Lubelski klub w sezonie 2012

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2012

#1276 Postautor: istred » 6 grudnia 2011, o 14:48

1. Na prawde nie podlapales, ze chodzi o kontuzje Harrisa :lol: ?
Nie martw się, podłapałem że pewnie o to chodzi. Choć wydaje mi się głupie proponowanie dwóch zawodników w miejsce jednego.
Oczywistym jest, ze przy jego kontuzji budzimy sie w czarnej d***e, bo co ci da zastepstwo ze strony Barana, Miesiaca czy nawet Jelenia?
To samo można napisać w przypadku Golloba w Gorzowie, Lublina z 2003 i 2004 roku (kiedy odnosiliśmy największe ostatnio sukcesy) i pewnie sporej części poważnych klubów (ekstra i pierwszoligowych), ba - to samo można było powiedzieć o Polonii Pile.
Tylko warto też zauważyć, że zawodnicy klasy Harrisa dość rzadko odnoszą kontuzje - przynajmniej jeśli chodzi o te poważne.
no i chyba nie powiesz mi, ze gardzisz Nichollsem w pakiecie z Szumina ?
W miejsce Harrisa? Jak najbardziej - gardzę.
No i jak zwykle lubisz snuc domysly pod swoje posty, bo gdzie ja niby napisalem, ze Nicholls jest lepszy od Harrisa...
Proponując go zamiast Harrisa, nawet w pakiecie z Szombierskim. Tylko jeden z nich mógłby jeździć za Harrisa, więc wniosek jest oczywisty. Tym bardziej, że Szombierski nie jest lepszy niż np. Jeleniewski.
Powyzsze zaproponowalem dlatego, ze prawdopodobnie przy takim samym nakladzie finansowym mamy nie I napieracza ale II niezwykle solidnych zawodnikow.
Ja uważam, że zamiast jednego napieracza mamy jednego solidnego zawodnika i jednego przeciętniaka.
Kolejna sprawa, na prawde uwazasz, ze Miesiac z Baranem to poziom Szuminy?
Uważam, że Baran w formie jest lepszy od Szombierskiego, a przy rywalizacji Barana i Miesiąca to zwycięzca będzie na pewno nie gorszy od Szombierskiego.
Skąd taki wniosek - z dotychczasowych wyników Szombierskiego. Nie tylko tych z tego roku i rok temu, ale i z poprzednich np. 2008 gdzie w barwach Równego w II lidze zrobił 1,33.
Fakt, zakonczony sezon w E-LIDZE Szombierskiego nie byl tak dobry jak II lata temu, ale uwazam, ze na I lige to niesamowicie wartosciowy zawodnik. Srednia lekko ponad 1,4 wskutek kiepskiej postawy na wyjazdach, w Czestochowa krecil bodajze cos kolo 1,7.
O ile mi wiadomo, to w tym roku raczej Częstochowa w I lidze jeździć nie będzie.
A dla ścisłości - Częstochowa 1,64 wyjazd - 1.09.
Harris
Baran
Jelen
Miesiac
Woodward
brzmi dla ciebie o wiele pewniej niz:
Nicholls
Baran
Jelen
Miesiac
Szombierski
?
Pierwsza opcja brzmi zdecydowanie lepiej.
Zresztą jak ma być inaczej, skoro Harris jest lepszy niż Nicholls, a Woodward lepszy od Szombierskiego?
Celowo nie wstawilem powyzej Petera w obu wariantach, bowiem rowniez doszly do mnie glosy, ze "jego sprawa" sie troche skomplikowala.
Mnie tam żadne głosy nie dochodzą, dlatego tym bardziej opcja Szombierskiego miałaby sens jakby nasz skład miał się okazać dość słaby - to znaczy słabszy jak powyżej tj. opierać się na zawodnikach z tego sezonu plus jedno wzmocnienie postaci Jeleniewskiego, Harrisa, Nichollsa czy Karlssona.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1277 Postautor: $korzen$ » 6 grudnia 2011, o 15:12

