Lubelski klub w sezonie 2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2011

#3026 Postautor: kibicLBN » 5 lutego 2011, o 12:00

I jeszcze żeby chłopak miał rywalizować z Maćkiem Janowskim czy Pawlickim, a tu chodzi o zdolnego chłopaka, który jednak wcale nie musi być bardzo dobry w najbliższym sezonie. Jak dla mnie mustafa ma więcej racji. Poza tym to zawodnicy bardziej lecą w pana z klubami niż na odwrót, choć z juniorami bywa różnie.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#3027 Postautor: mustafa » 5 lutego 2011, o 12:07

no właśnie... chociażby latanie z gotowymi kontraktami do konkurencyjnych klubów, aby ugrać jak najwięcej.

a poza tym w naszym klubie to chyba mieliśmy najwięcej różnych przykładów jak to zawodnik potrafi polecieć w ....

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3028 Postautor: istred » 5 lutego 2011, o 12:09

Ambicja? Nie wydaje mnie się...

Ilu młodych żużlowców zmienia barwy klubowe?
Niewielu, a jeśli już to tylko i wyłącznie po to żeby regularnie startować.
Po co więc zmieniać (przypuszczam, że) ekstraligę na II ligę żeby i tam startować od święta?
Przecież też może iść na wypożyczenie do innego klubu drugoligowego, gdzie starty będzie miał pewne...
Albo też może uznać, że dużo większe korzyści przyniesie mu trenowanie i podpatrywanie czołowych zawodników tej dyscypliny i startowanie w wielu turniejach juniorskich niż rywalizacja o skład w drużynie II ligowej.
...jakkolwiek, pozwólmy zawodnikom kierować swoją karierą.

Ale przyznawanie się przez klub, że "szkoda, że gościa nie oszukaliśmy, bo już byśmy mieli jego kontrakt" jest moim zdaniem trochę niestosowne.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#3029 Postautor: mustafa » 5 lutego 2011, o 12:16

no ale zaraz, w końcu plan nie jest taki że mamy najczęściej jeździć składem bez Sweetmana / obcokrajowca, czyli dwóch polskich juniorów? a poza tym, jeżeli zawodnik boi się rywalizować w najsłabszej lidze z innym zawodnikiem który dopiero zaczyna karierę żużlową, to raczej powinien zacząć myśleć o czymś innym niż o ściganiu na torze.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3030 Postautor: istred » 5 lutego 2011, o 12:24

W taki razie uważasz, że oszukując zawodnika w negocjacjach i uzyskując podpis na kontrakcie poprzez wprowadzenie zawodnika w błąd w rzeczywistości zawodnikowi oszukanemu zrobilibyśmy przysługę, tak?

Takie trochę uszczęśliwianie go na siłę - dobrze rozumiem?

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#3031 Postautor: mustafa » 5 lutego 2011, o 12:38

oczywiście, że tak nie uważam. ani klub ani zawodnicy nie powinni nikogo oszukiwać.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#3032 Postautor: ravajas » 5 lutego 2011, o 12:41

Istred, ale mogło być też tak (hipotetycznie): widzimy dobrego chłopaka, który ze swoimi umiejętnościami mógłby być skutecznym konkurentem dla Łukaszewskiego, więc chętnie go ściągniemy. I już, już ma chłopak podpisać kontrakt, ale jak się dowiedział kto u nas jest na juniorce, to poleciał i zamknął się w kiblu.
I co? Gdzie tu mowa o robieniu zawodnika w ch...?

To tylko moja koncepcja.

mustafa pisze:oczywiście, że tak nie uważam. ani klub ani zawodnicy nie powinni nikogo oszukiwać.

wypowiedź godna "polska zasługuje na cud gospodarczy" :)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#3033 Postautor: mustafa » 5 lutego 2011, o 12:45

jakie pytanie taka odpowiedź :)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3034 Postautor: istred » 5 lutego 2011, o 12:47

Istred, ale mogło być też tak (hipotetycznie): widzimy dobrego chłopaka, który ze swoimi umiejętnościami mógłby być skutecznym konkurentem dla Łukaszewskiego, więc chętnie go ściągniemy. I już, już ma chłopak podpisać kontrakt, ale jak się dowiedział kto u nas jest na juniorce, to poleciał i zamknął się w kiblu.
Nigdzie. Ja mówię o sytuacji, której nasi włodarze żałują, to znaczy, że nie oszukali tamtego juniora.

jerry wyraźnie napisał:
Dodatkowo odnośnie transferów to panowie przyznali się do błędu taktycznego odnośnie przedwczesnego ogłoszenia transferu Łukaszewskiego. Gdyby przetrzymali tą informację do 31 stycznia to prawdopodobnie mielibyśmy przynajmniej jeszcze jednego fajnego juniora, który się wycofał, gdy usłyszał z kim ma rywalizować o pozycję juniora. 8)
To znaczy, że uczciwość uważają za "błąd taktyczny" - i tylko i wyłącznie odnośnie tego piszę.

