KMŻ Lublin - Ostrovia Ostrów Wlkp, NOWY TERMIN - 04/07/2010

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Koper
Trener
Kontakt:

Re: KMŻ Lublin - Ostrovia Ostrów Wlkp.

#51 Postautor: Koper » 10 maja 2010, o 17:01

istred pisze:Wystawianie do składu co mecz innego zawodnika świadczy o braku koncepcji i pomysłu na prowadzenie drużyny (a to trenera dyskwalifikuje), lub o braku najmniejszej wiedzy na temat zawodników - bo czym jest wystawienie do składu Borodaja? I to jeszcze na twardy tor :?

Chyba jednak Wilk stawiał na Hauzingera:
Rafał Wilk powiedział a Gazeta Wyborcza pisze:Do składu lubelskiej drużyny na mecz z Orłem powraca Austriak Manuel Hauzinger, który dostanie drugą szansę po nieudanym występie w Opolu. - Manuel jest już gotowy do startów w naszym klubie i mam nadzieję, że nie zawiedzie - mówi trener Wilk.

A że te słowa nie znalazły przełożenia na fakty to już inna sprawa...

Torsen pisze:
Koper pisze:Inna sprawa, że jak przygotujemy pod siebie tor to znajdą sie na tym forum malkontenci, że tor nie nadaje się do jazdy tak jak to było po meczu z Krakowem.
"Malkontenci" nie są kontenci ze spędzania 3,5 godziny na stadionie, tym bardziej na nudnym meczu, oglądając z niedowierzaniem indolencję naszych.

Też nie byłem kontent z przeciągających się zawodów, ale to wcale nie oznacza że mamy nie przygotowywać toru pod siebie a takim torem jest tor przyczepny jak był na meczu z Krakowem. Cała szopka odstawiona przez meczem z Krakowem przez sędziego i ekipę gości była moim zdaniem zupełnie niepotrzebna i nic nie wniosła poza tym że znacznie przesunęło w czasie moment rozpoczęcia meczu.

Torsen pisze:Ludzie na trybunach generalnie olewają to, czy tor się nadaje, czy nie. Chcą obejrzeć widowisko i wygraną miejscowych - a zatem, w sposób bardziej lub mniej uświadomiony, chcą toru przyczepnego.

Właśnie taki tor był na meczu z Krakowem.

Torsen pisze:Ale równanie go co dwa biegi nie wchodzi w grę, musi się ktoś wreszcie temu skutecznie przeciwstawić.

Na meczu z Krakowem nie było równania co dwa biegi.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#52 Postautor: InDorka » 10 maja 2010, o 17:27

istred pisze: największe dno to wołanie żeby "sprawdzić" Borodaja... ale Halabardin?

Wolanie Borodaja /Halabrina nie jest w/g mnie najwiekszym dnem. Na forum mozna wolac kazdego Karlssona, Mordela, nawet sasiada na skuterze.
Gorzej, ze ktos odpowiedzialny za sklad i wynik daje sie podpuszczac i wola naprawde...
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
istred
Trener

#53 Postautor: istred » 10 maja 2010, o 17:29

Chyba jednak Wilk stawiał na Hauzingera:
No, chyba jednak nie koniecznie. Po jednym mecz w Opolu... a nie, po dwóch biegach w Opolu, w dwóch kolejnych meczach było "próbowanych" dwóch innych zawodników. Później, trener daje "drugą szansę"?
Według mnie małe nieporozumienie.

Trener co mecz stawia na innego zawodnika.

Dojdzie do tego, że będzie stawiać na Michaluka (a może się sprawdzi?).

Wolanie Borodaja /Halabrina nie jest w/g mnie najwiekszym dnem. Na forum mozna wolac kazdego Karlssona, Mordela, nawet sasiada na skuterze.
Gorzej, ze ktos odpowiedzialny za sklad i wynik daje sie podpuszczac i wola naprawde...
Racja.
Kibic może się nie znać. Ale jak nie zna się człowiek, który jest odpowiedzialny za wynik sportowy klubu z budżetem ponad milion złotych to jest duuże nieporozumienie.