Buahahaha. Juz widze jak obecny Baran jedzie w E-lidze tak, jak Szumina w zeszlym sezonie i II lata temu :lol:

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1278 Postautor: istred » 6 grudnia 2011, o 15:15

Cieszę się, że przejrzałeś jego występy z jedynego sezonu spędzonego w elidze 8)
Tylko dziwne poczucie humoru musisz mieć :lol:

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1279 Postautor: $korzen$ » 6 grudnia 2011, o 15:18

Istred no prosze cie, olewacz Baran do E-ligi i jazda na poziomie 1,4-1,6 ? No prosze cie, za duzo sie tego wszystkiego naogladalem, zeby uwierzyc w takie cuda.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1280 Postautor: istred » 6 grudnia 2011, o 15:22

Ale jakie cuda? 2006 - średnia 1,525.

Nie twierdzę, że Baran to jakiś wymiatacz, bo osobiście go nie lubię.
Raczej uważam, że Szumina to przeciętniak, któremu przypasował tor w Częstochowie i na nim robi jakieś wyniki. Jak przejdzie gdzieś indziej to będzie klops. Coś jak Drabik w tym roku, choć to oczywiście kompletnie inny kaliber zawodnika (był).

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1281 Postautor: kibicLBN » 6 grudnia 2011, o 15:22

Jak człowiek który nie potrafi udowodnić od 3 lat, że wyrasta ponad poziom II ligi miałby radzić sobie w elidze, gdzie są sami Pawliccy i inne kozaki, którym to Baran do pięt nie sięga... :(
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#1282 Postautor: Hela » 6 grudnia 2011, o 15:26

Wyniki zazwyczaj są pochodną wielu innych rzeczy. Szombierski ma ogromny talent, ale zachowuje się w wielu sytuacjach jak małe dziecko. Dlatego po medalu w IMŚJ nie osiągnął nic więcej i popadł w przeciętność. W Częstochowie jakoś w miarę się odbudował bo czuwał nad nim sztab ludzi - sponsorów, pomagierów, managerów i innych opiekunów. On miał wsiadać na motor i jechać. Obawiam się, że w Lublinie gdzie organizacja leży na łopatkach chłopak mógłby sobie nie poradzić.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#1283 Postautor: Kargolo » 6 grudnia 2011, o 16:16

Historia zna wiele przypadków kiedy takie talenty popadały w przeciętność (np. Hlib, Szombierski, Ząbik). Uważam jednak że w tym momencie Rafał Szombierski to zupełnie inny poziom zawodnika niż Karol Baran. Szombierski zrobił średnią 1,4 w ekstralidze a ja się martwię czy Baran dałby radę zrobić taką średnią w 1 lidze (oczywiście tej z 2011 bo za rok odejdzie wielu z najlepszych zawodników i ta liga będzie nieporównywalnie słabsza). No chyba że z zajawką przez cały sezon ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1284 Postautor: niespokojny » 6 grudnia 2011, o 16:38

Miesiac z Puszakowskim bez problemu poradzili sobie z nim na naszym torze w ostatnim sezonie..
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

go!
Trener

#1285 Postautor: go! » 6 grudnia 2011, o 16:53

Hela pisze:Wyniki zazwyczaj są pochodną wielu innych rzeczy. Szombierski ma ogromny talent, ale zachowuje się w wielu sytuacjach jak małe dziecko.

No to maja z Baranem podobna przypadlosc. Wyniki sportowe obu, sa wiec czyste :)

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#1286 Postautor: Popek » 6 grudnia 2011, o 17:21

Sa w ogole przymiarki jakies do zorganizowania prezentacji, tudziez podpisania umowy z trenerem i Bogdanka ?

Czarek
Trener

#1287 Postautor: Czarek » 6 grudnia 2011, o 18:30

Popek pisze:Sa w ogole przymiarki jakies do zorganizowania prezentacji, tudziez podpisania umowy z trenerem i Bogdanka ?

