Lubelski klub w sezonie 2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2011

#4201 Postautor: istred » 21 czerwca 2011, o 11:58

A cóż to za tajemnica. Chyba z 5 stron zostało napisanych na forum o czwartoko-piątkowym treningu tych panów. A nasz nowy trener tego nie akceptuje.
Czyli rozumiem, że chodzi tylko o nie zjawienie się na treningu, tak?
Z tonu w jakim piszecie myślałem, że chodzi o coś poważniejszego.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4202 Postautor: Gelo » 21 czerwca 2011, o 12:02

jerry78 pisze:Póki co to zapomnijmy o Baranie (na pewno w kontekście najbliższego meczu, a być może i całego sezonu), trzymajmy kciuki, żeby Puzon wrócił do wysokiej formy i żeby Paweł Miesiąc się opamiętał, bo dostał ostatnią szansę na ten mecz. Z trenerem Dzikowskim to już nie przelewki i gwiazdeczki rzeszowskie muszą to zrozumieć.

poproszę o szczegóły...
Co do Steada - do niedawna byłem za nim ale po tym co pokazał w Krosnie jadąc przeciwko najsłabszej druzynie oraz w rundzie kwalifikacyjnej GP widać, że z formą wpasował się w resztę druzyny. To nie oznacza oczywiscie, że nie należałoby go zaprosic na trening i potem puscic w waznym meczu. Ale chłopak nie ma formy zeby traktowac go jako pewniaka na Ostrów. Dodatkowo chciałbym zwrocic uwagę, że Proctor ostatnio obnizył loty. Jezeli okaże się to stałą tendencją - naprawde mozemy miec kłopot. Ja tam do Drymla nie mam nic poza tym, że jest dusigroszem i często się wywraca. Tak jak w kazdym innym przypadku - niech przyjedzie do Lublina i stanie na tasme z Baranem, Puzonem, Miesiacem, Sucheckim. Będzie od nich wyraznie lepszy - brac, bedzie z nimi przegrywał - nie ma tematu.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#4203 Postautor: yamahaR1 » 21 czerwca 2011, o 12:16

Ja nie znam żadnych tajnych szczegółów, piszę to co każdy z nas wie i trener po kilku dniach w klubie też zdążył zauważyć. Tu jest totalna amatorka, robią co chcą i nawet cienia drużyny nie widać.
Dziwi mnie pisanie, że Baran taki jest i się nie zmieni. Może jeszcze się obrazi jak nie pojedzie w 1 meczu? Przecież to są jakieś jaja i przedszkole. Hobby i pasja życiowa, w mniejszym czy większym stopniu, to to jest dla nas a dla nich przede wszystkim praca i mają jakieś podstawowe obowiązki.

Miesiąc znany ze swoich bystrych wypowiedzi, że nie warto za wiele trenować, ustalania kto ma jechać w składzie czy ogłaszania, że sezon raczej stracony też ma pewnie teraz nie po drodze z trenerem, który oczekuje od niego profesjonalizmu. Zapowiedziane 2-dniowe mini zgrupowanie a on sobie z 1 silniczkiem przyjeżdża, wytacza się 2 razu na tor i tyle go widzieli. To chyba nie jest rodzaj zaangażowania i motywacji, który by chciał widzieć Dzikowski w swoim podstawowym zawodniku z potencjałem.

Gelo pisze: Ja tam do Drymla nie mam nic poza tym, że jest dusigroszem i często się wywraca. Tak jak w kazdym innym przypadku - niech przyjedzie do Lublina i stanie na tasme z Baranem, Puzonem, Miesiacem, Sucheckim. Będzie od nich wyraznie lepszy - brac, bedzie z nimi przegrywał - nie ma tematu.

