KMŻ Lublin - Ostrovia Ostrów Wlkp, NOWY TERMIN - 04/07/2010

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
harry
Trener

Re: KMŻ Lublin - Ostrovia Ostrów Wlkp, NOWY TERMIN - 04/07/2010

#426 Postautor: harry » 5 lipca 2010, o 01:05

mustafa pisze:Czyli według Ciebie, Jasio 3 godziny wcześniej nakazał sędziemu bronować aby było przyczepnie, bo jest zbyt równo i będą nudne zawody ?

No nie. Jasio 3 godziny przed meczem zobaczył że tor jest bronowany i ze zwykłej przekory zrobił awanturę żeby go ubijać. Troche mu się udało bo nasi nie wiedzieli jak jechać w dwóch pierwszych seriach.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#427 Postautor: grzesieck » 5 lipca 2010, o 01:08

SyFy pisze:Widzów: 3 000 (w tym około 20 kibiców gości)

czy ktos jeszcze oprocz mnie widzial tylko 5 kibicow z Ostrowa w sektorze gosci??
METHANOL ADVENTURE TEAM

harry
Trener

#428 Postautor: harry » 5 lipca 2010, o 01:08

Gelo pisze:Z Łodzią nie mamy co myslec o bonusie z taką jazdą. A o Opole jestem dziwnie spokojny. Oni chyba i tak nie awansują do czworki wiec i bonus nie jest nam taki niezbedny. Ale i tak w naszym zasiegu :)
A właśnie że nie przyjrzałeś się możliwosciom poszczególnych klubów. Opole jeszcze ma duże szanse i zrobią wszystko żeby przynajmniej chwycić u nas bonusa.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Sledzio
Trener
Kontakt:

#429 Postautor: Sledzio » 5 lipca 2010, o 01:09

Też się dziwie skąd tam 20 osób wynaleźli gdzie też mi 5 wyszło. No może na całym stadionie tylu było :) kto wie.

harry
Trener

#430 Postautor: harry » 5 lipca 2010, o 01:11

grzesieck pisze:

czy ktos jeszcze oprocz mnie widzial tylko 5 kibicow z Ostrowa w sektorze gosci??

Przyglądałem się ale albo byli bez żadnych barw klubowych na sobie albo to byli nasi kibice, którzy dołączyli do nich.

Ale generalnie liczba 5-20 załatwia sprawę.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#431 Postautor: Gelo » 5 lipca 2010, o 01:13

harry pisze:
Gelo pisze:Z Łodzią nie mamy co myslec o bonusie z taką jazdą. A o Opole jestem dziwnie spokojny. Oni chyba i tak nie awansują do czworki wiec i bonus nie jest nam taki niezbedny. Ale i tak w naszym zasiegu :)
A właśnie że nie przyjrzałeś się możliwosciom poszczególnych klubów. Opole jeszcze ma duże szanse i zrobią wszystko żeby przynajmniej chwycić u nas bonusa.

Opole ma wyjazd u nas, u siebie Lodz i wyjazd w Ostrowie. Jakoś ich nie widzę z całym sacunkiem.

Zaratustra
Kadrowicz

#432 Postautor: Zaratustra » 5 lipca 2010, o 01:15

Bonus zdobyty po męczarniach.Po 7 biegach byłem niemal przekonany, że odrobić 7 punktów nie damy rady. Kilka razy sprzyjało nam jednak szczęście, a wynik dodatkowo pociągnął Sweetman. Odrębny temat to tor, na godzinę 17:30 wyjątkowo dobrze przygotowany dla Ostrowa. Jedyne plusy to: wyrównane zawody i bonus (czy nie tego chcieliśmy? ;) )
Zgadzam się z Harrym, że w momencie, gdy nie wyciągnie się odpowiednich wniosków i będzie się powielać błędy, to szybko nas z awansu wyleczą.. Rozliczać trzeba, gdy jest jeszcze szansa na osiągnięcie celu, a nie, gdy jest po herbacie.
Na ten moment "pewników" jest;) :
- Puszakowski (który ostro i skutecznie nie pojedzie po 3pkt. po przegranym lub nawet "remisowym" starcie, co miało miejsce w jego 4 i 5 biegu, a także kilka razy w poprzednich meczach się zdarzało)
- Dryml
- Rymel (któremu kilka terminów nie pasuje)
- Sweetman (na juniorce można go umieścić jako pewniaka, ale tu też wchodzi w grę kolizja terminów)
No i tyle...
Baran,Rempała,Sitera,Darkin,Kostro to w każdym meczu niewiadoma i dopóki tu się nic nie zmieni to.. :?

