Lubelski klub w sezonie 2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
piotr76
Senior
Kontakt:

Re: Lubelski klub w sezonie 2011

#101 Postautor: piotr76 » 15 października 2010, o 16:48

Apocalips pisze:4 walczaków :D O to to !

4 ? ja tam widze pięciu ...
Baran
Puzon
Fisher
Hlib
M. Rempala
Rymel
Kostro
Larsen
Kudriaszow
zamiast 500 + program Beryl +

Awatar użytkownika
rAdEk23
Junior
Kontakt:

#102 Postautor: rAdEk23 » 15 października 2010, o 16:51

Stąd też buźka odpowiednia. Po prostu marzy mi się ten rajder w naszym zespole, ale raczej w I lidze ;) Zobaczymy, co zrobią włodarze, co rzuci Bogdanka.
Zastanawia mnie to czy faktycznie Rawicz się chce tak zbroić. Jeśli tak to po co? Awans ich byłby bez sensu, bo I liga dla kilkuset no może tysiąca kibiców to paranoja.

Jeśli mieli byśmy jechać o awans o e-ligi to nie widziała bym tych panów u nas, Watt jakoś do mnie nie przemawia a Ward jest dobry na pozycji juniora a w e-lidze trzeba mieć dwóch Polaków więc moim zdaniem nie ma sensu kontraktowanie Warda lepiej dać jakiemuś chłopakowi szanse na jazde.

grzesieck pisze:ja bym chetnie pochodzil na taka ekipe:

Baran
Puzon
Fisher
Hlib
M. Rempala
Rymel
Kostro
Larsen
Kudriaszow

Ja jestem jak najbardziej za takim składem tylko zmienił bym T. Kostro na tego młodego chłopaka ze szkółki żeby się objeździł w lidze bo musimy patrzyć w przyszłość a Tadek w przyszłym roku kończy wiek juniora 8)
Sipma Lublin :D :D :D

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#103 Postautor: truskawa » 15 października 2010, o 16:57

Do obecnego krajowego składu Jacek Rempała, a z obcokrajowców na uzupełnienie wszystko jedno, ważne żeby był po prostu mocny :) jest ich tylu że wypisywanie nazwisk nie ma sensu, może być Fisher skoro mu sie tak spodobało u nas.

Krajowy skład włącznie z Piszczem. Jeżeli będzie zdrowy i przygotowany(sprzetowo, kondycyjnie) do sezonu, to wciąż może być top ten ligi. Co jak co ale drugoliwgowe tory zna jak mało kto.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#104 Postautor: grzesieck » 15 października 2010, o 16:59

nie no, starczy juz chyba Piszcza w Lublinie, wydaje mi sie, ze zarowno Zarzad jak i kibice wyleczyli sie w tym roku z niego

btw, czy to juz czas na ankiete z 30 nazwiskami i mozliwoscia oddania 2 glosow na zawodnikow, ktorych kibice chetnie by widzieli w naszych barwach w sezonie 2011? :>
METHANOL ADVENTURE TEAM

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#105 Postautor: Apocalips » 15 października 2010, o 17:00

piotr76 pisze:
Apocalips pisze:4 walczaków :D O to to !

4 ? ja tam widze pięciu ...
Baran
Puzon
Fisher
Hlib
M. Rempala
Rymel
Kostro
Larsen
Kudriaszow

Jak pisalem posta to Kudriaszowa w tym skladzie nie bylo :)
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#106 Postautor: kibicLBN » 15 października 2010, o 17:02

Zróbcie sondę , kto się wyleczył, a kto nie :D ? Mnie już ta choroba nie bierze, i Tomasz sam mnie zaszczepił przeciwko sobie ;)
Wczoraj siedział jak mumia albo Frankenstein przed ożywieniem na tym spotkaniu, nikt chyba do niego na koniec nie podchodził... Przynajmniej ja nie zauważyłem chętnych.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Bochen

#107 Postautor: Bochen » 15 października 2010, o 17:03

rAdEk23 pisze:Ja jestem jak najbardziej za takim składem tylko zmienił bym T. Kostro na tego młodego chłopaka ze szkółki żeby się objeździł w lidze bo musimy patrzyć w przyszłość a Tadek w przyszłym roku kończy wiek juniora 8)

Tadeusz Kostro - Data urodzenia: 8.05.1991 - pojeździ jako junior jeszcze dwa lata :P
NO breakes, NO rules.....SPEEDWAY!!!