PS. Mnie odpowiedź mustafy w pełni satysfakcjonuje, bo przyznaje mi rację :)

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#3035 Postautor: ravajas » 5 lutego 2011, o 12:55

istred pisze:To znaczy, że uczciwość uważają za "błąd taktyczny" - i tylko i wyłącznie odnośnie tego piszę.

Ale jeśli sytuacja wyglądała tak, jak ją opisałem (dodam: hipotetycznie) to nie można powiedzieć, że chodziło o oszustwo. Oczywiście nie upieram się przy swojej wersji, ale STANOWCZO TWIERDZĘ, że to co piszesz NIE JEST OCZYWISTE. Chociaż masz prawo - jak każdy - do błędu 8)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3036 Postautor: istred » 5 lutego 2011, o 13:00

Ale nie, nie... ja mam wrażenie, że się nie rozumiemy ;)

Ja w zupełności podzielam Twoje zdanie. Według mnie też to mogło podobnie wyglądać - gość orientuje się kogo mamy zakontraktowanego z juniorów i rezygnuje mimo wcześniejszych chęci.
Tu oczywiście żadnego oszukiwania nie ma. Każdy do momentu złożenia podpisu ma prawo się rozmyślić.

Chodzi mi tylko o samo podejście działaczy do sprawy - że (jeśli było jak pisze jerry) uczciwość uznają za "błąd taktyczny". Moim zdaniem żadnego błędu nie popełnili.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#3037 Postautor: ravajas » 5 lutego 2011, o 13:38

Różnica jest subtelna, w stylu: nie mówienie całej prawdy a mówienie nieprawdy.
Twierdzę jedynie, że skoro Klub nie ma OBOWIĄZKU upubliczniania faktu podpisania każdego kontraktu natychmiast po tej czynności, to robiąc to - tym samym przekreślając szansę na zdobycie kolejnego wartościowego zawodnika - może we własnym mniemaniu uznać owo upublicznienie za błąd taktyczny.
Jeśli jednak obowiązek upublicznienia faktu podpisania kontraktu istnieje, to Klub nie miał wyjścia i opublikować musiał. A w takiej sytuacji rzeczywiście uznawanie tegoż faktu za "błąd" jest pozbawione sensu.

Moja polemika z Tobą - aczkolwiek zgodnie z Twoim podpisem obaj wiemy o czym mówi drugi z nas - wywiązała się z tego, że moim zdaniem użyłeś zbyt mocnych słów pisząc o nieuczciwości.
pozdrawia:
Rafał Borowski

jerry78
Trener

#3038 Postautor: jerry78 » 5 lutego 2011, o 13:44

Istred, jak ktoś chce to się czepi wszystkiego. A Ty potrafisz z jakieś najprostszej sprawy rozpętać problem na całą stronę na forum.
Oszukanie to powiedzenie komuś nieprawdy. To, że klub miałby oszukać tego juniora to jest tylko i wyłącznie Twoje przypuszczenie. Klub nie ma obowiązku informować zawodnika o tym kogo zakontraktował zasłaniając się polityką transferową klubu. Tak samo junior podpisując kontrakt nie ma prawa sądzić, że będzie jedynym w drużynie albo że z góry ma zapewnioną pozycję juniora nr 1. Tak więc proszę nie rób z igły widły i nie dorabiaj wymyślonych hipotez.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3039 Postautor: istred » 5 lutego 2011, o 14:00

Oszukanie to powiedzenie komuś nieprawdy.
Nie mam zamiaru na ten temat dyskutować, ale mylisz się. Oszukanie to wprowadzenie kogoś w błąd i nie ma znaczenia czy poprzez "powiedzenie komuś nieprawdy" czy poprzez zatajenie prawdy.

Widzisz, sam tej strony nie napisałem. Ja wyraziłem swoją opinię, a że komuś ona nie pasuje to wchodzi w dyskusję - przynajmniej nudno na forum nie jest :)

Różnica jest subtelna, w stylu: nie mówienie całej prawdy a mówienie nieprawdy.
Jak napisałem wyżej, moim zdaniem obie sytuacje to oszustwo.
Twierdzę jedynie, że skoro Klub nie ma OBOWIĄZKU upubliczniania faktu podpisania każdego kontraktu natychmiast po tej czynności, to robiąc to - tym samym przekreślając szansę na zdobycie kolejnego wartościowego zawodnika - może we własnym mniemaniu uznać owo upublicznienie za błąd taktyczny.
Jeśli jednak obowiązek upublicznienia faktu podpisania kontraktu istnieje, to Klub nie miał wyjścia i opublikować musiał. A w takiej sytuacji rzeczywiście uznawanie tegoż faktu za "błąd" jest pozbawione sensu.
Obowiązku nie ma.
Ale przypuszczam, że w przypadku juniora (a przynajmniej w sytuacji do której się odnosimy) istotne dla zawodnika było kogo będzie miał za rywala do składu, dlatego też zakładam, że się o to pytał. Wtedy klub ma do wyboru - albo powiedzieć prawdę, albo zataić - zatajenie byłoby oszustwem.