Oglądałem wczorajszy mecz w lidze angielskiej, Dryml jechał tyle razy i na ciężkim torze tak pracował ciałem, że co jak co ale formę to on ma. Postawienie go pod taśmą z naszymi zawodnikami chyba lekko by ich ośmieszyło, przynajmniej na etapie w jakim teraz są

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#4204 Postautor: Hayden » 21 czerwca 2011, o 13:56

Ja bym podpisal z Drymlem... na 4 mecze: Ostrow, Pila, Rowne (wyjazdy) i Krakow u siebie, bo na reszte nam sie przyda, ktos mu zaproponuje lepsza oferte?. Zagwarantowac mu pozadna biegopunktowke od 11pkt+ i watpie, zeby taka inwestycja nam sie nie zwrocila. Uwazam, ze nas stac na taka inwestycje bo ile on moze zarabiac robiac po 12pkt? Nawet te (kosmiczne jak dla II ligi pewnie) 2,5k/pkt nie wydawaly by sie az takim wielkim wydatkiem, na ktory by nas bylo nie stac. Ojciec Klimka kiedys mi mowil, ze Baran za mecz z Pila w 2009 roku zarobil 10 kafli. Przed tym sezonem przypuszczam, ze wynegocjowal sobie kontrakt, na mocy ktorego pewnie moze wyciskac kolo 15tys za udany mecz. Watpie, zeby klub przewidzial, ze Karol bedzie taki slaby w tym roku i nie zabezpieczyl w budzecie dla niego takiej kwoty.

Zatem czy nie byloby nas stac na te pare meczy w wykonianiu Drymla za 60tys wiecej? Nie znam klubowej kasy, ale zaoszczedzilismy juz naprawde sporo pieniedzy "dzieki" slabej formie naszych zawodnikow.

Oczywiscie to wszystko tylko takie rozmyslenia, kto wie czy Dryml zgodzi sie na jazde w 4 meczach, czy taka biegopuktowka go satysfakcjonuje itp...
Motor mocny

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#4205 Postautor: Łoptymista » 21 czerwca 2011, o 13:59

Ja bym podpisal z Drymlem... na 4 mecze: Ostrow, Pila, Rowne (wyjazdy) i Krakow u siebie, bo na reszte nam sie przyda, ktos mu zaproponuje lepsza oferte?.

Szefie piekna teoria. Napisz jak przekonasz kolesia zeby sam zrezygnoewal z udzialu w meczach ze slabszymi ekipami gdzie kasa i punkty sa pewne, a zabijal sie najtrudniejszych spotkaniach? Milo sie teoretyzuje, ale my KMZ nie jezdzi w lidze wirtualnej tylko prawdziwej

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#4206 Postautor: Hayden » 21 czerwca 2011, o 14:17

Dostanie gdzies lepsza oferte niz 4 mecze za tak duza kase? Zreszta no sorry, ale teoretycznie w Ostrowie, Rownem czy tym bardziej u nas z Krakowem to on 12+ musi zrobic. Mozna by jeszcze jakas premie motywacyjna w razie bardzo dobrych wynikow zagwarantowac, gdyby sie udalo awansowac to miejsce w skladzie w przyszlym roku w I lidze czy tym podobne. Na bank by mu sie to oplacilo.
Motor mocny

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#4207 Postautor: grzesieck » 21 czerwca 2011, o 14:30

niechetnie to napisze, ale Drymlowi w Ostrowie tor pasuje i bardzo by sie nam przydal w meczu wyjazdowym, w zeszlym roku 2 razy tam jechal, za pierwszym razem chyba zrobil 11 w 6, a za drugim 9, moze nie wyglada to imponujaca ale w 1szym meczu mial defekt na prowadzeniu, a w drugim upadek na prowadzeniu i oprocz swoich pierwszych biegow w obu tych spotkaniach pozniej byl praktycznie nie do ruszenia, wygrywal start i na mecie 30m+ przewagi
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#4208 Postautor: Dobromir » 21 czerwca 2011, o 14:34

Zgadzam się z tym ale Dryml bardziej potrzebny jest na mecz w Pile, bo tylko zwycięztwo z Polonią pozwoli nam wejść z 2 miejsca. W Ostrowie nie wygramy. Zejdźmy na ziemię. Jedyne co możemy ugrać to bonus ale i w to wątpie bo jakoś nie widzi mi się żeby ostrów przegrał u nas nawet 50:40