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#108 Postautor: Piocze » 15 października 2010, o 17:03

Chętni byli, ale od razu wybył.
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#109 Postautor: bartosch » 15 października 2010, o 17:04

jak sie bawic to sie bawic:)

Puszakowski
Fisher
Baran
Miesiac
J. Rempala/Trojanowski
Klimek
Skidmore/Auty

i I liga gwarantowana. pozdrawiam!
carpe diem!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#110 Postautor: kibicLBN » 15 października 2010, o 17:07

Bartosz, kiedy Klimek siedział ostatnio na motocyklu żużlowym i czy w ogóle myśli żeby powrócić dojazdy? Nie sugeruję odpowiedzi tylko pytam, bo ty lubisz wiedzieć więcej niż inni ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#111 Postautor: bartosch » 15 października 2010, o 17:11

kibicLBN pisze:Bartosz, kiedy Klimek siedział ostatnio na motocyklu żużlowym i czy w ogóle myśli żeby powrócić dojazdy? Nie sugeruję odpowiedzi tylko pytam, bo ty lubisz wiedzieć więcej niż inni ;)

nie mam pojecia czy Rafal mysli o powrocie na tor. jezeli ja bym byl na jego miejscu to napewno tak bym uczynil, bo okazja ku temu jest znakomita. Tadek mimo tego, ze by bardzo chcial to i tak nie zostanie w Lublinie, bo Tarnow go nie pusci. dlatego trzeba szukac jakiejs alternatywy.
carpe diem!

zombie
Szkółkowicz

#112 Postautor: zombie » 15 października 2010, o 17:15

klimek nie wroci na tor,
mowil ze szkoda mu zdrowia na nieoplacalny sport cyz cos takiego

asid
Senior

#113 Postautor: asid » 15 października 2010, o 17:30

Jedno jest pewne, ten wątek będzie rekordowy pod względem ilości postów :D

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#114 Postautor: truskawa » 15 października 2010, o 17:48

ależ by to były emocje! 4 tysiące fanatycznych lublinian będzie cały sezon świadkiem odrodzenia naszego jedynego juniora-wychowanka, od zera do bohatera!

JACEK REMPAŁA ROBIĄCY FURY KLIMKOWI
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
rAdEk23
Junior
Kontakt:

#115 Postautor: rAdEk23 » 15 października 2010, o 18:02

Bochen pisze:
rAdEk23 pisze:Ja jestem jak najbardziej za takim składem tylko zmienił bym T. Kostro na tego młodego chłopaka ze szkółki żeby się objeździł w lidze bo musimy patrzyć w przyszłość a Tadek w przyszłym roku kończy wiek juniora 8)

Tadeusz Kostro - Data urodzenia: 8.05.1991 - pojeździ jako junior jeszcze dwa lata :P

Sorry mój błąd ale to nie zmienia faktu ze, przy awansie do e-ligi już juniorem nie będzie, a z reszta Bartosch wyjaśnił że nie ma raczej szans na Tadka.

Co do Piszcza to temu panu dziękujemy.
Klimek to Bartosch raczej marzenia bo on sam nie przyjdzie do klubu i nie powie że chce jeździć a nie wydaje mi się żeby go ktoś prosił o jazdę. A szkoda że już mu się nie chcę bo lepszej okazji na powrót chyba nigdy nie było i już nie będzie :)
Sipma Lublin :D :D :D

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#116 Postautor: K.A.M.I.L. » 15 października 2010, o 18:28

Osobiście widziałbym taki skład:

Puszakowski
Karpov
Fisher
Hougaard/T. Rempała
Baran
junior krajowy
Kudriaszow -

Do walki o skład: P. Miesiąc, T. Piszcz, R. Bach, Kenni Larsen.

Według mnie warto na poważnie powalczyć o Kudriaszowa, przynajmniej nie mielibyśmy problemów z terminami. To samo z Fisherem, tak dogadać kontrakt żeby nie było żadnych kolizji terminów. Jeśli mamy walczyć o 1 ligę to musimy mieć dyspozycyjny skład. Przykład Łodzi jechali prawie cały sezon krajowym składem i nie mieli problemów, że któremuś zawodnikowi nie pasuje termin.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#117 Postautor: Piocze » 15 października 2010, o 18:30

bartosch pisze:jak sie bawic to sie bawic:)

Puszakowski
Fisher
Baran
Miesiac
J. Rempala/Trojanowski
Klimek
Skidmore/Auty

O, Klimek! No, no! Słyszałem, że Jurek Mordel też chce wrócić :lol:
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Awatar użytkownika
Boobi
Senior

#118 Postautor: Boobi » 15 października 2010, o 18:32

Z Fisherem zacząć rozmowy już teraz. Facet wykręcił znakomitą średnią w PL więc pewnie będzie miał sporo ofert z EL. A jak wiemy terminy tej ligi nie kolidiują z Polską. Jeśli podpisze u nas to nie będzie łapał już Pl. Takie moje zdanie :)
"Życie to jazda"

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#119 Postautor: GIGI » 15 października 2010, o 19:08

Jesteśmy w końcu w bardzo komfortowej sytuacji. Wreszcie miasto chce pomóc + sponsor na 2011 rok. Puzon i Baran jako trzon zespołu plus Fisherek( jeśli to prawda co mówią że chce u nas jeździć). Pytanie tylko czy oni będą chcieli zostać. Puzon napewno propozycje z I ligi ma, myślę że nie inaczej jest z Baranem. Mam cichą nadzieję że my będziemy w stanie zaoferować godziwe pieniądze dla tych zawodników. Nasz sponsor będzie bez wątpienia dużą kartą przetargową. Nie byłem przekonany do niego ale rzeczywiście może spróbować z tym Bachem?? Ciekaw jestem czy ten turniej dojdzie do skutku i jakie fundusze będą przeznaczone o ile takowy się odbędzie. Możnaby zaprosić kilku juniorów i sprawdzić ich umiejętności ;)( Bach, Auty). Rafał Trojanowski to jednak spore ryzyko, pewniejszy zdecydowanie będzie Jacek o ile będzie chciał jeździć w teamie z bratem.
A może spróbować w pakiecie z Jackiem podkupić Jankesa z Łodzi??

Ge(L)o
Trener

#120 Postautor: Ge(L)o » 15 października 2010, o 19:22

Nie dla Jacka Rempały w Lublinie. Tak samo jak Trumińskiego (na szczęście już nie kontynuuje swojej błyskotliwej kariery) i Drymla Lukasa. Są sprawy i rzeczy, o których kibic nie zapomina. Nigdy.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#121 Postautor: Gelo » 15 października 2010, o 19:23

bartosch pisze:jak sie bawic to sie bawic:)

Puszakowski
Fisher
Baran
Miesiac
J. Rempala/Trojanowski
Klimek
Skidmore/Auty

o to to - amen

Awatar użytkownika
smerf_997
Junior

#122 Postautor: smerf_997 » 15 października 2010, o 19:26

GIGI pisze:A może spróbować w pakiecie z Jackiem podkupić Jankesa z Łodzi??

Dwa w cenie jednego? Coś w stylu Tesco... A może od razu hurtem wziąć całą drużynę:PP
Obrazek

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#123 Postautor: Fork » 15 października 2010, o 19:27

No właśnie, co do Fishera. Każdy w swoich życzeniach co do przyszłorocznego składu wymienia Ryana a trzeba zwrócić uwagę, że startował on na motocyklu przygotowanym pod 1 ligę i to nie byle kogo, bo Kuciapy. W tym przypadku trzeba by jasno określić (jeszcze przed sezonem) warunki startów mianowicie dyspozycyjność a przede wszystkim przygotowanie sprzętu na polską ligę.
Ciężko rzucać konkretnymi nazwiskami ale może warto postawić na jednego z młodszych zawodników w perspektywie 1 ligi. Mianowicie:
Pavlic - Pewnie będzie łakomym kąskiem dla wielu klubów ze swoim ksm (5,28) ale byłby to transfer typu hicior. A szkołę już chyba skończył 8)
Idźmy dalej.. Karpov, Marcin Rempała, Suchecki - spokojnie stać ich na wyniki dwucyfrowe w II lidze.
I teraz Ci, którzy kończą wiek juniora i 2011 rok będzie dla nich ważnym sezonem jak nie najważniejszym: Kus, Szewczykowski, Woelbert czy Tabaka.
Mam pytanie, czy ktoś wie co się dzieje z Mariuszem Węgrzykiem? Kontuzja? Patrząc na przykład Puzona w Lublinie mogłby stanąć na nogi.
Wracając, priorytetem będzie zatrzymanie Barana i Puszakowskiego oraz zakręcenie się przy zawodniku U-21 który będzie miał rozsądnego tatusia, potrafiącego nie tylko liczyć złotówki.
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#124 Postautor: niespokojny » 15 października 2010, o 19:32

Ludzie jaki Pavlic? Przeciez mowil ze zostaje w Lesznie :roll: . Karpov? Watpie zeby chcial isc lige nizej. Jak juz to do Lodzi pojdzie. Wydaje mi sie, ze latwiej namowic Polaka do jazdy w II lidze niz zagranicznego. Z tego wzgledu ze obco zazwyczaj jezdza w kilku ligach i czesto godza sie z rola rezerwowego. Polacy maja problemy z podpisem za granica, o czym otwarcie mowia. Szczegolnie Ci przecietni.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

turek
Szkółkowicz

#125 Postautor: turek » 15 października 2010, o 19:45

Jeszcze można do listy życzeń dorzucić Krzysztofa Słabonia, który za wiele się w SE nie najeździł. Nikt też nie wymienił Szymona Kiełbasy, a myślę, że może być solidnym wzmocnieniem dla drugoligowców. Średnia ok. 1,1 w SE, wygrał u nas 1/2 MIMP, kilku ciekawych zawodników na rozkładzie.

9. M. Puszakowski
10. R. Fisher (Pod warunkiem, że będzie jeździł wyłącznie w EL)
11. K. Słaboń
12. P. Miesiąc
13. K. Baran
14. Junior np. z Częstochowy (Cieślar, Bąk), lub wychowanek
15. J. Auty

Rez.: A. Rymel, A. Summers