Mam wrażenie, że idealnym rozwiązaniem według klubu byłaby sytuacja kiedy 31 stycznia ujawniają kontrakty i pojawia się trzech niezłych juniorów, z których każdy był zapewniany, że jest tym jedynym.
Moja polemika z Tobą - aczkolwiek zgodnie z Twoim podpisem obaj wiemy o czym mówi drugi z nas - wywiązała się z tego, że moim zdaniem użyłeś zbyt mocnych słów pisząc o nieuczciwości.
Pewnie, że wiemy. Ja po prostu lubię nazywać rzeczy po imieniu. :)

bobek7777

#3040 Postautor: bobek7777 » 6 lutego 2011, o 15:37

istred pisze:
Nigdzie. Ja mówię o sytuacji, której nasi włodarze żałują, to znaczy, że nie oszukali tamtego juniora.

jerry wyraźnie napisał:
Dodatkowo odnośnie transferów to panowie przyznali się do błędu taktycznego odnośnie przedwczesnego ogłoszenia transferu Łukaszewskiego. Gdyby przetrzymali tą informację do 31 stycznia to prawdopodobnie mielibyśmy przynajmniej jeszcze jednego fajnego juniora, który się wycofał, gdy usłyszał z kim ma rywalizować o pozycję juniora. 8)
To znaczy, że uczciwość uważają za "błąd taktyczny" - i tylko i wyłącznie odnośnie tego piszę.

PS. Mnie odpowiedź mustafy w pełni satysfakcjonuje, bo przyznaje mi rację :)
bo jesteś najważniejszy i przyznaje(tylko) tobie racje

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#3041 Postautor: Maxx » 6 lutego 2011, o 18:11

A ja uważam, że bardziej pożyteczne będzie jeśli zamiast "rozbierać" na czynniki pierwsze słów "nieprawda" czy "nieuczciwość" i próbować je zdefiniować, wspólnie z podobnym zaangażowaniem rozbierzecie na czynniki pierwsze maszynę startową i poskładacie z powrotem tak aby działała niezawodnie 8)

Speedway-Mati
Zawodowiec

#3042 Postautor: Speedway-Mati » 6 lutego 2011, o 21:02

Obrazek

Ge(L)o
Trener

#3043 Postautor: Ge(L)o » 6 lutego 2011, o 21:57

Boję się tych nart. Oby problem z ustaleniem składu sam się w tych górach nie rozwiązał.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#3044 Postautor: Łoptymista » 6 lutego 2011, o 22:16

stara rzeszowska tradycja :? tam ciagle ktos sie uszkadzal na nartach

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#3045 Postautor: Egon » 6 lutego 2011, o 22:50

Pół biedy jak ktoś ma jako takie pojęcie o jeździe na nartach..gorzej jak ktoś jest "ni w te ni we wte" i będzie uczony nie daj Boże :? oby wszyscy wrócili cali i zdrowi, a Tomek trzymał się jak najdalej od stoku ;)
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#3046 Postautor: Cooper » 6 lutego 2011, o 23:26

Dajcie juz na luz, moze w ogole zabronmy im wychodzic z domu, a przede wszystkim wsiadac na motory, bo to przeciez bardzo niebezpieczne.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

harry
Trener

#3047 Postautor: harry » 6 lutego 2011, o 23:36

Taa, juz Kubica miał pasje pojeździć sobie....

Generalnie to bardzo dobry plan taki wspólny wyjazd, aby tylko wszystko zakończyło sie bez przykrych niespodzianek.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#3048 Postautor: Apocalips » 6 lutego 2011, o 23:38

Ale kraczecie wszyscy :P Super, ze chlopaki pojechali na oboz, zespol sie zintegruje, pocwiczy wspolnie. Nastepny wyjazd na poludnie pare dni pojezdzic i mozna atakowac I ligę ;)
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#3049 Postautor: Egon » 6 lutego 2011, o 23:42

Chyba jednak w zły dzień to napisałeś...bo jeden już dziś pojeździł..nie ta skala..ale jednak :? kontuzja przed sezonem i to jeszcze przy KSM-ie, trzecim sezonie w II lidze i trzecim sezonie napinki o awans to chyba nic dobrego. Dlatego niepotrzebne ryzyko trzeba minimalizować. Nikt nikomu niczego nie zabroni, ludzie po prostu mają nadzieję że przejeździmy sezon w miarę możliwości najlepszym składem oczywiście mając na uwadze ograniczenie KSM-em. Sam wyjazd to super pomysł oczywiście i oby skończył się pełnym sukcesem ;)

edit: no właśnie zostałem uprzedzony
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Grucha18
Szkółkowicz

#3050 Postautor: Grucha18 » 7 lutego 2011, o 15:14

Egon pisze:Chyba jednak w zły dzień to napisałeś...bo jeden już dziś pojeździł..nie ta skala..ale jednak :? kontuzja przed sezonem i to jeszcze przy KSM-ie,

A mógłbyś to rozwinąć czyżby któryś z naszych się nie daj Bóg rozwalił ...