprzedazy. Polska tradycja piwowarska, wypracowana przez wieki, zaklada ze nasze piwa maja przewaznie 5% alkoholu wzwyz i nie bardzo rozumiem porownywanie polskiego do slowackiego?
Co mnie obchodza slowackie gusta na polskich stadionach? Moze wprowadzmy do sprzedazy na stadionach wylacznie kumys, bo przeciez w Mongolii lubia i pija?
Argumenty meeshy zeby sie napic w domu jak nie smakuje 3procentowe to jakas paranoja! Gwarantuje wam ze gdyby na stadionie byly dwa nalewaki: jeden 5% a drugi 3.5% to ten drugi pozostal by suchy jak Beskidzka. Fakt faktem, ze jak ktos sie bedzie chcial napromieniowac, to i sprzedaz wylacznie wody na stadionie mu nie bedzie w tym fakcie przeszkodą, ale ktos musi miec tu czyste rece, wiec sie wymysla podobne fanaberie :/
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2012, o 22:25 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Wiem wiemradonis pisze:Koperku ale dyskusja jest o stadionie i piwie na nim
go! pisze:Ten temat w watku o stadionie sie chyba doskonale miesci, co nie?
Pewnie że tak
I wcale tak naprawdę tego nie sugeruje. Cooper zapewne zrozumiał kontekst mojego żartu i te osoby które miały okazję przeczytać dzisiejszego posta Coopera, skądinąd słusznego.stefanzdzialek pisze:Nie będę zakładał nowego tematu bo rozmawiamy o piwie które być może będzie można spożywać na stadionie.
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2012, o 22:26 przez Koper, łącznie zmieniany 1 raz.
ja papierosów nie palę, ale kolega prosił żebym spytał.........czy można będzie na stadionie palić...chociaż "lajty", żeby za mocno nie dymić?

Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2012, o 22:32 przez malyex, łącznie zmieniany 1 raz.
A nie uważacie ,że to jak zwykle ściema
. Zamiast wipić np. 1 będzie pite 2 - zamiast pite 2 będą pite 3 itd.
Tymbardziej dziwny przepis ,że polskie marki są zazwyczaj od 5% wzwyż i sponsorzy przy okazji by sie cieszyli jak Perła,Tyskie ,czy Warka w różnych miastach.Podejrzewam,że będą nowe produkty potencjalnych sponsorów dostosowane pod ustawę .
Tymbardziej dziwny przepis ,że polskie marki są zazwyczaj od 5% wzwyż i sponsorzy przy okazji by sie cieszyli jak Perła,Tyskie ,czy Warka w różnych miastach.Podejrzewam,że będą nowe produkty potencjalnych sponsorów dostosowane pod ustawę .
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2012, o 22:31 przez Rudy, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".
A nie uważacie, że skandalem jest, że na stadionie nie można pić wódy w ilościach hurtowych? Toż to skandal i ograniczenie wolności obywatelskich 
- stefanzdzialek
- Senior
Idioci którzy zamiast oglądać zawody będą ciągle stali w kolejkach żeby zaprawić się np. 10-cioma czy 12 -toma "3,5% piwkami" niech lepiej zostaną w domu i zamilkną na tym forum na wieki.
A co do piwa w wątku stadion, to nie widziałem żeby w 2010/2011 r był wątek tłumiki, a postów się parę sypnęło, więc uważam to za lekie czepianie się ze strony Kopera
A co do piwa w wątku stadion, to nie widziałem żeby w 2010/2011 r był wątek tłumiki, a postów się parę sypnęło, więc uważam to za lekie czepianie się ze strony Kopera
Idioci, którzy zamiast oglądać zawody żużlowe będą chcieli się "zaprawiać" zrobią to tak jak do tej pory - przed zawodami, bo tak łatwiej i ekonomiczniej.
Jak czytam niektóre posty to przestaję się dziwić, że ktoś kiedyś taki zakaz wprowadził.
Jak czytam niektóre posty to przestaję się dziwić, że ktoś kiedyś taki zakaz wprowadził.
Oczywiscie masz racje. Problemem nie jest pozwolenie na handel tylko odpowiednia ochrona. Bylem na wielu imprezach masowych, po pare tys ludzi kazda i sprzedaz alkoholu (nawet wodki) nie byla zadnym niemoralnym wynalazkiem. Nie bylo tez zadym i morderstw.istred pisze:A nie uważacie, że skandalem jest, że na stadionie nie można pić wódy w ilościach hurtowych? Toż to skandal i ograniczenie wolności obywatelskich
Przynajmniej ja nie zycze sobie regulowania moich preferencji kulinarno alkoholowych. Jesli ja mam ochote kupic piwo 5% na stadionie, a ktos drugi ma ochote mi je sprzedac, to nie powinno byc trzeciego ktory staje nam na drodze! Koniec
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2012, o 22:39 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.
