Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Chaser
Junior

Re: Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka

#776 Postautor: Chaser » 22 lipca 2011, o 20:50

piwo4ever pisze:Więc, zejdźmy z Prezesa Sprawki, pojeździjmy na "sandałku" i toromistrzu -- to przez nich przegraliśmy u siebie z Piłą :)
Tak na serio najwięcej winni są nasi Gwiazdorzy na których miała się opierać Drużyna!!! Oczywiście poza ciapkiem Wilkiem.

No właśnie masz 100% racji to wina tych gwiazd. To nie są lata 80 żeby klub kupował motory zawodnikom.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#777 Postautor: kibicLBN » 22 lipca 2011, o 20:56

Brońcie dalej pana: Czy się stoi czy się leży 5 tysiączków się należy. Jak komuś to nie przeszkadza że nie odłożyliśmy żadnej kasy a na punktówkach powinniśmy odłożyć ponad 100 tys. to gratuluję podejścia, najlepiej niczego nie wymagać...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#778 Postautor: istred » 22 lipca 2011, o 21:04

Może mi ktoś konkretnie napisać o co macie pretensje do zarządu

Są wakacje, masz dużo czasu - poczytaj, choćby ten temat.
Jedyne o co można mieć do nich pretensje to to, że naszym trenerem był Wilk, a przed sezonem jakoś nikt z was na to nie narzekał.
Przed którym sezonem? Przed 2009? Wtedy nikt nie wiedział czego się można spodziewać po Wilku więc i narzekania nie było... pomijając już, że wtedy była wielka radość, że w ogóle był żużel.
Aspektu finansowego i tego przetracenia pieniędzy nie komentujcie bo nikt z was nie wie jak jest.
Skąd wiesz, że nikt nie wie jak jest?
A pretensje co do tego, że nie mamy 1 ani 2 miejsca w tabeli
Przecież nie wiesz o co kibice mają pretensje do zarządu.
na pewno nie są idealni ale bez przesady?
Pytasz się czy twierdzisz?
Taka lubelska mentalność jak nie idzie znajdź winnego czasem nawet na siłę. Tak było z Drymlem którego teraz część by chciała. Z Wilkiem ( to akurat było jedyne słuszne i rozsądne posunięcie w tym sezonie) a teraz ze Sprawką.
Zauważ, że ci bardziej ogarnięci kibice co wiedzą odrobinę więcej i są bliżej klubu pisali o sprawkach Sprawki już bardzo dawno, bez względu na sukcesy i porażki. (a, przepraszam - jesteś na forum od niedawna, więc skąd możesz to wiedzieć?)
Ja bym w pierwszym momencie zadał pytanie po co nam Ziółkowski w klubie?
Bo brakowało nam KIEROWNIKA DRUŻYNY. Wiesz czym zajmuje się kierownik drużyny?
mozna by na przykład Dzikowskiego stworzyć menago a zarzad zarządem.
Niestety - za późno. Kiedyś już znaleźli się tacy co Cię uprzedzili i Dzikowskiego stworzyli.

Co do samego wywiadu, to jak zwykle farmazony.
Najlepsze fragment:
Finansowo stać was na wzmocnienia, w klubie nie brakuje pieniędzy?

- Cały czas jesteśmy wypłacalni wobec wszystkich. Zawodnikom nie tylko daliśmy pieniądze na przygotowanie sprzętu, ale też cały czas na bieżąco wypłacamy im należne kwoty za zdobyte punkty.
Teraz czekam na mądrego, który jest w stanie napisać czy nas stać czy nas nie stać :lol:
Planujecie pomóc zawodnikom, choćby przy remontach sprzętu?

- W tym momencie byłoby to niepoważne.
Rzeczywiście - byłby to absurd. Lepiej niech zdobywają cały czas po 5 punktów - kogo to obchodzi? Przecież wynik sportowy jest rzeczą zupełnie drugorzędną...