Do tego właśnie prowadzi dawanie kasy z miasta --> gdyby klub utrzymywał się wyłącznie z pieniędzy sponsorów i kibiców (czyli własnej działalności) to nie pozwoliłby sobie na aż taką amatorszczyznę. A miasto i tak da i tak.

Poczekajmy, a za kilka tygodni zacznie się wołanie o kasę z miasta. Szczególnie, że kibiców przychodzi chyba jednak mniej niż zakładano.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#54 Postautor: Maxx » 10 maja 2010, o 17:43

Najgorsze w tym wszystkim jest faktycznie to, że nie ma jakiejś konkretnej koncepcji składu. Wszystko jest dziełem przypadku a tak być nie powinno. Jak każdy kibic mam nadzieję, że efekt będzie przez nas pożądany, tyle tylko, że nie można wiecznie liczyć na farta.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#55 Postautor: niespokojny » 10 maja 2010, o 17:53

Hej czarodzieje! To kogo wstawiamy do skladu? Bo Hauzinger a to potrzebuje czasu, a to samochod sie mu psuje to sie pytam kim jedziemy? Jakby Edberg nie wypalil to tez bylby lament, albo gdybanie ze trzeba bylo dac szanse borodajowi czy innemu ogorkowi. Przynajmniej mamy co nieco naswietlona sytuacje. Trzeba sciagnac(albo i prosic :shock: ) Manuela i niech sie pasuje na treningu a pozniej poszedl na mecz. Ale skoro trenejro juz 2-3 razy go zapraszal po Opolu to sorry.... ale jak mowi madre stare porzekadlo z niewolnika nie ma pracownika.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#56 Postautor: Gelo » 10 maja 2010, o 17:58

Jakos nie chce mi sie wierzyć, żeby facet ktory logistycznie radzi sobie z przelotami do Argentyny zwalał na zepsuty samochód.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#57 Postautor: Hela » 10 maja 2010, o 18:20

kmzlublinfan pisze:Ja myśle, że Ostrów tutaj tak skopiemy, że hej. A Piła wcale taka słaba nie jest. Jeśli wygrała z Łodzią u siebie i pokonała Ostrów na wyjeździe. Będzie ciekawie w tabeli po rundzie zasadniczej.

Obrazek

Tak dla powstrzymania mocarstwowych planów. Nie mają obrazków z koziołkiem :-)
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Zaratustra
Kadrowicz

#58 Postautor: Zaratustra » 10 maja 2010, o 18:22

Mecz z Ostrowem można wygrać, przegrać albo zremisować ;) I chyba rzeczywiście nikt teraz nie jest w stanie przewidzieć co się będzie działo w niedzielę. Pierwszy poważny test został oblany i to bez szans na poprawkę w rewanżu (bonus).Oprócz zwycięstwa nad Ostrovią, potrzebujemy bezpiecznej przewagi, która pozwoliłaby dać szansę na bonusa w rewanżu. Tylko chyba nikt o tym już teraz nie myśli.. Opcją jest zrobić wszystko, by po prostu wygrać.
Jechać powinien Hauzinger i tu też dyskutować trudno. Jeśli z jakichś powodów nie pojedzie to sprawa jest czysta i... łysa :? Aha. Żeby wygrać z Ostrowem nie może być żadnych wpadek trójki Baran, Puszakowski i Darkin. Jeśli chodzi o Rempałę to w ciemno można natomiast założyć huśtawkę punktową. I tu decydować będzie ilość punktów piątego seniora (zrobionych nie na swoch), ewentualnie punkty juniorów zdobyte na seniorach Ostrowa.
W tym meczu nie przejdą już fuksy typu Rawicz. Jeśli coś się sypnie na początku meczu to nas po prostu zleją.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#59 Postautor: Speedway » 10 maja 2010, o 19:45

A tymczasem na ostrowskim forum:
Na lubelskim welodromie imienia brania-łuku-na-trzy-razy górą powinni być gospodarze.