Torsen pisze:Myślałem, że chodzi o Eugeniusza.meesha pisze:Czesława w to nie mieszajmystefanzdzialek pisze:meesha, wskaż mi browar w Europie, który waży piwo z zawartością ekstraktu w granicach 11,5-12,5% bo taki powinien być w normalnym jasnym pełnym, "pilznerze" tudzież " full light" a jednocześnie uzyskują zawartość alkoholu <3,5%, jeśli znajdziesz taki ogólnodostępny w normalnej dla przeciętnego piwosza cenie, powiedzmy do 1 euro / 0,5 l to masz u mnie 10 szt. (nawet żużlowe nazwisko udało mi się niechcący przemycić).
A ja myślałem, że o Cześka Piwosza
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
OK. Też tak uważam/uważałem, że na stadionach, jak najbardziej, sprzedaż piwa powinna być dozwolona, bo to nie piwo jest przyczyną zadym, ale kibole.
Wódka to przesada, bo i okoliczności do picia tego trunku są inne. Piwo jest napojem tak niskoalkoholowym, że picie nawet kilku świetnie łączy się z oglądaniem imprez sportowych.
Zdanie zaczynam zmieniać jak czytam opinie, że 3.5 % to za mało, bo żeby się ubzdryngolić to trzeba ich wypić 10 albo 12

Wódka to przesada, bo i okoliczności do picia tego trunku są inne. Piwo jest napojem tak niskoalkoholowym, że picie nawet kilku świetnie łączy się z oglądaniem imprez sportowych.
Zdanie zaczynam zmieniać jak czytam opinie, że 3.5 % to za mało, bo żeby się ubzdryngolić to trzeba ich wypić 10 albo 12
Nikt Twoich preferencji nie reguluje. Możesz je sobie mieć jakie masz i nikomu nic do tegoPrzynajmniej ja nie zycze sobie regulowania moich preferencji kulinarno alkoholowych.
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2012, o 22:44 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.
stefanzdzialek pisze:Idioci którzy zamiast oglądać zawody będą ciągle stali w kolejkach żeby zaprawić się np. 10-cioma czy 12 -toma "3,5% piwkami" niech lepiej zostaną w domu i zamilkną na tym forum na wieki.
Nie spodziewałem się że taki post kiedykolwiek padnie, a jednak...
Do zaprawienia się są bary, mety i meliny a nie stadion...
istred pisze:Idioci, którzy zamiast oglądać zawody żużlowe będą chcieli się "zaprawiać" zrobią to tak jak do tej pory - przed zawodami, bo tak łatwiej i ekonomiczniej.
Otóż to, kolejny dowód że nasze społeczeństwo nie dorosło do piwa na stadionie
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
- stefanzdzialek
- Senior
Oświeć mnie. Gdzie wyczytałeś taką opinię, albo jak doszedłeś to takiego wniosku?
Oświeć mnie. Gdzie wyczytałeś taką opinię, albo jak doszedłeś to takiego wniosku?
istred pisze: to nie piwo jest przyczyną zadym, ale kibole.
To w zasadzie wyczerpuje temat, przynajmniej z mojej strony. Dzieki istred za ta esencje - popieram.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Co do piwa na stadionie to dla mnie logiczne aby było to łączone ze sponsoringiem. Perła sponsorem = Perła podpisuje z klubem umowę na wyłączność sprzedawania swojego piwa w czasie meczów.
To mam nadzieje, ze browar Amber bedzie nas sponsorowal
.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
- Egon
- Zawodowiec
Nie wiem czy mogę się odzywać w temacie piwa, bo zaraz mi ktoś wypomni Łódź '10
Koperku zgadzam się w zupełności, tylko pytanie, czy Perła będzie robić nowe piwko "stadionowe". Gdzieś słyszałem lub czytałem jakąś wypowiedź, że browary zastanawiają się nad tym czy warto robić słabsze piwo, żeby sprzedawać je tylko na meczu. Dla mnie to dziwne i zastanawiałem się, czy to była nieprzemyślana wypowiedź czy faktycznie nie jest to zbyt opłacalne (chociaż ja uważam że mogłoby być).
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
ze źródeł zbliżonych do prawdy wiem, że lana będzie Perła Bystrzycy, niefiltrowane. Bardziej mnie ciekawi, kiedy tego sjenitu sypną
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Egon pisze:Koperku zgadzam się w zupełności, tylko pytanie, czy Perła będzie robić nowe piwko "stadionowe". Gdzieś słyszałem lub czytałem jakąś wypowiedź, że browary zastanawiają się nad tym czy warto robić słabsze piwo, żeby sprzedawać je tylko na meczu.