No właśnie masz 100% racji to wina tych gwiazd.
A jeśli po sezonie Bogdanka odejdzie ponieważ Sprawka nie dotrzymał wcześniejszych uzgodnień i przez następnych x (znaczy dużo) lat będziesz oglądał żużel na poziomie Krakowa, Krosna i Rawicza to czyja to będzie wina?
Ostatnio zmieniony 22 lipca 2011, o 21:08 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#779 Postautor: kibicLBN » 22 lipca 2011, o 21:07

Chyba historia turnieju wyglądała tak:
http://www.grapheine.com/bombaytv/graph ... 2179b.html

Awatar użytkownika
Artii
Szkółkowicz

#780 Postautor: Artii » 22 lipca 2011, o 21:07

to teraz obroncom DS napisze pare faktów dotyczacych tylko prezesa
- gdzie jest obiecany hwiej,
- gdzie sa obiecane kewlary dla zawodników,
- gdzie sa relacje telewizji ITL przy piwie i kiełbaskach,
- gdzie sa nowi sponsorzy,
- gdzie akcja z molodzieza do szkółki żużlowej (zaraz powie ze sa wakacje) a o tym mowione bylo w marcu,
jest jeszcze pare faktów które mógł bym przytoczyc
tu chyba nie zawinili zawodnicy , trener, kierownik drużyny i cały sztab ludzi zwiazanych z zuzlem w Lublinie
jak ktos jest ciekawy to niech przesledzi kariere tego Pana z lat poprzednich co zrobil z MOSIR i podobne sprawy
moze po prost co niektórzy przejrza na oczy
Obrazek
Codziennie rano sprawdzam czy nie ma mnie na liście najbogatszych ludzi świata...
Jeżeli nie to wstaję i idę do pracy

Deri
Senior

#781 Postautor: Deri » 22 lipca 2011, o 21:20

http://www.grapheine.com/bombaytv/graph ... 2179b.html
ps.kibicLBM takie samo mam zdanie co do DS :lol:
Ostatnio zmieniony 22 lipca 2011, o 21:33 przez Deri, łącznie zmieniany 1 raz.
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

BR
Senior

#782 Postautor: BR » 22 lipca 2011, o 21:24

całe zamieszanie wokół Sprawki jest dlatego gdyż nie ma wyniku sportowego
wszystko by się uciszyło gdyby pierwsze miejsce było ;)

turek
Szkółkowicz

#783 Postautor: turek » 22 lipca 2011, o 21:40

.
Artii pisze:to teraz obroncom DS napisze pare faktów dotyczacych tylko prezesa
- gdzie jest obiecany hwiej,
- gdzie sa obiecane kewlary dla zawodników,
- gdzie sa relacje telewizji ITL przy piwie i kiełbaskach,
- gdzie sa nowi sponsorzy,
- gdzie akcja z molodzieza do szkółki żużlowej (zaraz powie ze sa wakacje) a o tym mowione bylo w marcu,
jest jeszcze pare faktów które mógł bym przytoczyc
tu chyba nie zawinili zawodnicy , trener, kierownik drużyny i cały sztab ludzi zwiazanych z zuzlem w Lublinie
jak ktos jest ciekawy to niech przesledzi kariere tego Pana z lat poprzednich co zrobil z MOSIR i podobne sprawy
moze po prost co niektórzy przejrza na oczy

Wymienione fakty wielkiego wpływu na wynik sportowy mieć nie powinny. Chyba Suchecki nie zacząłby jeździć lepiej, gdyby na drugim łuku chwiał się chwiej, był ubrany w nowy, kolorowy kewlar i miał świadomość, że kibice oglądają go w ITVL przy piwie i kiełbaskach. A i sponsorzy to średni argument, bo jednak to za rządów Sprawki i Wojciechowskiego Bogdanka weszła w żużel, a nie słychać, by zawodnicy narzekali na opóźnienia w wypłatach. Jeśli prezio mówi, że pieniądze dostają zawodnicy do 3 dni po meczu, to nie widzę powodu, żeby mu nie wierzyć. Głównym, karygodnym niedociągnięciem zarządu jest przede wszystkim to, że nie skontrolował, na co idą/poszły pieniądze, które zawodnicy otrzymali na przygotowanie sprzętu. Teraz widać tego efekty - może nas to kosztować awans, a w konsekwencji brak żużla. Ale.. Dzikowski twierdzi, że do najważniejszych meczów we wrześniu się z tym uporamy (m.in. dzięki serii meczów u siebie w domu) i oby tak było. Przez ten miesiąc, dał się poznać jako trener, który wie o co chodzi w tym sporcie i nie pozwoli, by zawodnicy jechali z Ostrowem na takich osłach, jak z Piłą.

Czarek
Trener

#784 Postautor: Czarek » 22 lipca 2011, o 21:52

BR pisze:całe zamieszanie wokół Sprawki jest dlatego gdyż nie ma wyniku sportowego
wszystko by się uciszyło gdyby pierwsze miejsce było ;)

Nie sądzisz, że pierwsze miejsce świadczyłoby o profesjonalizmie prezesa, a obecne wręcz przeciwnie?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

BR
Senior

#785 Postautor: BR » 22 lipca 2011, o 22:50

Myślę, że co poniektórzy popadają już w paranoję.
Gdybyśmy mieli 1 miejsce, tematy rozmów byłby inne, już szukalibyśmy składu na 1 ligę.
Każdy by klaskał uszami jak to jest pięknie i pachnąco.
Dajcie trochę na luz.
Nie znam Sprawki osobiście, większość informacji które docierają to plotki forumowe.
Ktoś puści bąka, reszta podchwytuje i się nakręca... psucie atmosfery wokół klubu.
Może warto zaproponować jakieś konstruktywne a nie destruktywne rozwiązania.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#786 Postautor: istred » 22 lipca 2011, o 22:56

OK.
Co powiesz w takim razie w sytuacji, jeśli nawet awansujemy - z 3 miejsca - a Bogdanka mimo to nie zdecyduje się na kontynuowanie współpracy z klubem?
- pytanie zupełnie na serio.

Chyba nie trzeba tłumaczyć jakie byłyby konsekwencje takiej sytuacji?

Nie sądzisz, że pierwsze miejsce świadczyłoby o profesjonalizmie prezesa, a obecne wręcz przeciwnie?
Ja nie sądzę.
Nie zawsze to idzie razem w parze.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#787 Postautor: niespokojny » 22 lipca 2011, o 23:34

Dla mnie kompromitacja Sprawki jest BRAK JAKIEGOKOLWIEK DZIALANIA w sytuacji, gdy mamy teraz noz na gardle. Zadnych sparingow, zadnej pomocy sprzetowej dla zawodnikow, zadnych wzmocnien... nic sie nie dzieje. Nuda.

Prawdziwego menago, prezesa poznaje sie w trudnej sytuacji. Co on zrobil, zeby poprawic nasza pozycje? Chowanie pieniedzy do skarpety w takim momencie nie jest najlepszym wyjsciem :? . Zawsze mozna zawodnikom cos zaporoponowac, usiasc porozmawiac gdzie tkwi problem i probowac go rozwiazac. Np. zaproponowac pomoc w kupnie najlepszego sprzetu, ale w wypadku zdobycia mniej niz 10 pkt zawodnik nie ma nic placone... a jak nie to poszukac i sciagnac wzmocnienie(paru zostalo jeszcze), zaprosic na trening i przedstawic kontrakt. Kolejnym krokiem moglyby byc sparingi u siebie na przyczepnej nawierzchni i z kims na wyjezdzie - beton. Juz pomijam inne aspekty poza sportowym, bo teraz to jest najwazniejsze. Pytania o chwieje itp beda po sezonie. Prezes nic nie robi, a swoje nierobstwo(lub nieudolnosc) uzasadnia brakiem pieniedzy. Kazdy w miare ogarniety kibic, czytajac rozne zrodla potrafi wywnioskowac ze pieniedzy POWiNNO byc jeszcze duzo.
Ostatnio zmieniony 22 lipca 2011, o 23:36 przez niespokojny, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Chaser
Junior

#788 Postautor: Chaser » 22 lipca 2011, o 23:35

Są wakacje, masz dużo czasu - poczytaj, choćby ten temat.

Wyczytałem głównie, że ma odejść bo jest zły, bo ukradł pieniądze i że przez niego wycofa się Bogdanka bo nie awansujemy.

Jedyne o co można mieć do nich pretensje to to, że naszym trenerem był Wilk, a przed sezonem jakoś nikt z was na to nie narzekał.
Przed którym sezonem? Przed 2009? Wtedy nikt nie wiedział czego się można spodziewać po Wilku więc i narzekania nie było... pomijając już, że wtedy była wielka radość, że w ogóle był żużel.
Ale przed tym sezonem nikt nie chciał odejścia Wilka a już rok u nas był :shock:

Aspektu finansowego i tego przetracenia pieniędzy nie komentujcie bo nikt z was nie wie jak jest.
Skąd wiesz, że nikt nie wie jak jest? Bo kto ma wiedzieć?
Jest tu jakiś księgowy z klubu albo syn Sprawki?

A pretensje co do tego, że nie mamy 1 ani 2 miejsca w tabeli
Przecież nie wiesz o co kibice mają pretensje do zarządu.