Nasz owal nie wiedzieć czemu jest już słynny na całą Polskę :)
Obrazek

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#60 Postautor: tezetomaniak » 10 maja 2010, o 19:57

nie wiedzieć czemu :shock: :shock:

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#61 Postautor: kibicLBN » 10 maja 2010, o 20:05

istred pisze:W Ostrowie jeżdżą odpadki ..... Klasę lepsi niż Ci z Rawicza czy Krakowa

Oj chyba z Rawiczem przesadziłeś. Alden czy Andersson nie są według mnie totalnymi odpadkami, o klasę gorszymi od ostrowian, co pokazali w Opolu i u nas też. Rawicz według społeczności zainteresowanej żużlem był spisany na straty, a tymczasem na II ligę wstydu jak najbardziej nie ma, a jak kasy styknie, to i pierwsza czwórka im grozi ;).
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#62 Postautor: istred » 10 maja 2010, o 20:54

Alden w Lublinie nie jeździł.
Andersson - rok 2009, Grudządz, średnia:1.059, 5 meczów, 17 biegów, 2 wygrane, 3 drugie miejsca, 3 trzecie miejsca, 7 czwartych miejsc, jedno wykluczenie. - odpad z I ligi.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#63 Postautor: kibicLBN » 10 maja 2010, o 21:00

Andersson może i jest odpadem, ale Alden nie. Owszem pamiętam, że u nas nie jeździł, ale to niewiele zmienia. Chodziło mi jednak głównie o to, że różnica między Ostrowem, a Rawiczem, nie jest według mnie różnicą klasy. Dowody mam na to dwa: Rawicz jeszcze u siebie nie przegrał i wygrał w Opolu co się nie udało ostrowianom. Ostrów może i jest lepszy, ale nie aż tak.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#64 Postautor: istred » 10 maja 2010, o 21:34

Ale ja nigdzie nie napisałem, że tak jest.
Napisałem, że w Ostrowie jeżdżą lepsi zawodnicy niż w Rawiczu (porównywałem do meczu u nas, więc bez Aldena).

Przykłady dla porównania:
Najlepsi zawodnicy:
Rawicz:
Anderson - wyżej,
Gołubowskij - drugi sezon w drugiej lidze, najlepsza średnia: 1.182

Ostrów:
Pytel: jeden sezon w ekstralidze, jeden w drugiej lidze (2006), trzy sezony w pierwszej. najlepsza średnia 1.981 (II liga)
Klecha: siedem sezonów w ekstralidze, jeden w pierwszej lidze. Najlepsza średnia: 1.511 (E-liga, 2007)
Staszewski: 11 sezonów w ekstralidze (lub dawnej pierwszej), 5 sezonów w pierwszej (do 1999r. drugiej). Najlepsza średnia: 2.359 (I liga), miał dużo udanych sezonów, nawet całkiem niedawno.

"Druga linia":
Marcin Sekula: dwa sezony w pierwszej lidze, 6 w drugiej. Najlepsza średnia: 1.364 (II liga, 2008)
Marcin Nowaczyk: sezon w ekstralidze, 6 sezonów w pierwszej lidze, dwa w drugiej. Najlepsza średnia: 1.841 (II liga), 1.750 (I liga)

Ostrów:
Zbigniew Czerwiński: 5 sezonów w elidze, 5 w I lidze, 1 w drugiej lidze. Najlepsza średnia: 2,288 (I liga 2005)
Adam Kajoch: 3 sezony w elidze, jeden w pierwszej lidze. Najlepsza średnia: 0.933 (eliga 2008)

Nie wiem czy to jest różnica klasy. Ale teoretycznie Ostrów jest dużo mocniejszy.
W praktyce też. Rawicz dostał w Ostrowie do 34 jadąc z Aldenem.

Dlatego, wszystko wskazuje na to, że będziemy mieli spory problem.