Skoro się zastanawiają to sponsorem może zostać inny browar, który nie zastanawia się czy warto
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2012, o 23:11 przez Koper, łącznie zmieniany 1 raz.
yamahaR1 pisze:ze źródeł zbliżonych do prawdy wiem, że lana będzie Perła Bystrzycy, niefiltrowane. Bardziej mnie ciekawi, kiedy tego sjenitu sypną
Ze źródeł zbliżonych do ciotecznego brata sąsiadki szwagra wiem, że po niedzieli
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
- stefanzdzialek
- Senior
Dobrze się zwiąże ze śniegiem 
Bardzo sympatyczna dyskusja:)
Koper - zart zlapalem - celny, choc to nie ja ta dyskusje rozpetalem:)
A wracajac do tematu.
Nigdy nie bylem dobry z chemii, wiec z gory prosze o wybaczenie jesli pytanie jest nie na poziomie.
Czy dodanie do piwa powiedzmy standardowej dawki 30ml gestego, slodkiego soku malinowego neutralizuje w wiekszym stopniu zawartosc alkoholu niz np. rozcienczenie tego samego piwa dawka 30ml zwyklej wody?
Wiecie do czego zmierzam? W UK kojarze, ze jest bodajze Carlsberg o voltazu 4%. Gdyby sprzedawac go w kubkach o pojemnosci 300ml z sokiem w podanej dawce (nie wiem czy to nie za duzo, ile leja w barach?) to jego moc powinna spasc o 10%, czyli do 3,6%, tak? No i brakuje 0,1% bez zadnych zmian na tasmie produkcyjnej :]
Koper, by wciagnac Cie do dyskusji - czy istnieja jakies bezsmakowe substancje, ktore dodane w niewielkiej ilosci do cieczy niweluja zawartosc alkoholu w tejze?
Takie to rozwazania wieczorne - zdaje sobie, ze moga byc o kant dupy potluc, ale jestem pewien, ze koncerny wymysla cos sprytnego (i taniego) na ta ustawe. BTW - czy w ustawie jest o zakazie sprzedazy, czy o zakazie spozywania? Jak niektorym kolegom wiadomo, to moze miec kluczowe znaczenie, prawie takie jak roznica miedzy spozywaniem i usilowaniem spozycia:)
Koper - zart zlapalem - celny, choc to nie ja ta dyskusje rozpetalem:)
A wracajac do tematu.
Nigdy nie bylem dobry z chemii, wiec z gory prosze o wybaczenie jesli pytanie jest nie na poziomie.
Czy dodanie do piwa powiedzmy standardowej dawki 30ml gestego, slodkiego soku malinowego neutralizuje w wiekszym stopniu zawartosc alkoholu niz np. rozcienczenie tego samego piwa dawka 30ml zwyklej wody?
Wiecie do czego zmierzam? W UK kojarze, ze jest bodajze Carlsberg o voltazu 4%. Gdyby sprzedawac go w kubkach o pojemnosci 300ml z sokiem w podanej dawce (nie wiem czy to nie za duzo, ile leja w barach?) to jego moc powinna spasc o 10%, czyli do 3,6%, tak? No i brakuje 0,1% bez zadnych zmian na tasmie produkcyjnej :]
Koper, by wciagnac Cie do dyskusji - czy istnieja jakies bezsmakowe substancje, ktore dodane w niewielkiej ilosci do cieczy niweluja zawartosc alkoholu w tejze?
Takie to rozwazania wieczorne - zdaje sobie, ze moga byc o kant dupy potluc, ale jestem pewien, ze koncerny wymysla cos sprytnego (i taniego) na ta ustawe. BTW - czy w ustawie jest o zakazie sprzedazy, czy o zakazie spozywania? Jak niektorym kolegom wiadomo, to moze miec kluczowe znaczenie, prawie takie jak roznica miedzy spozywaniem i usilowaniem spozycia:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
To chyba jednak nie mój klimat, bardziej wciągnąłbyś mnie do dyskusji tematem neutralizacji biologicznej alkoholu już po spożyciu, albo neutralizacji skutków spożycia odczuwalnych czasami na drugi dzień po spożyciuCooper pisze:Koper, by wciagnac Cie do dyskusji - czy istnieja jakies bezsmakowe substancje, ktore dodane w niewielkiej ilosci do cieczy niweluja zawartosc alkoholu w tejze?
Cooper pisze:W UK kojarze, ze jest bodajze Carlsberg o voltazu 4%.
dobrze kojarzysz, najgorszy sik swiata, porownywalny z piwem robionym przez tesco :]
METHANOL ADVENTURE TEAM
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
my tu gadu gadu a dostęp do itvl sport trzeba będzie sobie wykupić. itvl równia pochyła;/