Może cytuj cały fragment a nie wycinasz część zdania eee? Jeśli tak zrozumiałeś to całe(A pretensje co do tego, że nie mamy 1 ani 2 miejsca w tabeli kierujcie do naszych zawodników których ciężko nazwać zawodowcami, a pragnę przypomnieć, że przed sezonem to każdy uważał, że nasz skład można nazwać dream team'em.) zdanie to brawo

jerry78
Trener

#789 Postautor: jerry78 » 22 lipca 2011, o 23:48

A na koniec Dariusz Sprawka okaże się wielkim strategiem i geniuszem w zarządzaniu klubowymi pieniędzmi. Awansuje za max 1,2 mln zł, gdzie Piła wyda 2mln i powie na koniec "a mówiłem, że Pawliccy to przepłacona inwestycja? po co było im tyle płacić jak efekt osiągnęliśmy ten sam?"
Efekt finansowy tego sezonu będzie kapitalny, awans też będzie, a zaoszczędzone z tego roku 0,5mln przeznaczy na nową spółkę akcyjną i ruszymy na podbój ekstaligi w następnym sezonie.
Należałoby jeszcze dodać ... i żyli długo i szczęśliwie, ale to chyba nie ta bajka ;)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#790 Postautor: istred » 23 lipca 2011, o 00:00

Wyczytałem głównie, że ma odejść bo jest zły, bo ukradł pieniądze i że przez niego wycofa się Bogdanka bo nie awansujemy.

Bardzo ciekaw jestem, kto i gdzie tak napisał :)
Musisz naprawdę nieudolnie czytać. W pewnym momencie (po poście Kopera) napisane było WPROST coś innego.
Ale przed tym sezonem nikt nie chciał odejścia Wilka a już rok u nas był :shock:
Chciało wielu.
Nie trzeba być synem Sprawki żeby różne rzeczy wiedzieć.
Ba, w pewnych kwestiach wystarczy kojarzyć publicznie znane fakty, żeby wywnioskować inne fakty.
Może cytuj cały fragment a nie wycinasz część zdania eee? Jeśli tak zrozumiałeś to całe(A pretensje co do tego, że nie mamy 1 ani 2 miejsca w tabeli kierujcie do naszych zawodników których ciężko nazwać zawodowcami, a pragnę przypomnieć, że przed sezonem to każdy uważał, że nasz skład można nazwać dream team'em.) zdanie to brawo
Ale ciężko ci trybi.
Niech ci będzie i nawet całe zdanie - choć odnosiłem się do fragmentu, w którym wiesz co zarzucają (że nie jesteśmy na 1 ani 2 miejscu w tabeli), a wcześniej prosiłeś żeby ktoś ci wytłumaczył co się zarzuca sprawce.
Za wynik sportowy odpowiada głównie trener, po części oczywiście zawodnicy. Sprawka odpowiada za rzeczy 'okołosportowe' (choć nie liczę, że się domyślisz o co chodzi) i za te rzeczy dostaje głównie wrzuty.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#791 Postautor: RadeKas » 23 lipca 2011, o 00:19

istred pisze:Bardzo ciekaw jestem, kto i gdzie tak napisał :).

W innym temacie.
kibicLBN pisze:Jak ktoś z żużlem jest związany dopiero od podpisania umowy na posadę dyrektora i nie ma pojęcia jacy zawodnicy startują w drużynie, to ja się nie zdziwię jak się okaże, że przywłaszczył sobie parę złotych... Nie oskarżam, bo dowodów nie mam, ale rachowanie wskazuje jasno: Albo nasi dostają 2 tys. za punkt i za podpis ok. 100 tys.(co byłoby skandalem), albo ktoś te pieniądze zachachmęcił (co skandalem było by jeszcze większym)...
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#792 Postautor: istred » 23 lipca 2011, o 00:36

E tam, wyjątek ;)
A serio, to dziwię się, że ktoś wypatrzył takiego posta, a nie zauważył 20 innych, w których powtarzają się cały czas te same zarzuty.

Awatar użytkownika
Chaser
Junior

#793 Postautor: Chaser » 23 lipca 2011, o 00:39

Bez przesady nie jestem w stanie przeczytać 32 stron postów, a z tego co przeczytałem wpadło mi do głowy właśnie to bo to się powtarza w każdym temacie nie wierzysz? to ty przeglądaj sobie te wszystkie posty desperatów
istred pisze:

Chciało wielu.

