nowy hymn

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

Re: nowy hymn

#51 Postautor: dannie » 16 września 2011, o 21:25

Zgadzam się z resztą :)

Kawałek wpada w ucho, bardzo pozytywnie.
Tak jak napisał Kalix można by nieco poprawić jakość, jeżeli macie takie techniczne możliwości.

Tak czy siak "3x tak" :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Misiejk

#52 Postautor: Misiejk » 16 września 2011, o 21:28

"Jestem na tak....jedziesz do Buenos!! 8) 8) ", świetny kawałek, już ma stałe miejsce na playliście.
Drobne uwagi, "intro" jest niepotrzebne i chyba lepiej by brzmiało "żółto-biało-niebieski świat"

DJ, a czego nie? Lepiej w kółko puszczać te same hity?
Lubelski Klub Węglowy

manoos
Kontakt:

#53 Postautor: manoos » 16 września 2011, o 21:47

w intro można by wpleść komentatorów...
po za tym kawałek wpada w ucho.
Zastanawiam się tylko czy da się go zaśpiewać na stadionie.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#54 Postautor: kibicLBN » 16 września 2011, o 21:53

W intro komentatorzy , jak chcesz Misionis to mogę Ci dać ze dwie propozycje.
"W Lublinie żużel zawsze był" Słabo słychać "W Lublinie" Poza tym jest miazga. Nie jestem fanem rocka, ale niektóre piosenki mi wpadają w ucho, ta jest jedną z nich. Szlif delikatny i na EUROWIZJE :D !!! ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#55 Postautor: grzesieck » 16 września 2011, o 21:58

mi sie podoba : )
METHANOL ADVENTURE TEAM

Robson
Senior

#56 Postautor: Robson » 16 września 2011, o 22:03

Torsen pisze:Po co Wam ten hymn

Otóż to! Nikt nie wie po co, więc nie musisz się obawiać, że ktoś zapyta. Wiesz co robi ten hymn? On odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa. To jest hymn na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tym hymnem? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo i nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to jest hymn społeczny.... :lol:

A kawałek naprawdę mi się podoba...

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#57 Postautor: Hayden » 16 września 2011, o 22:12

brawo!
Motor mocny

DJPEPE
Junior

#58 Postautor: DJPEPE » 16 września 2011, o 22:16

Misionis! Doceniam pracę, inicjatywę, itd. Proszę przeczytaj uwagi, co się da to popraw. Od razu wyjaśniam, ja kocham rocka,
bo się na nim wychowałem. Gitarki mi się podobają, głos momentami - nie, ale wszystko zweryfikuje "tor".
Tę wersję już mam na płycie i wyemituję w niedzielę. Ludziska ocenią!
A jeżeli jutro coś tam pozmieniacie, to wrzuć "nową" wersję utworu "klubowego", to i ją zagram!

p.s. Wątpię, czy na stałe zagości w moim repertuarze, bo został jeden :) mecz na naszym torze, a potem...kto wie, co będzie?

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#59 Postautor: RadeKas » 16 września 2011, o 22:24

Calkiem calkiem.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

kylong
Junior
Kontakt:

#60 Postautor: kylong » 16 września 2011, o 22:38

Cały stadion tego nie zaśpiewa, ale przed samym meczem na podgrzanie emocji idealny ;)

Brawo!
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#61 Postautor: Misionis » 16 września 2011, o 22:49

dzięki za uwagi, jutro spróbuję coś poprawić, pozdro!

