Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
DJPEPE
Junior

Re: Stadion

#3651 Postautor: DJPEPE » 25 marca 2011, o 18:33

Piątek. Myślałem, że to będzie ostatnia wizyta...
http://www.youtube.com/watch?v=QI6zlxEo4UM

Trzeba będzie jutro zajrzeć i zobaczyć finał prac. W parkingu tez coś drgnęło. Widziałem pięć stelaży - boksów dla żużlowców.

Czarek
Trener

#3652 Postautor: Czarek » 25 marca 2011, o 19:44

Dlaczego nie usuwają tych więziennych krat?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#3653 Postautor: Manitou » 26 marca 2011, o 08:38

davidtomy pisze:
Nawet ciężki sprzęt poszedł w ruch :)

Masz na mysli zdjecie nr 4? :twisted:

Sledzio
Trener
Kontakt:

#3654 Postautor: Sledzio » 26 marca 2011, o 10:30

Czarek pisze:Dlaczego nie usuwają tych więziennych krat?

Odpowiedz prosta RKS MOTOR.

Czarek
Trener

#3655 Postautor: Czarek » 26 marca 2011, o 11:21

Sledzio pisze:
Czarek pisze:Dlaczego nie usuwają tych więziennych krat?

Odpowiedz prosta RKS MOTOR.

Odpowiedź kiepska. Przecież wystarczy zostawić kraty tylko wokół sektora gości.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#3656 Postautor: Lublin_Fan » 26 marca 2011, o 11:50

Kraty powstaly bo takie byly przez lata coraz wieksze wymogi Policji. A skad te wymogi? Z pewnoscia ze spotkan zuzlowych. No bo przeciez nie z pilki, tam same aniolki.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3657 Postautor: Gelo » 26 marca 2011, o 12:02

Podejrzewam, że sama policja nie wie jakie ma wymogi. Nigdzie te kraty nie są tak obrzydliwe jak u nas, a po ostatnich "udoskonaleniach" pierwszy łuk wygląda jak Alcatraz. Pytanie tylko - po co? Przy obecnych przepisach - jak paru piłkarskich troglodytów będzie sie chciało pobić, to i tak sie pobiją. Zeby im postawić zasieki, pola minowe i podwyzszyć krate do 50 metrów - to i tak to sforsują - w końcu bicie sie po mordach to zawsze "lepsza rozrywka" niz czwartoligowa kopanina. Nasi politycy powinni zapytac Margaret Thatcher jak poradzic sobie z problemem. A kraty wcale nie są tu żadnym gwarantem spokoju.

Czarek
Trener

#3658 Postautor: Czarek » 26 marca 2011, o 12:09

Lublin_Fan pisze:Kraty powstaly bo takie byly przez lata coraz wieksze wymogi Policji. A skad te wymogi?

Z d..y. Ciekawe dlaczego lubelska policja nie miała wymogów oznaczających okratowanie całego obiektu wobec innych stadionów w regionie, a polska policja wobec żadnego stadionu w kraju.

BR
Senior

#3659 Postautor: BR » 26 marca 2011, o 13:27

w Anglii zrezygnowali z krat z przyczyn bezpieczeństwa, w razie paniki, pożaru lub innego zagrożenia na trybunach, najszybciej jest uciec na murawę,
a z chuliganami poradzili sobie poprzez skuteczne i wysokie kary

w tym względzie Polskę a szczególnie nasze wschodnie regiony dzielą lata świetlne od Anglii , nie tylko chodzi o kasę ale i mentalność

meesha
Trener
Kontakt:

#3660 Postautor: meesha » 26 marca 2011, o 13:31

"Chuligani w Polsce i w Anglii odc. 157"

Teraz ktoś napisze, że wcale tak różowo w tej Anglii nie jest i tak dalej... A to wszystko już tu było przerabiane 156 razy :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Czarek
Trener

#3661 Postautor: Czarek » 26 marca 2011, o 13:47

Po co odwoływać się do Anglii? Wystarczy by lubelski stadion wyglądał jak przeciętny obiekt sportowy w Polsce czyli był pozbawiony kilkumetrowej wysokości krat.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#3662 Postautor: Lublin_Fan » 26 marca 2011, o 14:53

Czarek pisze:Z d..y. Ciekawe dlaczego lubelska policja nie miała wymogów oznaczających okratowanie całego obiektu wobec innych stadionów w regionie, a polska policja wobec żadnego stadionu w kraju.