Ta jasne jak zwykle Ci chcący pokazali się troche później niż powinni.
Nie trzeba być synem Sprawki żeby różne rzeczy wiedzieć.
Ba, w pewnych kwestiach wystarczy kojarzyć publicznie znane fakty, żeby wywnioskować inne fakty.
[/quote] Tym faktem jest odwołanie turnieju chyba zresztą słusznie ze wzgłedów na pogode tak? A to, że płacą regularnie zawodnikom nie jest faktem który przeczy twojej teori spiskowej?

Ale ciężko ci trybi.
Niech ci będzie i nawet całe zdanie - choć odnosiłem się do fragmentu, w którym wiesz co zarzucają (że nie jesteśmy na 1 ani 2 miejscu w tabeli), a wcześniej prosiłeś żeby ktoś ci wytłumaczył co się zarzuca sprawce. Za wynik sportowy odpowiada głównie trener, po części oczywiście zawodnicy. Sprawka odpowiada za rzeczy 'okołosportowe' (choć nie liczę, że się domyślisz o co chodzi) i za te rzeczy dostaje głównie wrzuty.

Może powinienem wyrazić się wtedy jaśniej bo widze, że będziecie się czepiać za każde słowo. Chodziło mi o to żeby ktoś mi podał jakieś sensowne zarzuty wobec zarządu a nie takie które powinno się kierować do innych organów (czyt. zawodników)
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2011, o 11:40 przez Chaser, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#794 Postautor: RadeKas » 23 lipca 2011, o 01:07

istred pisze:E tam, wyjątek ;)
A serio, to dziwię się, że ktoś wypatrzył takiego posta, a nie zauważył 20 innych, w których powtarzają się cały czas te same zarzuty.

Mi sie rzucil w oczy, bo takie podteksty to jednak nie byle co.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Zaratustra
Kadrowicz

#795 Postautor: Zaratustra » 23 lipca 2011, o 03:17

[quote="niespokojny"]Dla mnie kompromitacja Sprawki jest BRAK JAKIEGOKOLWIEK DZIALANIA w sytuacji, gdy mamy teraz noz na gardle. Zadnych sparingow, zadnej pomocy sprzetowej dla zawodnikow, zadnych wzmocnien... nic sie nie dzieje. Nuda.

quote]

Pełna zgoda i poparcie. Nie widać niczego, co by świadczyło, że coś się robi po TOTALNYM blamażu żużlowców, ale i całego KLUBU ze Sprawką na czele, jaki miał miejsce w Pile. Jedyne, co robi Sprawka, to nieudolnie tłumaczy, że zawodnicy mieli "wszystko cacy", a zrobili "nie cacy" i że teraz to do nich należałoby się zwrócić z pytaniem: "dlaczego rukwa jesteśmy w miejscu, w którym jesteśmy", czyli w czarnej du**. Typowy polski prezesunio psia mać. Sam niczego nie dopilnuje, wujowo zarządza, a opier(tralala) innych.
Panie Prezesie... W dzisiejszych czasach wszyscy (no prawie wszyscy) patrzą tylko, jak tu kogo orżnąć (a szczególnie w Polsce), by mieć lepiej dla siebie,a Pan (zdaje mi się) stoi na czele klubu i powinien Pan być na takie rzeczy przygotowany w momencie podpisywania kontraktów. Jeśli Pan tego nie dopilnował i zawodnicy pieniądze zainwestowali nie tam, gdzie trzeba, to ostatnią rzeczą, jaką Pan powinien mówić w mediach jest to, że teraz to niech oni (zawodnicy) się "bujają" . Nawet nie zdaje sobie pewnie Pan sprawy, że takie słowa działają tylko na Pana niekorzyść. A może trzeba pomyśleć nad autoryzacją tekstu (przez osoby trzecie ;) ), zanim pojawi się w druku.. TO PAN CZEGOŚ NIE DOPILNOWAŁ I TO PAN MUSI (a nie zawodnicy sami z siebie niestety) TERAZ ZADBAĆ O TO, by wyciągnąć klub z bajora (tabela).
I choćby miało to kosztować, to Pan to powinien robić, żeby choćby medialnie (a to chyba ważne) samemu wyjść z tego bajora, w którym Pan (razem z klubem niestety) się znalazł.

PS. No chyba, że przygotowywane jest już powoli hasło na odbudowę wizerunku w stylu: "Dariusz Sprawka apeluje: RATUJMY LUBELSKI ŻUŻEL" :?

