Nasi pierwszoligowi rywale w sezonie 2012
Re: Nasi pierwszoligowi rywale w sezonie 2012
Bez kitu takie gadanie jakby w Lublinie w 2009 i 2010 nie było zaległości, zwłaszcza w 2010 kiedy to wszystko było podpisane na wariata i kasy nie było po bodajże 2-3 meczach i liczyliśmy na szczęście, udało się bo weszła Bogdanka a tak bylibyśmy jak Wanda Kraków. Nie oszukujmy sie u nas też istniały wirtualne kontrakty.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Znowu widzę, że zostały moje słowa zinterpretowane w jakiś dziwny sposób. Ogólnie jestem przeciwny stylowi "zastaw się, a postaw się" tudzież "mierzmy siły na zamiary, nie zamiar podług sił", jakże częste w tym naszym sporcie. I nie jest to żadne przywalanie się do Piły czy Ostrowa, dotyczy każdego klubu w równej mierze, również tego z Lublina. Proszę mi więc z żadnymi cielętami nie wyjeżdżać.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
To była moja ogólna uwaga, a nie do Ciebie konkretnie. Więc luzik 
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
No to luzik <piąteczka> 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Hela pisze:To była moja ogólna uwaga, a nie do Ciebie konkretnie. Więc luzik
A ja z kolei już pommyślałem że to do mnie, ale skoro ogólna uwaga to rzeczywiście luzik
Dodam że dla mnie takie kluby jak w tym roku Piła czy Ostrów to zdecydowanie inna sytuacja niż takich klubów jak Wanda Kraków czy nawet nasz klub w sezonach gorszych gdzie frekwencja spadła, gdzie różne inne czynniki zadecydowały i budżet się nie zamknął i klops. Pomimo że efekt ten sam i wcale nie twierdzę że wszystkie kluby łącznie z naszym muszą zawsze wykazać się nadwyżką finansów po zakończonym sezonie.
Znacznie bardziej denerwująca jest totalna napinka na awans, kontrakatowanie kosmicznych zawodników a takich na warunki drugoligowe zakontraktowała Piła a jak przychodzi do wykazania się wypłacalnościa to nagle jest duuuuuży problem. I w tym myśleniu: zastaw się a postaw się najbardziej mnie to drażni, podobnie jak chyba meesshę, jeśli dobrze rozumiem jego słowa
Jednie konsewkencja aby nie dawać żadnych licencji na ładne oczy może uzdrowić tą sytuację...sytuację w której kluby opierając się na wirtualnych budżetach wywierają presję na klubach które podchodzą do kontraktowania w miarę racjonalnie szacując swoje możliwości.
kurde woodward by się przydał. nie oddawajmy go długopisom !
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... wiedziony/
Ten koleś jest zawiedziony... A kto wymyślił w momencie fatalnej sytuacji finansowej wielu klubów wymóg posiadania oświetlenia?
Ten koleś jest zawiedziony... A kto wymyślił w momencie fatalnej sytuacji finansowej wielu klubów wymóg posiadania oświetlenia?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
pulkownik pisze:kurde woodward by się przydał. nie oddawajmy go długopisom !
Pewnie o klasę lepszy od Bombera
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Cam to ciekawy i niezły zawodnik ale przecież nie jest nie do zastąpienia. Klasa podobna do Korneliussena - ze wskazaniem na Duńczyka.
Gelo pisze:Cam to ciekawy i niezły zawodnik ale przecież nie jest nie do zastąpienia. Klasa podobna do Korneliussena - ze wskazaniem na Duńczyka.
ja mimo wszystko bym chciał woodwarda. fajnie jeździ chłopak. zamiast bombera wziałbym go i korneliusena. przynajmniej można by jednego drugim zastąpić.
-
alfkrystian
- Szkółkowicz
No pewnie ,Miesiąca też można Puzonem zastąpić ,to po co nam Jeleń ? 
pulkownik pisze:Gelo pisze:Cam to ciekawy i niezły zawodnik ale przecież nie jest nie do zastąpienia. Klasa podobna do Korneliussena - ze wskazaniem na Duńczyka.
ja mimo wszystko bym chciał woodwarda. fajnie jeździ chłopak. zamiast bombera wziałbym go i korneliusena. przynajmniej można by jednego drugim zastąpić.