Tak
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1288 Postautor: Gelo » 6 grudnia 2011, o 23:19

wyciągając "średnią" z naszych typów i filtrując to przez własne preferencje: Harris, Karlsson, Jeleniewski, Baran, Nicholls plus juniorzy - i ja nie mam pytań :) Gniezno ma ciepło... (oczywiscie pod warunkiem, że nie ma zgrzytów na linii Bomber - Hot)

Robson
Senior

#1289 Postautor: Robson » 7 grudnia 2011, o 07:26

A co nas ich zgrzyty obchodza. To zawodowcy i chyba nie beda sobie specjalnie robic na zlosc jak dzieci w piaskownicy... A prywatnie niech sie zgrzytaja. Bzdura zeby brac to pod uwage przy kontraktowaniu zawodnikow.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1290 Postautor: Gelo » 7 grudnia 2011, o 07:39

moze i bzdura ale sami w tym roku sie przekonaliśmy na własnej skórze co oznacza może nie tyle atmosfera co zgranie w druzynie. Rozpuszczonych przez Wilka zawodników Dzikowski zebrał do kupy i od razu zaczęło trybić. A tu - rzadko się zdarza, żeby dwóch zawodników aż tak bardzo ambitnie starało się sobie udowadniać który jest najlepszym reprezentantem swojego kraju. Jak panowie mają się wozić po płotach (jak to mają w zwyczaju) lub patrzeć na siebie bykiem w parku maszyn - zamiast skupić się na parowej jeździe z rywalami (przecież nie można tego wykluczyc np. w nominowanych) to lepiej zakontraktować (podejrzewam za podobne pieniądze) Lindgrena zamiast Bombera. Byłoby równie skutecznie, a z pewnością spokojniej dla drużyny. Z drugiej strony - jak zauważyłeś to wszystko są zawodowcy i wzajemne relacje teoretycznie nie powinny mieć wpływu na jazdę. Każda konfiguracja dwójki z tych trzech byłaby dla nas atrakcyjna no i aspekt sportowy - kapitalny.

Davv
Kadrowicz

#1291 Postautor: Davv » 7 grudnia 2011, o 07:57

Lindgren nie chce słyszeć o Lublinie. Plan jest taki: Bomber, Nicholls, PK, Jeleń, Baran/Miesiąc/Cam, Łukaszewski, Borowicz. Z tym, że jeden matołek obraził się bo mu chcą GP RAJDERA do składu wepchnąć, inny ciągle nie może określić się czy chce być raczej pewny do jazdy w Lublinie za mniejszą kaskę, czy powalczyć o skład gdzie indziej za większą, jeszcze inny nie może dogadać się z kasą. O konflikty na linii Nicholls-Harris bym się nie martwił bo w parze będą jeździć bardzo mało, więc powino być profi. Najorsze jest to, że do tej pory nic sensownego nie jest podpisane, a cierpliwość skandynawów ma swoje granice ;)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1292 Postautor: Gelo » 7 grudnia 2011, o 08:04

jeżeli to prawda to plan jest bardzo ambitny :) - nie powiem. Jak rozumiem Scott byłby zły na zakontraktowanie Bombera a tym wahającym się jest Peter lub Scott, z którym mieli w Gnieznie podpisac pod koniec grudnia. No cóż - skoro cierpliwość skandynawska ma swoje granice to trzeba albo hurtem podpisac albo zacząć od PK. Mam nadzieje ze to w ciagu kilku dni.
Ostatnio zmieniony 7 grudnia 2011, o 09:42 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Robson
Senior

#1293 Postautor: Robson » 7 grudnia 2011, o 08:22

Z tym, że jeden matołek obraził się bo mu chcą GP RAJDERA do składu wepchnąć

Ciekawy jestem któz to taki bo tak se dedukuję, że matołek to koziołek czyli parzystokopytny to wychodzi mi, że obraził się Baran albo Jeleń.... :)
Swoją droga strasznie dużo róznych "ale" przy tych kontraktach, a taki skład to byłoby marzenie...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1294 Postautor: istred » 7 grudnia 2011, o 08:45

Najorsze jest to, że do tej pory nic sensownego nie jest podpisane, a cierpliwość skandynawów ma swoje granice ;)
W tamtym roku jakoś Peterowi starczyło cierpliwości aż do stycznia.

