Oprawa i doping na meczach

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
kylong
Junior
Kontakt:

Re: Motor Lublin-Kolejarz Opole 21.08.2011

#2076 Postautor: kylong » 22 sierpnia 2011, o 14:05

grzesieck pisze:ja sie nieswojo czuje jak wokolo siadaja jakies dziewczynki 12-letnie i pijane wasy, ktorzy nawet w rytm klaskac nie potrafia

Wystarczy przyjść troszkę wcześniej i zająć miejsca...

Co do dopingu, to nie ten temat, ale odpiszę tu, a mod przeniesie najwyżej. :D

Po pierwsze grzesieck ma rację- jedna osoba do prowadzenia dopingu na dole+ bęben. Jak wiadomo sektor dzieli się na 2 części- po lewej "fanklub", a po prawej doświadczeni kibice ;) Jeśli prowadzący stanie na środku, to synchronizacja będzie łatwiejsza. Co więcej- przydałby się megafon. Koszt około 200zł- jakaś zaufana osoba poda numer konta i na pewno 20 osób po 10 złotych przeleje. ;)

No i kwestia samego dopingu. trzeba więcej wyczucia, częstszych zmian repertuaru, a czasem opieprzenia ludzi żeby śpiewali. Czasem "wszyscy wstają" jest niewystarczające, ale jak Mario zachęci, to większość się przyłaczy. I raczej nie jest to kwesta autorytetu "legendy lubelskiego żużla" ;) Potencjał jest, ale trzeba go obudzić.
I jeszcze co do repertuaru- ile można pytać się "kto wygra mecz?", robić "szkocję" czy krzyczeć "Motor"? Jest "Motorze mój", czy też "Motor Lublin śpiewam", które można przez kilka minut pociągnąć fajnie się bawiąc. Swoją drogą, na dwóch ostatnich meczach prawa strona sektora kilka razy zaczynała tą drugą, ale lewa część nie miała ochoty się przyłączyć...

Wiem, że prawdziwy doping to na wyjazdach ;) Więc miejmy nadzieję, że w Ostrowie będzie ogień ;)
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!

Zaratustra
Kadrowicz

#2077 Postautor: Zaratustra » 22 sierpnia 2011, o 14:31

tezetomaniak pisze:A nie lepiej stanąć od razu na koronie i naj**ć każdemu, kto nie ma barw i nie będzie chciał klaskać ? :lol:
Wstępną selekcje można przeprowadzić również w kasach pytając ludzi, czy mają jakiś problem :)

:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=ZM1LYehg ... page#t=37s

Nierzadko bywa, że Twoje ironie mnie "nie bawią", ale tym razem Ci się udało ;) 8) Wyszło trochę siano z grzesiecka przyznaję, a szkoda..
Co do meczu, to - pomimo "lewego" toru i braku możliwości mijanek po zewnętrznej - był on jednym z nielicznych w tym sezonie, który mi się podobał. Poza juniorami nie było w obu ekipach dziur w składzie i takie spotkania ogląda się najprzyjemniej, choćby z racji tego, że zarówno przed biegiem, jak i w jego trakcie, trzymają w napięciu.
Dla mnie bohaterem tego meczu był Baran, poprawił wyraźnie starty i widać było, że zaczyna mu się "chcieć". Pozytywnie zaskoczył również Stead, bo myślałem, że będę zmuszony oglądać powtórkę z Krosna w jego wykonaniu. Anglik przestał się już chyba tym torem "męczyć"
W kwestii wystawiania co do poszczególnych biegów juniorów.. Dzikowski raczej chciał chłopaków puścić po 3 razy i uznał, że większe szanse na zwycięstwa z juniorami Kolejarza ma Łukaszewski i wystawiał go właśnie w biegach, w których przeciwnikiem był junior gości, natomiast Borowicza ustawił wybitnie na seniorów Opola. Przynajmniej tak tłumaczę sobie to, że Borowicz po pierwszym swoim "zerze", pojechał w następnym biegu

