Lubelski klub w sezonie 2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2011

#2151 Postautor: kibicLBN » 23 grudnia 2010, o 13:26

Pan Dariusz S. jest bohaterem tragicznym bo nawet jakby ściągnął tu Drabika, Gomólskiego i innych dobrych rajderów spłaciłby wszystko bezproblemowo, to dla niektórych i tak byłby niedorajdą, która się do niczego nie nadaje i na niczym nie zna.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2152 Postautor: niespokojny » 23 grudnia 2010, o 13:30

A niech tylko nie bedzie dzisiaj kontraktu to zobaczy! :evil: :wink:
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2153 Postautor: Cooper » 23 grudnia 2010, o 13:36

kibicLBN pisze:Pan Dariusz S. jest bohaterem tragicznym bo nawet jakby ściągnął tu Drabika, Gomólskiego i innych dobrych rajderów spłaciłby wszystko bezproblemowo, to dla niektórych i tak byłby niedorajdą, która się do niczego nie nadaje i na niczym nie zna.

Ale kto tu mowi o kontraktach?

Ja ze skladu, zarowno w mijajacym jak i nadchodzacym sezonie, jestem bardzo zadowolony i zlego slowa nie powiem.

Klub to jednak nie tylko podpisywanie kontraktow.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#2154 Postautor: Cz@rek » 23 grudnia 2010, o 14:21

harry pisze:To znaczy że panowie Zając i Strugalski też chcieli byc prezesami i nie zostali?

Czy chcieli tego nie wiem, ale zaproponowany kandydat zawsze może nie wyrazić zgody na kandydowanie...

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2155 Postautor: kibicLBN » 23 grudnia 2010, o 15:11

Cooper pisze:
kibicLBN pisze:Pan Dariusz S. jest bohaterem tragicznym bo nawet jakby ściągnął tu Drabika, Gomólskiego i innych dobrych rajderów spłaciłby wszystko bezproblemowo, to dla niektórych i tak byłby niedorajdą, która się do niczego nie nadaje i na niczym nie zna.

Ale kto tu mowi o kontraktach?

Ja ze skladu, zarowno w mijajacym jak i nadchodzacym sezonie, jestem bardzo zadowolony i zlego slowa nie powiem.

Klub to jednak nie tylko podpisywanie kontraktow.

Zgoda kontrakty to nie wszystko.
1.Popatrzmy na organizację zawodów. Mecze nie ulegają mega wydłużeniu od czasów spotkania z Wandą (a to i tak krakowian wina). Jest w tym elemencie znacząca poprawa
- zapraszanie Lorka, co nie było może jakimś super pomysłem ale ciekawą inicjatywą
2. Bardziej poważny wizerunek, w końcu na meczach Sprawka pojawiał się w garniturze i przypominał dyrektora ;)
3. Coraz lepiej potrafi obstawać przy swoim mimo braku obycia i braku znajomości w żużlowym towarzystwie (przykład-Rawicz, wyjątek u nas z Łodzią, ale wtedy naprawdę ponoć ktoś z wodą gdzieniegdzie przesadził ;) ) , obserwator GKSŻ w Łodzi z tego co pamiętam
Wiele tego nie ma i ja uważam że Dariusz Sprawka jest działaczem dość przeciętnym, by nie powiedzieć słabym, ale na pewno nie można uznać go za beznadziejnego, a jeśli ktoś na 10 postów z pomyjami napisze 1 w którym przyzna że coś D.S zrobił dobrze to ja nie mam pytań.
Wiadomo błędy są nadal:
-opieszałość przy załatwianiu licencji
-niepotrzebne obiecanki
-odwoływanie kolejnych spotkań z kibicami i robienie "z gęby cholewy"
Także jak ja miałbym oceniać pana Darka to według ocen szkolnych dałbym mu 3 z małym minusem ;) Ale postep jest i w miarę jak poszerzą się ich znajomości w światku żużlowym powinno być lepiej.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2156 Postautor: Cooper » 23 grudnia 2010, o 15:17

