Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
go!
Trener

Re: Stadion

#4326 Postautor: go! » 16 stycznia 2012, o 22:23

Ten temat w watku o stadionie sie chyba doskonale miesci, co nie?
A wracajac do samej sprzedazy. Polska tradycja piwowarska, wypracowana przez wieki, zaklada ze nasze piwa maja przewaznie 5% alkoholu wzwyz i nie bardzo rozumiem porownywanie polskiego do slowackiego?
Co mnie obchodza slowackie gusta na polskich stadionach? Moze wprowadzmy do sprzedazy na stadionach wylacznie kumys, bo przeciez w Mongolii lubia i pija?
Argumenty meeshy zeby sie napic w domu jak nie smakuje 3procentowe to jakas paranoja! Gwarantuje wam ze gdyby na stadionie byly dwa nalewaki: jeden 5% a drugi 3.5% to ten drugi pozostal by suchy jak Beskidzka. Fakt faktem, ze jak ktos sie bedzie chcial napromieniowac, to i sprzedaz wylacznie wody na stadionie mu nie bedzie w tym fakcie przeszkodą, ale ktos musi miec tu czyste rece, wiec sie wymysla podobne fanaberie :/
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2012, o 22:25 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.

Koper
Trener
Kontakt:

#4327 Postautor: Koper » 16 stycznia 2012, o 22:24

radonis pisze:Koperku ale dyskusja jest o stadionie i piwie na nim :)
Wiem wiem :) i aby napić się piwa na stadionie, warto wiedzieć co wpływa na smak piwa i co oznacza "jasne pełne" ;)

go! pisze:Ten temat w watku o stadionie sie chyba doskonale miesci, co nie?

Pewnie że tak :) można jeszcze porównać piwa dolnej i górnej fermentacji w kontekście picia piwa na stadionie ;)

stefanzdzialek pisze:Nie będę zakładał nowego tematu bo rozmawiamy o piwie które być może będzie można spożywać na stadionie.
I wcale tak naprawdę tego nie sugeruje. Cooper zapewne zrozumiał kontekst mojego żartu i te osoby które miały okazję przeczytać dzisiejszego posta Coopera, skądinąd słusznego.
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2012, o 22:26 przez Koper, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
malyex
Szkółkowicz

#4328 Postautor: malyex » 16 stycznia 2012, o 22:26

ja papierosów nie palę, ale kolega prosił żebym spytał.........czy można będzie na stadionie palić...chociaż "lajty", żeby za mocno nie dymić? 8) :)
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2012, o 22:32 przez malyex, łącznie zmieniany 1 raz.

Rudy
Junior

#4329 Postautor: Rudy » 16 stycznia 2012, o 22:28

A nie uważacie ,że to jak zwykle ściema :lol: . Zamiast wipić np. 1 będzie pite 2 - zamiast pite 2 będą pite 3 itd.
Tymbardziej dziwny przepis ,że polskie marki są zazwyczaj od 5% wzwyż i sponsorzy przy okazji by sie cieszyli jak Perła,Tyskie ,czy Warka w różnych miastach.Podejrzewam,że będą nowe produkty potencjalnych sponsorów dostosowane pod ustawę .
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2012, o 22:31 przez Rudy, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4330 Postautor: istred » 16 stycznia 2012, o 22:30

A nie uważacie, że skandalem jest, że na stadionie nie można pić wódy w ilościach hurtowych? Toż to skandal i ograniczenie wolności obywatelskich ;)

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#4331 Postautor: stefanzdzialek » 16 stycznia 2012, o 22:33

Idioci którzy zamiast oglądać zawody będą ciągle stali w kolejkach żeby zaprawić się np. 10-cioma czy 12 -toma "3,5% piwkami" niech lepiej zostaną w domu i zamilkną na tym forum na wieki.

A co do piwa w wątku stadion, to nie widziałem żeby w 2010/2011 r był wątek tłumiki, a postów się parę sypnęło, więc uważam to za lekie czepianie się ze strony Kopera

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4332 Postautor: istred » 16 stycznia 2012, o 22:35

Idioci, którzy zamiast oglądać zawody żużlowe będą chcieli się "zaprawiać" zrobią to tak jak do tej pory - przed zawodami, bo tak łatwiej i ekonomiczniej.

