Akurat mało istotne jest to, o czym zadecydowała Bogdanka. Fakt jest taki, że sponsora porządnego mamy. Faktem jest też, że przy dużym udziale zastępcy prezydenta Lublina - Żuka - o czym wspominał nawet Wojciechowski.Cenię Żuka i zamierzam na niego głosować, ale jednak coś czuję że gdyby nie decyzja Bogdanki o wspieraniu sportów motorowych to i miasto niewiele dałoby radę zdziałać. Wiadomo że jak taki duży sponsor wchodzi w sponsoring to "musi" być namaszczenie polityczne i takie było
Tyle, że za innymi klubami nie stoją takie firmy jak Bogdanka.Tak jak napisałem wyżej, dla mnie ten apel to odpowiedź na fakt że miasto finansowo wspiera dodatkowo inne kluby.
Z tego co czytałem ostatnio, to Azoty wycofały się ze sponsorowania SPRu i dlatego klub ma kłopoty.
Motor ma inną kwestię, bo miasto jest jego właścicielem, więc to naturalne, że się do nich zwraca o fundusze na działalność.
Zarówno Motor jak i SPR nie mają kogo zawstydzać, bo i nie mają sponsorów strategicznych, tym bardziej załatwionych przez miasto.