kibicLBN pisze:Zgoda kontrakty to nie wszystko.
1.Popatrzmy na organizację zawodów. Mecze nie ulegają mega wydłużeniu od czasów spotkania z Wandą (a to i tak krakowian wina). Jest w tym elemencie znacząca poprawa
- zapraszanie Lorka, co nie było może jakimś super pomysłem ale ciekawą inicjatywą
2. Bardziej poważny wizerunek, w końcu na meczach Sprawka pojawiał się w garniturze i przypominał dyrektora ;)
3. Coraz lepiej potrafi obstawać przy swoim mimo braku obycia i braku znajomości w żużlowym towarzystwie (przykład-Rawicz, wyjątek u nas z Łodzią, ale wtedy naprawdę ponoć ktoś z wodą gdzieniegdzie przesadził ;) ) , obserwator GKSŻ w Łodzi z tego co pamiętam
Wiele tego nie ma i ja uważam że Dariusz Sprawka jest działaczem dość przeciętnym, by nie powiedzieć słabym, ale na pewno nie można uznać go za beznadziejnego...[...] Także jak ja miałbym oceniać pana Darka to według ocen szkolnych dałbym mu 3 z małym minusem

No rzeczywiscie, niekonczace sie pasmo sukcesow..."mecze nie trwaja 4 godziny", "chodzi w garniturze", no po prostu zaslugi w sam raz na awans na prezesa:)
Sam na koncu wyciagnales wnioski.

A tak poza tym, to mam wrazenie, ze chyba nie do konca wiesz o czym mowisz, skoro dla Ciebie organizacja zawodow, to czas ich trwania i sciaganie Lorka...

meesha
Trener
Kontakt:

#2157 Postautor: meesha » 23 grudnia 2010, o 15:20

Oj tam, oj tam, nawet papier w drukarce bywał ostatnio 8)
obserwator GKSŻ w Łodzi z tego co pamiętam

Taaa, tylko nie wiem na co nam był ten obserwator skoro był nim sprzyjający Orłowi Rysio Głód (nawet się nie krępował świętując po meczu awans razem z łodzianami) :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#2158 Postautor: Hayden » 23 grudnia 2010, o 16:14

Noooo, ilez mozna z tej Czestochowy do Lublina jechac ? :D
Motor mocny

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#2159 Postautor: Mars » 23 grudnia 2010, o 16:20

W związku z przejęciem przez Sprawkę funkcji szefa lubelskich żużlowców nie będzie jednak zmiany na stanowisku dyrektora. – Taka osoba jest potrzebna w klubie ale nie będziemy nikogo zatrudniać. Po prostu będę pełnił obie te funkcje jednocześnie – tłumaczy Dariusz Sprawka.

P.S Podpisu nie będzie zostaliśmy przebici ;)
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

straho
Junior

#2160 Postautor: straho » 23 grudnia 2010, o 16:22

skąd takie info?
Z niczego może być tylko nic.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#2161 Postautor: Torsen » 23 grudnia 2010, o 16:24

Jest przymrużone oczko, co nie zmienia chyba zbytnio faktu, że Kolega Mars domaga się bana :twisted:

harry
Trener

#2162 Postautor: harry » 23 grudnia 2010, o 16:25

" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

meesha
Trener
Kontakt:

#2163 Postautor: meesha » 23 grudnia 2010, o 16:27

Ale gdzie tam jest napisane, że nici z kontraktu, bo ktoś nas przebił? :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#2164 Postautor: Mars » 23 grudnia 2010, o 16:29

meesha pisze:Ale gdzie tam jest napisane, że nici z kontraktu, bo ktoś nas przebił? :)

A czy mi chodziło o jakis kontrakt , ale jesteście boscy.

meesha
Trener
Kontakt:

#2165 Postautor: meesha » 23 grudnia 2010, o 16:31

Mars pisze:P.S Podpisu nie będzie zostaliśmy przebici ;)
A niby jak ma ktoś rozumieć takie zdanie w kontekście tego o czym się tu pisze na ostatnich stronach (czyli nowym kontrakcie jaki miał niby być dziś podpisany)?