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#796 Postautor: kibicLBN » 23 lipca 2011, o 09:14

RadeKas pisze:
istred pisze:E tam, wyjątek ;)

Mi sie rzucil w oczy, bo takie podteksty to jednak nie byle co.

Dobra, przesadziłem trochę, ale mimo to nikt nie jest w stanie wytłumaczyć tej sprawy. To po pierwsze a po drugie: Dlaczego akurat mój post? Padały już pytania Gdzie są te pieniądze na pogromy.Jak nikt nie oszukuje to płacimy bardzo dużo. A Ty Chaser masz argumenty jak Sprawka. Takie same. Np. Gdybyśmy byli na czele to byłby spokój. Albo jaki wpływ na wynik sportowy ma Sprawka itp. itd. Takie typowe prezesowe omijanie problemu. Ja pamiętam jak prezio po 2 pierwszych fatalnych meczach nie widział winnych, potem po fartownej wygranej w Opolu stwierdził że chorągiewki się nie znają i jest super! Potem stwierdził, że może jednak Wilk nie jest najlepszym trenerem pod słońcem.A i tak wątpię że gdyby nie tyle okrzyków po bramą to nadal Wilk robiłby pseudo treningi raz na dwa tygodnie.
Chcesz kolejne argumenty? To posłuchaj. Facet nie zna się na tym sporcie i podpisuje papierki w ciemno. Wilk mógł powiedzieć że Baran jest dużo więcej wart od Schleina i Sprawka łyka to jak młody pelikan. I może przez ten kompletny brak wiedzy wynik jest jaki jest. Dalej, skoro prezes/dyrektor nie zna nazwisk zawodników to znaczy że nie ma z nimi kontaktu, a według mnie powinien mieć. Często prezesi zawodników motywują w trakcie meczu. Odpowiedz na te argumenty to może potwierdzisz że nie mamy racji, a nie ciągle wyskakujesz z tekstami typu "a u was biją murzynów"

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#797 Postautor: MikeMistrz » 23 lipca 2011, o 09:41

Może Chaser=DS? :D

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#798 Postautor: Egon » 23 lipca 2011, o 10:43

Nie zdziwił bym się. Typ rozumowania bardzo podobny.

A co do tych pieniędzy, to jeśli prezes mówi, że w papierach wszystko się zgadza, że cały czas spowiadają się przed LW z wydatków itd., to ja już kompletnie nie wiem o co chodzi. Jeśli jest tak jak mówi, to pieniądze MUSZĄ być i to niemało pieniędzy. A jeśli są, to dlaczego to "nie ma pieniędzy" przewija się za każdym razem w wywiadach, rozmowach i wypowiedziach? Kompletnie irracjonalne zachowanie. Zamiast uspokajać kibiców mówiąc że będą reagowali na bieżąco w razie jakiejś tragedii (chociaż tragedia to już jest od dawna) bo SĄ NA TO ŚRODKI, to pada tekst że nie będzie niczego bo nie ma pieniędzy.
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

jerry78
Trener

#799 Postautor: jerry78 » 23 lipca 2011, o 11:05

Egon pisze:A jeśli są, to dlaczego to "nie ma pieniędzy" przewija się za każdym razem w wywiadach, rozmowach i wypowiedziach? Kompletnie irracjonalne zachowanie.

Ciężko powiedzieć jak jest naprawdę, ale może to, że byliśmy uznawani za bogaty klub z kasą powodowało to, że każdy potencjalnie nowy zawodnik, menedżer czy klub, od którego chcieliśmy wypożyczyć zawodnika właśnie z tego powodu dyktował nam takie ceny, że były aż irracjonalne na II-ligowe warunki. Więc Dariusz Sprawka taktycznie zaczął stwarzać wrażenie klubu wypłacalnego, ale nie "srającego" kasą, żeby inni tego nie wykorzystywali. Nie wiem jak jest naprawdę, ale obserwując to wszystko tak to sobie tłumaczę.

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#800 Postautor: radonis » 23 lipca 2011, o 11:05

kibicLBN pisze:A i tak wątpię że gdyby nie tyle okrzyków po bramą to nadal Wilk robiłby pseudo treningi raz na dwa tygodnie.

Może i nasz obecny trener ma wizję ale prezes najwyraźniej mu ją torpeduje.
Ciekawe jak nasi będą trenować w tym tygodniu bo przez ostatnie 2 był tylko jeden trening w Gnieźnie.