DODAŁ:
Lublin:
Liderzy
Karol Baran: 2 sezony w elidze, 8 sezonów w pierwszej lidze, 2 sezony w drugiej lidze. Najlepsza średnia: 2,037 (II liga 2009)
wcześniej, 1,975 (I liga 2004)
Mariusz Puszakowski: 6 sezonów w elidze, 6 sezonów w I lidze, jeden sezon w II lidze. Najlepsza średnia: 2,286 (II liga 2003), 1,977 (I liga 2004)

Druga linia:
Tomasz Rempała: 5 sezonów eliga, 8 sezonów I liga, 2 sezony II liga. Najlepsza średnia: 2,325 (I liga 1997 [wtedy II]) i 2,013 (I liga 2004)
Siergiej Darkin: 10 sezonów w I lidze, dwa sezony w II lidze. Najlepsza średnia: 2,455 (I liga 1998 [wtedy II liga])
Ostatnio zmieniony 11 maja 2010, o 02:46 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#65 Postautor: Cooper » 10 maja 2010, o 21:52

Istred, nie chce Cie katowac, ale moglbys do tego zestawienia dolaczyc lubelskich napieraczy i dopisac podobne komentarze co do srednich? 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
istred
Trener

#66 Postautor: istred » 10 maja 2010, o 22:05

Nie ma problemu, ale niestety dopiero jutro, bo już mnie dziś przed kompem o normalnej porze nie będzie.

harry
Trener

#67 Postautor: harry » 10 maja 2010, o 22:22

Ale po co? To i tak nie ma żadnego znaczenia. Zobaczcie Łódź. Risager wcześniej nic nie jechał, Burza to samo i Vissing pierwszy raz na tym torze. I co? Zlali nas jak panienki na dyngusa. Taka jest druga liga. Tu nic nie jest pewne i przewidywalne.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#68 Postautor: Torsen » 10 maja 2010, o 23:15

No, to dawać Halabardina ;)

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#69 Postautor: Speedway » 10 maja 2010, o 23:32

Kolejne ciekawostki jakie mozna znalezc na forum Ostrovii:

Tor pewnie bedzie jak skała i przy tym dziurawy jak ser szwajcarski więc będą nasi musieli się troche napocić

Fajnie by bylo gdyby zawodnicy mieli takie samo rozeznanie :]

Niestety, w tym sezonie twierdzę, że o ile mamy zawodników w miarę ogarniętych, to na stanowisku trenera mamy wakat.

Widocznie w Ostrowie nie śpiewają Jasiowi "Nie bojeee sieee..." ;]
Obrazek

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#70 Postautor: tezetomaniak » 10 maja 2010, o 23:44

niech mu to powiedza, to Jasiek wysmialby ich w twarz co nie ? :lol:

Koper
Trener
Kontakt:

#71 Postautor: Koper » 11 maja 2010, o 00:37

Speedway pisze:A tymczasem na ostrowskim forum:
Na lubelskim welodromie imienia brania-łuku-na-trzy-razy górą powinni być gospodarze.

Nasz owal nie wiedzieć czemu jest już słynny na całą Polskę :)

Jakoś po protestach Krakowa, który od początku nie chciał meczu jechać w Lublinie w zaplanowanym terminie: 2 maja 2010, Puszakowski na próbie toru pokazał że bez "brania-łuku-na-trzy-razy" można bez problemu pokonywać lubelskie wiraże, co później potwierdziło się w czasie meczu, no chyba że ktoś nie przepracował odpowiednio zimy to rzeczywiscie może mieć problem na przyczepnej nawierzchni...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#72 Postautor: istred » 11 maja 2010, o 02:46

Dodałem do poprzedniego postu lubelskich napieraczy.

Awatar użytkownika
kmzlublinfan
Senior

#73 Postautor: kmzlublinfan » 11 maja 2010, o 08:25

Tak jak wczoraj myślałem to doszedłem do wniosku, że nasi zawodnicy potrzebują, albo większej ilości treningów, albo częstszych startów na torze. Nie wiem czy mają kontrakty w innych ligach. Ale to by na pewno pomogło.

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#74 Postautor: Remus » 11 maja 2010, o 08:34

Jeśli Ostrów uważa że Stachyra jest kiepskim trenerem to możemy się zamienić z nimi chętnie na Wilka :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#75 Postautor: kibicLBN » 11 maja 2010, o 08:36

Zróbmy ankietę :D , a wynik będzie podobny jak w wyborach na Białorusi :lol: :lol: