Szkółka
Re: Szkółka
To ci może Bóg, albo wrózbita Maciej powiedzieć. Skąd mamy wiedzieć będzie czy nie będzie, nawet jeśli dobrze kółka na treningu kręci to jeszcze o niczym nie świadczy...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
Pirat
może i u nas warto by było pomyśleć o takiej promocji;
http://espeedway.pl/news,spotkanie_z_uc ... 37,12.html
Wlasnie tez kiedys pisalem ze przydaloby sie cos takiego i spotkalem sie z odpowiedzia ze skad wiem ze nic nie robia..
Jezdzenie raz na rok na jakis festyn na wsi i to pewnie tam skad pochodzi jeden ze szkolkowiczow to nie jest zadna promocja. Na wsi wielu zdolnych chlopakow nie ma nawet pieniedzy na dojezdzanie do Lublina, a tym bardziej na zakup motocykla. W Lublinie warto by odwiedzic kilka gimnazjow np. 16 na Czechowie, 10 na Czubach gdzie chodzi po kilkuset uczniow w wieku 13-15 lat i maja blisko na stadion. Wedlug mnie gdyby pare tysiecy chlopakow w odpowiednim wieku do rozpoczecia szkolenia zobaczylo taka mozliwosc jak szkolka zuzlowa to na bank conajmniej kilkunastu by sie tym bardzo powaznie zainteresowalo, a wystarczy odwiedzic raptem pare szkol.
Jezdzenie raz na rok na jakis festyn na wsi i to pewnie tam skad pochodzi jeden ze szkolkowiczow to nie jest zadna promocja. Na wsi wielu zdolnych chlopakow nie ma nawet pieniedzy na dojezdzanie do Lublina, a tym bardziej na zakup motocykla. W Lublinie warto by odwiedzic kilka gimnazjow np. 16 na Czechowie, 10 na Czubach gdzie chodzi po kilkuset uczniow w wieku 13-15 lat i maja blisko na stadion. Wedlug mnie gdyby pare tysiecy chlopakow w odpowiednim wieku do rozpoczecia szkolenia zobaczylo taka mozliwosc jak szkolka zuzlowa to na bank conajmniej kilkunastu by sie tym bardzo powaznie zainteresowalo, a wystarczy odwiedzic raptem pare szkol.
-
Pirat
i rodzice bardziej przy kasie,była by większa szansa na to że co sezon 2 wychowanków z licencja oczywiscie.
Ale lepiej siedzieć na dupie i liczyć na to że rodzice pamiętający sukcesy Motoru za rączkę przyprowadzą im dzieci na stadion.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Pirat pisze:może i u nas warto by było pomyśleć o takiej promocji;
To prawdopodobnie obowiązkowa wizyta, która wynika z umów pomiędzy miastem, a klubem. Miasto przekazuje kasę na promocję czy coś innego, a jednym z obowiązków jest wizyta w szkołach.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
-
Pirat
więc można podjąc i u nas takie kroki,pewnie i jakiegoś typu dotację by się udało uzyskać,przynajmniej coś się dzieje jest to jakaś promocja sportu w mieście.
Też jestem zdania ze taka akcja powinna być prowadzona. Jeśli ktoś się nie zainteresuje szkółką to może chociaż zacznie chodzić na mecze.
-
Pirat
szkoda że w grę wchodzą tylko samochody dostawcze.ale przynajmniej cos w ogóle się zaczyna dziać
Miałem nie skomentować, ale nie wytrzymam.
Klub, który ma ponadmilionowy budżet prosi o pomoc "wolontariuszy z samochodami dostawczymi" ?!
Czy Sprawka nie ma choć odrobiny wstydu w sobie? Przecież to jest żenada po całości.
Jak szuka tego typu wolontariuszy, to może najpierw niech sam się zrobi wolontariuszem?
?!ale przynajmniej cos w ogóle się zaczyna dziać
Klub, który ma ponadmilionowy budżet prosi o pomoc "wolontariuszy z samochodami dostawczymi" ?!
Czy Sprawka nie ma choć odrobiny wstydu w sobie? Przecież to jest żenada po całości.