Z dupy. Po czesci to wina rowniez lubelskich wladz. Wina a raczej skutek tego go co sie wielokrotnie na stadionie i w okolicy dzialo. Stadion dostosowywano do wymogow bezpieczenstwa wlasnie poprzez kraty. To chyba oczywiste z jakiego powodu i tego tlumaczyc nie trzeba. A dlaczego nie bylo np wiekszych zastrzezen do stadionow w Zamosciu lub w Lubartowie? To rowniez oczywiste. Tam nie bylo powodu do tworzenia zasieków.

Trzeba liczyc na szybka budowe stadionu na Krochmalnej. Dopiero wtedy mamy szanse zobaczyc firme Krosnet w ciekawszej akcji - w cieciu krat.

DJPEPE
Junior

#3663 Postautor: DJPEPE » 26 marca 2011, o 16:08

Prace trwają - siatki zamienione sklejkami, umyte dmuchawce czekają na nowiuśkie kable w wykopanych rowkach, wyremontowana i nasmarowana maszyna startowa czeka w gotowości na zawody, nowe zegary czekają by je ustawić, a w Pubie H2O - czekają karnety.
Nic , tylko się cieszyć... :D
http://www.youtube.com/watch?v=OWIN8T8jA9k

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#3664 Postautor: Cz@rek » 26 marca 2011, o 16:31

No to widzę że na trybunie VIP powstał dodatkowy płot z siatki, komfort oglądania z tej trybuny drastycznie spadnie,no może poza dwoma trzema rzędami od góry.
Mam tez pytanie do osób które widziały z bliska tą sklejkę.Jak mocny to jest materiał? Bo słupki na których jest budowana wyglądają dość solidnie-boje się czy nie za bardzo...

Davv
Kadrowicz

#3665 Postautor: Davv » 26 marca 2011, o 19:35

DJPEPE pisze:Prace trwają - siatki zamienione sklejkami, umyte dmuchawce czekają na nowiuśkie kable w wykopanych rowkach, wyremontowana i nasmarowana maszyna startowa czeka w gotowości na zawody, nowe zegary czekają by je ustawić, a w Pubie H2O - czekają karnety.
Nic , tylko się cieszyć... :D
http://www.youtube.com/watch?v=OWIN8T8jA9k

Już to widzę, już to widzę - Motor Lublin w Ekstralidze.

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#3666 Postautor: Bozena » 27 marca 2011, o 01:33

Cz@rek pisze:No to widzę że na trybunie VIP powstał dodatkowy płot z siatki, komfort oglądania z tej trybuny drastycznie spadnie,no może poza dwoma trzema rzędami od góry.
Mam tez pytanie do osób które widziały z bliska tą sklejkę.Jak mocny to jest materiał? Bo słupki na których jest budowana wyglądają dość solidnie-boje się czy nie za bardzo...

Obawiam się, że Cz@rek ma rację. Raz,że widoczność na dole z powodu sklejek będzie mniejsza, dwa- według mnie wygląda to dużo gorzej niż siatka i co gorsze mniej bezpiecznie. Osobiście nowo zakładana sklejka kojarzy mi się z dechami jakie były kiedyś na stadionach i na dodatek te solidne, dość gęsto zamontowane słupki. Czy to aby na pewno dobry pomysł? :(

arturek111
Szkółkowicz
Kontakt:

#3667 Postautor: arturek111 » 27 marca 2011, o 06:22

Bozena pisze:
Cz@rek pisze:No to widzę że na trybunie VIP powstał dodatkowy płot z siatki, komfort oglądania z tej trybuny drastycznie spadnie,no może poza dwoma trzema rzędami od góry.

