Szkółka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

Re: Szkółka

#951 Postautor: kibicLBN » 13 października 2011, o 14:12

To ci może Bóg, albo wrózbita Maciej powiedzieć. Skąd mamy wiedzieć będzie czy nie będzie, nawet jeśli dobrze kółka na treningu kręci to jeszcze o niczym nie świadczy...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Pirat

#952 Postautor: Pirat » 5 listopada 2011, o 21:18

może i u nas warto by było pomyśleć o takiej promocji;

http://espeedway.pl/news,spotkanie_z_uc ... 37,12.html

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#953 Postautor: Popek » 5 listopada 2011, o 21:46

Wlasnie tez kiedys pisalem ze przydaloby sie cos takiego i spotkalem sie z odpowiedzia ze skad wiem ze nic nie robia..
Jezdzenie raz na rok na jakis festyn na wsi i to pewnie tam skad pochodzi jeden ze szkolkowiczow to nie jest zadna promocja. Na wsi wielu zdolnych chlopakow nie ma nawet pieniedzy na dojezdzanie do Lublina, a tym bardziej na zakup motocykla. W Lublinie warto by odwiedzic kilka gimnazjow np. 16 na Czechowie, 10 na Czubach gdzie chodzi po kilkuset uczniow w wieku 13-15 lat i maja blisko na stadion. Wedlug mnie gdyby pare tysiecy chlopakow w odpowiednim wieku do rozpoczecia szkolenia zobaczylo taka mozliwosc jak szkolka zuzlowa to na bank conajmniej kilkunastu by sie tym bardzo powaznie zainteresowalo, a wystarczy odwiedzic raptem pare szkol.

Pirat

#954 Postautor: Pirat » 5 listopada 2011, o 21:50

i rodzice bardziej przy kasie,była by większa szansa na to że co sezon 2 wychowanków z licencja oczywiscie.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#955 Postautor: Kargolo » 5 listopada 2011, o 22:30

Ale lepiej siedzieć na dupie i liczyć na to że rodzice pamiętający sukcesy Motoru za rączkę przyprowadzą im dzieci na stadion.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#956 Postautor: Hela » 6 listopada 2011, o 10:55

Pirat pisze:może i u nas warto by było pomyśleć o takiej promocji;

http://espeedway.pl/news,spotkanie_z_uc ... 37,12.html

To prawdopodobnie obowiązkowa wizyta, która wynika z umów pomiędzy miastem, a klubem. Miasto przekazuje kasę na promocję czy coś innego, a jednym z obowiązków jest wizyta w szkołach.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Pirat

#957 Postautor: Pirat » 6 listopada 2011, o 15:18

więc można podjąc i u nas takie kroki,pewnie i jakiegoś typu dotację by się udało uzyskać,przynajmniej coś się dzieje jest to jakaś promocja sportu w mieście.

GeloG89
Szkółkowicz

#958 Postautor: GeloG89 » 6 listopada 2011, o 18:02

Też jestem zdania ze taka akcja powinna być prowadzona. Jeśli ktoś się nie zainteresuje szkółką to może chociaż zacznie chodzić na mecze.

Koper
Trener
Kontakt:

#959 Postautor: Koper » 7 listopada 2011, o 10:18

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#960 Postautor: Kargolo » 7 listopada 2011, o 14:49

Czyżby Darek Sprawka czytał forum? 8)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Pirat

#961 Postautor: Pirat » 7 listopada 2011, o 17:44

szkoda że w grę wchodzą tylko samochody dostawcze.ale przynajmniej cos w ogóle się zaczyna dziać

Awatar użytkownika
istred
Trener

#962 Postautor: istred » 7 listopada 2011, o 18:48

Miałem nie skomentować, ale nie wytrzymam.

ale przynajmniej cos w ogóle się zaczyna dziać
?!
Klub, który ma ponadmilionowy budżet prosi o pomoc "wolontariuszy z samochodami dostawczymi" ?!
Czy Sprawka nie ma choć odrobiny wstydu w sobie? Przecież to jest żenada po całości.

Jak szuka tego typu wolontariuszy, to może najpierw niech sam się zrobi wolontariuszem?

Pirat

#963 Postautor: Pirat » 7 listopada 2011, o 18:50

chodziło mi bardziej o samo poruszenie tematu i jakis malutki kroczek. a wiadomo przecież że w swoja honde za duzo nie zapakuje...

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#964 Postautor: Łoptymista » 8 listopada 2011, o 08:51

ale to zaden kroczek

to TOTALNA SPYCHOLOGIA

ile osob jest w zarzadzie? czy szkolka nie ma trenera? cholera, zeby pojechac do nastu szkol oni szukaja wolontariusza/y? toz to jest tumanstwo i nierobstwo w skarjnej postaci

straho
Junior

#965 Postautor: straho » 8 listopada 2011, o 09:07

dokładnie, a najlepiej przyprowadz ze soba jeszcze sponsora
Z niczego może być tylko nic.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#966 Postautor: istred » 8 listopada 2011, o 09:13

Ty piszesz to z ironią, a takie ogłoszenie też już było.

Tobuls
Szkółkowicz

#967 Postautor: Tobuls » 8 listopada 2011, o 13:08

Pisałem to juz raz , ale jeszcze powtórzę . Dopuki nie będzie u nas trenera szkółki ( w obecnej sytuacji z tym trenerem to tak jakby go wcale nie było ) nie będzie żadnego junira. Wydaje mi sie że chyba nawet żaden junior nie podszedł do licencji za jego kadencji.

