Treningi

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Desmo
Junior

Re: Treningi

#3326 Postautor: Desmo » 15 lipca 2010, o 19:25

Piszcz cienko, coś nie miały mocy jego motocykle, Rempała lepiej (pewnie pożyczył silniki od Jacka :lol: ) , Trojanowski najlepiej. A w ogóle co on tu dzisiaj robił?? :? :)

P.S.
A gwiazdor Baran znów nieobecny, zobaczymy jak jutro przygwiazdorzy
Jak awansujemy to będzie cud nad Bystrzycą!!!

meesha
Trener
Kontakt:

#3327 Postautor: meesha » 15 lipca 2010, o 19:29

Rempała lepiej (pewnie pożyczył silniki od Jacka :lol: )

A to juz sie pogodzili? :p
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#3328 Postautor: kilar » 15 lipca 2010, o 19:46

Ile to juz trwa, z rok ;) ?

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#3329 Postautor: Hela » 15 lipca 2010, o 20:43

Nieporadność Tomasza Rempały? Jeśli wygrywanie z Piszczem na dwa kółka o pół prostej to nieporadność to co by jutro pokazał Piszcz w zawodach? Pierwszy łuk przegrany i zjazd do parkingu? Sprawa jest jasna, w tym momencie Piszcz może Rempale co najwyżej motor myć. Obawiam się tylko tego, że to Piszcz jest dramatycznie słaby, więc to nie jest punkt odniesienia. Trzeba poczekać do jutra. Moim zdaniem jeśli Rempała zrobi jutro 6-8 punktów to będzie dobrze.
No i najważniejsze. Miała być walka o skład, miał być Sitera, Darkin, Hadek i Edberg. Po co takie brednie wypisywać skoro później przyjeżdża na trening 2-3 zawodników. Gdzie była gwiazda drugiej ligi Karol Baran? Zero treningu przed najważniejszym meczem sezonu zasadniczego??? To skandal i mam nadzieję, że w końcu działacze pójdą po rozum do głowy i na wniosek trenera ukarają Barana finansowo.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

moko

#3330 Postautor: moko » 15 lipca 2010, o 20:49

Hela pisze:Nieporadność Tomasza Rempały? Jeśli wygrywanie z Piszczem na dwa kółka o pół prostej to nieporadność to co by jutro pokazał Piszcz w zawodach? Pierwszy łuk przegrany i zjazd do parkingu? Sprawa jest jasna, w tym momencie Piszcz może Rempale co najwyżej motor myć. Obawiam się tylko tego, że to Piszcz jest dramatycznie słaby, więc to nie jest punkt odniesienia. Trzeba poczekać do jutra. Moim zdaniem jeśli Rempała zrobi jutro 6-8 punktów to będzie dobrze.
No i najważniejsze. Miała być walka o skład, miał być Sitera, Darkin, Hadek i Edberg. Po co takie brednie wypisywać skoro później przyjeżdża na trening 2-3 zawodników. Gdzie była gwiazda drugiej ligi Karol Baran? Zero treningu przed najważniejszym meczem sezonu zasadniczego??? To skandal i mam nadzieję, że w końcu działacze pójdą po rozum do głowy i na wniosek trenera ukarają Barana finansowo.

Nieporadność Rempały była gołym okiem doskonale widoczna z kloszardami z Opola. Nie sądzę aby jutro było lepiej a przeciwnik "ciut" mocniejszy. Co do Barana to już kiedyś pisałem że koleś świetnie się zapowiadał ale pstro w głowie, niesportowy tryb życia, konfliktowość to jego główne atuty. Widać jaka jest atmosfera w drużynie skoro jest taka olewka.

Awatar użytkownika
Desmo
Junior

#3331 Postautor: Desmo » 15 lipca 2010, o 20:54

Oby tylko jego punktów jutro nie zabrakło. A Wilk powinien się rozprawić z nim, tak czy inaczej.
Ale w sumie to kolesie, także Baran fory ma.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#3332 Postautor: kibicLBN » 15 lipca 2010, o 20:55

To chyba nie tajemnica że Baran dostał przed sezonem 100 tys. na przygotowanie sprzętu. Pan Jacek od "morela" :lol: dostał przed rokiem 40 tys.
W zeszłym roku Baran miał o wiele mniej i śmigał aż miło a w tym roku jak jest każdy widzi. Naprawde gosc olewa wynik druzyny i nawet sie z tym zbytnio nie kryje :?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

moko

#3333 Postautor: moko » 15 lipca 2010, o 20:57

Jak dostanie karę to dopiero się obrazi.

dobek
Senior

#3334 Postautor: dobek » 15 lipca 2010, o 21:08

Na miejscu sponsora była by krótka rozmowa z takimi zawodnikami skoro "ja" płacę zawodnikowi to wymagam i na każdych treningach obecność ma być obowiązkowa i g..no mnie obchodzi jakieś tam wymówki to jest jego praca za którą bierze kase więc każde nie stawienie się na trenigu było by karane(np.finansowo) skoro Trojanowski może przyjechać prawie 400km i pojeżdzić pare kółek to dlaczego nasz zawodnik nie może potrenować przed tak ważnym meczem-to jest dla mnie niezrozumiałe.