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2166 Postautor: kibicLBN » 23 grudnia 2010, o 16:32

Cooper przecież piszę o poprawie a nie że wszystko jest super w sprawie organizacji. Ale wykluczyliśmy problem (3 godzinne mecze) który dotyczył kilku klubów w II lidze w poprzednim sezonie. Niepotrzebny był też pan Kwiek i jego gatki do obecnych na stadionie że jest ich mało;). Błedy nadal są popełniane i to mnie martwi. Dlatego mówię 3- to dość adekwatna ocena. Nie wiem czy się ze mną zgodzisz?
A ty meesha masz rację ale o braku obycia w światku speedwaya wspomniałem. Nie wszystko od razu ;)
Ja napisałem co myślę, możecie się z tym zgadzać albo i nie. Wszystkiego nie wiem, ale ponoć ci co wiedzą mniej żyją dłużej ;)

Marlej

#2167 Postautor: Marlej » 23 grudnia 2010, o 16:34

Ja juz sie zagotowalem. Prosze jasniej :twisted: .

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#2168 Postautor: Mars » 23 grudnia 2010, o 16:36

meesha pisze:
Mars pisze:P.S Podpisu nie będzie zostaliśmy przebici ;)
A niby jak ma ktoś rozumieć takie zdanie w kontekście tego o czym się tu pisze na ostatnich stronach (czyli nowym kontrakcie jaki miał niby być dziś podpisany)?

a czy ja czytam ostatnie strony? fajnie że ma być jakis kontrakt. :)

meesha
Trener
Kontakt:

#2169 Postautor: meesha » 23 grudnia 2010, o 16:37

No ogólnie jak się chce brać udział w dyskusji na jakimś forum to dobrze by było przeczytać o czym wcześniej była rozmowa.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#2170 Postautor: Mars » 23 grudnia 2010, o 16:41

oK jestem własnie na 2 stronie mam nadzieje że szybko nadrobie :)

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#2171 Postautor: sadychor » 23 grudnia 2010, o 16:51

Pierwsza decyzja odnosnie transmisji meczow z Zygmuntowskich jest bardzo dobra. Uklon w strone tych, ktorzy "kibicuja" na odleglosc lub chca obejrzec powtorke. Malo tego - kibice z innych miast tez moga sledzic mecz i skonczyc sie napinac, jacy to oni nie byli mocni i jaki to gowniany tor jest w Lublinie.
No coz, zarzad sie ciagle uczy, roznie to bywa, ale osobiscie nie pojmuje powszechnej krytyki. Kiedys kontakt z kibicami nie istnial, krazyly tylko ploty. Teraz idzie ku cywilizacji, dalej slyszy sie pokatnie jaki to burdel panuje w klubie, ale to nieodlaczny element tego miasta. A to zawodnicy sie zala, ze im zle, chociaz sami zamiast jezdzic remontuja lazienke lub oplakuja psa lub "sa tylko ludzmi". A to kibice psiocza, bo nie maja co ze soba zrobic w zyciu. Dzis pierwszy dzien zimy, do rozpoczecia sezonu daleko a tutaj brakuje jeszcze tylko dwoch-trzech ogniw w skladzie do optimum, niesplacenie zawodnikow nam nie grozi, sponsor nie uciekl...
Nic tylko narzekac proforma, a noz sie sp***li i bedzie taki jeden z drugim mogl powiedziec to durne, staropolskie "a nie mowilem :?: ".
I tym akcentem zycze wszystkim Wesolych Swiat.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

go!
Trener

#2172 Postautor: go! » 23 grudnia 2010, o 16:53

kibicLBN pisze: Błedy nadal są popełniane i to mnie martwi. Dlatego mówię 3- to dość adekwatna ocena. Nie wiem czy się ze mną zgodzisz?

Nie mnie co prawda pytasz, ale ja sie zgodze co do oceny. Natomiast nie bardzo rozumiem wyrozumialosc i "Rejsowe" podejscie do krytyki?
Wez pod uwage, ze sponsora mamy na mistrza Polski! Nie moze byc organizacja drugoligowa (na 3-) a sponsor extra. Ile tak wytrzyma?
Ostanio (w uproszczeniu) slyszalem taki text: "Chcecie sie taplac w blotku, klocic ze mna, stawiac mi warunki, probowac mnie? Prosze bardzo, ale nie za moje pieniadze."
Pomysl nad tym.
C’est la vie!

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#2173 Postautor: Hayden » 23 grudnia 2010, o 16:55

Obrazek

A Ty jak bedziesz sie dzis zachowywal wieczorem?
Motor mocny

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2174 Postautor: Cooper » 23 grudnia 2010, o 17:51

kibicLBN pisze:Cooper przecież piszę o poprawie a nie że wszystko jest super w sprawie organizacji.

Ale ja sie wciaz domagam wskazania tej poprawy. Bo na razie to wyglada troche tak, jakby np. byc wdziecznym PKP za to, ze pociagi w ogole jezdza, a to ze dalej jezdza jak chca no to dajmy im nad tym popracowac. Porownania kolejowe sa na czasie 8)

Dla mnie to, ze dyrektor chodzi w garniturze a nie w dresie naprawde trudno nazwac poprawa...

A co dlugosci trwania meczow - akurat moje zdanie w tej kwestii jest takie, ze w tym sezonie klub czesto nie mial wplywu ani na ich wydluzanie (zachowanie gosci) ani rozgrywanie w normalnym czasie (sprawny, stanowczy sedzia). Jesli juz, to w tej kwestii doszukiwalbym sie zaslug Rafala Koszalki (kto byl, ten widzial).

Sztyvny
Szkółkowicz

#2175 Postautor: Sztyvny » 23 grudnia 2010, o 18:06

- sponsor tytularny (najpierw Redstar, teraz Bogdanka). I bez gadania, kto, co i jak zalatwil, bo wiekszosc nie ma o tym pojecia (w tym ja). Faktem jest natomiast, ze sponsor przyszedl, gdy dyrektorem byl Sprawka a prezesem Wojciechowski. I chocby to byl fart i przyslowiowe "slepej kurze ziarno", to trafilo sie ono akurat za ich kadencji.

- dobre kontrakty przy marnych srodkach (patrz poczatek poprzedniego sezonu). Zatrzymano lidera (Barana) i zbudowano ciekawa druzyne

- sprawna organizacja spotkan (skoro bylo jeczenie, ze mecz trwa 3 godziny, to moze warto byloby przyznac, ze zostalo to poprawione?)

- Coraz wyrazniejsza "walka o swoje" (Obserwator w Lodzi, protest na tor w Rawiczu)

- Umiejetnosc dogadania sie z zawodnikami gdy klub byl w trudnej sytuacji i uzgodnienia "wariantu oszczednosciowego" na mecz z Ostrowem

- Wizerunek klubu i kontakt z kibicami (ponownie, niedawno byly za to ostre zjeby. Obecnie kontakt jest bardzo dobry i wszystkie informacje sa na biezaco. Dyrektor tez wyglada ja dyrektor - tak, nawet ta glupia marynarka to dobry ruch i liczy sie na plus, chociaz raczej symboliczny :) )

- Fajna polityka transferowa (nie chwalimy sie z kim to nie rozmawiamy. Jesli juz cos jest "praktycznie klepniete" to mowimy o tym kibicom, ale nie zdradzajac szczegolow. Chociaz patrzac na reakcje gdy ktorys z tych "prawie klepnietych" kontraktow nie wyjdzie, moze lepiej dla niektorzych byloby, zeby sklad oglosic im w kwietniu, na tydzien przed startem ligi. Byloby mniej marudzenia).

Mysle, ze problemem sporej czesci kibicow, jest patrzenie na klub przez pryzmat plotek i obiegowych opinii. Jakis dziadek rzuci na stadionie haslo, ktos to podchwyci, pusci dalej i plota idzie.
Popatrzcie na to wszystko z boku, nie zaglebiajac sie w takie informacje. Wtedy duzo latwiej znalezc pozytywy (i to calkiem niemalo), a negatywne rzeczy nie sa az tak istotne.