Już lepszym trenerem byłby np Jurek Mordel czy Głogowski
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen

GeloG89
Szkółkowicz

#968 Postautor: GeloG89 » 8 listopada 2011, o 14:06

Dopuki nie będzie u nas trenera szkółki ( w obecnej sytuacji z tym trenerem to tak jakby go wcale nie było ) nie będzie żadnego junira. Wydaje mi sie że chyba nawet żaden junior nie podszedł do licencji za jego kadencji.

Podszedł Jędrej w ostatnim roku wieku juniorskiego, ale faktycznie masz racje. albo robić coś na 100% co przyniesie zyski albo przestać udawać że się coś robi. Gdy rok temu na spotkaniu z zarządem pytałem czy mamy zdolna młodzież i czy podejdzie ktoś do licencji usłyszałem że TAK. Minął kolejny rok a w szkółce nadal to samo. Tego nawet genialnym aspektem finansowym nie da się wytłumaczyć.

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#969 Postautor: Popek » 29 grudnia 2011, o 23:36

A jesli Dzikowski bedzie trenerem(prawie pewne) to jest w ogole szansa zeby przejal piecze nad nasza szkolka zuzlowa, czy w ogole nie ma takiego tematu ? Bo kiedys chodzily takie sluchy. Z tego co widac bylo na treningach to sporo podpowiadal mlodym. Pan Studzinski z tego co wiem to jest bo jest, sam sie nie palil na to stanowisko tylko wzieli go bo nie bylo nikogo innego. Z calym szacunkiem do niego, ale kazdy wie ze jego szkolenie przynosi zerowe efekty.
Jeszcze jak ktos by mi powiedzial czy jest szansa na jakas licencje w przyszlym sezonie(np.Kamil Jendrej) i jak to mniej wiecej wyglada z postepami u naszych mlodych adeptow to bylbym wdzieczny.

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#970 Postautor: stefanzdzialek » 30 grudnia 2011, o 08:27

Chyba w lipcu, Studziński sam proponował, aby szkółką zajął się Dzikowski.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#971 Postautor: $korzen$ » 30 grudnia 2011, o 09:53

I ja uwazam to za rewelacyjny pomysl, bo sorry, ale praca Studzinskiego nie przyniosla dotad zadnych efektow.

Koper
Trener
Kontakt:

#972 Postautor: Koper » 14 lutego 2012, o 00:23

Ciekawostka z Poznania:
http://pszpoznan.com.pl/?p=272

janek
Kadrowicz

#973 Postautor: janek » 14 lutego 2012, o 11:40

Chętnie większość z Nas przekazałaby 1% podatku na lubelską szkółkę, ale widocznie Prezes Sprawka nie zamierza sięgać po takie miedziaki, a to Wielka szkoda. :(

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#974 Postautor: sadychor » 14 lutego 2012, o 12:16

Jest opp w ZG, ktora zajmuja sie szkoleniem mlodziezy, pewnie w Lublinie znalazloby sie kilka fundacji. I tutaj trzeba wnosic pretensje, ze zadna sie nie zwraca do klubu ani nie ma nikogo, kto by w/w organizacje zalozyl, poprowadzil i dogladal. Lepiej polamentowac na forum. Moze Sprawka ma isc do PCK po wsparcie :?: Lepiej zeby pukal do drzwi potencjalnych sponsorow.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
istred
Trener

#975 Postautor: istred » 14 lutego 2012, o 13:00

Wierzę w twą niezłomną wiarę w klub i Dariusza, ale poleciałeś po bandzie.

O OPP było tutaj na forum wałkowane wiele razy.
ZG czy Poznań to bajki zupełnie inne. Kluby w elidze działają w formie SA, a ta forma jeśli nie wyklucza, to znacznie utrudnia uzyskanie statusu OPP (nie chce mi się grzebać), podobnie z Poznaniem, który do niedawna funkcjonował jak sp. z o.o. co ma się w zasadzie tak samo jak SA.
Nasz klub wciąż jest stowarzyszeniem, co w pełni umożliwia mu uzyskanie statusu OPP i nie potrzebuje żadnych fundacji czy jakiegokolwiek innego podmiotu, który zająłby się zbieraniem kasy na szkółkę.
Odrobinę obiektywizmu...

Swoją drogą, to w niektórych klubach (przypuszczam, że w wielu) funkcjonuje to tak, że kiedyś sobie istniało stowarzyszenie (bo chyba wszystkie kluby żużlowe od tej formy zaczynały), a później powstały spółki akcyjne (nie, nie nastąpiło "przekształcenie" bo stowarzyszenia nie da się przekształcić w SA) które przejęły od stowarzyszeń prowadzenie drużyny i jazdę w lidze. Stowarzyszenia nie zostały jednak zlikwidowane, tylko zajęły się prowadzeniem szkółki, gdyż dzięki tej formie działalności łatwiej się ubiegać o różne formy wsparcia publicznego (choćby OPP).
Dlatego też, podmioty które obecnie prowadzą szkółki są ściśle powiązane z klubem, a nie zostały ot tak założone przez jakiegoś dobrego wujka, jak starasz się sugerować.
I tutaj trzeba wnosic pretensje, ze zadna sie nie zwraca do klubu
A może powinniśmy też do sponsorów "wnosić pretensję", że sami się nie zwracają z uprzejmą prośbą do klubu o możliwość przekazania sześciocyfrowej sumki na działalność klubu?

I tak w ogóle potrafisz odróżnić lamentowanie od krytyki (bardziej lub mniej konstruktywnej)?