Awatar użytkownika
Desmo
Junior

#3335 Postautor: Desmo » 15 lipca 2010, o 21:09

A kij z nim , nie ma ludzie nie zastąpionych. Jest na niego miejsce Piszcz, Sitera, Darkin. A może ktoś nowy się pojawi ?

jerry78
Trener

#3336 Postautor: jerry78 » 15 lipca 2010, o 21:12

Zobaczymy jaki wynik jutro zrobi, jeśli zawali mecz to na pewno nikt suchej nitki na nim nie zostawi, jeśli zrobi swoje tj 10-12pkt powinniśmy być zadowoleni. Jutro się wszystko okaże, chociaż zdecydowanie powinien być dzisiaj na treningu... miała być taka mobilizacja ...

Awatar użytkownika
Stereeo
Junior

#3337 Postautor: Stereeo » 15 lipca 2010, o 21:16

dobek pisze:Na miejscu sponsora była by krótka rozmowa z takimi zawodnikami skoro "ja" płacę zawodnikowi to wymagam i na każdych treningach obecność ma być obowiązkowa i g..no mnie obchodzi jakieś tam wymówki to jest jego praca za którą bierze kase więc każde nie stawienie się na trenigu było by karane(np.finansowo) skoro Trojanowski może przyjechać prawie 400km i pojeżdzić pare kółek to dlaczego nasz zawodnik nie może potrenować przed tak ważnym meczem-to jest dla mnie niezrozumiałe.

Lublin-Rzeszów to az taka duza odleglosc? Trojan jest z rzeszowa.
lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#3338 Postautor: Hayden » 15 lipca 2010, o 21:17

Jezeli jutro Karol nie zrobi 12+ pkt to faktycznie, na taczke go i do Jozinow z nim, a jak bedzie odwrotnie, to wiekszosc bedzie twierdzic, ze ten wynik zawdziecza wlasnie braku treningow, bo tor nie treningu =/= tor podczas meczu 8) . Krotko mowiac pazyjom uwidim.
Motor mocny

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#3339 Postautor: kilar » 15 lipca 2010, o 21:20

Jakby nie mial pewnego miejsca w skladzie, to pewnie bylby na treningu. Wszystko okaze sie jutro, ale nawet jak zrobi 10-12 pt, to nie powinien byc zwolniony z kolejnych treningow przed najwazniejszymi meczami.
Karac finansowo nie ma sensu, bo to pogorszy tylko atmosfere, ale trzebaby jakos wymusic przyjazdy na trening. I tym powinien sie zajac trener.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#3340 Postautor: kibicLBN » 15 lipca 2010, o 21:20

Stereeo pisze:

Czyli taka sama droga jak dla naszego gwiazdora. Ktoś napisał w tym wątku że Baran przyjeżdża na co drugi trening. A prawda jest taka że przyjechał na 3 treningi z rzędu i zobaczył że Sitera odstawia padake wiec dał sobie spokój i od tej pory tylko na meczach bywa.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

moko

#3341 Postautor: moko » 15 lipca 2010, o 21:20

jerry78 pisze:Zobaczymy jaki wynik jutro zrobi, jeśli zawali mecz to na pewno nikt suchej nitki na nim nie zostawi, jeśli zrobi swoje tj 10-12pkt powinniśmy być zadowoleni. Jutro się wszystko okaże, chociaż zdecydowanie powinien być dzisiaj na treningu... miała być taka mobilizacja ...

Ja na miejscu Wilka dał bym dobry przykład i odsunął od jutrzejszego meczu Baranka co nie miałoby większego wpływu na końcowy rezultat. Baranek obrósł w piórka i myśli że jest niezastąpiony.

dobek
Senior

#3342 Postautor: dobek » 15 lipca 2010, o 21:22

Stereeo pisze:
dobek pisze:Na miejscu sponsora była by krótka rozmowa z takimi zawodnikami skoro "ja" płacę zawodnikowi to wymagam i na każdych treningach obecność ma być obowiązkowa i g..no mnie obchodzi jakieś tam wymówki to jest jego praca za którą bierze kase więc każde nie stawienie się na trenigu było by karane(np.finansowo) skoro Trojanowski może przyjechać prawie 400km i pojeżdzić pare kółek to dlaczego nasz zawodnik nie może potrenować przed tak ważnym meczem-to jest dla mnie niezrozumiałe.