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#4209 Postautor: truskawa » 21 czerwca 2011, o 14:36

No to już nawet ankiety nie trzeba robić :D
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#4210 Postautor: niespokojny » 21 czerwca 2011, o 14:43

Gdybysmy zawitali takim skladem do Ostrowa to smiem twierdzic, ze jest spora szansa wygrac:
Miesiac
Stead/Suchecki
Woodward
Proctor
Dryml
Curyło
Lukaszewski

I nie jest to wcale mission impossible 4
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Jcob
Senior

#4211 Postautor: Jcob » 21 czerwca 2011, o 14:44

A Curyło to przypadkiem w kadrze nie jest?? Coś mi świta, że tak właśnie jest, więc dupa blada z wypożyczenia go jako gościa.
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#4212 Postautor: niespokojny » 21 czerwca 2011, o 14:46

Na stronie PZM go nie ma. Byl powolany na ZGRUPOWANIE kadry. Nie wiem czy to jest jednoznaczne z byciem w niej.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Jcob
Senior

#4213 Postautor: Jcob » 21 czerwca 2011, o 15:03

Jeżeli kadra na stronie PZM jest zaktualizowana, to trzeba próbować dogadać to wypożyczenie. Tylko czy ktoś w klubie wpadnie na ten pomysł?

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#4214 Postautor: yamahaR1 » 21 czerwca 2011, o 15:04

Łoptymista pisze:
Ja bym podpisal z Drymlem... na 4 mecze: Ostrow, Pila, Rowne (wyjazdy) i Krakow u siebie, bo na reszte nam sie przyda, ktos mu zaproponuje lepsza oferte?.

Szefie piekna teoria. Napisz jak przekonasz kolesia zeby sam zrezygnoewal z udzialu w meczach ze slabszymi ekipami gdzie kasa i punkty sa pewne, a zabijal sie najtrudniejszych spotkaniach? Milo sie teoretyzuje, ale my KMZ nie jezdzi w lidze wirtualnej tylko prawdziwej

Wystarczy mu nie mówić, że to są najtrudniejsze mecze, przyjedzie zrobi swoje, weźmie kasę i pojedzie. Czy się go lubi czy nie to tak obietkywnie, myślisz, że dla Drymla w formie to czy jedzie z Krosnem czy Ostrowem to jakaś różnica? Najwyżej z 2pkt mniej naklepie i tyle

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#4215 Postautor: Popek » 21 czerwca 2011, o 15:05

Skonczcie juz z Drymlem, sam tez bym go bardzo chetnie zobaczyl w naszych barwach ale ten kontrakt jest zapewne nierealny z roznych wzgledow i chyba nikt u nas w klubie nie szuka wzmocnien.

turek
Szkółkowicz

#4216 Postautor: turek » 21 czerwca 2011, o 15:06

Wydaje mi się, że Lukas Dryml ma internet, znajomych, którzy mogą mu podpowiedzieć ile spotkań zostało do końca, i które z nich są teoretycznie najłatwiejsze. ;)

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#4217 Postautor: KosaRKS » 21 czerwca 2011, o 15:08

Jcob pisze:Jeżeli kadra na stronie PZM jest zaktualizowana, to trzeba próbować dogadać to wypożyczenie. Tylko czy ktoś w klubie wpadnie na ten pomysł?

Nawet jak wpadli, to nic z tego nie bedzie. 23.06 Curyło jedzie w 1/2 IMEJ, w Równem.
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
Jcob
Senior

#4218 Postautor: Jcob » 21 czerwca 2011, o 15:09

To już nawet nie chodzi o ten mecz czwartkowy. Na pozostałą część sezony byłby jak znalazł :D

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#4219 Postautor: ravajas » 21 czerwca 2011, o 17:56

KosaRKS pisze: 23.06 Curyło jedzie w 1/2 IMEJ, w Równem.
No to na gościa go brać do "Równa" ;) tor już będzie miał obcykany trochę
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Sledzio
Trener
Kontakt:

#4220 Postautor: Sledzio » 21 czerwca 2011, o 19:13

Po sezonie 2010 było spotkanie z kibicami by porozmawiać itd... I padło pytanie:
Czy Lukas Dryml zostanie z nami na nowy sezon.
Sprawka odpowiedział nie, a tu boom cała sala zaczęła klaskać ba nawet chyba wstali a teraz część wypatruje go w składzie :lol: :lol: :lol: Zejdźcie ludzie na ziemie. Jak mamy nie awansować to z honorem, a nie znowu oglądać nie wiadomo co.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4221 Postautor: Cooper » 21 czerwca 2011, o 20:38

Jaki honor? Piszcz ma wiecej za uszami moim zdaniem i co, przeszkadza Ci?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#4222 Postautor: Łoptymista » 21 czerwca 2011, o 20:46

tak, przeszkadza :lol:

Cooper tu nie tyle chodzi o honor co podstawowa zasade: dwa razy w to samo g... wdepnac nie wypada

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#4223 Postautor: mikas » 21 czerwca 2011, o 20:59

Troche pozno wracam do tego watku dyskusji prowadzonej kilka stron wczesniej, ale dopiero nadrabiam czytanie forum po weekendzie ;)

istred pisze:Biorąc pod uwagę logikę, też uważam tak jak Ty. I liczę na to, że LW nie pozwoli sobie na porażkę.
Jednak zewsząd dochodzą odmienne głosy... mam nadzieję, że to tylko plotki.

Tak zupełnie dywagując.
Jeśli Bogdanka chce samodzielnie rządzić, to musi powołać spółkę (myśląc realnie).
Wydaje się, że jedynym sensownym rozwiązaniem byłoby następstwo prawne po stowarzyszeniu.
Do tego jest potrzebna zgoda stowarzyszenia, a o taką z wiadomych powodów może być ciężko.
Wątpię, żeby Bogdance tak bardzo zależało, żeby bawić się w to wszystko i ładować kolejne miliony w coś co nie do końca może zakończyć się sukcesem.

Jeśli znaleźliby się chętni to ze swojej strony mogę zaproponować akcję zapisywania się do klubu i zmianę prezesa na walnym.
Nie jest to niemożliwe.
Stowarzyszenie ma procedurę przyjmowania nowych członków, zakładam że warunkiem przystąpienia jest niewielkie wpisowe.
Prezes jest wybierany przez wszystkich członków. Jeśli - choćby z forum - do stowarzyszenia przystąpi dużo kibiców i postawią sobie za cel zmianę prezesa, to jest to do wykonania.

Najwiekszym problemem jest chyba to, ze Bogdanka nie moze sie doczekac od Sprawki utworzenia spolki juz od wielu miesiecy. Sprawka dostal zadanie od Bogdanki, aby powolac spolke i sie z niego nie wywiazuje, bo najwazniejszy jest chwiej, videoblogi i sklepik z gadzetami :?

Jedyne co moze przekonac Bogdanke do pozostania w razie braku awansu to spolka akcyjna, ba nawet w przypadku awansu bez spolki Bogdanka najprawdpodobniej nie zostanie. Jesli jej nie bedzie zapomnijmy o sponsorze.
Dlatego w tej chwili w tym klubie najwazniejsze jest nie to kto pojedzie w najblizszym meczu ale jak powolac spolke i jak sprawic ze na stadionie pojawi sie oswietlenie w razie cudu i awansu.
W tych kwestiach Sprawka nie robi nic i trzeba zaczac (moze juz po meczu w czwartek) go z tego rozliczac bo bedzie lipa :/
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4224 Postautor: istred » 21 czerwca 2011, o 22:17

Powołanie spółki z tego co mi wiadomo trwa około pół roku (ale są pewnie na forum lepiej zorientowani)... więc chyba jest ostatni dzwonek...

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#4225 Postautor: Torsen » 21 czerwca 2011, o 22:38

No założenie akcyjnej na pewno może się przeciągnąć, szczególnie jeśli wchodziłyby w grę wkłady niepieniężne.
edit
Swoją drogą, po upływie pół roku od podpisania statutu nie można już żądać wpisania spółki do rejestru.