Miejmy nadzieje, ze mamy lepszych Napoleonow w zarzadzie.
pulkownik pisze:Gelo pisze:Cam to ciekawy i niezły zawodnik ale przecież nie jest nie do zastąpienia. Klasa podobna do Korneliussena - ze wskazaniem na Duńczyka.
poki co to chyba zlote usta sezonu ogorkowego : )
METHANOL ADVENTURE TEAM
-
jagermaister
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... komotivie/
Rywale nie śpią, niech DS wezmie to pod rozwagę
Rywale nie śpią, niech DS wezmie to pod rozwagę
- niespokojny
- Trener
grzesieck pisze:pulkownik pisze:Gelo pisze:Cam to ciekawy i niezły zawodnik ale przecież nie jest nie do zastąpienia. Klasa podobna do Korneliussena - ze wskazaniem na Duńczyka.
poki co to chyba zlote usta sezonu ogorkowego : )
pulkownik pod tym wzgledem jak zwykle niezawodny
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Łotysze zbudują jak zwykle niezły zespół za rozsądne pieniądze, a ponieważ mają solidnych juniorów, powinni osiągnąć przyzwoity rezultat. U siebie dla większości klubów będą nie do ugryzienia.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... -sponsora/
Napinali się napinali aż się sponsor na nich wypiął. Chyba o jednego kandydata do walki o Bombera mniej.
Napinali się napinali aż się sponsor na nich wypiął. Chyba o jednego kandydata do walki o Bombera mniej.
To wychodzi na to, że w Ostrowie bida w Pile chyba też bez rewelacji, w Daugavpils juz kontrakty są więć niebardzo widze innego klubu poza nami w którym mógłby pojeździć Harris. Mam nadzieje, że działacze nie zaprzepaszczą tej okazji na świetny skład.
GeloG89 pisze:http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/12/09/beniaminek-z-ostrowa-bez-sponsora/
Też się nie napinaj, bo my również nie mamy umowy podpisanej ze sponsorem.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
- niespokojny
- Trener
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/12/13/pawliccy-zbulwersowani-postepowaniem-pilskich-dzialaczy/
No niezle jaja, z tego co tu mowi Pawlicki. Wychodzi na to, ze Stoklosa nie pokrywal wszystkiego tylko na spolke z klubem.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Czyli mieli umowy z klubem na 400zł/pkt a resztę na gębę?
Oj coś I liga sypie się z każdym dniem. Najpierw Rybnik, teraz wygląda na to, że Piła zostanie bez licencji, kto następny? ... Ostrów? a może Gniezno?
Teraz będzie przepychanka medialna:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... a-braciom/
Oj coś I liga sypie się z każdym dniem. Najpierw Rybnik, teraz wygląda na to, że Piła zostanie bez licencji, kto następny? ... Ostrów? a może Gniezno?
Teraz będzie przepychanka medialna:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... a-braciom/
Niby czemu mieliby nie dostac licencji? Zrobili Pawlickich w bambuko niezle, to fakt ale wszystko w ramach prawa, tak mi sie przynajmniej wydaje 
Motor mocny
Kolejni, po Tarnowie, rżną idiotówBracia Pawliccy mieli zarobić w Pile większe kwoty niż przewidywał to regulamin finansowy. - Chłopcy zrobili wynik, który nie byłyby możliwy bez odpowiedniego wkładu środków na sprzęt. Cały czas słyszeliśmy ustne zapewnienia, że pieniądze będą wypłacane. Umowy były ustne, bo twierdzili, że to druga liga i inaczej nie można. Teraz ze wszystkiego się wycofują. Wiadomo, że były limity finansowe, których nie wolno było przekraczać. Zapewniano nas, że to będzie refundowane inaczej - mówi ojciec zawodników.