Sugerowałem się gdzie jezdzi.

jerry78
Trener

#3343 Postautor: jerry78 » 15 lipca 2010, o 21:55

Podsumowując dzisiejszy trening jeździł ktoś jeszcze oprócz Rempały, Piszcza i Trojana?

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#3344 Postautor: Speedway » 15 lipca 2010, o 22:06

podobno Kostro, Jendrej i Kret
Obrazek

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#3345 Postautor: ravajas » 15 lipca 2010, o 22:14

ciekawostka: zazwyczaj kostro z jendrejem lali kreta. ki czort?
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#3346 Postautor: Speedway » 15 lipca 2010, o 22:15

Moze Jendrej jest zajebistym napieraczem tylko miał z Opolem za mocny silnik i tylko z tego powodu nie mieścił się w łuku 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#3347 Postautor: KosaRKS » 15 lipca 2010, o 22:26

Jendrej dobry napieracz, raz wiózł za sobą Trojana przez pół wyścigu. 8)
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#3348 Postautor: kilar » 15 lipca 2010, o 22:29

To po co nam Edberg, jak na miejscu mamy Pana Rakiete 8)

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#3349 Postautor: K.A.M.I.L. » 15 lipca 2010, o 22:31

Byli jeszcze Tadek Kostro, Arkadiusz Jendrej i Łukasz Kret.

Podsumowując oto wyścigi na których byłem.

Rempała, Piszcz
Rempała, Piszcz
Rempała, Piszcz

Kostro, Jendrej, Kret
Kostro, Trojanowski, Jendrej, Kret
Trojanowski, Kostro, Jendrej, Kret

Trojanowski, Rempała, Piszcz
Rempała, Trojanowski, Piszcz
Trojanowski, Rempała

Kostro, Kret, Jendrej
Kostro, Kret, Jendrej
Kostro, Kret

Tomek Rempała - trudno ocenić, na tle Tomka Piszcza zdecydowanie lepszy. Ze startu nie dawał szans TP, na trasie wyraźnie szybszy. Jednak na tle jutrzejszego rywala może już nie być tak kolorowo.
Tomek Piszcz - ciekawe co się z nim stało od ostatniego treningu i meczu. Strasznie wolny dzisiaj, widać było, że próbował ale tylko na próbach się skończyło.
Tadek Kostro - prawie wszystkie starty wygrał o długość motocykla, ale przeciwnikami na początku byli Jendrej i Kret. Mam wrażenie, że Tadek jutro przywiezie te 6-8 pkt. Widać u tego chłopaka postępy.
Arek Jendrej - wielka szkoda, że przygody z żużlem nie zaczął wcześniej. Dzisiaj można było dostrzec potencjał, który w nim drzemie. Co prawda wejścia w łuki nie są na pełnym gazie, za to starty ma bardzo dobre. W jednym z biegów prowadził przed Tadkiem i Trojanowskim. Z Kretem zazwyczaj sobie radził.
Jeżeli przez rok regularnie startowałby w zawodach młodzieżowych i może w lidze, mógłby stać się naprawdę dobrym zawodnikiem, jednak on już ma 21 lat.

Nagrane mam wszystkie wyżej wymienione biegi, ale nie wiem czy je tutaj zamieszczać.

Co do jutrzejszego składu, to wychodzi na to, że będziemy mieli jedną zmianę w miejsce Tomka Piszcza pojedzie Tomek Rempała (oby z dobrym skutkiem).

Nie wiem dlaczego Karol Baran olewa treningi. Przypomina mi się nieobecność na treningu przed Ostrowem i w pierwszym starcie 0, oby tylko jutro tak nie było.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#3350 Postautor: mustafa » 15 lipca 2010, o 23:06

Tak jak myślałem. Każdy zachwycił się startami Piszcza, a tu Rempał zrobił silniki i jest dużo z przodu. Zobaczymy co na to trener. Jeżeli Rempał ma faktycznie mocne, spasowane silniki to pewnie coś tam dowiedzie. Nie sądzę aby Piszcz coś przekombinował, po prostu ma gorszy sprzęt. Zobaczymy co to się jutro będzie działo.