Tomek Piszcz
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Re: Tomek Piszcz
a mają wyjście ? 
maja:D
kolano jest regularnie badane, Tomek cwiczy, chodzi na zabiegi...mysle ze za 2 tyg bedzie juz mozna bardziej konkretnie sie wypowiedziec.
kolano jest regularnie badane, Tomek cwiczy, chodzi na zabiegi...mysle ze za 2 tyg bedzie juz mozna bardziej konkretnie sie wypowiedziec.
Czy hasło "chodzi na zabiegi" użyłaś w przenośni czy naprawdę chodzi?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Eee to spoko luz. Jak chodzi to za trzy tygodnie będzie jeździł.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Ale chodzi o własnych siłach?
Tak. Czasami nawet stabilizatora nie chce mu się zakładać
. Trochę ryzykuje.
Tomek był na dzisiejszych zawodach, chodzi samodzielnie, bez kul, trochę kulejąc, więc raczej w ciągu miesiąca powinien się wykurować i wzmocnić nas zespół. W każdym razie życzę szybkiego powrotu do pełnego zdrowia i na tor.
-
arturek111
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Witam
Trochę może ostudzę, rokowania co do powrotu Tomka na tor - niestety z tej informacji jaką dziś usłyszałem Tomka czeka operacja. I raczej nie łudźmy się że w tym sezonie powróci na tor. To że chodzi bez kul o niczym nie świadczy, czy też bez stabilizatora. Nie jako jestem bezpośrednio związany z (można powiedzieć takim samym urazem - córka ma naderwane wiązadła krzyżowe lewego i prawego kolana - piłka ręczna) i chodzi bez sbilizatora i bez kul. W czerwcu operacja prawego kolanka - rekonstrukcja wiazadeł, a raczej ich przyczepów. Także spokojnie i bez emocji. Tym bardziej że nawet po takim urazie kolana raczej dość trudno, szybko wrócić do formy. A jak wiemy w tej chwili cierpimy na brak zawodników którzy robią pkt. Tym bardziej że Karol B. w dniu dzisiejszym nie zaprezentował się dość okazale (mam nadziej że dzisiejszy turniej potraktował jako trening). Wracając do Tomka - ja osobiście nie oczekuję powrotu Tomka w tym sezonie do jazdy - a tym bardziej po tym co usłyszałem. A usłyszałem to od lekarza który oglądał rezonans magnetyczny kolana. Pozdrawiam
Trochę może ostudzę, rokowania co do powrotu Tomka na tor - niestety z tej informacji jaką dziś usłyszałem Tomka czeka operacja. I raczej nie łudźmy się że w tym sezonie powróci na tor. To że chodzi bez kul o niczym nie świadczy, czy też bez stabilizatora. Nie jako jestem bezpośrednio związany z (można powiedzieć takim samym urazem - córka ma naderwane wiązadła krzyżowe lewego i prawego kolana - piłka ręczna) i chodzi bez sbilizatora i bez kul. W czerwcu operacja prawego kolanka - rekonstrukcja wiazadeł, a raczej ich przyczepów. Także spokojnie i bez emocji. Tym bardziej że nawet po takim urazie kolana raczej dość trudno, szybko wrócić do formy. A jak wiemy w tej chwili cierpimy na brak zawodników którzy robią pkt. Tym bardziej że Karol B. w dniu dzisiejszym nie zaprezentował się dość okazale (mam nadziej że dzisiejszy turniej potraktował jako trening). Wracając do Tomka - ja osobiście nie oczekuję powrotu Tomka w tym sezonie do jazdy - a tym bardziej po tym co usłyszałem. A usłyszałem to od lekarza który oglądał rezonans magnetyczny kolana. Pozdrawiam
Mam wrażenie, że Arturek pisał o swojej córce, że ona ma podobną kontuzję i w jej wypadku tak to wygląda.
