Oprawa i doping na meczach

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Oprawa i doping na meczach

#1251 Postautor: Gelo » 8 kwietnia 2010, o 14:40

Zgadzam się.

A może by tak przerobic "Marsz Tipsów" 8) :)

myslalem o tym - pozmieniac kilka slow i hymn gotowy - z jedną wadą - te piosenke juz na hymn chcieli brac w Krosnie - tam bardziej pasuje ze wzgledu na Akademię Pana Kleksa. A poza tym - po tzw konkursie na plastron przekonalem sie ze w naszym miescie ze wszystkimi pomyslami nie nalezy sie zbytnio wychylac. nikt tego nie doceni a tylko znajdzie sie banda trutni, majacych zbyt wiele do powiedzenia na temat, o ktorym nie maja pojecia

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#1252 Postautor: sting126 » 8 kwietnia 2010, o 15:00

Taka przerobka slow chyba nawet powstala i byla wrzucona na forum. Sprobuje ja wygrzebac.
Czas na zmiany :]

DJPEPE
Junior

#1253 Postautor: DJPEPE » 8 kwietnia 2010, o 15:11

Widzę, czytam, potwierdzam "klub"[dyr.Sprawka] się ze mną skontaktował - ZAiKS załatwiony. Odnośnie piosenki - hymnu strach się wypowiadać...jak zwykle u nas komuś się podpadnie, nie spodoba. Oczywiście ja wyemituję, a kibice... powinni pomóc zaśpiewać. Na pocieszenie mogę polecić http://www.youtube.com/watch?v=49BufSxx1eg , a porównanie - ocenę zostawiam forumowiczom, który "hymn" lepszy?
p.s. Przypominam, że oprócz[dodatku! w postaci muzyki - rockowej i glam rockowej] będzie dwóch showmanów!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1254 Postautor: grzesieck » 8 kwietnia 2010, o 15:34

dla mnie te hymny klubowe to w 90% przypadkow jest dramat i zal
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1255 Postautor: mustafa » 8 kwietnia 2010, o 15:35

Dzięki dzięki, za oceny... Przekażę koleżance :)

Oczywiście to było nagrane spontanicznie - nie mając na celu aby było kreowane na hymn naszego zespołu, czy coś takiego.
Po prostu, gdy wcześniej kibice śpiewali do podkładu to fajnie to zaczęło wychodzić. Chłopaki wymyślili fajny tekst, szczególnie refren - barwy żółto biało niebieskie fajnie spasowały ( no może oprócz tego metanolu w żyłach he he ;) ) Więc jak zagra DJ PEPE wersję z wokalem, to na stadionie śpiewanie wyjdzie jeszcze lepiej.
Więc drukować teksty, rozdawać... i do dzieła ! :)

Również uważam, że wersja rockowa bardziej pasuje jako hymn do zawodów motorowych. Więc ta muzyczka to tylko taki dodatek i urozmaicenie oprawy - puszczana gdzieś tam w między czasie, dla umilenia zawodów i rozluźnienia atmosfery. A jak ktoś ma jakiś pomysł na porządny hymn... to czemu nie, można pomyśleć ;)

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#1256 Postautor: sting126 » 8 kwietnia 2010, o 15:35

Apator ma bardzo fajny hymn, kojarzy mi sie tez,ze w Rzeszowie jakis sensowny kiedys puszczali.

Edit: http://www.youtube.com/watch?v=bwFeNDJtcEE
http://patrz.pl/mp3/hymn-apatora

rzeszowski zdecydowanie rzadzi.
Czas na zmiany :]

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1257 Postautor: grzesieck » 8 kwietnia 2010, o 15:51

niby rockowo, a wokal jak feel
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#1258 Postautor: Bozena » 8 kwietnia 2010, o 18:48

rieper pisze:
Gelo pisze:jako ortodoksyjny rockowiec musze napisac ze jak na żużel to kawalek 2+1 jest za grzeczny, a nawet sielankowy. Zamiast podkrecac emocje chce sie ziewać. Tu potrzeba przyłojenia mocnej gitary :) Nie jest to moj wymysł, że do meskich, czesto brutalnych sportów bardziej pasuje Rammstein niż Irena Santor.