Kalix
Szkółkowicz

#62 Postautor: Kalix » 16 września 2011, o 23:06

DJPEPE pisze:Tę wersję już mam na płycie i wyemituję w niedzielę. Ludziska ocenią!

no i super:) Dj odpowiednio popracuje equalizerem i jakoś to wybrzmi :D

Awatar użytkownika
Majo
Szkółkowicz

#63 Postautor: Majo » 16 września 2011, o 23:25

Super ! Nie przepadam za Rockiem ale po 1 przesłuchaniu wpadło w ucho i niechce wyleciec :lol:
Ale moze zamiast intra dac urywki z dopingu?;)
Jacek Rempała:"Niezbyt ciepło przyjęli mnie kibice w Bydgoszczy, od jednego dostałem nawet morelem"

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#64 Postautor: niespokojny » 16 września 2011, o 23:26

Troszke te gitarki monotematyczne i ''Mooootor'' mogloby byc wyrazniej biorac pod uwage nasze naglosnienie ale i tak jest fajnie, szacun. Szczerze mowiac im dluzej(dalej) go sluchalem t coraz bardziej mi sie podobal. Zgadzam sie z innymi, ze intro trzeba poprawic. Nie wiem jak ale trzeba :)

DJPEPE pisze:Gitarki mi się podobają, głos momentami - nie, ale wszystko zweryfikuje "tor".

Pepe odpusc katowanie 2+1 bo pasuje to do zuzla jak marsz pogrzebowy na weselu.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
agu87

#65 Postautor: agu87 » 16 września 2011, o 23:29

Wyszło zajeb**cie!!!!!
szacun!
Nie mogę przestać słuchać :)

TOMiDAN

#66 Postautor: TOMiDAN » 16 września 2011, o 23:35

grzesieck pisze:mi sie podoba : )

Mnie :D także.
Świecąc przykładem, poprawiasz bilans energetyczny kraju.

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#67 Postautor: Bozena » 17 września 2011, o 01:56

Przesłuchałam parę razy i jestem pod wrażeniem, pozytywnym oczywiście. Nie wiem tylko, czy jak sugerują przedmówcy nie lepiej brzmiałoby "żółto- biało-niebieski świat", no i czy my- zwykli kibice damy radę tak zaśpiewać. :) W każdym bądź razie według mnie kawałek jest OK!
Nie widzę również przeszkód , żeby można było śpiewać w czasie meczów również poprzednia piosenkę, która jak stwierdził meesha wcale nie miała być hymnem :)

Sober
Senior

#68 Postautor: Sober » 17 września 2011, o 08:53

Wokal troche za cicho, lewy kanal rzeczywiscie jakby troche ciszej. Ktos ogarniety musi troszke popracowac przy mixie i masteringu nad tym kawalkiem i bedzie git :)

Tobuls
Szkółkowicz

#69 Postautor: Tobuls » 17 września 2011, o 09:38

Kawałek super. gratulacje za chęci i przede wszystkim efekt.

Tak jak poprzednicy zwróciłem uwagę na intro jakoś nie pasuję, i wokal za cichy do całości czasami nie zrozumiałe słowa ale to może kwestia sprzętu odsłuchowego - komp. Jakby była możliwość na płytce i odpalenia na prawdziwym sprzęcie to może jest inaczej.
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen

DJPEPE
Junior

#70 Postautor: DJPEPE » 17 września 2011, o 10:21

Skoro wam się tak ten kawałek podoba, to ja mogę wciągnąć do repertuaru i wyemitować "po cichu" [jest ryzyko, jest zabawa]
Pirat wytłumacz, o co chodzi?!! :D Od razu wyjaśniam, jak wybrnąłem z przytaczaną tu piosenką
http://pl.wikipedia.org/wiki/Chod%C5%BA ... %C5%9Bwiat - wpisuję w rubryki : kompozytor - J. Kruk,
autor tekstu - M. Dutkiewicz [i modlę się, żeby Meesha siedział cicho], a gram z płyty oryginalnej 2+1 z hologramem ZAiKSu.

Kiedyś wyjaśniałem, jak to jest z muzyką odtwarzaną publicznie, kto płaci, jakie obowiązki spoczywają na organizatorze imprezy i DJ-u.
Przypomnę tylko, jak wygląda druk ZAiKSu. http://www.youtube.com/watch?v=sGlImq_JeDU
Taki wykaz powinienem składać przed każdą imprezą [w praktyce - po] do w.w. instytucji. Aby sobie uprościć sprawę, dogaduję się z panem inspektorem na 15 - 20 utworów na zawody razy ilość meczów czyli 150 - 200 piosenek, które potem gram "w kółko", jak to niektórzy nazwali.

