Jeśli jest takie zainteresowanie, to nic, tylko inwestować w sprzęt i pobierać kasę za usługę. Chyba to oczywiste, że większość osób chętnie zapłaci za transmisję dobrej jakości, o ile oczywiście opłata nie przekroczy 5 zł.
To co się działo wczoraj było naprawdę frustrujące. Nauczony doświadczeniem, aby nie logować się tuż przed meczem, odpaliłem itvl dobre 2 godziny przed rozpoczęciem transmisji. Ale te serwery nie ustawiają "kolejki", limitując sygnał osobom logującym się później, tylko dzielą sygnał wg jakichś innych kryteriów.
Podczas meczu w Opolu równolegle działały u mnie na jednym łączu: telewizja ostrowska, sportowe fakty, itvl i na innym kompie strumień wideo z kinomaniak.tv - i wszystko szło płynnie bez najmniejszego problemu. Jak zaczął się mecz w Pile, itvl szlag trafił. Najpierw przycinało co 5 sekund, potem raz na parę sekund było widać parę klatek i słychać parę słów, w końcu serwer padł, o czym pisano tu na forum. Jak wstał, transmisja u mnie działała bez zarzutu, za to u innych zaczęła się ciąć.
Powinien być limit użytkowników, albo usługa płatna - przy czym to drugie rozwiązanie byłoby lepsze dla wszystkich. W obecnym kształcie niestety nie ma to najmniejszego sensu, ponieważ wyłącznie wkurza.