Zgadzam się.
A może by tak przerobic "Marsz Tipsów" 8) :)[/quote]

Niestety nie udało mi się odtworzyć "Marszu Tipsów", ale rozumiem, że to utwór wzorowany na "Marszu Wilków" TSA. Jak dla mnie to b.dobry podkład muzyczny pod hymn. Hymn musi być wyrazisty i porywający. Należałoby jednak wziąć też pod uwagę fakt, że powinien mieć proste słowa, a my kibice( często antytalenty muzyczne :wink: ) z łatwością moglibyśmy go zaśpiewać. Podejrzewam, że w przeciwnym razie byłyby problemy .Warto więc wykorzystać to, że mamy wśród nas takich utalentowanych kibiców jak Gelo, który nie dość, że potrafi dobrze zagrać to świetnie śpiewa.
Jeżeli chodzi o ten "grzeczny, sielankowy kawałek 2+1", chyba nikomu nie będzie przeszkadzało, jeżeli w przerwie meczu zostanie zaśpiewany przez fanów.Czasami poza mocnym uderzeniem , co wałkowaliśmy wielokrotnie kibice chętnie posłuchają też czegoś lżejszego, niekoniecznie Ireny Santor :wink:
Nie ma sensu sprzeczanie się o to, czy w naszych żyłach, czy krwi płynie metanol (czy tam etanol, który w nadmiernej ilości też rzuca się na oczy), bo każdy z nas przecież wie o co chodzi. :wink: Fajnie, że DJPEPE który ma przecież doświadczenie z poprzedniego sezonu , dogadał się z klubem. :)
Ostatnio zmieniony 8 kwietnia 2010, o 20:07 przez Bozena, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#1259 Postautor: RadeKas » 8 kwietnia 2010, o 20:06

grzesieck pisze:niby rockowo, a wokal jak feel

http://www.youtube.com/watch?v=F8kLJM-Q4Ls

Mozna podmienic 8) :lol: .
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

meesha
Trener
Kontakt:

#1260 Postautor: meesha » 9 kwietnia 2010, o 02:04

Nie ma sensu sprzeczanie się o to, czy w naszych żyłach, czy krwi płynie metanol

Różnica jest zasadnicza bo ten metanol płynie w żyłach - nie we krwi, a zamiast niej :wink: Umówmy się, tekściarz ze mnie kiepski, Jackowi Cyganowi (tak z naszego podwórka) albo Nick'owi Cave'owi mogę co najwyżej buty sznurować :) Jak ktoś ma lepsze propozycje to chętnie wszyscy poznamy, prawda?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#1261 Postautor: Egon » 9 kwietnia 2010, o 08:01

Jak dla mnie nagranie wyszlo swietnie w porownaniu do tego, ze w zeszlym sezonie spiewalismy do samego podkladu. Moze wiecej ludzi zacznie spiewac :) Mozna by nawet ten "hymn" delikatnie zapowiedziec z kabiny komentatorskiej bo pewnie polowa ludzi sie zorientuje w polowie piosenki, ze cos sie spiewa o naszym klubie :D

Heh..czas do roboty.. :?
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#1262 Postautor: Remus » 9 kwietnia 2010, o 08:11

Dobry pomysł z tą zapowiedzią hymnu klubowego - trzeba tylko podkreślić że klubowego bo inaczej wszyscy na baczność staną :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1263 Postautor: mustafa » 9 kwietnia 2010, o 08:43

A więc gadałem z DJ PEPE odnośnie piosenki - jest za... Będzie puszczona - zaproponowałem po biegu 13. Do dzieła ! ;)

meesha
Trener
Kontakt:

#1264 Postautor: meesha » 9 kwietnia 2010, o 10:22

Błagam, to nie jest żaden "hymn klubowy" jak go tu niektórzy nazywają. Ot zwyczajana piosenka...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#1265 Postautor: Bozena » 9 kwietnia 2010, o 12:04

meesha pisze:
Nie ma sensu sprzeczanie się o to, czy w naszych żyłach, czy krwi płynie metanol

Różnica jest zasadnicza bo ten metanol płynie w żyłach - nie we krwi, a zamiast niej :wink: Umówmy się, tekściarz ze mnie kiepski, Jackowi Cyganowi (tak z naszego podwórka) albo Nick'owi Cave'owi mogę co najwyżej buty sznurować :) Jak ktoś ma lepsze propozycje to chętnie wszyscy poznamy, prawda?