Mamy więc na walkę o I ligę (na razie) dwóch pewnych (dyspozycyjnych) zawodników, gdy liczyć się będą prawie każde zawody :?
Obawiam się, że to za mało..

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#433 Postautor: grzesieck » 5 lipca 2010, o 01:19

Gelo pisze:Opole ma wyjazd u nas, u siebie Lodz i wyjazd w Ostrowie. Jakoś ich nie widzę z całym sacunkiem.

przy korzystnych wiatrach moga w tych 3 meczach zdobyc 3 punkty - bonus u nas i 2 u siebie z Łodzia, z Ostrowem wygrali u siebie 47-43, wiec zapewne bonusa straca...

ja tez jakos ich nie widze
METHANOL ADVENTURE TEAM

harry
Trener

#434 Postautor: harry » 5 lipca 2010, o 01:26

Zapomnieliście doliczyć punkty Opolu z meczu zaległego z Krakowem z dnia 10.07. TRZY PUNKTY.
To robi różnice!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#435 Postautor: Gelo » 5 lipca 2010, o 01:27

a ja mysle, ze u nas bonusa nie wywalczą

harry
Trener

#436 Postautor: harry » 5 lipca 2010, o 01:34

A ja po dzisiejszym meczu mam tylko nadzieję.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#437 Postautor: Gelo » 5 lipca 2010, o 01:38

Wiele wskazuje na to (chociażby dorobek Pytela/Pytla), że dziś mieliśmy podobną nawierzchnię do Rawicza. A ten rozklepał Opole aż do tchórzostwa. Barker poszczypie, może Kling (nie musi), ale reszta? Ja osobiście zawodników typu Kononow i Mitko nie traktuję poważnie (niezależnie od ich wyników). Jedziemy Drymlem i Sweetmanem. Badzmy dobrej mysli.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#438 Postautor: GIGI » 5 lipca 2010, o 06:36

Gelo pisze:Wiele wskazuje na to (chociażby dorobek Pytela/Pytla), że dziś mieliśmy podobną nawierzchnię do Rawicza. A ten rozklepał Opole aż do tchórzostwa. Barker poszczypie, może Kling (nie musi), ale reszta? Ja osobiście zawodników typu Kononow i Mitko nie traktuję poważnie (niezależnie od ich wyników). Jedziemy Drymlem i Sweetmanem. Badzmy dobrej mysli.

Tak optymistycznie nastawionego kolegi to ja nie pamiętam :shock: :lol:

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#439 Postautor: ravajas » 5 lipca 2010, o 09:06

meesha pisze:
Uwaga do spikera: co najmniej niesmaczne jest wzywanie dyrektora klubu do opuszczenia murawy przez mikrofon. Takie sprawy załatwia się poprzez wysłanie kogoś z informacją do dyrektora, a nie tak na cały stadion. To było żenujące.

Wedle regulaminu spiker zawodów jest zobowiązany przekazywać publiczności niezwłocznie wszelkie uwagi i informacje od sędziego zawodów. Tak było właśnie w tym przypadku. Myślisz, że Mario sobie sam wymyślił to "wyganianie" dyrektora Sprawki z murawy???

przepisy przepisami, ale Mario mógł powiedzieć przecież: dyrektor pilnie proszony do parkingu. bez podawania przyczyn. :)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#440 Postautor: Łoptymista » 5 lipca 2010, o 09:09

mial klamac :shock: :?: :?:

:lol:

pamietajmy ze Mario wykonuje polecenia sedziego a nie dbanie o dume osob, ktore bez powodu wlazly na plyte boiska

to ze sytuacja byla nieco zenujaca nie jest wina spikera i sedziego

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#441 Postautor: ravajas » 5 lipca 2010, o 09:12

może rzeczywiście się czepiam, ale skoro Sprawka został wyproszony bo tego dnia nie pełnił żadnej funkcji, to jaką funkcję pełnił sprinter?
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#442 Postautor: Łoptymista » 5 lipca 2010, o 09:14

tez nad tym sie zastanawiam
strazak?

facet przemieszczał sie tak szybko, ze bystre oko sedziego moglo go nie dostrzec?

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#443 Postautor: Mars » 5 lipca 2010, o 09:40

Jasio powiedział chłopakom jak jechac i zapewne pomógł dobrac przełożenia dlatego tak dobrze Ostrovia zaczeła te spotkanie. Opole już tak dobrze nie zacznie ;)
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#444 Postautor: sting126 » 5 lipca 2010, o 10:01

ravajas pisze:może rzeczywiście się czepiam, ale skoro Sprawka został wyproszony bo tego dnia nie pełnił żadnej funkcji, to jaką funkcję pełnił sprinter?