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#2078 Postautor: Torsen » 22 sierpnia 2011, o 14:48

kylong pisze:No i kwestia samego dopingu. trzeba więcej wyczucia, częstszych zmian repertuaru, a czasem opieprzenia ludzi żeby śpiewali.
Chyba Ci niedzielne słońce zaszkodziło. Opieprzać to możesz swojego psa i to tylko w zakresie dozwolonym przez ustawę o ochronie zwierząt, bo policja zatrzyma, prokurator oskarży, a sąd wsadzi na 2 latka.
Jak czytam lub słyszę takie neandertalskie pomysły, to mi się coś robi.
Stanowcze nie dla kibicowskiego terroryzmu na żużlu. Proponuję realizować się pośród innych tego typu egzemplarzy na stadionach piłkarskich. Tam w razie czego remedium z pałą jest zawsze w pogotowiu.

kylong
Junior
Kontakt:

Re: Oprawa i doping na meczach

#2079 Postautor: kylong » 22 sierpnia 2011, o 15:00

Ok, może użyłem za mocnego słowa trochę... Chodziło mi o zwrócenie uwagi połączone z zachętą :roll:
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#2080 Postautor: grzesieck » 22 sierpnia 2011, o 15:48

Zaratustra pisze:Nierzadko bywa, że Twoje ironie mnie "nie bawią", ale tym razem Ci się udało ;) 8) Wyszło trochę siano z grzesiecka przyznaję, a szkoda..

ech czlowiek chcialby zeby atmosfera na meczu byla dobra, chociaz w tym jednym sektorze, a w zamian takie teksty :]

jednej rzeczy po prostu nie rozumiem, na sektorze co mecz pojawiaja sie nowe osoby, ludzie ktorych nigdy wczesniej tam nie bylo, a to oznacza ze przenosza sie po prostu z innych sektor (jakos watpie zeby byly to osoby, ktore sa pierwszy razy na zuzlu), a skoro przenosza sie na prosta i siadaja za flagami, to wydaje mi sie ze zdaja sobie sprawe z tego, ze wiaze sie to ze staniem podczas biegow oraz dopingiem, mimo wszystko jak przychodzi co do czego to siedza cicho i nawet klaskac im sie nie chce...
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2081 Postautor: niespokojny » 22 sierpnia 2011, o 16:27

Nie mozecie siadac rownolegle cala ekipa, zajmujac gorne miejsca? Mysle ze by to lepiej wyszlo i wiecej osob by sie przylaczylo, a niezainteresowani dopingiem by tam nie siadali(zeby im sie nie drzec nad uchem :) ). Tak to cztery kolumny zajete od gory do dolu a dalej pustka... A tak caly sektor by zyl i nie bylo ''martwych punktow''.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#2082 Postautor: Torsen » 22 sierpnia 2011, o 23:36

kylong pisze:Ok, może użyłem za mocnego słowa trochę... Chodziło mi o zwrócenie uwagi połączone z zachętą :roll:
Pamiętam "zwracanie uwagi połączone z zachętą" z meczu w Łodzi w zeszłym roku, dziękuję bardzo.
Sprostowanie przyjmuję jednak z satysfakcją, wybacz, że się uniosłem.

FanSpeedway

#2083 Postautor: FanSpeedway » 23 sierpnia 2011, o 17:19

kylong pisze:Co więcej- przydałby się megafon. Koszt około 200zł- jakaś zaufana osoba poda numer konta i na pewno 20 osób po 10 złotych przeleje.

z tym megafonem to nie jest taka głupia sprawa ,a poza tym to jeszcze można na to konto wpłacać pieniądze na jakieś oprawy czy coś takiego.

speedwayowiec
Szkółkowicz

#2084 Postautor: speedwayowiec » 24 sierpnia 2011, o 00:39

Żeby każdy wiedział co robi się na tym sektorze. Zainteresowani dopingiem przychodzimy np. 30(?) minut przed prezentacją. Zajmujemy w miarę mozliwości dolne rzędy, wiadomo nie te na samym dole, ale tak żeby inni siadali za nami. Sektor ma stać. Jak stoją ci z przodu, to stoją też ci z tyłu, proste. Siedzenie ma być przerwą w staniu (dopingu), nie na odwrót. Wtedy prowadzący też ma ułatwione zadanie, bo nie musi co chwila drzeć się "wszyscy wstają". Co wy na to ?

Awatar użytkownika
Agg

#2085 Postautor: Agg » 28 sierpnia 2011, o 21:13

ja mam takie małe pytanko do "fan klubu" gdzie dziś był??
dlaczego wodzirej to komentator??
moim zdaniem dziś było na C3 dużo ludzi i jakby ktoś z fan klubu chciał poprowadzić doping to by był udany.
Lecz chyba lepiej stać na górze, wywiesic flage, czekac ja komentator krzyknie "WSZYSCY WSTAJA I ROBIMY SZKOCJE"
Gdzie doping ?? taki jak np. z ostrowem??

Awatar użytkownika
KeslleY
Junior

#2086 Postautor: KeslleY » 28 sierpnia 2011, o 21:25

Jakiego fanklubu skoro takowy nie istnieje?
"...pocieszać po porażkach, cieszyć po zwycięstwach..."

Awatar użytkownika
Agg

#2087 Postautor: Agg » 28 sierpnia 2011, o 21:28

dlatego napisałem to w "" .

Awatar użytkownika
michal5555

#2088 Postautor: michal5555 » 28 sierpnia 2011, o 22:20

Dokładnie taka jak mówi kolega Agg widać że brakowało osoby która mogła poprowadzić doping ( przynajmniej jednej, bo często na dole stoi kilka osób ). Widać było że dziś w sumie ludzie byli chętni do dopingu , szkocja ładnie wyszła dwa razy. Trzeba pomyśleć nad tym na kolejnym meczu i w ogóle na następny sezon.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#2089 Postautor: Manitou » 28 sierpnia 2011, o 23:11

Nie wydaje mi się aby osoby z byłego fanklubu musiały się tłumaczyć komukolwiek na forum z tego gdzie przebywały w dniu 28.08.2011 w godzinach 16:00 - 18:00 8)

meesha
Trener
Kontakt:

#2090 Postautor: meesha » 29 sierpnia 2011, o 00:32

Cieszy mnie, że widzę co najmniej trzech chętnych do poprowadzenia dopingu na kolejnym meczu :D Będą wielkie emocje, wynik na styku, walka na dystansie i dwustu kibiców gości na trybunach, co zapewnia wielkie zaangażowanie w doping z naszej strony. A to wszystko już wkrótce podczas meczu z Wandą Kraków.
Do dzieła panowie, zróbcie hałas :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#2091 Postautor: truskawa » 29 sierpnia 2011, o 00:58

w ogóle nie w temacie, ale chciałem się czymś podzielić apropos robienia hałasu. 8) tak się gra koncerty

http://www.youtube.com/watch?v=3hiMWBSf7os
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#2092 Postautor: RadeKas » 29 sierpnia 2011, o 01:18

http://www.youtube.com/watch?v=tn1Pxn2X5sQ
http://www.youtube.com/watch?v=vCFVb72tEBo

Raczej tak sie GRA.

Zeby bylo na temat, to podejrzewam, ze najlepsza oprawa bedzie w Ostrowie i malkonenci zamienia sie w wychwalaczy 8) .
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#2093 Postautor: truskawa » 29 sierpnia 2011, o 01:41

Nieprawda, moja muzyka jest najmojsza :lol:

A doping to wiadomo, nie ma się co podniecać, bez gości nie ma zabawy. Fajnie by się było porządnie ponapinać z jakimś Grudziądzem 8) Oby szybciej uciec stąd...
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
agu87

#2094 Postautor: agu87 » 29 sierpnia 2011, o 10:22

Agg a kto Ci bronił stanąć na dole i prowadzić doping? Nie odpowiadała Ci zaistniała sytuacja, to było ją zmienić.

