Tadeusz Kostro

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cooper
Trener

Re: Tadeusz Kostro

#76 Postautor: Cooper » 8 lipca 2010, o 23:49

A co mnie obchodzi czy sie Kudriaszow przelozyl?

Podpowiedz: tyle, co Ciebie upadek Tadka w BK i wplyw tego upadku na miejsce w generalce.

Co do postkomuchow, to nie wiem jak to mierzyc, ale rzeczywiscie, ja w przeciwienstwie do Ciebie jestem juz raczej z pokolenia pokomunistycznego:) :D 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#77 Postautor: Gelo » 8 lipca 2010, o 23:50

powiedz mi kim byli Twoi rodzice - powiem Ci kim jesteś

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#78 Postautor: Cooper » 8 lipca 2010, o 23:57

Nikt do partii nie nalezal, a jak u Ciebie?:)

Poza tym to chyba forum zuzlowe, a nie wywiadu STASI.

Napisalem, bo uwazam, ze przesadziles z opinia, ze u Tadka nie widac zadnego progresu. Bo kazdy kto go obserwuje, zauwazyl progres od meczu z Ostrowem na wyjezdzie (oczywiscie wplyw ma sprzet). Sa na to argumenty (wygrana z Kudriaszowem na wyjezdzie). a ze Ty ich nie przyjmujesz i tradycyjnie uciekasz w jakies osobiste wycieczki - masz takie prawo, ale ja ich dalej nie kontynuuje:)

P.S. Dziadka w Wehrmachcie tez nie mam 8)
Ostatnio zmieniony 9 lipca 2010, o 00:20 przez Cooper, łącznie zmieniany 1 raz.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#79 Postautor: niespokojny » 9 lipca 2010, o 00:17

Wybory sie skonczyly i postkomuchy wrocily? A Ty Gelu nie jestes przypadkiem troche lewicowy? :lol:

Tadka otwarcie chwalil nawet Wilk, ze robi postepy.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#80 Postautor: Torsen » 9 lipca 2010, o 00:18

Cooper pisze:dalej nie kontynuuje:)
"cofnąć się do tyłu", "nostalgia za ojczyzną", "kartka papieru"... :)

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#81 Postautor: Hayden » 9 lipca 2010, o 00:28

W gonitwie numer 16., świecę na starcie zaliczył Tadeusz Kostro. W wypuszczony przez niego motocykl wjechał Łukasz Lesiak. - Tadek (dop. red. Kostro) nie przypilnował dobrze startu, w takiej sytuacji powinien lekko przyciskać sprzęgło, a jego motor powinien przez jakiś czas na tym kole "iść". Tadek zaliczył świecę, przerzuciło go, a ja zaspałem na starcie i wjechałem w jego motocykl. Na szczęście nikomu nic się nie stało, z czego jestem zadowolony - sytuację z szesnastego biegu opisał Łukasz Lesiak.

I kolejna swieca Tadka. Musi cos zrobic z motorem/soba bo cos czesto mu sie to przytrafia.
Motor mocny

Awatar użytkownika
synek

#82 Postautor: synek » 9 lipca 2010, o 01:39

tak jak pisałem po zawodach z Ostrovia.Tadek musi cwiczyc te starty bo sobie tylko krzywde zrobi.Panie trenerze do dzieła. :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#83 Postautor: Gelo » 9 lipca 2010, o 10:00

niespokojny pisze:Wybory sie skonczyly i postkomuchy wrocily? A Ty Gelu nie jestes przypadkiem troche lewicowy? :lol:

wprost przeciwnie
Tadka otwarcie chwalil nawet Wilk, ze robi postepy.

jego prawo - moje kibicowskie prawo oceniać to inaczej. Może mam wieksze oczekiwania

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#84 Postautor: ravajas » 9 lipca 2010, o 10:05

Hayden pisze: Łukasz Lesiak.

Zawodnicy cali, ale ciekawe co z "szafą" Lesiaka ;)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#85 Postautor: Torsen » 9 lipca 2010, o 10:11

synek pisze:tak jak pisałem po zawodach z Ostrovia.Tadek musi cwiczyc te starty bo sobie tylko krzywde zrobi.Panie trenerze do dzieła. :)
Świece świecami, ale pomijając to, Tadek startuje bardzo przyzwoicie. Już kilkakrotnie w tym sezonie wystartował ZNACZNIE lepiej od Barana.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#86 Postautor: mustafa » 9 lipca 2010, o 10:16

Gelo pisze:ale mi nie chodzi o jazdę typu Klimek.