A do tych wszystkich plotek, które pojawiają się ostatnio na forum lepiej podchodzić z większym dystansem. Do tej pory kontrakty raczej były trzymane w ścisłej tajemnicy i nie sądzę żeby coś się zmieniło, choć w każdej plotce jest pewnie ziarnko prawdy.

Davv
Kadrowicz

#1295 Postautor: Davv » 7 grudnia 2011, o 09:47

Nie wszystko jest takie proste jak sie wydaje. W sumie tylko jeden z wymienionych przeze mnie nie bardzo ma inną opcję, najśmieszniejsze jest to, że nie dlatego, że jest jakimś ogórkiem czy innym średniakiem. Większość ma do wyboru kilka klubów z przeróżnymi warunkami. Młyn jest dlatego, że niektórzy myślą, że w Lublinie jest taki raj i wszyscy do ostatniej chwili będą czekać na zakontraktowanie w KMŻtach.

Robson pisze:Ciekawy jestem któz to taki bo tak se dedukuję, że matołek to koziołek czyli parzystokopytny to wychodzi mi, że obraził się Baran albo Jeleń.... :)

No nie przesadzaj, Baran i tak na 99% będzie walczył o jedno miejsce z Miesiącem i może kimś jeszcze. Jeleń i tak będzie jeździł bo od Barana/Miesiąca jest leszpy, a jeden Polak musi być w składzie.

istred pisze:W tamtym roku jakoś Peterowi starczyło cierpliwości aż do stycznia.

A do tych wszystkich plotek, które pojawiają się ostatnio na forum lepiej podchodzić z większym dystansem. Do tej pory kontrakty raczej były trzymane w ścisłej tajemnicy i nie sądzę żeby coś się zmieniło, choć w każdej plotce jest pewnie ziarnko prawdy.

Ten rok jest specyficzny - bardzo dużo ograniczeń i warunków zestawienia składu. Każdy chce jak najszybciej podpisać bo po prostu może nie mieścić się później w składzie choćby ze względu na KSM czy inne pierdoły. Dziwne jest też to, że mimo iż Ekstraliga trochę obniżyła poziom to sporo średniaków z Eligi chce jeździć w 1 lidze, a wymiatacze pierwszoligowi nie pchają się do Eligi.

Robson
Senior

#1296 Postautor: Robson » 7 grudnia 2011, o 09:53

podoba mi się zmiana Twojego avatara.... :) czy to cos znaczy??

Davv
Kadrowicz

#1297 Postautor: Davv » 7 grudnia 2011, o 09:58

No coś na pewno.

Robson
Senior

#1298 Postautor: Robson » 7 grudnia 2011, o 10:02

Oj tam oj tam. Ale czy to czego wszyscy oczekujemy?? :D

Davv
Kadrowicz

#1299 Postautor: Davv » 7 grudnia 2011, o 10:05

Nie wiem czego wszyscy oczekujecie, ale z jednej strony dziś poszła deklaracja - czas na drugą stronę. Jak to spier.olą to już będzie szczyt szczytów.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1300 Postautor: kibicLBN » 7 grudnia 2011, o 10:08

Bo pamiętasz klepnięcie Smolinskiego? Zebyś drugi raz nie musiał się tłumaczyć....
Bomber to mój ulubiony rajder jakbyśmy go mieli to zemdlałbym z podniecenia od samego ogłoszenia kontraktu :D
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.