Fakt, że bez Grześka to z dopingiem jest ciężka sprawa. Ludzie tak już się do niego przyzwyczaili, że gdy go nie ma, to im odechciewa się dopingować :P Był ze mną kolega, który na meczu był chyba 3 czy 4 raz i pierwsze jego pytanie brzmiało: "gdzie jest ten chłopak co prowadzi doping?" :D
Dobrze, że Proper poprowadził szkocję :)

speedwayowiec
Szkółkowicz

#2095 Postautor: speedwayowiec » 29 sierpnia 2011, o 15:39

meesha pisze: Będą wielkie emocje, wynik na styku, walka na dystansie i dwustu kibiców gości na trybunach,

A czy to jest konieczne do dopingowania swojej drużyny?
truskawa pisze:bez gości nie ma zabawy. Fajnie by się było porządnie ponapinać z jakimś Grudziądzem

ponapinać... :roll: zdzierasz gardło dla Motoru czy dla kibiców gości ?
agu87 pisze:Agg a kto Ci bronił stanąć na dole i prowadzić doping? Nie odpowiadała Ci zaistniała sytuacja, to było ją zmienić.

No rzeczywiście jak na każdym meczu kto inny będzie próbował to atmosfera będzie wręcz zaje*ista...

Kalix
Szkółkowicz

#2096 Postautor: Kalix » 29 sierpnia 2011, o 15:45

niech prowadzą doping Ci co krzyczeli cośtam ...klub kibica... gdzie jesteście czy coś w ten deseń

Pirat

#2097 Postautor: Pirat » 29 sierpnia 2011, o 16:09

może warto pomyśleć o zbiórce jakiejś kasy na oprawę w Ostrowie? jest trochę chętnych na wyjazd więc ,jakby zebrac po kilka złotych można by było zakupić odpowiednie materiały.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#2098 Postautor: Manitou » 29 sierpnia 2011, o 19:00

Wczoraj kilku kibiców bliżej drugiego łuku parę razy zaintonowało doping i to całkiem nieźle, tylko że w miejscu gdzie kiedyś siedział fanklub jest teraz takie randomowisko, że nikt się nie raczył do tych gości przyłączyć. Nawet koszulek w barwach już nie widać w miejscu po byłym fanklubie :? Jak Ci Agg tak przeszkadzał brak dopingu to trzeba było podłączyć się do grupki która próbowała dopingować.

meesha
Trener
Kontakt:

#2099 Postautor: meesha » 30 sierpnia 2011, o 00:07

speedwayowiec pisze:
meesha pisze: Będą wielkie emocje, wynik na styku, walka na dystansie i dwustu kibiców gości na trybunach,

A czy to jest konieczne do dopingowania swojej drużyny?
truskawa pisze:bez gości nie ma zabawy. Fajnie by się było porządnie ponapinać z jakimś Grudziądzem

ponapinać... :roll: zdzierasz gardło dla Motoru czy dla kibiców gości ?

Nie wiem ile masz lat i ile spośród tych lat spędziłeś na sektorze "dopingującym", natomiast ja wiem z doświadczenia wieloletniego, że - stety czy niestety - poziom dopingu jest uzależniony od tego czy mecz jest emocjonujący czy nie, oraz od tego czy są na nim obecni kibice gości w przyzwoitej liczbie czy też nie. Czynniki obiektywne w postaci temperatury i wilgotności powietrza pomijam :)
Możemy tu sobie prowadzić dyskusję akademicką na ten temat, ale nie bardzo wiem po co. Jeśli chcesz się spotkać i wymienić doświadczenia to daj znać. Chętnie posłucham jak się robi dobry doping na meczach o pietruszkę, na które kibice gości nie raczą przyjechać bo: daleko/nie ma szans na wygraną/nie chce im się... łorewa

Jeśli zaś uważasz, że na żużlu trzeba dopingować tak samo jak na piłce skopanej to niestety nie mamy o czym gadać, bo pojęcia nie masz o specyfice obu dyscyplin.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

owen1989
Senior

#2100 Postautor: owen1989 » 30 sierpnia 2011, o 00:21

meesha tak sie robi doping w meczach o pietruszke:

http://www.youtube.com/watch?v=U8OoeSok6j4

:D:D:D