Hela pisze:Właśnie czytam w Tygodniku Żużlowym, że wczoraj i dziś w Opolu odbywa się zjazd działaczy klubowych i trwają rozomowy nad kształem przyszłorocznych rozgrywek. Może warto zamieścić na stronie klubowej relacje naszego przedstawiciela? Ciekawe czy połączą ligi? Czy nakażą start tylko polskich juniorów?
Prezes klubu, Zbigniew Wojciechowski wypowiadał się na łamach strony klubowej na temat kształtu rozgrywek przy okazji odpowiedzi na pytania kibiców:
Ja byłem zwolennikiem połączenia pierwszej i drugiej ligi. Wydaje mi się, że jest niewielka różnica miedzy poziomem pierwszej ligi a najlepszych drużyn w drugiej lidze. Zawsze jednak znajdą się maruderzy, którzy „rozwalają” budżety pozostałych klubów, bo jeżeli przegrywa się kilkudziesięcioma punktami ze wszystkimi to ktoś ponosi tego konsekwencje i to nie ta drużyna, która wysoko przegrywa, ale ta, która wysoko wygrywa, a następnie musi wypłacić należności za zdobyte punkty swoim zawodnikom. Mam nadzieję, że w przyszłości może rzeczywiście dojdzie do połączenia pierwszej i drugiej ligi tylko powinny być zaostrzone kryteria, które zmuszą kluby do utrzymania odpowiednio wysokiego poziomu w takiej połączonej lidze, mam na myśli zwłaszcza kryteria finansowe.