Ja też tak jak Gelo zrozumiałam ten tekst, co byłoby bardziej logiczne- coś w stylu "mieć rocka we krwi" :wink: Według Twojej teorii w ogóle nie powinniśmy żyć i do takiego stwierdzenia nie potrzeba być chemikiem :D Tak jak zauważyłeś pisanie lepszych tekstów zostawmy profesjonalistom. Jestem pewna, że doczekamy się hymnu z prawdziwego zdarzenia. Myślę, że to duże wyzwanie, bo według mnie wymyślić coś sensownego wcale takie proste jest. Nie zapominajmy jednak, że mamy wśród nas muzyków z prawdziwego zdarzenia :)
meesha pisze:Błagam, to nie jest żaden "hymn klubowy" jak go tu niektórzy nazywają. Ot zwyczajana piosenka...

Też tak to odbierałam. Pozostaje nam czekać na hymn klubowy...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1266 Postautor: Gelo » 9 kwietnia 2010, o 12:48

z tego co pamietam jak hymn stali robili moi koledzy z monstrum propozycje tekstu nadsyłali kibice. Tu jest oczywiscie kolejny problem, bo tekst pisze sie pod wymiar - tzn z zachowaniem odpowiednej ilosci sylab w wersie. Dobry polski tekst to naprawde wielka sztuka

DJPEPE
Junior

#1267 Postautor: DJPEPE » 9 kwietnia 2010, o 13:18

a z tego, co ja pamiętam, gdy na jednym z meczów zagrałem w.w. "hymn" Stali Rz.[ chyba od 1min., pomijając pierwsze słowa],chcąc wprowadzić żużlowy "nastrój" - to zebrałem takie... podziękowania 8) od forumowiczów, że...więcej nie zagram. A przecież tych żużlowych piosenek, utrzymanych w fajnym rockowym klimacie jest sporo i naprawdę nieważne, kto, komu je dedykował, tym bardziej, że to nie nasi rywale, np. Rzeszów, Częstochowa, Toruń, Zielona Góra...
A z drugiej strony patrząc, prawie na wszystkich zawodach, gdzie rywalizują obce sobie drużyny - grane są hymny i ...nikomu to nie przeszkadza, wręcz jest to konieczność.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1268 Postautor: Torsen » 9 kwietnia 2010, o 14:25

A dla mnie hymny i piosenki klubowe to żenada i wstyd, jako żywo (może ktoś pamięta?) "gdy Agrofar AZS na boisku staji... coś tam coś tam trala la, żadnych szans nie daji". Albo "Górnik Łęczna, Górnik Łęczna, Lubelszczyzna jest ci wdzięczna" :)
Jak lecą tego typu rzeczy to jestem zażenowany i nie wiem, gdzie oczy podziać i jak się zachować. Ale szybciej bym się pod betonową płytę zapadł niż zaczął śpiewać.

Muzyka na meczu jest jak najbardziej pożądana, ale nie jakieś przyśpiewki na oklepanej nucie, tylko właśnie muzyka i wcale nie koniecznie wyłącznie rockowa, choć osobiście również od wielu lat należę do wielbicieli tego właśnie gatunku.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1269 Postautor: kibicLBN » 9 kwietnia 2010, o 14:35

Właśnie dziwi mnie to, że na żużlu usłyszeć można niemal wyłącznie rocka :( . Ja nic osobiście do tego gatunku nie mam, poza odłamami w stylu "zjedz kota" :lol: Ale było by miło usłyszeć kawałek z innej beczki.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#1270 Postautor: papi » 9 kwietnia 2010, o 14:36

takie teksty jak Górnika Łęczna rzeczywiście chluby nie przynoszą, ale już ten z Rzeszowa jak najbardziej. Jakby miał taki powstać to nie mam nic przeciwko ;)