- niespokojny
- Trener
Ale wkoncu Tomek nie mial problemu z krzyzowymi tylko pobocznymi, czy nie tak? Przynajmniej tak mi sie ostatnio obilo o uszy.... 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
- MikeMistrz
- Senior
No ludzie jak Piszcz mówi, że wróci niedługo, to chyba na podstawie konsultacji z lekarzem...
- kmzlublinfan
- Senior
No to dobrze się stanie jakby wrócił w lipcu. Na pewno jak się rozjeździ na treningach to będzie zdobywał punkty dla naszego klubu.
Widziałem dziś Tomka na stadionie. Lekarzem nie jestem, ale na moje oko to dobrze to nie wygląda. Niby chodzi, ale na przykurczu, z wielkim trudem i wydawałoby się, przesadną ostrożnością, trzymając się za nogę.
- niespokojny
- Trener
Mnie dzisiaj tez dobiegly sluchy ze Piszcz ma miec operacje.. 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Szczerze powiem to lepiej niech by mial ta operacje jak najszybciej, bo wyjdzie na to, ze nie wyrobi sie na nastepny sezon nawet.
no więc na stacji benzynowej mam znajomego, gdzie tam często zajeżdża Tomek i się znają. dzisiaj przed meczem akurat tam zajechaliśmy, to mówił że kilka dni temu gadał z Tomkiem i ten mu powiedział, że na pewno jeszcze pojeździ w tym sezonie.
No ale to kurcze skandal jest. Facet się rozbił miesiąc temu, czy ile, i co przez ten czas się działo, żeby go doprowadzić do porządku? Przecież jeśli konieczna jest operacja, to konieczna była od razu po urazie. Wychodzi więc na to, że ten czas był czasem straconym.
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Niekoniecznie. Musieli przecież poczekać aż krwiak zejdzie, bo nic na badaniach nie wychodzilo. Poza tym nikt jasno nie powiedzial, ze operacja jest konieczna. Nieraz w takich przypadkach nie ma koniecznosci operacji, zwlaszcza jesli mocne sa miesnie. Dobrze, ze jest to lewa noga, ktora ponoc jest mniej obciazona podczas jazdy na zuzlu. Rehabilitacja, zabiegi i moze obejdzie sie bez operacji, a Tomek juz niedlugo z powrotem siadzie na motor.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
A ja od samego początku (choćby ze względu na komunikaty i rokowania co do powrotu na tor) mam wrażenie, że jego kontuzja jest bardzo podobna do "mojej".
Chodzi o to, że potrzeba czasu (i ciężko to przyśpieszyć, chyba że jakimiś naświetlaniami) aż sytuacja w kolanie wróci do normy, znaczy zrośnie się wszystko. Wtedy rozpoczyna się rehabilitacja, która ma doprowadzić do tego, że kolano się będzie zginać i będzie można je zacząć normalnie obciążać.
... i wio na tor.
Oczywiście to są jedynie moje przypuszczenia mogące nie mieć nic wspólnego z rzeczywistością.
Chodzi o to, że potrzeba czasu (i ciężko to przyśpieszyć, chyba że jakimiś naświetlaniami) aż sytuacja w kolanie wróci do normy, znaczy zrośnie się wszystko. Wtedy rozpoczyna się rehabilitacja, która ma doprowadzić do tego, że kolano się będzie zginać i będzie można je zacząć normalnie obciążać.
... i wio na tor.
Oczywiście to są jedynie moje przypuszczenia mogące nie mieć nic wspólnego z rzeczywistością.
Torsen pisze:Widziałem dziś Tomka na stadionie. Lekarzem nie jestem, ale na moje oko to dobrze to nie wygląda. Niby chodzi, ale na przykurczu, z wielkim trudem i wydawałoby się, przesadną ostrożnością, trzymając się za nogę.
Ty widziałeś?
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Właściwie, to widział go Ravajas i zawiadomił mnie o tym, po czym zobaczyłem i ja. To rzeczywiście zmienia postać rzeczy, sorry Rafał