Weź Gelu pod uwagę, że jak na pierwszy sezon w lidze, Tadek potrafi wygrać bieg juniorski na wyjeździe, a i zdarza mu się przywieźć cenny punkcik poza biegiem juniorskim. Więc myślę, że jego kariera jak na razie rozwija się całkiem nieźle. Oby tak dalej.

Awatar użytkownika
Desmo
Junior

#87 Postautor: Desmo » 9 lipca 2010, o 10:30

Na bezrybiu i ślimak ryba !! Tadek nie ma talentu Emila S., ale się stara i to widać.
Porównajcie go do Michaluka, Polaka czy Mistygacza. :D
Jak awansujemy to będzie cud nad Bystrzycą!!!

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#88 Postautor: Rusek » 9 lipca 2010, o 10:41

Tadek sie stara i to właśnie widać dokładnie.
Ja jak na jazdę jego pierwszy sezon w lidze oceniam dobrze. Trzeba mu jazdy jazdy jazdy startów, meczów, co tylko się da, a wierze że z tego chłopaka będzie pociecha coraz to większa.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

Davv
Kadrowicz

#89 Postautor: Davv » 10 lipca 2010, o 08:23

Tadek jeździ ogólnie słabo. Nie wiem gdzie wy doszukujecie się jakichś postępów. Tych z którymi wygrywa przebija furą lub totalnym fartem. Argumentację w stylu "wygrał z Kurdiaszowem" można wsadzić między te same bajki co wygraną Baniaka z Nickim.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#90 Postautor: Manitou » 10 lipca 2010, o 08:51

Powiedział Davv, który w dupie był i gówno widział... (to tak odnośnie wygranej z Kudriaszowem) :)

owen1989
Senior

#91 Postautor: owen1989 » 10 lipca 2010, o 09:05

I odnosnie wygranej Baniaka z Nickim chyba tez ;] Bylem widzialem i zadnego super przypadku to tam nie bylo. Baniak dobrze cisnal przez 4 okrazenia i ladnie sie bronil przed atakami Nickiego. A fura chyba Nickiego nie przewyzszal.

Davv
Kadrowicz

#92 Postautor: Davv » 10 lipca 2010, o 09:32

Co ma piernik do wiatraka. Pieprzytra głupoty jak się patrzy. Z Kurdiaszowem sobie raz wygrał i robicie z niego wielką gwiazdę. U siebie z nim przegrał, a w meczu z najsłabszą w lidze Wandą mimo iż zrobił 6+2 to większość na "trupach". Nie twierdzę, że wygrana Tadka z Kurdiaszowem czy Baniaka z Nickim nie była po fajnej walce, ale jedna jaskółka wiosny nie czyni. Baniak wygrał z mistrzem świata jeden bieg i co? Nic to nie zmieniło, dalej jest przeciętnej klasy juniorem, który pryka sobie w II lidze. Kostro też mimo iż wygrał z najlepszym juniorem II ligi nie stał się gwiazdą tylko dalej sobie okupuje 4 od końca miejsce wg. średniej biegowej. Dalej robi świece na starcie i nic nie wskazuje na poprawę.

meesha
Trener
Kontakt:

#93 Postautor: meesha » 10 lipca 2010, o 09:39

Nie od razu Kraków...

Nikt tu nie robi z Tadzia gwiazdy (przynajmniej ja nic takiego nie odnajduję), ot cieszymy się, że mamy juniora z nieco większą dawką talentu niż paru wcześniejszych naszych młodych ścigantów na wypożyczeniu (nazwiska przemilczę, żeby się InDorka nie czepiała, że dołuję ambitnych sportowców 8) ). A umiejętności nabiera się poprzez 3 czynniki: jazdę, jazdę i jazdę :) Koledzy Tadka z innych klubów potrafią w ciągu miesiąca odjechać 10-12 wszelakich zawodów, po 5 biegów w każdym. I systematycznie się rozwijają (jedni), albo zwijają (drudzy). Ale tu Ameryki nie odkrywam, każdy trener powie to samo. A gdzie ma Tadzio tych umiejętności nabierać? Wożąc się za Jeleniem i Puzonem na treningach???
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Davv
Kadrowicz