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1271 Postautor: mustafa » 9 kwietnia 2010, o 14:39

nikt nikomu nie każe uczestniczyć w dopingu i nikt nikomu nie może zabronić w nim uczestnictwa ( dopóki nie jest on wulgarny i nie sieje obrazy ).
przyśpiewki, hymny, hasła, flagi, napisy to element oprawy więc nie wiem czego tu się wstydzić przecież zawsze i wszędzie tak było.
Bawią się na żylecie Ci co mają na to ochotę, czy to jakiś wstyd? Chyba lepiej gdy jest taka atmosfera, gdzie można pośpiewać pioseneczki i różne hasła.
Niż krzyczeć: sędzia sp....laj albo j..ać Falubaz.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1272 Postautor: Gelo » 9 kwietnia 2010, o 15:31

kibicLBN pisze:Właśnie dziwi mnie to, że na żużlu usłyszeć można niemal wyłącznie rocka :( . Ja nic osobiście do tego gatunku nie mam, poza odłamami w stylu "zjedz kota" :lol: Ale było by miło usłyszeć kawałek z innej beczki.

ale kawałki z "innej beczki" mozesz uslyszec wszedzie - na kazdej fali radiowej oraz na kazdym kanale tv. i juz nawet nie bede wspomnal, ze w tym kontekscie milosnicy rocka i artysci są bardzo dyskryminowani. A na zuzlu powinien leciec rock (podkreslam rock - nie metal), bo a) najbardziej pasuje do sportu żużlowego, b) mecz zuzlowy to nie koncert życzen, c) mecz zuzlowy to nie lista przebojow.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1273 Postautor: ravajas » 9 kwietnia 2010, o 19:06

Gelo pisze:ale kawałki z "innej beczki" mozesz uslyszec wszedzie - na kazdej fali radiowej oraz na kazdym kanale tv. i juz nawet nie bede wspomnal, ze w tym kontekscie milosnicy rocka i artysci są bardzo dyskryminowani. A na zuzlu powinien leciec rock (podkreslam rock - nie metal), bo a) najbardziej pasuje do sportu żużlowego, b) mecz zuzlowy to nie koncert życzen, c) mecz zuzlowy to nie lista przebojow.

problem staje się nierozstrzygalny?

r
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1274 Postautor: istred » 9 kwietnia 2010, o 20:34

sting126 pisze:Apator ma bardzo fajny hymn, kojarzy mi sie tez,ze w Rzeszowie jakis sensowny kiedys puszczali.

Edit: http://www.youtube.com/watch?v=bwFeNDJtcEE
http://patrz.pl/mp3/hymn-apatora

rzeszowski zdecydowanie rzadzi.

Hymn Unii Tarnów: http://plonek88.wrzuta.pl/audio/75wrbwg60Fc/unia_pany
"Hej Rekiny" Hymn ROWu Rybnik: http://w716.wrzuta.pl/audio/2voCWHz45IA/hej_rekiny
Historyczny hymn Polonii Bydgoszcz: http://www.youtube.com/watch?v=twyTh4Api_4
I moim zdaniem najlepszy żużlowy hymn: http://w668.wrzuta.pl/audio/2VE4emh66qf/lumpex75_-_gks

Ja zgodzę się, że mecz żużlowy to nie koncert i muzyka, która ma lecieć w przerwach między biegami nie powinna przeszkadzać ani u nikogo powodować orgazmu. Powinna być jak najbardziej neutralna.
ale kawałki z "innej beczki" mozesz uslyszec wszedzie - na kazdej fali radiowej oraz na kazdym kanale tv.
Przychodzisz na żużel posłuchać muzyki?
i juz nawet nie bede wspomnal, ze w tym kontekscie milosnicy rocka i artysci są bardzo dyskryminowani.
Widocznie na taką muzykę jest zapotrzebowanie. Żadna stacja radiowa nie strzeli sobie w stopę puszczając muzykę, której nikt nie chce słuchać.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#1275 Postautor: dannie » 9 kwietnia 2010, o 20:44

Ale przyznasz istred, że stacje radiowe także kształtują gusta. I jeżeli ktoś zakatowuje Cię jakąś piosenką to z największej tandety są w stanie zrobić hit. Szczególnie jeżeli mówimy o piosenkach niezbyt skomplikowanych, "wpadających w ucho". Ale to tak przy okazji ;)

Wracając do meritum, mam nadzieję, że w niedziele uda nam się nawiązać do "osiągnięć dopingowych" zeszłorocznego meczu z Rawiczem, który pod tym względem był jednym z najlepszych w historii żużlowego kibicowania 8) ;)
Obrazek