Sprinter pojawial sie w przerwach, w czasie wyscigow - schodzil z murawy. Moja wina,ze dyrektorowi nie powiedzialem zeby opuscil murawe bo w momencie jak zauwazyl to sedzia zostalo kilkanascie sekund do startu i nie bylo innej drogi do przekazania informacji jak komunikat spikera.

harry pisze:No nie. Jasio 3 godziny przed meczem zobaczył że tor jest bronowany i ze zwykłej przekory zrobił awanturę żeby go ubijać. Troche mu się udało bo nasi nie wiedzieli jak jechać w dwóch pierwszych seriach.

Tor kazal poprawiac sedzia na dlugo przed przyjazdem Jasia (pojawil sie z 1,5 godziny przed meczem), choc pozniej - dolozyl swoje 3 grosze...

Cz@rek pisze:Trzeba tez dodać że nie którzy z nich mocno aktywni na forum

grzesieck pisze:dwoch z nich w pierwszej piatce jezeli chodzi o liczbe postow

A byloby trzech :]
Czas na zmiany :]

Awatar użytkownika
pav
Junior

#445 Postautor: pav » 5 lipca 2010, o 10:39

sting126 pisze:Sprinter pojawial sie w przerwach, w czasie wyscigow - schodzil z murawy.

Czy chcesz przez to powiedzieć, że w przerwach na murawie może pojawić się każdy?

Regulamin mówi jednoznacznie:
"Art. 48.
1. Podczas zawodów i treningu przed zawodami na płycie (wewnątrz toru) mogą
przebywać wyłącznie niżej wymienione osoby:
1) osoby urzędowe: sędzia zawodów, delegat GKSŻ, komisarz techniczny,
kierownik zawodów, kierownik startu, lekarz zawodów,
2) osoby funkcyjne: pomocnik kierownika startu, wirażowi - po jednym
na łuku - jeśli są sprawne światła "STOP", albo po trzech na łuku
w przypadku ich awarii, gracarze na łukach - po dwóch na każdym,
od 2 do 4 osób naprowadzających zawodników na właściwe pola
startowe,
3) trenerzy kadry narodowej seniorów i juniorów, manager reprezentacji,
4) po jednym kierowniku drużyny lub wymiennie trenerze (tylko na zawodach
ligowych),
5) w innych zawodach niż mecze DMP: fotoreporterzy (w zawodach
krajowych maksymalnie do ośmiu osób) - w kamizelkach w kontrastowych
kolorach, dostarczonych przez organizatora; za fotoreporterów
należy uważać także osoby z przenośnymi kamerami,
6) do 2 osób reprezentujących służby porządkowe, wykonujące monitoring
widowni (tylko na stadionach bez systemu rejestracji przebiegu
zawodów za pomocą urządzeń rejestrujących obraz i dźwięk, zgodnego
z obowiązującymi przepisami wykonawczymi do ustawy o bezpieczeństwie
imprez masowych),
7) prezenter (jeśli został wyznaczony)."

Którą z powyższych funkcji pełni Pan sprinter?

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#446 Postautor: Piocze » 5 lipca 2010, o 10:56

harry pisze:
grzesieck pisze:

Przyglądałem się ale albo byli bez żadnych barw klubowych na sobie albo to byli nasi kibice, którzy dołączyli do nich.

Ale generalnie liczba 5-20 załatwia sprawę.

Było jeszcze trochę bez barw, kilku z nich kłóciło się ze Staszewskim.
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Kibice
Szkółkowicz

#447 Postautor: Kibice » 5 lipca 2010, o 11:14

Tradycyjnie już poproszę o biegi nominowane. Z góry dzięki.

harry
Trener

#448 Postautor: harry » 5 lipca 2010, o 11:24

Mars pisze:Jasio powiedział chłopakom jak jechac i zapewne pomógł dobrac przełożenia dlatego tak dobrze Ostrovia zaczeła te spotkanie. Opole już tak dobrze nie zacznie ;)

Ale Opole przyjeżdża z trenerem Maroszkiem. A on nasz tor ma już rozpracowany bardzo dokładnie. I można być pewnym na 100% że będzie awantura o stan toru bo wątpię aby ktokolwiek wyciągnął wnioski z wczorajszych problemów a Maroszek takich prezentów nie raczy przeoczać. To stary, doświadczony lis.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#449 Postautor: Torsen » 5 lipca 2010, o 11:30