Obawiam się, że Cz@rek ma rację. Raz,że widoczność na dole z powodu sklejek będzie mniejsza, dwa- według mnie wygląda to dużo gorzej niż siatka i co gorsze mniej bezpiecznie. Osobiście nowo zakładana sklejka kojarzy mi się z dechami jakie były kiedyś na stadionach i na dodatek te solidne, dość gęsto zamontowane słupki. Czy to aby na pewno dobry pomysł? :(

Witam
Jedynie spadnie widoczność na trybunie VIP-owskiej.
Natomiast co do bezpieczeństwa - bardziej bezpieczna jest sklejka niż siatka. Wynika to z praw fizyki. Jest mało prawdopodobne uderzenie bezpośrednie w taką bandę plecami w przypadku upadku zawodnika. Jeśli nawet to nastąpi zawodnik będzie się ślizgał po takiej bandzie. Natomiast siatka może np. "złapać" zawodnika, (chociażby przypadek Dawida Stachyry zawisł na siatce (miał wbity drut siatki w udo)). zaczepienie kierownicą o siatkę. zawodnik w trakcie upadku na prostej może zachaczyć dłonią o siatkę, co może się skończyć urazem dłoni. Natomiast przy sklejce, chyba nie trzeba dużej wyobraźni jak zachowa się zawodnik podczas upadku. Słupki są wykonane z dość plastycznego materiału jakim jest aluminium
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#3668 Postautor: niespokojny » 28 marca 2011, o 00:38

Od zewnątrz, banda musi być podtrzymywana przy pomocy odpowiednich
słupów, mocno umocowanych w gruncie. Słupy nie mogą wystawać ponad
górną krawędź bandy.
Wewnętrzna powierzchnia całej bandy musi być pomalowana tak, aby wyraźnie
kontrastować z kolorem nawierzchni toru
.

To chyba czeka nas jeszcze malowanko?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

harry
Trener

#3669 Postautor: harry » 28 marca 2011, o 00:52

Raczej tam zostaną namalowane ( naklejone?) reklamy sponsorów.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#3670 Postautor: Torsen » 28 marca 2011, o 00:54

A może przemalują tor, żeby banda z nim kontrastowała?

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#3671 Postautor: mikas » 28 marca 2011, o 11:57

I to jest bardzo dobra koncepcja :idea: :idea: :idea: :D
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
vadik
Junior

#3672 Postautor: vadik » 28 marca 2011, o 20:05

to moze ankieta na jaki kolor :) 8)

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#3673 Postautor: Egon » 28 marca 2011, o 22:32

Stan na dziś: dmuchawce napompowane, bandy zrobione (aluminiowy dół 25-30 cm bandy pomalowany na biało..znaczy się malowanie będzie skończone jutro), brama wjazdowa na tor zrobiona, jest nowa maszyna do równania toru (wg mnie nieporównywalnie lepsza od starej), tor praktycznie gotowy do jazdy, elektryka to Sodoma i Gomora..jak zobaczyłem plątaninę tych starych kabli, które zostały w kilku miejscach odkopane to się za głowę złapałem..ale miejmy nadzieję że dojdą z tym jakiegoś ładu. Park maszyn nietknięty. Murek na trybunie krytej o której pisał harry, szumnie nazywanej VIP nie został poprawiony i raczej nie zostanie (no ale to raczej drobiazg). Jeśli chodzi o widoczność z trybuny krytej to nie dramatyzujmy..z drugiego rzędu krzesełek już wszystko dobrze widać. Ogólnie, to daje się poznać, że ludzie którzy przeprowadzają remont mają stawki godzinowe.

Czy ma ktoś jakieś informacje co będzie z polewaczką? Bo doszły mnie słuchy że takową nie dysponujemy.
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#3674 Postautor: niespokojny » 28 marca 2011, o 22:39

Strazacy pomoga :lol:
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

janek
Kadrowicz

#3675 Postautor: janek » 29 marca 2011, o 15:16

Egon pisze:Czy ma ktoś jakieś informacje co będzie z polewaczką? Bo doszły mnie słuchy że takową nie dysponujemy.

Polewaczkę ZDZICHTEX widziałem dzisiaj w "pokrzywach" na terenie Daewoo przy Mełgiewskiej. :)