Jak czytam niektóre posty to przestaję się dziwić, że ktoś kiedyś taki zakaz wprowadził.

go!
Trener

#4333 Postautor: go! » 16 stycznia 2012, o 22:36

istred pisze:A nie uważacie, że skandalem jest, że na stadionie nie można pić wódy w ilościach hurtowych? Toż to skandal i ograniczenie wolności obywatelskich ;)
Oczywiscie masz racje. Problemem nie jest pozwolenie na handel tylko odpowiednia ochrona. Bylem na wielu imprezach masowych, po pare tys ludzi kazda i sprzedaz alkoholu (nawet wodki) nie byla zadnym niemoralnym wynalazkiem. Nie bylo tez zadym i morderstw.
Przynajmniej ja nie zycze sobie regulowania moich preferencji kulinarno alkoholowych. Jesli ja mam ochote kupic piwo 5% na stadionie, a ktos drugi ma ochote mi je sprzedac, to nie powinno byc trzeciego ktory staje nam na drodze! Koniec
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2012, o 22:39 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.

meesha
Trener
Kontakt:

#4334 Postautor: meesha » 16 stycznia 2012, o 22:38

Torsen pisze:
meesha pisze:
stefanzdzialek pisze:meesha, wskaż mi browar w Europie, który waży piwo z zawartością ekstraktu w granicach 11,5-12,5% bo taki powinien być w normalnym jasnym pełnym, "pilznerze" tudzież " full light" a jednocześnie uzyskują zawartość alkoholu <3,5%, jeśli znajdziesz taki ogólnodostępny w normalnej dla przeciętnego piwosza cenie, powiedzmy do 1 euro / 0,5 l to masz u mnie 10 szt. ( :) nawet żużlowe nazwisko udało mi się niechcący przemycić).
Czesława w to nie mieszajmy ;)
Myślałem, że chodzi o Eugeniusza.

A ja myślałem, że o Cześka Piwosza :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4335 Postautor: istred » 16 stycznia 2012, o 22:43

OK. Też tak uważam/uważałem, że na stadionach, jak najbardziej, sprzedaż piwa powinna być dozwolona, bo to nie piwo jest przyczyną zadym, ale kibole.
Wódka to przesada, bo i okoliczności do picia tego trunku są inne. Piwo jest napojem tak niskoalkoholowym, że picie nawet kilku świetnie łączy się z oglądaniem imprez sportowych.

Zdanie zaczynam zmieniać jak czytam opinie, że 3.5 % to za mało, bo żeby się ubzdryngolić to trzeba ich wypić 10 albo 12 :shock:

Przynajmniej ja nie zycze sobie regulowania moich preferencji kulinarno alkoholowych.
Nikt Twoich preferencji nie reguluje. Możesz je sobie mieć jakie masz i nikomu nic do tego :P
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2012, o 22:44 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#4336 Postautor: kibicLBN » 16 stycznia 2012, o 22:43

stefanzdzialek pisze:Idioci którzy zamiast oglądać zawody będą ciągle stali w kolejkach żeby zaprawić się np. 10-cioma czy 12 -toma "3,5% piwkami" niech lepiej zostaną w domu i zamilkną na tym forum na wieki.

Nie spodziewałem się że taki post kiedykolwiek padnie, a jednak...
Do zaprawienia się są bary, mety i meliny a nie stadion...
istred pisze:Idioci, którzy zamiast oglądać zawody żużlowe będą chcieli się "zaprawiać" zrobią to tak jak do tej pory - przed zawodami, bo tak łatwiej i ekonomiczniej.

Jak czytam niektóre posty to przestaję się dziwić, że ktoś kiedyś taki zakaz wprowadził.

Otóż to, kolejny dowód że nasze społeczeństwo nie dorosło do piwa na stadionie :lol:
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#4337 Postautor: stefanzdzialek » 16 stycznia 2012, o 22:46

Zdanie zaczynam zmieniać jak czytam opinie, że 3.5 % to za mało, bo żeby się ubzdryngolić to trzeba ich wypić 10 albo 12 :shock:

Oświeć mnie. Gdzie wyczytałeś taką opinię, albo jak doszedłeś to takiego wniosku?

go!
Trener

#4338 Postautor: go! » 16 stycznia 2012, o 22:50

istred pisze: to nie piwo jest przyczyną zadym, ale kibole.

To w zasadzie wyczerpuje temat, przynajmniej z mojej strony. Dzieki istred za ta esencje - popieram.

Koper
Trener
Kontakt:

#4339 Postautor: Koper » 16 stycznia 2012, o 22:52

Co do piwa na stadionie to dla mnie logiczne aby było to łączone ze sponsoringiem. Perła sponsorem = Perła podpisuje z klubem umowę na wyłączność sprzedawania swojego piwa w czasie meczów.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#4340 Postautor: RadeKas » 16 stycznia 2012, o 22:58

To mam nadzieje, ze browar Amber bedzie nas sponsorowal 8) .
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#4341 Postautor: Egon » 16 stycznia 2012, o 23:04