Czy wiadomo, z jakiego powodu sędzia zarządził ubijanie toru? Bo chyba nie z powodu nieregulaminowo dużej ilości luźnej nawierzchni. Ubijanie chyba nie robi nic innego, jak tylko utwardza tor, bo przecież nie eliminuje dziur!
Trzeba żądać wpisywania takich rzeczy do protokołu z podaniem dokładnych przyczyn. Jeśli z powodu dziur, to jakich i gdzie. Fotografować te miejsca. Poskarżyć się na sędziego raz i drugi. Nie może tak być, że sędzia przyjeżdża do Lublina i już wie, że musi zarządzić ubijanie i że lubelskie pokorne cielęta zrobią wszystko i nawet nie pisną. A jeżeli sędziowie mają rację, to zrobić wreszcie coś z tym torem, żeby się przestali przychrzaniać. Co drugi mecz, albo i częściej, jedziemy u siebie na torze przygotowanym przez kogoś innego niż toromistrz z trenerem.
Po drugie, jeśli pasujemy się na przyczepnie, to kto wpuszcza na tor tuż przed zawodami kilkanaście samochodów?
Tor był wczoraj kompletną porażką pod każdym względem. Kto to widział, żeby w Lublinie nie dało się wyjść na szeroką? Na pierwszym łuku szeroka była, a jakby jej nie było. Kompletnie nie trzymała. Wielokrotnie zawodnicy opóźniający wejście w ten łuk ratowali się przed wjechaniem w bandę - motocykl postawiony w poprzek, a banda wciąga i wciąga, tak brakowało przyczepności!
Druga rzecz, której nigdy nie pojmę, to dlaczego zawodnicy z uporem maniaka jeżdżą po niewłaściwych ścieżkach. Rempał próbował się wynosić i za każdym razem tracił dystans, no to kurczę, naprawdę trzeba inteligentnego inaczej, żeby nie spróbować wejść pod łokieć. Skoro laicy n trybunach widzą, że jedzie tylko kreda, najdalej środek, to jak nie widzą tego doświadczeni zawodnicy?
Z drugiej strony, nie można być zaskoczonym, bo Rempale takie beznadziejne występy zdarzają się nierzadko. Kiedyś tłumaczył je brakiem inwestycji w sprzęt. A teraz?
Baran - masakra. Niestety chyba sprawdzają się moje obawy, które formułowałem już po eliminacjach MŚ. Padakę jechał cały mecz, ale i tak przecierałem oczy ze zdumienia, jak w 12. biegu przegrał start z dwoma juniorami, z tym z Kostrą o kilka metrów. Startuje jak szkółkowicz, przednie koło nawet na centymetr się nie unosi. A to wszystko nakłada się na tor, który uniemożliwia walkę. W efekcie Barana nie ma. Całe zawody wczoraj można było przejechać trzymając się 2-3 m od krawężnika i jeśli nie popełniło się błędu, to nikt nie miał prawa wyprzedzić. Baran wyprzedził Staszewskiego w 10. właściwie na granicy faulu, podobnie Rymel i chyba obaj po wewnętrznej.
Nadal wydaje mi się, że jeśli chodzi o występy w Lublinie, to podstawą jest dobre przygotowanie toru i dokumentowanie sędziowskich fanaberii z nim związanych. Barana trzeba rozliczyć z wykonywania przez niego obowiązków zawodnika, szczególnie obecności na treningach.
U wszystkich dobrze by było zweryfikować, czy inwestują w sprzęt.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#450 Postautor: Hela » 5 lipca 2010, o 11:34

Jeśli dołoży się do tego Barkera (nie odżałuję że u nas nie podpisał), któremu nasz tor będzie bardzo odpowiadać i może pójść w ślady Pytla, to nawet przy kiepskiej dyspozycji reszty mają ogromne szanse utrzymać bonusa. Kling i któryś z Rosjan również mogą zaskoczyć. Co do Czechowicza to wydaje mi się, że jednak u nas nie będzie taki mocny jak w Opolu. Szanse na bonus oczywiście są. Ale tak jak już ktoś pisał w innym temacie: musimy, tzn trener musi przestać strzelać do własnej bramki i przygotowywać tor, który bardziej zaskakuje nas, a nie rywali. Nie rozumiem tego po co są dwa dni treningów na torze, skoro w niedzielę i tak jest inna nawierzchnia.
No i ostatnia sprawa. Wiadomo już kogo nie będzie, kto ma zajęte terminy?
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!