[Na marginesie - w ub. sezonie wyemitowałem ok.180 kawałków - przeważnie rockowych z oryginalnych płyt. Jeżeli ktoś ma równie bogatą płytotekę ZAPRASZAM do współpracy!]

Tak więc kończąc ten wywód, to nie moje "fochy" decydują o graniu lub nie, ale ...formalności. Powinienem otrzymać przed jutrzejszymi zawodami 1. oryginalny nośnik [najlepiej płytę cd z hologramem ZAiKSu, STOARTu, SAWPu, ZPAVu],
2. Tytuł utworu, kompozytora muzyki, autora tekstu, 3. Zgłosić do ZAiKSu lub itd.

Miałem do czynienia z policją gospodarczą [ bez przykrych konsekwencji] i wiem, że taka przyjemność grania bez spełnienia
formalności kosztuje 5.000 zł. Ile to by było meczów? :(

p.s. Na szczęście ja nie jestem organizatorem [tylko pomagam] i nie czerpię z tej imprezy korzyści, ale to żadne usprawiedliwienie
dla panów inspektorów, gdy mnie złapią z piratem. Uff, rzekłem!

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#71 Postautor: Hela » 17 września 2011, o 11:40

Piosenka jak piosenka. Wszystkim nie da się dogodzić. Części się spodoba, część będzie narzekać, reszta będzie obojętna. Rzecz gustu.
Moim zdaniem nie ma sensu też pompować balonika i pisać, czy zapowiadać tą piosenkę na stadionie jako NOWY HYMN czy coś w tym stylu. Ot kolejna piosenka o żużlu w Lublinie. Niech powstają kolejne. Po co od razu tak pompatycznie???
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Kalix
Szkółkowicz

#72 Postautor: Kalix » 17 września 2011, o 12:13

jakie zaiksy, to kawałek undergroundowy :D

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#73 Postautor: Misionis » 17 września 2011, o 12:42

DjPEPE, my nie jesteśmy jeszcze zrzeszeni w ZAiKSie, więc nikt się przyczepi. Wystarczy zwykła zgoda autora na emitowanie utworu i taką zgodę ode mnie masz oczywiście, a jeśli chcesz na piśmie, to mogę Ci jakoś dostarczyć. Ale nie sądzisz chyba, że będę pozywał klub za puszczenie tego na zawodach po tym jak w tym właśnie celu tą piosenkę stworzyłem.

Dzięki za liczne uwagi, co do nierównych kanałów, to one są równe, tylko rzecz w tym, że perkusja jest nagrana stereo i nierówne kanały to tylko takie złudzenie.

Zaraz siądę i podgłośnię wokal, żeby był idealnie słyszalny w całym numerze, a co do intra to oczywiście zniknie. Szczerze mówiąc sami mięliśmy wątpliwości czy takie intro to dobry pomysł, no ale teraz mamy pewność. Jeśli znajdę coś, co pasowało by na początek to wrzucę, jeśli nie, to zostanie bez intro.

Aha, jeśli chodzi o żółty biały i niebieski świat to jako autor pozwolę sobie zostać przy tej wersji z 2 powodów:
1. jest zachowana równość sylab z 2 linijką refrenu
2. pewien poziom abstrakcji w muzyce jest wskazany

meesha
Trener
Kontakt:

#74 Postautor: meesha » 17 września 2011, o 13:03

Da radę wrzucić ten utwór na jakąś Wrzutę czy coś? Nie mogę w żaden sposób go ściągnąć :/
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#75 Postautor: mustafa » 17 września 2011, o 13:07

http://roga82.wrzuta.pl/audio/7gcA5pl0o ... re_-_motor

Kawałek całkiem fajny, podoba mi się. tylko jakbyś mógł trochę wokal głośniej zrobić.