Nie wiem czy mogę się odzywać w temacie piwa, bo zaraz mi ktoś wypomni Łódź '10 ;) Koperku zgadzam się w zupełności, tylko pytanie, czy Perła będzie robić nowe piwko "stadionowe". Gdzieś słyszałem lub czytałem jakąś wypowiedź, że browary zastanawiają się nad tym czy warto robić słabsze piwo, żeby sprzedawać je tylko na meczu. Dla mnie to dziwne i zastanawiałem się, czy to była nieprzemyślana wypowiedź czy faktycznie nie jest to zbyt opłacalne (chociaż ja uważam że mogłoby być).
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#4342 Postautor: yamahaR1 » 16 stycznia 2012, o 23:09

ze źródeł zbliżonych do prawdy wiem, że lana będzie Perła Bystrzycy, niefiltrowane. Bardziej mnie ciekawi, kiedy tego sjenitu sypną

Koper
Trener
Kontakt:

#4343 Postautor: Koper » 16 stycznia 2012, o 23:10

Egon pisze:Koperku zgadzam się w zupełności, tylko pytanie, czy Perła będzie robić nowe piwko "stadionowe". Gdzieś słyszałem lub czytałem jakąś wypowiedź, że browary zastanawiają się nad tym czy warto robić słabsze piwo, żeby sprzedawać je tylko na meczu.

Skoro się zastanawiają to sponsorem może zostać inny browar, który nie zastanawia się czy warto 8)
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2012, o 23:11 przez Koper, łącznie zmieniany 1 raz.

meesha
Trener
Kontakt:

#4344 Postautor: meesha » 16 stycznia 2012, o 23:11

yamahaR1 pisze:ze źródeł zbliżonych do prawdy wiem, że lana będzie Perła Bystrzycy, niefiltrowane. Bardziej mnie ciekawi, kiedy tego sjenitu sypną

Ze źródeł zbliżonych do ciotecznego brata sąsiadki szwagra wiem, że po niedzieli :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#4345 Postautor: stefanzdzialek » 16 stycznia 2012, o 23:16

Dobrze się zwiąże ze śniegiem :?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4346 Postautor: Cooper » 16 stycznia 2012, o 23:55

Bardzo sympatyczna dyskusja:)

Koper - zart zlapalem - celny, choc to nie ja ta dyskusje rozpetalem:)

A wracajac do tematu.
Nigdy nie bylem dobry z chemii, wiec z gory prosze o wybaczenie jesli pytanie jest nie na poziomie.
Czy dodanie do piwa powiedzmy standardowej dawki 30ml gestego, slodkiego soku malinowego neutralizuje w wiekszym stopniu zawartosc alkoholu niz np. rozcienczenie tego samego piwa dawka 30ml zwyklej wody?
Wiecie do czego zmierzam? W UK kojarze, ze jest bodajze Carlsberg o voltazu 4%. Gdyby sprzedawac go w kubkach o pojemnosci 300ml z sokiem w podanej dawce (nie wiem czy to nie za duzo, ile leja w barach?) to jego moc powinna spasc o 10%, czyli do 3,6%, tak? No i brakuje 0,1% bez zadnych zmian na tasmie produkcyjnej :]

Koper, by wciagnac Cie do dyskusji - czy istnieja jakies bezsmakowe substancje, ktore dodane w niewielkiej ilosci do cieczy niweluja zawartosc alkoholu w tejze?

Takie to rozwazania wieczorne - zdaje sobie, ze moga byc o kant dupy potluc, ale jestem pewien, ze koncerny wymysla cos sprytnego (i taniego) na ta ustawe. BTW - czy w ustawie jest o zakazie sprzedazy, czy o zakazie spozywania? Jak niektorym kolegom wiadomo, to moze miec kluczowe znaczenie, prawie takie jak roznica miedzy spozywaniem i usilowaniem spozycia:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Koper
Trener
Kontakt:

#4347 Postautor: Koper » 17 stycznia 2012, o 08:41

Cooper pisze:Koper, by wciagnac Cie do dyskusji - czy istnieja jakies bezsmakowe substancje, ktore dodane w niewielkiej ilosci do cieczy niweluja zawartosc alkoholu w tejze?
To chyba jednak nie mój klimat, bardziej wciągnąłbyś mnie do dyskusji tematem neutralizacji biologicznej alkoholu już po spożyciu, albo neutralizacji skutków spożycia odczuwalnych czasami na drugi dzień po spożyciu ;) A tak poważniej to nic nie przychodzi mi do głowy żadna substancja poza tlenkiem wodoru, czyli klasyczne rozcieńczenie wodą.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#4348 Postautor: grzesieck » 17 stycznia 2012, o 10:07

Cooper pisze:W UK kojarze, ze jest bodajze Carlsberg o voltazu 4%.

dobrze kojarzysz, najgorszy sik swiata, porownywalny z piwem robionym przez tesco :]
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4349 Postautor: Cooper » 17 stycznia 2012, o 10:53

Mowisz o tym?

Obrazek

W sumie gotowy 2% 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

pulkownik
Junior

#4350 Postautor: pulkownik » 17 stycznia 2012, o 10:58

my tu gadu gadu a dostęp do itvl sport trzeba będzie sobie wykupić. itvl równia pochyła;/