Jak szuka tego typu wolontariuszy, to może najpierw niech sam się zrobi wolontariuszem?
-
Pirat
chodziło mi bardziej o samo poruszenie tematu i jakis malutki kroczek. a wiadomo przecież że w swoja honde za duzo nie zapakuje...
- Łoptymista
- Trener
ale to zaden kroczek
to TOTALNA SPYCHOLOGIA
ile osob jest w zarzadzie? czy szkolka nie ma trenera? cholera, zeby pojechac do nastu szkol oni szukaja wolontariusza/y? toz to jest tumanstwo i nierobstwo w skarjnej postaci
to TOTALNA SPYCHOLOGIA
ile osob jest w zarzadzie? czy szkolka nie ma trenera? cholera, zeby pojechac do nastu szkol oni szukaja wolontariusza/y? toz to jest tumanstwo i nierobstwo w skarjnej postaci
dokładnie, a najlepiej przyprowadz ze soba jeszcze sponsora
Z niczego może być tylko nic.
Ty piszesz to z ironią, a takie ogłoszenie też już było.
Pisałem to juz raz , ale jeszcze powtórzę . Dopuki nie będzie u nas trenera szkółki ( w obecnej sytuacji z tym trenerem to tak jakby go wcale nie było ) nie będzie żadnego junira. Wydaje mi sie że chyba nawet żaden junior nie podszedł do licencji za jego kadencji.
Już lepszym trenerem byłby np Jurek Mordel czy Głogowski
Już lepszym trenerem byłby np Jurek Mordel czy Głogowski
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen
Dopuki nie będzie u nas trenera szkółki ( w obecnej sytuacji z tym trenerem to tak jakby go wcale nie było ) nie będzie żadnego junira. Wydaje mi sie że chyba nawet żaden junior nie podszedł do licencji za jego kadencji.
Podszedł Jędrej w ostatnim roku wieku juniorskiego, ale faktycznie masz racje. albo robić coś na 100% co przyniesie zyski albo przestać udawać że się coś robi. Gdy rok temu na spotkaniu z zarządem pytałem czy mamy zdolna młodzież i czy podejdzie ktoś do licencji usłyszałem że TAK. Minął kolejny rok a w szkółce nadal to samo. Tego nawet genialnym aspektem finansowym nie da się wytłumaczyć.
A jesli Dzikowski bedzie trenerem(prawie pewne) to jest w ogole szansa zeby przejal piecze nad nasza szkolka zuzlowa, czy w ogole nie ma takiego tematu ? Bo kiedys chodzily takie sluchy. Z tego co widac bylo na treningach to sporo podpowiadal mlodym. Pan Studzinski z tego co wiem to jest bo jest, sam sie nie palil na to stanowisko tylko wzieli go bo nie bylo nikogo innego. Z calym szacunkiem do niego, ale kazdy wie ze jego szkolenie przynosi zerowe efekty.
Jeszcze jak ktos by mi powiedzial czy jest szansa na jakas licencje w przyszlym sezonie(np.Kamil Jendrej) i jak to mniej wiecej wyglada z postepami u naszych mlodych adeptow to bylbym wdzieczny.
Jeszcze jak ktos by mi powiedzial czy jest szansa na jakas licencje w przyszlym sezonie(np.Kamil Jendrej) i jak to mniej wiecej wyglada z postepami u naszych mlodych adeptow to bylbym wdzieczny.
- stefanzdzialek
- Senior
Chyba w lipcu, Studziński sam proponował, aby szkółką zajął się Dzikowski.
I ja uwazam to za rewelacyjny pomysl, bo sorry, ale praca Studzinskiego nie przyniosla dotad zadnych efektow.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Ciekawostka z Poznania:
http://pszpoznan.com.pl/?p=272
http://pszpoznan.com.pl/?p=272
Chętnie większość z Nas przekazałaby 1% podatku na lubelską szkółkę, ale widocznie Prezes Sprawka nie zamierza sięgać po takie miedziaki, a to Wielka szkoda. 