#94 Postautor: Davv » 10 lipca 2010, o 09:46

Tak, ale gdzie te postępy? Na prawdę nie widać po punktach żeby cokolwiek działo się lepiej. Ja rozumiem, że trzeba mu jazdy jak każdemu, ale nie piszcie o postępach. Ma nowy silnik to i jedzie lepiej, a to żaden postęp dla mnie.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#95 Postautor: Manitou » 10 lipca 2010, o 09:48

Odpowiednie spasowanie silnika do siebie/warunków torowych to też część żużlowego kunsztu, więc jednak jakiś progres jest.

meesha
Trener
Kontakt:

#96 Postautor: meesha » 10 lipca 2010, o 09:52

Cóż, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Co innego widać z trybun stadionu, a co innego z relacji na SyFach. Stąd pewnie te różnice :D Postępy niekoniecznie muszą być widoczne tylko w zdobywanych punktach, acz i tu są zauważalne. Ale oczywiście w odpowiedniej skali. Przecież nie mówimy tu o Pawlickim, Janowskim czy Dudku. Znaj proporcjum, mocium panie :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Davv
Kadrowicz

#97 Postautor: Davv » 10 lipca 2010, o 10:53

Jakie spasowanie? Takie, że zaraz po starcie na swoim torze juniorzy gości odjeżdżają na długość motocykla?

meesha, mylisz się, różnice biorą się z innego źródła. Dla mnie Kostro nie jest żadną nadzieją, a tylko juniorem na przeczekanie, nie było nikogo innego to wzięli Tadka "na sztukę". Na przewidywaną 1 ligę stanowczo się nie nadaje. Proporcje, a owszem i zachowuję, chciałbym żeby wygrywał u siebie przynajmniej z juniorami. W II lidze nie ma ich za mocnych, a Tadek nawet tego nie jest w stanie regularnie robić.

W - Krosno 1.pkt - wywalczony
W - Opole 1.pkt - na trupie
D - Rawicz 4+1.pkt - 2 pkt na trupach
D - Kraków 6+2.pkt - 3 pkt na trupach
W - Łódź 1.pkt - na trupie
W - Piła 2.pkt - 1 na trupie
D - Piła 1.pkt - na trupie
W - Ostrów 2.pkt - wywalczone
W - Kraków 4+1.pkt - wywalczone
D - Ostrów 5.pkt - powiedzmy, że fifty-fifty. ;)

Gdzie ten progres? Jak by nie wtopa Sroki i Kajzera to by miał 3 pkt w tym jeden na trupie w ostatnim meczu. W sumie na 27 punktów (bez bonusów) to 11 na trupach. 10 meczy i 37 biegów? Tu też widać postęp?

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#98 Postautor: tezetomaniak » 10 lipca 2010, o 11:27

Torsen pisze:Już kilkakrotnie w tym sezonie wystartował ZNACZNIE lepiej od Barana.

Wystartowac lepiej od Barana to akurat dla żużlowca żadne osiągnięcie ; >

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#99 Postautor: grzesieck » 10 lipca 2010, o 11:37

Davv pisze:Co ma piernik do wiatraka. Pieprzytra głupoty jak się patrzy. Z Kurdiaszowem sobie raz wygrał i robicie z niego wielką gwiazdę. U siebie z nim przegrał, a w meczu z najsłabszą w lidze Wandą mimo iż zrobił 6+2 to większość na "trupach". Nie twierdzę, że wygrana Tadka z Kurdiaszowem czy Baniaka z Nickim nie była po fajnej walce, ale jedna jaskółka wiosny nie czyni. Baniak wygrał z mistrzem świata jeden bieg i co? Nic to nie zmieniło, dalej jest przeciętnej klasy juniorem, który pryka sobie w II lidze. Kostro też mimo iż wygrał z najlepszym juniorem II ligi nie stał się gwiazdą tylko dalej sobie okupuje 4 od końca miejsce wg. średniej biegowej. Dalej robi świece na starcie i nic nie wskazuje na poprawę.

nie ma takiego zuzlowca 8)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Davv
Kadrowicz

#100 Postautor: Davv » 10 lipca 2010, o 11:49

No widzisz jaki spostrzegawczy chłopczyk jesteś.