Jest opp w ZG, ktora zajmuja sie szkoleniem mlodziezy, pewnie w Lublinie znalazloby sie kilka fundacji. I tutaj trzeba wnosic pretensje, ze zadna sie nie zwraca do klubu ani nie ma nikogo, kto by w/w organizacje zalozyl, poprowadzil i dogladal. Lepiej polamentowac na forum. Moze Sprawka ma isc do PCK po wsparcie
Lepiej zeby pukal do drzwi potencjalnych sponsorow.
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
Wierzę w twą niezłomną wiarę w klub i Dariusza, ale poleciałeś po bandzie.
O OPP było tutaj na forum wałkowane wiele razy.
ZG czy Poznań to bajki zupełnie inne. Kluby w elidze działają w formie SA, a ta forma jeśli nie wyklucza, to znacznie utrudnia uzyskanie statusu OPP (nie chce mi się grzebać), podobnie z Poznaniem, który do niedawna funkcjonował jak sp. z o.o. co ma się w zasadzie tak samo jak SA.
Nasz klub wciąż jest stowarzyszeniem, co w pełni umożliwia mu uzyskanie statusu OPP i nie potrzebuje żadnych fundacji czy jakiegokolwiek innego podmiotu, który zająłby się zbieraniem kasy na szkółkę.
Odrobinę obiektywizmu...
Swoją drogą, to w niektórych klubach (przypuszczam, że w wielu) funkcjonuje to tak, że kiedyś sobie istniało stowarzyszenie (bo chyba wszystkie kluby żużlowe od tej formy zaczynały), a później powstały spółki akcyjne (nie, nie nastąpiło "przekształcenie" bo stowarzyszenia nie da się przekształcić w SA) które przejęły od stowarzyszeń prowadzenie drużyny i jazdę w lidze. Stowarzyszenia nie zostały jednak zlikwidowane, tylko zajęły się prowadzeniem szkółki, gdyż dzięki tej formie działalności łatwiej się ubiegać o różne formy wsparcia publicznego (choćby OPP).
Dlatego też, podmioty które obecnie prowadzą szkółki są ściśle powiązane z klubem, a nie zostały ot tak założone przez jakiegoś dobrego wujka, jak starasz się sugerować.
I tak w ogóle potrafisz odróżnić lamentowanie od krytyki (bardziej lub mniej konstruktywnej)?
O OPP było tutaj na forum wałkowane wiele razy.
ZG czy Poznań to bajki zupełnie inne. Kluby w elidze działają w formie SA, a ta forma jeśli nie wyklucza, to znacznie utrudnia uzyskanie statusu OPP (nie chce mi się grzebać), podobnie z Poznaniem, który do niedawna funkcjonował jak sp. z o.o. co ma się w zasadzie tak samo jak SA.
Nasz klub wciąż jest stowarzyszeniem, co w pełni umożliwia mu uzyskanie statusu OPP i nie potrzebuje żadnych fundacji czy jakiegokolwiek innego podmiotu, który zająłby się zbieraniem kasy na szkółkę.
Odrobinę obiektywizmu...
Swoją drogą, to w niektórych klubach (przypuszczam, że w wielu) funkcjonuje to tak, że kiedyś sobie istniało stowarzyszenie (bo chyba wszystkie kluby żużlowe od tej formy zaczynały), a później powstały spółki akcyjne (nie, nie nastąpiło "przekształcenie" bo stowarzyszenia nie da się przekształcić w SA) które przejęły od stowarzyszeń prowadzenie drużyny i jazdę w lidze. Stowarzyszenia nie zostały jednak zlikwidowane, tylko zajęły się prowadzeniem szkółki, gdyż dzięki tej formie działalności łatwiej się ubiegać o różne formy wsparcia publicznego (choćby OPP).
Dlatego też, podmioty które obecnie prowadzą szkółki są ściśle powiązane z klubem, a nie zostały ot tak założone przez jakiegoś dobrego wujka, jak starasz się sugerować.
A może powinniśmy też do sponsorów "wnosić pretensję", że sami się nie zwracają z uprzejmą prośbą do klubu o możliwość przekazania sześciocyfrowej sumki na działalność klubu?I tutaj trzeba wnosic pretensje, ze zadna sie nie zwraca do klubu
I tak w ogóle potrafisz odróżnić lamentowanie od krytyki (bardziej lub mniej konstruktywnej)?